evlilik

Hem şartlarından şikayet ediyor hem ve beğenmediği şartlara çocuk getirsem annelik güzelmiş diyor. Sanki çok mutlu bir ortammış gibi bir çocuk eksik. Bencilsiniz diyince suç oluyor ama.
Bencil işte başka bi vasıf yok ki kendi kendine evcilik oyunu hele kötü evliliklerde bile çocuk güzel diyorlar diye bi yorum gördüm kabus gibi. Sonra o çocuklar büyüyor ailelerinden nefret ediyor

Kendi hayatın ile ilgili seçim yapmaktan acizsin sen daha. Aşiret , ataerkillik falan bunları suçlamayla iş bitmez.
Kendini bile yetiştirememişsin.
Kendini kandırmayı bırak.

sana açıklama yapmayacağım. sen daha tam anlayamadığın bir konuda peşin hükümlü neyse dedim ya ben anlatmayym sen kavrayamazsın şimdi.

çünkü bir çocuğa sahip olmak onunla ilgilenmek dünyada ki en güzel şey diyor evliliği kötü olan anneler bile..
Her evlilik kendine hastır. Cocuğu sevmek ona hakkıyla bakmak lazım. Mesela o evliliği kötü olan anneler çocuğunun yaşadığı travmaları da anlatıyor mu size?

Bencil işte başka bi vasıf yok ki kendi kendine evcilik oyunu hele kötü evliliklerde bile çocuk güzel diyorlar diye bi yorum gördüm kabus gibi. Sonra o çocuklar büyüyor ailelerinden nefret ediyor
Çok haklısın. Hayatımı kurtarayım demek yok bin tane engel sıralıyor ama çocuk güzelmiş diyor bir de. Oyuncak zannediyor herhalde çocuğu.

sana açıklama yapmayacağım. sen daha tam anlayamadığın bir konuda peşin hükümlü neyse dedim ya ben anlatmayym sen kavrayamazsın şimdi.
Kimin olaylari kavrayamadigi belli oluyor bir tane ciddi ciddi cocuk yap duzelir diyen oldu mu yorumlarda? Hala israr ediyorsunuz.

Senin kavrama kapasiten yorumlarından belli merak etme okuyanlar anlamıştır.
Herkes aynı şeyi yazmış aklını başına alacağına aynı kafayla devam edersen daha çok sızlanırsın.

3 yılda sevmediğiniz adamı çocuk oldu diye sevemezsiniz. Boşanamadığınızı, ailenizin destek olmayacağını, aşiret durumunu vs. Yazmışsınız. Devlete sığınıp boşanmak, isim değiştirme talep etmek ve çalışmak bir seçenek. Kurban psikolojisinden çıkıp, kendinize yeni bir hayat kurmanız gerek.

19 Ağustos 2023 konunuzdan
evet bir işim var memurum..

Bugünlerde il dışı başvurusu var ama cesaret edemiyorum karşılasacağım tepkilerden korkuyorum..

Merhabalar aranızda kaç yaş var ? Çalışıyor musunuz ya da ekonomik olarak özgür müsünüz

ben ondan iki yaş büyüğüm

Kaç yaşındasınız?

Tayin isteme zamanı yaklaştı isteyeyim mi istemeyyem mi bilmiyorum tek başıma yapabilir miyim

çalışıp para kazansam da aynı baska devam edecek aşiret diye bir şey duydunuz mu hiç ..

Devlet memuruymuşsunuz zaten. Yaşınız küçük desem, küçükte değilmişsiniz. Siz 36, eşiniz 34 yaşındaymış.

Son düzenleme:
Bu hayatta tek başıma ve benden nefret eden belkide zarar vermek isteyen ailemle nasıl yeni bir hayat olabilir.. neyse herkese kolaylıklar en baştada bana hoşcakalın.

3 yıllık evlilik ve daha aile, eş olamamışsiniz elini bile tutmak estemedigin bir adamdan birde çocuk yapayım mi diye soruyorsunuz.Cocuk öyle tek ilişkiyle olacak bir şey değil . Diyorsun ki ailem geri kafalı ama etraftaki evliliği kötü olup çocuk yap diyenlerin lafını dinleyip onaylayan da sensin. Daha önceki konularında 35 yaşında üni okumuş memur birisi olduğunu söylemişsin. Kusura bakmayın ama siz de en az aileniz kadar varsınız. Yok aşiret yok bilmem ne siz kurtulmak istemiyorsunuz ki isteyen çaresini istemeyen bahanesini bulur.

Yani 3 yılda sevememissin nereye kadar böyle devam edeceksin mutsuz sevgisiz sana da yazık günah değil mi?

Sevginin olmadığı, elini tutamadığın insanla nasıl sevişip çocuk yapacaksın? Hadi yaptın diyelim millet aşık olduğu kocasından tiksiniyor hamilelikte, lohusalıkta.
Gmrücü usulü de olsa fikrinizi hiç mi sormadılar normalde aileler aracılığı ile tanışıp bir süre görüşülür iki taraf için de mantık ve duygular o şekilde evlenilir. Sizinki başka bir şey olmuş.
Her neyse... Belli ki boşanmayacaksınız bari sevmiyorum diye odaklanıp düşünmeyin sevebiliyorsanız sevin. Ama sevene kadar çocuk yapmayn.

Zorla evlendirilmiş olmanız üzücü... Ama sevgiyi hissetmediğiniz bir yuvada bebek dünyaya getirmek o yavruya haksızlık değil mi... Bebek kurtarıcı değil...
Sizin sevgiyle var olduğunuz bir eşle büyümeye ihtiyacı olan bir yavruya kendinize yaşatılan haksızlığı yaşatmayın lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…