- 23 Haziran 2014
- 1.304
- 2.307
- 88
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Ayyy icime cok dokundu gözlerim doldu.Ne kadar dogru soyledikleriniz kimse icin aglamaya degmez...Ağlamayı bırak önce. Küserse küssün. Üstüne düşme. Köpek çekiyor adam sana. Herkesin derdi tasası var. Benim eşimde işini sevmiyor. Gelip de benden çıkartmıyor.
Sana aptal salak hayvan diyor bide üstüne somurtuyor, sende ağlaya ağlaya küs kocana yemek yapıyorsun. Faxla kaldırmışssın kocanın totosunu.
Bana küsecek hakaret edecek ağlatacak olan adama yemek değil su bile vermem.
Benim babamın da küsme huyu vardı. Öyle haftalarca değil hemde aylarca. En uzunu sanırım 8 ay. Garip anam da ağlar yinede yemeğini yaparmış bide üstüne yemeği yemezmiş. Annem daha da üzülürmüş. Kendine çok acı çektirmiş rahmetli annem. Yıllar yıllar geçti bi gün annem dedi ki ne kadar salak mışım. Neden ağlamışım. Neden bu kadar kederlenipde hastalık sahibi oldum demişti. Değmezmiş kızım değmezmiş simdiki aklım olsa asla dert etmezdim demişti.
2 sene önce rahmetli oldu. Ne koca dan gördü ne çocuklarından ne de gelinlerinden. Heder oldu gitti 65 yaşında.
Demem oki bu dünyaya bir kere geliyorsun. E o zaman kendine bu eziyet niye????
Evde huzur olmaması kadar kötü bişey yok ben onu 2sene yaşadım Allah korusun.size tavsiyem eşinize biraz ilgili davranın sonra güzel bir yemek yapın sevdiği şeyleri hazırlayın süslenin giyinin bi hediyede alın.sonra konuşun güzel.bazen Nasıl grip oluyorsak yada biyerimiz hasta oluyorsa beynimizde oluyor.beynimiz mutluluk salgılamayı bırakınca hayatımız mahvoluyor depresyona giriyoruz belkide eşinde depresyondadır.bende dün tartıştım eşimle hatta işe gidiyosun hiç ilgilenmiyorsun benimle diye ağladım.o çok üzüldü işine bile yansıdı.borç ödemek evi geçindirmek inan hiç kolay değil ben 2ay çalıştım çok mutsuzdum robot gibiydim sen alttan al çocuğu annene bırak arada bi eşinle çık dışarı dene derim bol bolda dua et.ben çok pişmanım keşke o dönemler doktora gitseydim ilaç alır rahatlardım sonra bende eşime sarmaya başlamıştım siz Mutlu olunki çocuğunuzda Mutlu olsun o sinir çocuğada geçiyorMerhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kısura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.. Yalnız kalmasının faturasını size kesiyor gibi geldi bana..Merhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kısura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..
Haklısınız.. Ben de inat edıp konusmuyorum günlerce ama böyle yasamakta zoruma gidiyor .. Yanı hıc olmadıgım birine dönüşüyorum o'nun yüzünden ..Yanı sukredecek o kadar sey varken , böyle sacma seyler olmasını benım aklım almıyor ... Ya benım onda gördugum seyleri o bende görüyor .. Elestırılmeyı hıc sevmez , o bana akılır gulerım ben ona saca bak desem ne varmıs sacımda der sinirle.. Cok guzel bir işim var yapamazsın sen bakalım ne kadar dayancaksın calıamyaya senjn her ıstedıgın olmus zora gelemzsin sen diyip sürekli beni dibe cekiyor...
Ya aslında küsme huyu hep vardı , ama sanırım sevgililikte olayın cıddıyetını göremedim ben.. Ama o zamanlar en azından kısa süreliydi , şimdi ben de konusmadıgım için daha uzun sürüyor .. Gecen tartısmamız da bu böyle gitmez devam edemem ben dedim , evlılıkte tartısmalar olur nasol böyle bir sey dersin diye ortalıgı ayaga kaldırdı.. Tartısamıyoruz bız dedım sen en ufak bir anlasmazlıkta hakaret edıyosun dedım .. Senın yuZunden böyle oldum diyor .. Benım yüzümden dogru belkı de cunku artık tahammulum kalmadıgı ıcın ben de tepkı verıyorum misal ; bana bagıramazsın sen kimsin benı tehdıt edıyorsun gibi.. Bunları da hazmedemıyor...Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.. Yalnız kalmasının faturasını size kesiyor gibi geldi bana..
