- 14 Şubat 2016
- 588
- 602
- 103
- 40
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Denedim .. O zaman da sen yola gelmelisin tarzı konusuyor .. Yanı yola ggelmekten kastı ona hııc cevap vermıcem .. Hıc kızdırmayacagım.. Bu tarz laflar edıyor , benım ögretmenımmıs gıbı bu sefer benı de zıvanadan cıkarıyor ama benım zıvanadan cıkmam onun gibi acımasızca hakaret degıl , sesımı yukseltıyorum belkı ama hakaret etmıyorum.. Benım kendıme olan saygımı zedeliyor ...Yazik k.validenize üzüldüm acikcasi.iste annesinden de onu gormus.sineye çeken aksi cevap vermeyen kadin.ama duygusal biri gibi de geldi Eşiniz. Bagirmadan kavga etmeden derdinizi anlattiniz mi hic.seni sevmek istiyorum ama sen izin vermiyorsun gibi..
Konusmayı denedıgımde , konusmak ıstemıyorum dedi usteledıgımde de kalktı gitti .. O zaman ben kendımı cok küçülmüş , asagılanmıs hıssedıyorum ve o duyguyu yenemıyorum..Ben buradaki kocalara kizarim genelde. Ama senin anlatim tarzindan mıdır bilmiyorum ama esin bana kötü bir insanmis gibi gelmediAma problemli. Aklıma iki şey geldi; ya eşin senin ondan daha sevgi dolu ortamda büyümüş olmanı kiskaniyor farkinda olmadan ya da yalnizliginin acısını senden çıkarıyor. Sunu farkettim eşin sevgi açısından aç bir adam bence o yüzden sen onunla ilgilenmeyince sinirleniyor. Babayı rol model almis haliyle ama kötü bir rol model.Esinin davranışları öğrenilmes davranışlar gibi geldi bana. Şu yöntemi bir denesen; eşinin hoşuna giden davranışlarını odullendirip hoşuna gitmeyen davranışlarını gormezden gelsen. Aklıma bir bu yöntem geldi. Eşinizin desteğe çok ihtiyacı var ama bence. Size yaptıkları çok yanlış tabii ki ama ben eşinizin içinde çok büyük bir ofke ve caresizlik olduğunu düşündüm yazdiklarinizi okuyunca.
Hep böyleydi maalesef .. Sanırım gercekten ben degıstım artık bu tavırlara dayanamıyorum ve olaylar buyuyor..Umarım ...Konuya yorum yapma.sebebim yasadigimiz ortak seyler var malesef ben de sizin bahsettiginiz gibi bir ortamda buyudum ve esinizin davranislari gibi davranislar goruyorum yapisi bu diyorum ama cok yipratici ve ben.henuz yeni evli sayilirim bazi duygusal ilerlemeleri yasayamadim sizi anliyorum esiniz sonradan mi bu davranislari sergilmeye basladi mesela benim esim evliligimizin ilk gununden beri boyle diyebilirim arada kucuk gonul alma cabasi haricinde bi cabasini.gormedim. umarim duzeliriz .
Tam bi cikmaza giriyor o zaman işte. Kendisi degismenizi talep ediyor,ama kendisininde değişmesini ve bunun talep edilmesini istemiyor.yipraniyor insan ne kadar takmasa da.Denedim .. O zaman da sen yola gelmelisin tarzı konusuyor .. Yanı yola ggelmekten kastı ona hııc cevap vermıcem .. Hıc kızdırmayacagım.. Bu tarz laflar edıyor , benım ögretmenımmıs gıbı bu sefer benı de zıvanadan cıkarıyor ama benım zıvanadan cıkmam onun gibi acımasızca hakaret degıl , sesımı yukseltıyorum belkı ama hakaret etmıyorum.. Benım kendıme olan saygımı zedeliyor ...
