Kariyer evlenince bitiyor mu? Evliykende bunları yoluna koyabilirsiniz. Bunlar bana bahane gibi geliyor. Önceliğin neyse o daha kıymetlidir, ikinci plandaki daha az değer görür. Yeteri kadar istemiyorsan evlenmeyi, başka şeyleri öne sürme.
Yaşlarınız kaç?
Sevgiliniz kendi düzenini kurmuş sizin düzeninizin kurulup kurulmamasını pek önemsemiyor sanırım. Askere gittim işe de girdim eee daha ne diye düşünüyor gb.
Ama sizin iş ve akademik kariyer konusunda planlarınız varsa bunu açıkça belirtin, evlilik biryere kaçmıyor, yeni mezunsanız yaşınız da büyük değildir
Bence eger damat işini bulduysa evlenilebilir. Çünkü ailelerin asıl sorun ettiği genellikle damadın işi düzeni vs.
Mesela siz evliyken de yüksek lisans ya da staj yapamaz mısınız?
Gelecek kaygısı dediğiniz sey nedir tam olarak? Iş bulamamak mı yoksa işi yüksek ihtimal bulurum ama hangi sektörde olur bilmiyorum kaygısı mı?
Hayat insana 1 kere veriliyor. Ve geçen zamanın telafisi yok. Sevdiklerimizle daha fazla vakit geçirebilmek için tüm şartlar zorlanmalı diye düşünenlerdenim. Eger evlilik sizin işinize engel olmayacaksa niye endise ediyorsunuz ki
Bu durum, kişiden kişiye değişir.Evlilik için uygun zaman var mı?
Adam hakli aslinda sureci hizlandirmak istiyor olabilir. Ama hasta ziyareti seklinde gelmeleri sacma olur bence
Sonucta universite sinavina hazirlanmiyorsunuz yuksek lisans is vs bu surecte yapilabilir seyler.
Birbirinizden eminseniz neden olmasin..
En önemli etken karakter tabiki. Ama şöyle söyleyeyim, hep bir şeyleri ertelemek zorunda kalacaksın zaten. İş için çocuğu, çocuk için işi, belki borçlar için gezmeyi, hep bir şey çıkacak ertelemek zorunda olduğun. Aynı anda bi kaç şeyi yapmayı göze alman gerekiyor. Hayat akıyor sürekli. Çook uzun yıllar varmış gibi sürekli bi şeyleri ertelemek bana uymuyor. Bence ikisinide yapabilirsin. Ve ben sevgilinin yerinde olsam bahane olarak görürdüm.Evlenince bitmiyor tabi ki ama kendimi biliyorum şimdi bile tüm gün çalışıp eve gelince ölü gibi yatıyorum. Aynı onda çok şeye zaman ayiramiyorum. Evlenince hem iş hem yl birden yapamam gibi geliyor. Onun için en azından yl şimdi evlenmeden halledip sonra evliliğe odaklanmak istiyorum. Başka şeyi bahane ettiğim yok tabi ki.
Elbette evliyken de yapılır ama kendimi biliyorum şimdi bile işten gelince ölü gibi yatıyorum. Evlenince yl, iş ve evi birden yapabilecegimi sanmıyorum. Onun için en azından şimdi yl halledeyim evlenince de stajı başlatırım diye düşünüyorum.
Daha çok gençsiniz, herkesin kendi kararı ama benim kişisel fikrim özellikle kadınların 25ten önce evlenmemesi yönünde. Bence düşünsel hayatımız, zihinsel olgunluğumuz 25ten öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılıyor. İnsanın hayata bakışı, kararları bile 25ten sonra değişiyor diye düşünüyorum. Evlilik büyük sorumluluk ve özellikle akademik hayat evlilikle birlikte zor yürüyor. Benim naçizane fikrim iş ve akademik hayatınızı istediğiniz yola sokmadan evlenmemeniz şeklinde.22 yaşındayım. Yok aslında umursamamak değil ama beklemek istemiyor. Evlilik bana daha kafa sakinligiyle karar verilecek bir şey gibi geliyor
En önemli etken karakter tabiki. Ama şöyle söyleyeyim, hep bir şeyleri ertelemek zorunda kalacaksın zaten. İş için çocuğu, çocuk için işi, belki borçlar için gezmeyi, hep bir şey çıkacak ertelemek zorunda olduğun. Aynı anda bi kaç şeyi yapmayı göze alman gerekiyor. Hayat akıyor sürekli. Çook uzun yıllar varmış gibi sürekli bi şeyleri ertelemek bana uymuyor. Bence ikisinide yapabilirsin. Ve ben sevgilinin yerinde olsam bahane olarak görürdüm.
yüksek lisansın evliyken yapılabileceğini düşünüyorum. 25-26 yaşlarında olsanız ertelemeyin, evlenin derdim.22 yaşındayım. Yok aslında umursamamak değil ama beklemek istemiyor. Evlilik bana daha kafa sakinligiyle karar verilecek bir şey gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?