Evlilik zormuş

Denedim .. O zaman da sen yola gelmelisin tarzı konusuyor .. Yanı yola ggelmekten kastı ona hııc cevap vermıcem .. Hıc kızdırmayacagım.. Bu tarz laflar edıyor , benım ögretmenımmıs gıbı bu sefer benı de zıvanadan cıkarıyor ama benım zıvanadan cıkmam onun gibi acımasızca hakaret degıl , sesımı yukseltıyorum belkı ama hakaret etmıyorum.. Benım kendıme olan saygımı zedeliyor ...

Konuya yorum yapma.sebebim yasadigimiz ortak seyler var malesef ben de sizin bahsettiginiz gibi bir ortamda buyudum ve esinizin davranislari gibi davranislar goruyorum yapisi bu diyorum ama cok yipratici ve ben.henuz yeni evli sayilirim bazi duygusal ilerlemeleri yasayamadim sizi anliyorum esiniz sonradan mi bu davranislari sergilmeye basladi mesela benim esim evliligimizin ilk gununden beri boyle diyebilirim arada kucuk gonul alma cabasi haricinde bi cabasini.gormedim. umarim duzeliriz .

Konusmayı denedıgımde , konusmak ıstemıyorum dedi usteledıgımde de kalktı gitti .. O zaman ben kendımı cok küçülmüş , asagılanmıs hıssedıyorum ve o duyguyu yenemıyorum..

Hep böyleydi maalesef .. Sanırım gercekten ben degıstım artık bu tavırlara dayanamıyorum ve olaylar buyuyor..Umarım ...

Bence işlerinde vb bi kısımda terslik var sende en yakınısın senle paylaşmak yerine sana patlıyor onu affet sanki küçük bi çocuk gübi düşün sev iyi davran 1 işe yaramaz 2 yaramaz kısa vadede olmasa da uzun vadede düzelcek

Tam bi cikmaza giriyor o zaman işte. Kendisi degismenizi talep ediyor,ama kendisininde değişmesini ve bunun talep edilmesini istemiyor.yipraniyor insan ne kadar takmasa da. inşaallah düzelir canim bilemedim ki...

ben bazı arkadaşların dediği gibi ; olumlu davranışlarını pekiştirip olumsuzları görmezden gelme fikrine katılmıyorum. çünkü siz zaten gerek sizin ailenizden gerek kendizden örnek davranışlar fazlasıyla göstermişsiniz, alışmış. kötü biri asla değil sadece bu onun ve senin çözeceği kasar basit tepkiler değil. eğer sürekli kızmasın, küsmesin diye hareket edersen bu pekiştireç olacak onun için tekear edecek çünkü onun tahammül edildiği için değil kabul gördüğü için olduğunu sanacak..

Eğer sert tepkide bulunursanız onun tepkileri daha da şiddetlenecek ve senin değiştiğini düşünecek sen ders vermeye çalışırken..

bence ufak ufak kısa konuşmalarla başlayın soru mu sordu kısa cevap,en ufak bi küsmesine tepkisiz kalın yani onun farkettirmesini sağlayın naif ve profesyonel tepkilerle , zaten sizi az buçuk tanıyorsa bunu sorgulayacaktır o zaman oturup ciddi bir şekilde ne denli yıprandığımızı ve onun için üzüldüğünüzü söylersiniz.. burcu neydi bu arada?

bu eskiden gelen bir şey olsa gerek karşılaştığı zorlukları kaldıramayınca ister istemez bazı şeylere patlama ve kendine duvar örmeyle başa çıkmaya çalışıyor piskolojik destek alın yada sen iki haftada olsa bi haftada olsa annen gile git özlesin sizi sana hakaret etmesi doğru bir şey değil bu ilerlerse daha kötüye gider mutlu olması gerek bazı şeyleri aşması ve kendi içinde çözmesi gerek allah yardımcınız olsun