Bu küsmeler ilk evlendiğinizden beri var mı yoksa yaşanmış bi olay ya da hayal kırıklığı sonrası ortaya mı çıktı?
Anlatır hep kayınvalıdem .. Kayınvalıdem ters bı kadın degıldir yanı zaten kucuk yasta evlenmıs her seyı sineye cekmıs.. Bas etmek bu yani..Sevme,sevildiğini bilme,bagirma,kavga etme,sarilma hepsi ama hepsi aileden ogreniliyor.kpederinizde ayni boyle kusermis ya oradan öğrenmiş iste.muhtemelen birbirlerine (KV. Ve kp.) hakaret de ediyorlar.yani Eşiniz bilmiyor sorunuyla nasil basacikacagini.normallesmis kafasinda bu tavirlar bence.yasadiklarinizin detayini bilemem,ayrilma gibi de bi planiniz yoksa sevgi göstermeye devam edin.o konusmasada siz takmayin keyifle konusun,surat asmayin.. Vs. Yani gemileri yakamicaksak denicez artik napalim
2. Olarak da kvalideniz kpederinizin küsme olaylarıyla nasil bas etmiş acaba.onu ogrenseniz mi?
Benim eşimin ailesi yüzünden sorun yasamıyoruz yanı iyi insanlar aslında ..Sadece ailelerimiz farklı.. Yanı onlar da bardak kırılsa sorundur , biz de nazar cıktı denir gülünür gibi..Allah yardımcınız olsun..Ya arkadaslar peki size birsey sorcam benim esimde ayni arkadasdin esi gibi ailesi yuzunden bana kotu davraniyo hakaretler vurdu bile bir kere ben evlendigimde ailenle otururum dedim iki aylik hamileydim annem beni gormeye geldi diye kaynanam iki hafta zor dayandi k.babami doldurdu sonunda evden kovdu bizi ortada hicbirsey yokken kis gunu ben yine affettim yine her tartismamizin sebebi onlar ve annesinin babasinin bi kere esime sarildigini optugunu vs hicbisey gormedim neden kotu olan hep benim acaba
Ben eşinizi anladım aslında sizde anlamış sınız. İşinde mutsuz. Ailesi igisisiz. Borçları var. Sıkışmış hissediyor. Ve sizin aileniz ile olan iyi diyalogunuzu kıskanıyor.Merhaba herkese;
Aslında bu son mesajınız klasik olacak ama onun köklerine, çocukluğuna kadar götürecek ipuçları ile dolu..
Sen yapamazsın, altından kalkamazsın demeleri, küsmeleri, mutsuzluğu ona hep suçlanma aşılanmış, yetersizlik duygusu oluşmuş, rol model ailede sevgi kavramı farklı gösterilmiş, alışık değil.. eleştirilmeyi suçlanma olarak görüyo, mükemmeliyetçiliği belki de saklamaya çalıştığı eziklik psikolojisi.. uzman değilim ama okuduğum kitaplar, gözlemlerim.. çevrede bu tür davranışlar sergileyen birçok birey kendi öz yetersizliğini, sevgisizliğini ayna olarak karşıdakine tutuyor.. bir şekilde ikna edin, ona üzülüp alttan almaya çalıştıkça siz siz olmaktan çıkıp, hasta birinin hasta ettiği biri haline geleceksiniz..
Yazik k.validenize üzüldüm acikcasi.iste annesinden de onu gormus.sineye çeken aksi cevap vermeyen kadin.ama duygusal biri gibi de geldi Eşiniz. Bagirmadan kavga etmeden derdinizi anlattiniz mi hic.seni sevmek istiyorum ama sen izin vermiyorsun gibi..Anlatır hep kayınvalıdem .. Kayınvalıdem ters bı kadın degıldir yanı zaten kucuk yasta evlenmıs her seyı sineye cekmıs.. Bas etmek bu yani..
