Evlilik

Mutlu evlilik var mı?

• Yok canım ne münasebet

OY: 9 9,2%
  • Valla ben mutluyum gerisini bilmem

OY: 64 65,3%
  • Güvenemedim ki pislik de çıkabilir

OY: 26 26,5%

• Ankete Katılan
    98
Evlensen dert, evlenmezsen dert.. Iki derede bir arada kalmak..

Evlensen mutlu yada mutsuz olacagin belirsiz, her evlilikte bosanma riski vardir zaten.. (ben bosandim, mutlu oldugum gunlerimde vardi, mutsuz oldugum gunlerimde, ama bu evliligin ilerisini goremedigim icin bosanma karari aldim.. Sorunlar'da sorunlar, anlatsam roman olur..)

Evlenmezsen yanliz kaliyorsun, yuva kuramiyorsun, hatta cocuk sahibi olamiyorsun..(tekrar evlensem tekrar mutsuz olmaktan korkuyorum mesela, ikinci depremi yasmaak istemiyorum, bu yuzden herseyi zamana birakiyorum, evliliktende sogudum acikcasi)

Her insan sevmek ve sevilmek ister.. ama bu devirde bosanmalar artti, evlilikler azaldi.. :işsiz:
Allah güzel insanlarla karşılaştırsin sizi. Umarim istediginiz gibi olur. Boyle olaylari duyunca insan cekiniyor.sonucta güvenip sevip evleniyorsunuz sonuç 0

Allah güzel insanlarla karşılaştırsin sizi. Umarim istediginiz gibi olur. Boyle olaylari duyunca insan cekiniyor.sonucta güvenip sevip evleniyorsunuz sonuç 0
Sonuc 0 evet.. birde bosandiktan sonra haklarini alamiyorsan karsi taraf odemiyorsa buda 0.. kala kaliyorsun oyle sanki yasadiklarin yanina kar kaliyor.. birde karsi tarafin nispetleri vs.. amannnnnn hepsi ayri bir dert.. :KK14:

Yeni evliyken sevgili surecine alisanlar ve yeni evlilik yasadigi icin alışma sureci yasayanlar var.
Şahsen ben ilk 1 sene baya sorunlar yaşadim suan bunlari yapmiyorum birbimize alistik.
Yeni evli bayanlarda bir sure sonra bu duruma alisiyo ilk zamanlar ne kadar zor olsada.
Yani genelde bu işler boyle.
Suan bir sorun yok allaha sukur varsa da ufak tefek konusulup hallediliyor

Evlilik elbette şans işi ama insan, hayattaki şansını da kendi yaratır.
Aldatma, sözlü-fiziksel şiddetten bahsetmiyorum bu arada, bunlar çok büyük ruhsal hastalıklar benim görüşümce.
Fakat bunun dışındaki olabilecek şeyler, herkesin kendi hayatını çizmesidir.
Çok modern bir ailede yetişmeme rağmen, ataerkil yapıya sahip bir adamla evliyim.
Buna rağmen evimizde bu konularda hır gür çıkmaz, çünkü biliriz birbirimizin sınırlarını.
Örneğin çift olarak belirli bir saate kadar arkadaşlarıyla ayrı ayrı görüşebilme özgürlüğümüz vardır fakat asla ayrı ayrı tatile gitme lafı evimizin kapısından içeri giremez, sen kadınsın ben erkeğim lafları edilemez.
Ya da özel günlerde eşimden muhteşem planlar beklemem, bilirim yapmaz.
O sebeple ben ayarlarım ikimizi de mutlu edebilecek organizasyonlar.
O da benden kusursuz bir ev kadınlığı beklemez, beni üzdüğü günlerin cezası evimizde her şeyde grev olmasıdır, gönlümü alana kadar çekmek zorunda, bir de onun lafını edemez.
Kısaca,yine aynı meseleye geldik, elma ağacından portakalı beklemek yerine, yetişen 3-5 elmayı faydalı kullanabilmek gerek.

hımm ben yinede şans ,bunlara rağmen . .
"oda benden kusursuz bir ev kadınlığı beklemez"
bak işte anlayışlı bir insan ,mükemmel ve kusursuz olmanı beklemiyor demekki ...

