• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam işte çok modern ve iler görüşlüsün ya eşinle konuşsana. Ailenin böyle olması beni rahatsız ediyor diye. Desene yahu kocişkona.:KK70: ama diyemezsin değil mi ? Daha gelip gerçek üyeliğinle açamamışsın konuyu. Sen öyle sandığın gibi iler görüşlü , kendini geliştirmiş falan bir tip gelmedin bana. Gayet korkak ve millet ne der diye yaşayan birisin. Irkçısın ki nefret ederim ırkçılardan.
Yavrucum yazdıklarımı oku sorularının cevaplarını bulacaksın.

Çözüm ne olabilir mesela ? Kendini batılıyım diye önde görüyor :KK70: bu şey gibi kuzenimin marmara ünivde çok dandik bir bölüm kazanıp kendini boğaziçi falan okuyorum sanması gibi. Bizi sürekli küçük görürdü ki zaten bölümü de cidden kıytırıktı :KK70:
Yani bilinçaltı ile ilgili büyük ihtimalle. Normalde ayrımcı, kibirli insanları ben de sevmem ama konu sahibi bu problemini aşmaya çalışıyor gibi. Çocukluktan getirdiği önyargıların kırılması lazım. Bunun için de birkaç yöntem yazdım bildiğim kadarıyla zaten.

Belki de bugün ben çok iyi niyetliyim bilemedim. 😁

Eşim biliyor düşüncelerimi çünkü ben de rahatsızım, bu düşünler olmaması gereken düşünceler ve bunlardan kurtulmak için uğraş veriyorum.
İki oğlan annesi olarak o kocana yazıklar olsun diyorum . 18 yıllık kocam bir kere bunu aklına getirse ki kendisi Akdeniz ben İç Anadoluluyum dediğine diyeceğine pişman ederim . Sizi fazla şımartmışlar . Prenses sendromuna yakalanmışsınız . Allah gönlünüze göre versin

Böyle düşünerek evlendim eşimle yani kimse kimseden üstün değil düşüncesiyle. Ki mantıken hala aynı düşüncedeyim zaten o içimdeki düşünceden rahatsız olmasam gelip burada nasıl kurtulabilirim derdine düşmem.

İyi de daha siz bile " ne hissettiğimi tarif edemiyorum " diyorsunuz. Sizin adını koyamadığınız hissi , biz yazdıklarınızdan nasıl bulup çıkaralım ?

Demişsiniz ki; mesela bölgede kendi dillerinde konuşuyorlar. Senede 1 veya 2 gün gitmişsiniz. Senenin kalan 300 küsur gününde neye içleniyorsunuz ?

Kaç yıllık evlisiniz ? Yaşlarınız nedir ? Çocuklarınız var mı ?

Yani bilinçaltı ile ilgili büyük ihtimalle. Normalde ayrımcı, kibirli insanları ben de sevmem ama konu sahibi bu problemini aşmaya çalışıyor gibi. Çocukluktan getirdiği önyargıların kırılması lazım. Bunun için de birkaç yöntem yazdım bildiğim kadarıyla zaten.

Evet sen bugün fazla iyisin :D
Asla ben çözmeye çalıştığını düşünmüyorum. Acaba kocasının memleketine gidince , kendini Miamide falan mı etiketliyordur :D varya hani öyle tipler hdjdjdj evde oturup kendini starbaksta etiketleyenlee :D

İşte anlatamadığım şey şu; bu düşüncelerimden memnun değilim ve yanlış olduğunun bilincindeyim o yüzden eşimde sizin gibi tepki vermiyor.
Bilincinde olsan ne değişecek ? Yarın bir gün bu adamı birileriyle tanıştırmaya da utanacaksın. Yaz bunu bir kenara. Ama senin etrafında kim varsa cidden acıdım. Dua et normal hayatta benim çevremde değilsin. Böyle insanlara tahammül edemiyorum.

Herkes onyargili konuşmuş. Konu sahibi diyor ki ve Türkiye genelinde şöyle bir anlayış var: Doğulu olmak cahil olmak, bir şey bilmemek konuşamamak, hatta terörist diyenler bile var. Ama bunu diyenler düşünenler daha cahil. Konu sahibininde muhtemelen çocukluktan ailesinden gelme doguluyu küçük görme var.

Bence bunu o insanlarin arasına girdikçe asabilirsiniz.
Bende kürt geliniyim ordan anladım seni.
Teşekkür ediyorum ya az kişi de olsa kendimi anlatabilmişim.
Ben bu hislerden kurtulmak istemiyor olsam zaten burada konu değil gidip boşanma davası açarım.