Çok haklısınız..Hem cok duygusal, hem cok hırslı inatcı.. İkna yolınu bir bulabılsem .. Çunku ıyı yonlerı de cok .. Yanı ailemle görüsmeme karısmaz , işten eve , evden işe gelir .. Gece tek kalmaktan korktugumj bildiği için hiç gec gelmez .. Cok duygusal aslında Ama en ufak bır anlasmazlıkta , tamamen ters oluyor .. Bir de kendısı müzisyendi önceden , bı kac senedır bir sırkette calısıyor .. O zamanlar alkıslara , ilgiye cok alısmıs .. Onun egosu mu var acaba diyorum bazen .. Peki siz ikna için nasıl bir yol izlememi önerırsınız?
bu eskiden gelen bir şey olsa gerek karşılaştığı zorlukları kaldıramayınca ister istemez bazı şeylere patlama ve kendine duvar örmeyle başa çıkmaya çalışıyor piskolojik destek alın yada sen iki haftada olsa bi haftada olsa annen gile git özlesin sizi sana hakaret etmesi doğru bir şey değil bu ilerlerse daha kötüye gider mutlu olması gerek bazı şeyleri aşması ve kendi içinde çözmesi gerek allah yardımcınız olsunMerhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kısura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..
Çok haklısın ben de sinirlenirim böyle insanlara. Benim ödül cezadan kastım şuydu. Mesela o gün güleryüzlü davrandi sen daha güleryüzlü ol ama suratı asık mesela o davranışı görmezden gel. Kizar bağırır çağırır ama belki bir nebze düzeltebilirsin böyle. Çünkü sen de söylüyorsun konuşmak işe yaramıyor. Onu eleştirdiğini belki de küçük gördüğünü düşünüyor sesini yukselttigin zaman halbuki senin verdiğin tepki sonuç.Konusmayı denedıgımde , konusmak ıstemıyorum dedi usteledıgımde de kalktı gitti .. O zaman ben kendımı cok küçülmüş , asagılanmıs hıssedıyorum ve o duyguyu yenemıyorum..
Yani hayatinizda birileri elbet olacak,onunla yaşlanmak isteyeceksiniz.hic ayrilmak istemiceksiniz.o zaman evlilik çok güzel oluyor.ama zaten suphede olup ama çok seviyorumla kurulan evlilikler hüsran oluyor.bide sonradan sapitanlar var tabi.onu hic bilemiyor,Allah şasirtmasin kimseyi diyorsun.çünkü insanin kendisi de sapitabilir sadece eşi degil.öyle işte...Seni çok iyi anlıyorum ve belki de bu yüzden çok korkuyorum evlilikten... okumasa mıydım acaba bunları
HayıırSeni çok iyi anlıyorum ve belki de bu yüzden çok korkuyorum evlilikten... okumasa mıydım acaba bunları
Onun egosu olabilir evet. Bir de bebek olmuş o da ilgi istiyor haliyle. Cikomm galiba demiş. Cocuga gosterdiginiz ilgiyi kiskaniyor olabilir diye. Bana o da mantıklı geldi.Çok haklısınız..Hem cok duygusal, hem cok hırslı inatcı.. İkna yolınu bir bulabılsem .. Çunku ıyı yonlerı de cok .. Yanı ailemle görüsmeme karısmaz , işten eve , evden işe gelir .. Gece tek kalmaktan korktugumj bildiği için hiç gec gelmez .. Cok duygusal aslında Ama en ufak bır anlasmazlıkta , tamamen ters oluyor .. Bir de kendısı müzisyendi önceden , bı kac senedır bir sırkette calısıyor .. O zamanlar alkıslara , ilgiye cok alısmıs .. Onun egosu mu var acaba diyorum bazen .. Peki siz ikna için nasıl bir yol izlememi önerırsınız?
balıkben bazı arkadaşların dediği gibi ; olumlu davranışlarını pekiştirip olumsuzları görmezden gelme fikrine katılmıyorum. çünkü siz zaten gerek sizin ailenizden gerek kendizden örnek davranışlar fazlasıyla göstermişsiniz, alışmış. kötü biri asla değil sadece bu onun ve senin çözeceği kasar basit tepkiler değil. eğer sürekli kızmasın, küsmesin diye hareket edersen bu pekiştireç olacak onun için tekear edecek çünkü onun tahammül edildiği için değil kabul gördüğü için olduğunu sanacak..
Eğer sert tepkide bulunursanız onun tepkileri daha da şiddetlenecek ve senin değiştiğini düşünecek sen ders vermeye çalışırken..
bence ufak ufak kısa konuşmalarla başlayın soru mu sordu kısa cevap,en ufak bi küsmesine tepkisiz kalın yani onun farkettirmesini sağlayın naif ve profesyonel tepkilerle , zaten sizi az buçuk tanıyorsa bunu sorgulayacaktır o zaman oturup ciddi bir şekilde ne denli yıprandığımızı ve onun için üzüldüğünüzü söylersiniz.. burcu neydi bu arada?
sizin adınıza sevındım , önceden görebılmenıze .. Bir keresinde eşım bana , babanla tartıssam konusmasam sen de konusmaz mısın dedi?(ki babamı sever ıyı anlasırlar)Evli insanlarin durumlarina yorum yapmak pek istemem. Vebal almak gibi gelir bu durum ama sizin yasadiginiz bu duruma kayitsiz kalamadim.
