- 11 Temmuz 2016
- 121
- 818
- 103
- 33
- Konu Sahibi Kaderinbenimlderdine
-
Katılıyorum size Allah herkese öylesini versin , kıskanç insanlar yaklaşıyor yaklaştırmasan da , mesela biraz açarsam siz eşinizle mutlulusunuz, eşin ailesi kaynana , görümce , elti , kıskanıyor, ya da arkadaşlarınız , çevre , sonra yapanlar la huzurunuz bozmaya çalışıyor , sizi ayırmaya
Evet benim iznim dışında , anladım cok tesekkur ederimEvlilik karı ve koca üzerine kuruludur. Annen, baban dahi olsa evlilikte geriye kalan herkes dış kapının mandalıdır. Bunun için duruş çok önemli. İnsanlar hayatına senin izin verdiğin ölçüde müdahale edebilir. Senin iznin dışında bir müdahale söz konusuysa o insanları hayaþindan tamamiyle çıkar olaun bitsin.
Eşe karşı dolduruş var :)ama nasil bozmaya calisiyorlar, önemli olan bu... esine karsi nasillar? esini dolduruyorlar mi sana karsi? yoksa ona hicbir sey caktirmiyorlar da sadece senin üzerine mi yürüyolar?
vallaha herseyin ilaci konusmak bence.. esine olan biteni anlatacaksin, ama sadece onun ailesini kötüleyerek degil.. o zaman esinle de arani bozarsin.. esinin ailesine biraz daha mesafeli olmanin yollarini arayacaksin.. baska bir yerlere tasinabilirsiniz, kaynana görümce vs. yürüme mesafesinde olmasinlar en iyisi :)
ama nasil bozmaya calisiyorlar, önemli olan bu... esine karsi nasillar? esini dolduruyorlar mi sana karsi? yoksa ona hicbir sey caktirmiyorlar da sadece senin üzerine mi yürüyolar?
vallaha herseyin ilaci konusmak bence.. esine olan biteni anlatacaksin, ama sadece onun ailesini kötüleyerek degil.. o zaman esinle de arani bozarsin.. esinin ailesine biraz daha mesafeli olmanin yollarini arayacaksin.. baska bir yerlere tasinabilirsiniz, kaynana görümce vs. yürüme mesafesinde olmasinlar en iyisi :)
Eşe karşı dolduruş var :)
Ama bazıları da sadece benim üzerinden , her ikisi de var aile dolduruyordu genelde , eşimle konuşurum ama ailesini kötülemedenama nasil bozmaya calisiyorlar, önemli olan bu... esine karsi nasillar? esini dolduruyorlar mi sana karsi? yoksa ona hicbir sey caktirmiyorlar da sadece senin üzerine mi yürüyolar?
Anladım cok tesekkur ederimo zaman acik acik konusacaksin.. esinin sana sahip cikmasini istedigini belirteceksin.. art niyetli insanlarin oldugundan düsphelendigini söyle ona isim vermeden..
Nasıl karıştırmayacağız, soru soruyorlar , karışıyor, özellikle kötü şeyleri anlatmıyacağız ? eşin nasıl diye sordular diyelim
Maşallah ya Allah bana da nasip oBenimde eşimle ve eşimin ailesiyle sorunum yok. Eşimin ailesi varlıklı olduğu için eşimi hep akrabayla evlendirmek istemiş hala, babane falan.
Yüzüme karşı asla kimse bi şey diyemez hemen cevabını veririm. Ne kadar ezik, sessiz durursan o kadar üstüne geliyorlar çünkü.
Evlendikten sonra eşim onlarla arasına mesafe koydu. Çok kıskanç insanlar evimi eşyamı her yeri inceler her eşyayı nerden aldığımı sorarlar.
En önemlisi eşim her zaman her konuda arkamdadır onları yüzüne bile siz eşime kurban olun der
Beni tanıyan insanlar soruyor , arkadaşlar geçmiş ten şimdi olan çevre , aile çevresi , akrabaeşin nasıl diye soran kim?
bana sorulsa şaşırırım, siz ne anlatıyordunuz bu soruya?
Peki siz ne diyorsunuz onlara , ben de öyle kıskançlardan bahsediyorumBenimde eşimle ve eşimin ailesiyle sorunum yok. Eşimin ailesi varlıklı olduğu için eşimi hep akrabayla evlendirmek istemiş hala, babane falan.
Yüzüme karşı asla kimse bi şey diyemez hemen cevabını veririm. Ne kadar ezik, sessiz durursan o kadar üstüne geliyorlar çünkü.
Evlendikten sonra eşim onlarla arasına mesafe koydu. Çok kıskanç insanlar evimi eşyamı her yeri inceler her eşyayı nerden aldığımı sorarlar.
En önemlisi eşim her zaman her konuda arkamdadır onları yüzüne bile siz eşime kurban olun der
Beni tanıyan insanlar soruyor , arkadaşlar geçmiş ten şimdi olan çevre , aile çevresi , akraba
Iyi diyip gectimsiz ne anlatıyodunuz?
eşinizle aranız fazlaca milletle yüz göz olmaktan bozulmuş olabilir mi?
Aynı ortamlara girmiyorum, eve gelseler kapıyı dahi açmıyorum. Konuşmak görüşmek istemediğimi baya belli ettim artık beni rahatsız etmiyorlar. Bi düğünde bayramda görürsem merabalaşıuorum o kadar.Peki siz ne diyorsunuz onlara , ben de öyle kıskançlardan bahsediyorum
Ben yapim gereği çok netim annem yada kaynanam evimle eşimle veya evliligimle alakali birsey dediğinde yada sorduğunda fikir vermeye kalktdiginda buna biz karar veririz hoşumuza gitmiyor böyle yonlendirmeler kendinizden uzaklastiriyorsunuz diyoruz bikaç ay sonra onlarda anladı gerçekden istemedigimiz davranışları olunca direk konuşmayı görüşmeyi kesiyoruz hiç müdahale etmiyorlar artık biz fikir yada öneri istemedikceBen sokmadım ama net olmasa insanlar sürekli takip de dediğiniz gibi aldığımız , gezdiğimizi kimseye anlatmayacağız, anneye ve diğerlerine nasıl izin vermicez ne diyeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?