Derdiniz nedir tam anlamadım.zaten doğru dürüst gorusmuyorsunuz. Size zararları yok.hayatınıza karismiyorlar? Eee?yani sizin ve eşinizin tarafı bir ortamda bir araya gelirse ,sizin tarafınız garip mi karşılar?nedir?

Kibirli olmak istemiyorum işte ben, zaten dışarıya bunu belli de etmiyorum ama içim içimi yiyor.
Tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de bilmiyorum çünkü hepsine mantıklı açıklama buluyorum ama o his geçmiyor. Bilmiyorum, hiç memleket olayı olmasaydı yani etnik kökenleri yine aynı olsaydı ama bizim bulunduğumuz şehirde yaşıyor olup, kendi dillerini o kadar yoğun konuşmayıp türkçelerini geliştirmiş olsalardı böyle hissetmezdim belkide.

Basbayağı ırkçılık ve faşizm içinizde. Kendi dillerini konuşuyorlarsa da konuşuyorlar, herkesin dili ve kültürü kendine, size ne ? Neden bu dilin ismini yazmıyorsunuz basbayağı Kürtçe işte. Tepki çekmekten mi korkuyorsunuz zaten kendi dili diyince hangi etnik grubu aşağıladığınız gayet anlaşılıyor.

Eşin ailesi Alman olsaydı Almanca konuşsaydı hiçbir derdiniz olmazdı eminim sizin derdiniz Kürt düşmanlığı ve faşizm.

İnsan insandır, etnik kökende az/çok diye bir şey yoktur. Eşiniz de Kürt madem kökenini aşağıladınızı duyunca sizi kapı önüne koymaya gayet hakkı var.

Bana iyi davranıyorlar, iyi insanlar demişsiniz. Ne istiyorsunuz o zaman? Berbat davransalardı, küçümseyip tepenize çıksalardı belki o zaman kıymetleri olurdu.

Ayrıca Güneydoğulu kimi tanıdıysam etnik kökenden bağımsız aşırı yardımsever, misafiri çok seviyor ille gel misafir edicez diyorlar :KK48:Gayet kibar ve şeker insanlar siz ne istiyorsunuz?

Kibirli olmak istemiyorum işte ben, zaten dışarıya bunu belli de etmiyorum ama içim içimi yiyor.
Tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de bilmiyorum çünkü hepsine mantıklı açıklama buluyorum ama o his geçmiyor. Bilmiyorum, hiç memleket olayı olmasaydı yani etnik kökenleri yine aynı olsaydı ama bizim bulunduğumuz şehirde yaşıyor olup, kendi dillerini o kadar yoğun konuşmayıp türkçelerini geliştirmiş olsalardı böyle hissetmezdim belkide.
Kibirlisiniz, ırkçısınız dibine kadar

Siz kısacası küçük goruyorsunuz.

günah çıkarmaya geldiğini düşünüyorum konu sahibinin :(
eğer buradaki yorumlar evet o bölgenin insanı kaba saba geri dese derin nefes alacak gibi hislerinden emin olacak gibi
şöyle bir bakınca öyle gördüm

ben güneydoğulu olarak batılılar bana çok değişik geliyor garipsiyorum desem nasıl anlaşılırdı mesela :( hah aynen öyle anlaşılıyor konu sahibi de işte

Dünyanın en ırkçı olmayan insanı olabilirim. Hatta zaten ben kendim doğuluyum. Ama arkadaşların burada neden size nefret kustuğunu (hatta biri cidden kustuğunu yazmış) anlamıyorum. Üniversitede psikoloji bölümünden Understanding Social Behaviour diye bir ders almıştım, hocamız bize bir test yapmıştı ve hepimiz ama hepimiz ırkçı ya da gizli ırkçı çıkmıştık. En Kürdümüz, en Türkümüz hatta en koyu tenlimiz bile… Böyle yargılar bazen insan daha bir bilinç kazanmamışken dış etkenlerin de etkisiyle bilinçaltında oluşabiliyor bence. Siz de farkında değilsiniz ama muhtemelen çocukken ya da sonrasında yaşadığınız, şahit olduğunuz bazı şeyler size böyle hissettiriyor olabilir. Ayrıca bunun farkında olmanız ve bununla mücadele etmeye çalışmanız burada gelip kusmalı, aşağılamalı, öfke dolu ya da empati yoksunu yorumlar döşemekten çok daha erdemli bir hareket. Bence “ne gerek var” demeyin, bu konuda destek almaya çalışın imkanınız varsa. Umarım çözersiniz. 🌸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X