Konusmayı denedıgımde , konusmak ıstemıyorum dedi usteledıgımde de kalktı gitti .. O zaman ben kendımı cok küçülmüş , asagılanmıs hıssedıyorum ve o duyguyu yenemıyorum..
Çok haklısın ben de sinirlenirim böyle insanlara. Benim ödül cezadan kastım şuydu. Mesela o gün güleryüzlü davrandi sen daha güleryüzlü ol ama suratı asık mesela o davranışı görmezden gel. Kizar bağırır çağırır ama belki bir nebze düzeltebilirsin böyle. Çünkü sen de söylüyorsun konuşmak işe yaramıyor. Onu eleştirdiğini belki de küçük gördüğünü düşünüyor sesini yukselttigin zaman halbuki senin verdiğin tepki sonuç.

Seni çok iyi anlıyorum ve belki de bu yüzden çok korkuyorum evlilikten... okumasa mıydım acaba bunları
Yani hayatinizda birileri elbet olacak,onunla yaşlanmak isteyeceksiniz.hic ayrilmak istemiceksiniz.o zaman evlilik çok güzel oluyor.ama zaten suphede olup ama çok seviyorumla kurulan evlilikler hüsran oluyor.bide sonradan sapitanlar var tabi.onu hic bilemiyor,Allah şasirtmasin kimseyi diyorsun.çünkü insanin kendisi de sapitabilir sadece eşi degil.öyle işte...

Seni çok iyi anlıyorum ve belki de bu yüzden çok korkuyorum evlilikten... okumasa mıydım acaba bunları
Hayıırhiç korkmayın evlilik cok guzel aslında sadece evlenecegınız insanın huyları sızın hos görebılecegınız türde mi.. Ona dıkkat etmenızı öneriririm .. Benım esim de iyi bir ınsan , kötü degıl ama bu huylarına ben katlanamıyorum .. Siz kendınızi ve karsınızdakı ınsanı iyi degerlendırın.. Çook mutlu olursun ınsallah.. Eger mutlu olacagına inandıgın halde olmazsan,bıraz da kader kısmet...

Evli insanlarin durumlarina yorum yapmak pek istemem. Vebal almak gibi gelir bu durum ama sizin yasadiginiz bu duruma kayitsiz kalamadim.

Cunku bana kuracagim ama kurmaktan vazgectigim evliligimi animsattiniz. Eski nisanlimin da boyle garip huylari vardi. Cok tutarsizdi. Esinizin sabah gule kaynaya uyanip yumurtanin bittigini gormesiyle degisecek kadar az zaman araliginda gelisen tutarsizliklae degil ama... Vardi bir tuhaflik.
Ozellikle su ofkeyle araba kullanmasi... Ne cektim. Sizi gayet iyi anliyorum. Eski nisanlimda isinden mutsuz oldugunu soyler dururdu. Ve ayni nisanlimin ailesindeki ilgisizlik durumu. Bu iki durum karsisinda siz gibi "kiyamama,alttan alma" yontemini sectim. Eger bu secimim ego yerine aramizdaki sevgiyi buyutseydi daha cok bu yolu secerdim. Fakat malesef ki oyle olmadi. Iyi niyetim suistimal edildi. Ve kuracagim evliligin beni mutsuz edecegini gayet iyi anladim.
Esiniz de umarim eski nisanlim gibi bu iki aile arasindaki ilgi anlayisinin dengesizligini sukretmek yerine "gurur" yapip asagilik kompleksine dusmez. Bi sure sonra bu erkekler " ben ic guveysi miyim ulen" havalarina giriyor. Karsi tarafin ailesine sariyor. Ve bir evladi bi aileden kopariyor. Sirf kompleksi ugruna. Umarim is bu boyuta gelmez.

Hersey bi kenara eger esiniz sizin "olumlu dunya" bakis acili hosgorunuzun nankoru olacaksa -ki bi yardim almadan sonucun bu olmasi kacinilmaz- artik dusunceniz " olumlu dunya niye yok yere kendimi bi hic icin yiyorum"a donecek.

Esinizle saglam bi konusma yapmaniz gerekiyor. Ve sanirim bu haliniz isleri yoluna koymuyor. Isleri yoluna koyabilmeniz icin farkli bir dil kullanmanin farkli bir tavir takinmanin vakti gelmis. Tabi yinede esinizi en iyi siz bilirsiniz.

