Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de hangi güneydoğu ili söylenmedi sanırım ama Gaziantep ve Şanlıurfa'da oralı olan kişiler çok kürtçe konuşmuyorlar. Daha çok Azeri Türkçesine yakın bir ağızları var
 
Yani bilinçaltı ile ilgili büyük ihtimalle. Normalde ayrımcı, kibirli insanları ben de sevmem ama konu sahibi bu problemini aşmaya çalışıyor gibi. Çocukluktan getirdiği önyargıların kırılması lazım. Bunun için de birkaç yöntem yazdım bildiğim kadarıyla zaten.

Belki de bugün ben çok iyi niyetliyim bilemedim. 😁
Konuya verdiği cevaplarda bile hala insanları aşağılıyor, nasıl görmüyorsunuz bunu? Bu aşmaya çalışma çabası değil, benim gibi birilerini bulur muyum çabası. Kendini normalleştirme çabası.
 
Kışkıracak bir yeri yok konunun bence. Ortada bi aşağılama da yok, böyle hissettiği için rahatsız olan biri var.
Çok gereksiz duyar kasılıyor ve öküz altında buzağı aranıyor konuda.
konu kışkırmıyor fışkırmıyorsa biz güneydoğululardan kaynaklanıyor

geçenlerde ordulu erkekler için kötü içerikli bir konuda daha çok kışkırmıştım :D şuan misafirperver konumundayım konu sahibi bu bölgenin gelini o yüzden daha sakinim :D
 
benim de eşim doğulu ben arnavutum
biz de eskiden arnavut olmayana kız vermezlerdi. benimle yendiler onu
şimdi benim eşim haricinde bir sürü damat var ailede fakat en çok sevilen damat benim eşim.
candan, samimi, yardım sever, herkesin derdine koşar, kültürlü
herkes onu örnek gösterir bekar kızlarına.
onun gibi birini sev derler :)
ailesi de hiçbir şekilde tatsızlık olmayan ve sevilen tek aile :)
yörelerin hiç önemi yok önemli olan insanlık.
ayrıca doğunun insanı kadına çok değer verir. keşke daha önce yenselermiş bu fikirlerini. kültür farklılıkları çok güzel bence
 
Konuya verdiği cevaplarda bile hala insanları aşağılıyor, nasıl görmüyorsunuz bunu? Bu aşmaya çalışma çabası değil, benim gibi birilerini bulur muyum çabası. Kendini normalleştirme çabası.
Yani bilemedim, diyorum ya belki de ben çok iyi niyetliyim bugün. 🤷
 
Aynı konuyu okumuyoruz heralde...

Niye ki? Kadın salt memlekete göre adam seçse ve sabit fikir bir ırkçı olsa, zaten eşiyle evlenmezdi; eşi onun etkileşim alanına giremezdi. Muhtemelen, ailesi içinde böyle bir önyargıyla yetiştirildi ve eşinin ailesinin iyi olduğunu, eşini gördükçe de sorgulamaya başladı "Ben böyle iyi insanlardan niye rahatsız oluyorum? Nasıl kabullerim var benim?" diye. Derdini tam dile getiremiyor bile. Ben bocalayan ve doğru kelimeleri seçmekte zorlanan bir insan olduğunu düşünüyorum.
Ha konu içinde daha farklı bir yere doğru evrilir, o zaman görüşüm değişebilir. Şu an bana böyle geliyor.
 
Bir başkadır dizisini izleyin, sizi diziden birine benzettim.

Yapacak bir şey yok, sosyolojik olarak böyle kodlanmışsınız, aile ve çevre de çok önemli bu noktada. İstediğiniz kadar eğitimli olun beyniniz yeterince gelişmemiş olduğundan böyle bir hissiyat var içinizde, sadece sizde değil çoğu kişide bu var.

Karşımızdakini birey olarak kabul edemiyoruz. Evet kültür coğrafya yöre o insanım karakterini etkiliyor olabilir ama bu da bir genelleme. Büyük ihtimalle kalıplar içinde büyütülmüş piremses sendromuna sahip birisiniz. İçlerine girmedikçe onların duygusunu hayatını ruhunu anlamadıkça düzeltmez.
 
Siz bdvde açılan konuları okuyun isterseniz eş ailesi ile ilgili.
Yılda iki kez gidiyorsunuz ve rahatsız edilmiyorsunuz buna rağmen tuhaf düşünceler içindesiniz.
Benim çok yakın tanıdığım eş ailesi var hem de Egeli size yollayayim da görün batıyı doğuyu😉
Benim kaynana batı Karadenizli, kocalar değişmeden sadece kaynanayı değiştirebiliyorsak verebilirim., 😁
 