O kisini elinde. Cidden hasta biriyle evlenmediysen bal gibi mutlu olursun.
Soru su" hayattan ne istiyorsun?"
Yani sen bunu bilecen ki ona göre adimlar atacaksin. Belkide evlilik insani degilsindir.
Yani su kadar taki takildi, gelinligim söyle oldu dügünümde bu yasandi diye huzurunu bozacaksan sen adami degil de o yasanilan peri masalini sebiyorsundur.
Mutlu olmak cok basit.
Zorluklari kabullenmek lazim. Evet zorluk var ynai bunun icin ne simi ne de kendimi yerim, zor zamanda birbirimize sariliriz gecer gider.
Dogru kisiyi bul, ki zor olan da bu galiba.
Benim esim mükemmel mi? Degil. Peki ben? Ben de mükemmel degilim. Kasmiyoruz. Karsilastirma yapmiyorum. Bu da benim hayatim diyorum. Yani isler kolay ama insanlari bir hipnoz halinda.

Sevgili ablalarım. burda gördüğüm kadarıyla -hemde taze üyeyken- mutlu evliliği olan yok galiba. gerçi çevremde de çok yok.zaten evliliğe uzak bir kafa yapım var iyice tırstım valla. mutlu evlilik yok mu gerçekten:KK12:

mutlu evlilik yoktur mutlu olmak isteyen insanlar vardır. evlenen kadın ve erkek mutluluğu ve huzuru bulmak istiyorlarsa karşılıklı saygı ve sevgiyi bitirmemek için çaba sarf etmek durumundadırlar. mutluluk da böyle gelir.
evliliğe hazır olmak da yoktur bence. doğru kadın ve doğru erkek vardır. sen doğru erkeği bulduğun zaman süreç kendiliğinden başlar.
anket de güzel olmuş.. ben mutlu ve huzurlu bir evliliğe sahibim. dilerim sen de böylesine denk gelirsin..

Mutluyum tabii neden olmasın.
Doğru insanı bulduktan sonra, öyle de mutlu olunurki.....
Allah iki dünyada da eşimle birlikte kılsın beni inşaallaaahhh:KK68::KK37:

Sevgili ablalarım. burda gördüğüm kadarıyla -hemde taze üyeyken- mutlu evliliği olan yok galiba. gerçi çevremde de çok yok.zaten evliliğe uzak bir kafa yapım var iyice tırstım valla. mutlu evlilik yok mu gerçekten:KK12:
Mutluluktan havalara uçmuyorsun da...huzur yetiyor bana. kendimi rahatça ifade edebiliyorum. kafam rahat oluyor

sonunda sarılabiliyorsanız kavgalar tabiiki hos gelebilir onemli olan bunu başarabilirmek galiba

Kus yataga grmeyız kavgamızın boyutu ne olursa olsun kus uyumayız esım benımle kus bı sekılde evden cıkmadı daha gnlumu almak ıcın elınden gelenı yapar bende uzatmam bu durum karsılıklı sevgı ve saygı grrektryr ama en onemlısı aşk... sevdgının uzuldugune dayanamaman

öyle düşünme. burası bdv platformu. ben de aynı şeklide hamilelikten doğumdan bebekten korkuyorum ama güzel geçiren mutlu olan vardır elbet

kım demıs mutlu evlılıgı olan yok diye ?
sorun her evde olur onemlı olan o sorunu nasıl aştıgındır aslında bukadar basıt

Sıkıntılı çok günüm oldu ama şimdi çok güzel bir evliliğim car. Tabii 2 tarafında aynı özveri ile birşeyleri yapması lazım.

Back
X