Anlıyorum.. Sizin sınırlarınızı zorlayıp sizin karakterinizde olumsuz bişeylere yol açıyorsa bi çare bulmanız lazım. Bakın ona normal geliyo yaşadıklarınız, sizin nasıl zorlandığınızın farkında değil. Çocuğunuzun ortamda olmadığı bir zaman sakin sakin onun size tavırlarından ne kadar çok etkilendiğinizi ve küsmelerin sizi yıprattığını anlatın. Böyle devam edemeyeceğinizi de belirtin ki işin ciddiyetini anlasın..Ya aslında küsme huyu hep vardı , ama sanırım sevgililikte olayın cıddıyetını göremedim ben.. Ama o zamanlar en azından kısa süreliydi , şimdi ben de konusmadıgım için daha uzun sürüyor .. Gecen tartısmamız da bu böyle gitmez devam edemem ben dedim , evlılıkte tartısmalar olur nasol böyle bir sey dersin diye ortalıgı ayaga kaldırdı.. Tartısamıyoruz bız dedım sen en ufak bir anlasmazlıkta hakaret edıyosun dedım .. Senın yuZunden böyle oldum diyor .. Benım yüzümden dogru belkı de cunku artık tahammulum kalmadıgı ıcın ben de tepkı verıyorum misal ; bana bagıramazsın sen kimsin benı tehdıt edıyorsun gibi.. Bunları da hazmedemıyor...
Çok haklısınız..Hem cok duygusal, hem cok hırslı inatcı.. İkna yolınu bir bulabılsem .. Çunku ıyı yonlerı de cok .. Yanı ailemle görüsmeme karısmaz , işten eve , evden işe gelir .. Gece tek kalmaktan korktugumj bildiği için hiç gec gelmez .. Cok duygusal aslında Ama en ufak bır anlasmazlıkta , tamamen ters oluyor .. Bir de kendısı müzisyendi önceden , bı kac senedır bir sırkette calısıyor .. O zamanlar alkıslara , ilgiye cok alısmıs .. Onun egosu mu var acaba diyorum bazen .. Peki siz ikna için nasıl bir yol izlememi önerırsınız?Aslında bu son mesajınız klasik olacak ama onun köklerine, çocukluğuna kadar götürecek ipuçları ile dolu..
Sen yapamazsın, altından kalkamazsın demeleri, küsmeleri, mutsuzluğu ona hep suçlanma aşılanmış, yetersizlik duygusu oluşmuş, rol model ailede sevgi kavramı farklı gösterilmiş, alışık değil.. eleştirilmeyi suçlanma olarak görüyo, mükemmeliyetçiliği belki de saklamaya çalıştığı eziklik psikolojisi.. uzman değilim ama okuduğum kitaplar, gözlemlerim.. çevrede bu tür davranışlar sergileyen birçok birey kendi öz yetersizliğini, sevgisizliğini ayna olarak karşıdakine tutuyor.. bir şekilde ikna edin, ona üzülüp alttan almaya çalıştıkça siz siz olmaktan çıkıp, hasta birinin hasta ettiği biri haline geleceksiniz..
Ahh o çareyi bulabılsem:))Anlıyorum.. Sizin sınırlarınızı zorlayıp sizin karakterinizde olumsuz bişeylere yol açıyorsa bi çare bulmanız lazım. Bakın ona normal geliyo yaşadıklarınız, sizin nasıl zorlandığınızın farkında değil. Çocuğunuzun ortamda olmadığı bir zaman sakin sakin onun size tavırlarından ne kadar çok etkilendiğinizi ve küsmelerin sizi yıprattığını anlatın. Böyle devam edemeyeceğinizi de belirtin ki işin ciddiyetini anlasın..
aah bi de evlenmeden önceki şeyleri unutalım gitsin
Sizin konunuz bu konuyla alakasiz aslinda.sizinki 3. şahis müdahalesi akabinde oluşan olaylar.size de Allah kolaylik versin baya sorun yasamissiniz,konuşacak çok şey var.Ben maalesef onlar yuzunden yasiyorum ve esim bunu kabullenmek istemiyo benim ailem o kadar destek oluyorki anlatamam onu kendi evlatlari gibi severler ama o istemiyo artik ailemi ama ben anlamiyorum onu esim 31 yasinda ve o kadar borcu varki hergun eve haciz geliyo diyebikirim sebebi annesi zamaninda almis odememis almis odememis daha hi suru sıkıntı ben hic yuzune vurmam bile ama bana onlar bakyi yok soyle boyle diyo cikiyo isin icinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?