Dünyanın en ırkçı olmayan insanı olabilirim. Hatta zaten ben kendim doğuluyum. Ama arkadaşların burada neden size nefret kustuğunu (hatta biri cidden kustuğunu yazmış) anlamıyorum. Üniversitede psikoloji bölümünden Understanding Social Behaviour diye bir ders almıştım, hocamız bize bir test yapmıştı ve hepimiz ama hepimiz ırkçı ya da gizli ırkçı çıkmıştık. En Kürdümüz, en Türkümüz hatta en koyu tenlimiz bile… Böyle yargılar bazen insan daha bir bilinç kazanmamışken dış etkenlerin de etkisiyle bilinçaltında oluşabiliyor bence. Siz de farkında değilsiniz ama muhtemelen çocukken ya da sonrasında yaşadığınız, şahit olduğunuz bazı şeyler size böyle hissettiriyor olabilir. Ayrıca bunun farkında olmanız ve bununla mücadele etmeye çalışmanız burada gelip kusmalı, aşağılamalı, öfke dolu ya da empati yoksunu yorumlar döşemekten çok daha erdemli bir hareket. Bence “ne gerek var” demeyin, bu konuda destek almaya çalışın imkanınız varsa. Umarım çözersiniz. 🌸
Aynı fikirdeyim, işin ehlinden yardım almak en mantıklısı.
Teşekkür ederim.
 
Mune Mune konu mu kapatabilir misin?

Derdimin suistimal edilmesine daha fazla göz yumamayacağım, beni anlayıp/anlamaya çalışıp yorum yapan herkese teşekkürler.
Dert değil bu, bu tutumunuz yüzünden ülkemiz millet olma bilincini ve birey olmayı birbirinden ayıramıyor. Çocukluktan sizin gibi bireylerin oluşumunu engellemeliyiz.
 
bugünün en ponçik üyesi ilan ediyorum sizi pikachu :KK70:
Normalde en dan dun insanlardan biriyim. Adana insanı olmanın etkisiyle hem ırkçılıktan uzak hem de haşinim. 🤣 Sanırım yaktığım tütsülerin etkisiyle fazla sakinim bugün. Ama hala konu sahibinin çözüm aradığına inanmak istiyorum.
 
Niye ki? Kadın salt memlekete göre adam seçse ve sabit fikir bir ırkçı olsa, zaten eşiyle evlenmezdi; eşi onun etkileşim alanına giremezdi. Muhtemelen, ailesi içinde böyle bir önyargıyla yetiştirildi ve eşinin ailesinin iyi olduğunu, eşini gördükçe de sorgulamaya başladı "Ben böyle iyi insanlardan niye rahatsız oluyorum? Nasıl kabullerim var benim?" diye. Derdini tam dile getiremiyor bile. Ben bocalayan ve doğru kelimeleri seçmekte zorlanan bir insan olduğunu düşünüyorum.
Ha konu içinde daha farklı bir yere doğru evrilir, o zaman görüşüm değişebilir. Şu an bana böyle geliyor.
“Eşimin onlardan olmadığını düşünüyorum”
“Eşimi öyle görmüyorum”
“Okumuş etmiş insanlar hala o dili konuşuyor”

Daha bir sürü buna benzer cümle var konunun içinde. Eşinin o aileden olmadığını ya da doğulu “gibi” olmadığını düşündüğü için evlenmiş. Aile içinde eşinin tam bir kürt olduğunu görünce afallamış. Rahatsızlığı bu. Eşini aile içinde evlenmeden önce görseydi de evlenir miydi acaba?
 
Tam olarak neyden rahatsızsınız onu anlayamadım?
Kültürden kastınız ne?
Size uymayan ne gibi davranışları var?
Aileler de karışmıyorsa sizi rahatsız eden ne?
Sadece Doğulu olmaları mı yani?
Çok garip.
Çok elit,sosyetik bir aileden mi geliyorsunuz?
 
Burada sorun ne ben anlamadım. Aileler size karışmıyor, eşinle bir problemin yok, ee yani? Nüfus cüzdanında yazan doğum yerinin ne önemi var?
ay ben şimdi aydınlandım
tüm mesele kütük sanırım kimlikte yazan kütük
konu sahibi kimliğinize baktıktan sonra ne hissettiniz ? gitmeden onu da bir yazar mısınız size zahmet ?

eşim adıyaman besnili evlendikten sonra kimliğime bakınca şok olmuştum gaziantep şehitkamil gitmiş yerine adıyaman besni gelmişti
çeyrek asırdan fazladır gaziantepli olan ben evlenince bir anda besnili oluvermiştim niye değişiyorsa artık :KK70:
neyseki ırkçı değilim sanırım ondan sorun etmedim
 
Onu bende unutamıyorum. Herkese mal mal bakıp burası Türkiye diye bağırasım gelmişti . Ama alıştım

Ne alaka yahu. 😂
Yillardir Turkiyedeyiz ama ailem kendi aralarinda sohbet ederken Turkce konustuklari halde bazen araya kariştiriyorlar kendi dillerini, ozellikle babannem bir şeyler konuşunca eşim çok anlayamiyor. 😬 (Slav kokenliyiz)

Eşimin kalkip burasi Turkiye diye bagirdigini hayal edemiyorum. 😂😂😂😂 Turkiyede başka dil konuşmak yasak miydi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X