Cunku bana kuracagim ama kurmaktan vazgectigim evliligimi animsattiniz. Eski nisanlimin da boyle garip huylari vardi. Cok tutarsizdi. Esinizin sabah gule kaynaya uyanip yumurtanin bittigini gormesiyle degisecek kadar az zaman araliginda gelisen tutarsizliklae degil ama... Vardi bir tuhaflik.
Ozellikle su ofkeyle araba kullanmasi... Ne cektim. Sizi gayet iyi anliyorum. Eski nisanlimda isinden mutsuz oldugunu soyler dururdu. Ve ayni nisanlimin ailesindeki ilgisizlik durumu. Bu iki durum karsisinda siz gibi "kiyamama,alttan alma" yontemini sectim. Eger bu secimim ego yerine aramizdaki sevgiyi buyutseydi daha cok bu yolu secerdim. Fakat malesef ki oyle olmadi. Iyi niyetim suistimal edildi. Ve kuracagim evliligin beni mutsuz edecegini gayet iyi anladim.
Esiniz de umarim eski nisanlim gibi bu iki aile arasindaki ilgi anlayisinin dengesizligini sukretmek yerine "gurur" yapip asagilik kompleksine dusmez. Bi sure sonra bu erkekler " ben ic guveysi miyim ulen" havalarina giriyor. Karsi tarafin ailesine sariyor. Ve bir evladi bi aileden kopariyor. Sirf kompleksi ugruna. Umarim is bu boyuta gelmez.
Hersey bi kenara eger esiniz sizin "olumlu dunya" bakis acili hosgorunuzun nankoru olacaksa -ki bi yardim almadan sonucun bu olmasi kacinilmaz- artik dusunceniz " olumlu dunya niye yok yere kendimi bi hic icin yiyorum"a donecek.
Esinizle saglam bi konusma yapmaniz gerekiyor. Ve sanirim bu haliniz isleri yoluna koymuyor. Isleri yoluna koyabilmeniz icin farkli bir dil kullanmanin farkli bir tavir takinmanin vakti gelmis. Tabi yinede esinizi en iyi siz bilirsiniz.
Tum bu yasanmisliklarimla (3 yil esiniz gibi bir adamla yasadigim tecrubelere dayanarak) soyluyorum ki: Bana kalirsada burasi olumlu dunya. Insan once kendine merhamet etmeli.
O da cok duskun cocugumuza işten gelır bırakmaz hiç , sanmıyorum aslında..Onun egosu olabilir evet. Bir de bebek olmuş o da ilgi istiyor haliyle. Cikomm galiba demiş. Cocuga gosterdiginiz ilgiyi kiskaniyor olabilir diye. Bana o da mantıklı geldi.
Eşinizin ihtiyacı olan evlilik terapisti değil,bir psikolog yada psikiyatrist gibi geliyor bana..Onu da teklıf ettım , evlılık terapistine gitmeyi ama kabul etmedi ... Ya ben herseye vicdan yapıyorum , sürekli aklımda ölüm vardır .. Yanı ölümlü dünya kırgınlıga degmez deyıp unutmya calısıyorum ama karsımdakı hıc boyle dusunmedıgı ıcın cok ıncıtiliyorum ..Ve hakaret tarzı kelımelerı hazmedemıyorum, ben bır kere bıle sana oyle bır kelime kullanmadıgım dedıgımde , cubk
Ailesi iyidir .. Ama ilgili insanlar degıller maalesef..Eşinizin ihtiyacı olan evlilik terapisti değil,bir psikolog yada psikiyatrist gibi geliyor bana..
Onu bir şekilde ikna edip gitmesini sağlarsanız iyi olacak sanki..
Ailesi ile aranız iyi ise onlarada bu durumu anlatın. Ama size kustugunu filan değil de bu ara psikolojisi pek iyi değil napicami bilmiyorum keşke bir doktora gitsek filan deseniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?