Tum bu yasanmisliklarimla (3 yil esiniz gibi bir adamla yasadigim tecrubelere dayanarak) soyluyorum ki: Bana kalirsada burasi olumlu dunya. Insan once kendine merhamet etmeli.

Onun egosu olabilir evet. Bir de bebek olmuş o da ilgi istiyor haliyle. Cikomm galiba demiş. Cocuga gosterdiginiz ilgiyi kiskaniyor olabilir diye. Bana o da mantıklı geldi.

Bal
balık Cok dogru soyluyorsunuz , çunku sesını neden yukseltıyorsun dedıgım de baska turlu anlamıyorsun dıyor.. Yanı ben boyle yapıyım kı sen de anla .. Yanı benı bi işi yapamayacıgım söylemesi bile gaza getırmek ıcınmıs oyle der .. Ben de gaza getırme , destek ol yeter dıyorum.. Ama cok haklısınız, çunku onda hep cezalandırıyım kı anlasın mantıgı var..Ben de aslında onun ıcın ınatlasıyorum , yanı bunun işe yaradıgını dusünmesını ıstemıyorum ama sonra vıcdanıma yenılıyorum.. Ya o na bır sey olsa deger mi hic diyorum, kendımı yok sayıyorum ve cok üzülüyorum.. Ama o na sorulsa , bır taraflarımın kalktıgın soyluyor .. İnanamıyorum böyle dusunmesıne cunku benım ne kadar hassas oldugunu bılır aslında .. Bilerek böyle yapması benı daha da cok yoruyor..

Eve
sizin adınıza sevındım , önceden görebılmenıze .. Bir keresinde eşım bana , babanla tartıssam konusmasam sen de konusmaz mısın dedi?(ki babamı sever ıyı anlasırlar)
Ben de o'na eger bana bu soruyo sorabılıyorsan, demek ki bır seylerı yanlıs yapıyorum dedim..
Cunku benım babamla bırak küsmeyi, bi dk dargınlgıım olmaz.. Benım ıcın o kadar fedakarlık yapan bir insanı , babamı hıc kımse için silmem.. Olaylar o raddeye gelmez ..Biliyor bunu..

O d
Onun egosu olabilir evet. Bir de bebek olmuş o da ilgi istiyor haliyle. Cikomm galiba demiş. Cocuga gosterdiginiz ilgiyi kiskaniyor olabilir diye. Bana o da mantıklı geldi.
O da cok duskun cocugumuza işten gelır bırakmaz hiç , sanmıyorum aslında..

Eşinizin ihtiyacı olan evlilik terapisti değil,bir psikolog yada psikiyatrist gibi geliyor bana..
Onu bir şekilde ikna edip gitmesini sağlarsanız iyi olacak sanki..
Ailesi ile aranız iyi ise onlarada bu durumu anlatın. Ama size kustugunu filan değil de bu ara psikolojisi pek iyi değil napicami bilmiyorum keşke bir doktora gitsek filan deseniz..

Ailesi iyidir .. Ama ilgili insanlar degıller maalesef..

Psikolağa gdin . Gitmiyorsada küsmenin iyi birşey olmadığını oturup düzgünce anatın bilmiyor deemekki ki 3 hafta küs kalabiliyor . Küsmenin çok yanlış oldıığunu çocuğa yanlış örnek olunacağını anlatın . Küsersee huzurunuz nasıl olacakmş bunu ona sorun küserse tabi kendini yalnız hisseder bunu anlatın . hakaret edip sizle küstüğü zaman ne kadar kahrolup üzüldüğünüzü anlatın . Oturun birbiirinzle knşusun . Bir daha küsmemek için anlaşın . Belliki iş ve başka açılardan sorunları var bu sorunlardan dolayı size bu şekilde davranıyor . Yanında olmaya çalışın tabi ilk önce size hakaret etmemeli bundan dolayı olan üzüntünzü dile getirin.

Reactions: anu
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…