evlilik ....

bayılıyorum sana gelen kutusu ya nadir sevdigim bayanlardasın burda yorumların süper tespitlerinde öylee

valla parayı bi bulsam herkez kendi yoluna gitsin diyorum bazen

söylede bisey var aslında evliligimin ilk yıllardındada saygı yoktu ama ben yeni farkettim diyelim ooo yazsam neler var esimin söyledigi laflar esya kırma küfür saygısızlık eski konularımda yazanlar ıyyyyyyyyy böyle kocam olsa yüz kere bosarım yazanlar ben kendi zevklerimi yazınca bosanılcak kadın ben ilan ettiler haa dokundumu dersin hicccccccccccccccccccccccccc
dokunmaz saclarım mı beyazlaın dertleri yazmıyım söyelmiyim de

Davar mı ? Maraba mı ? Yuh !

Adamın parasını yemeyi hadi bir kenara bırak insan yedi senelik eşine der mi hiç böyle saygısızca şeyler ! Şok oldum !
cok saygılı esimin yaptıklarıda var ilk konularımda ben onun nelerini cekmisim bu laflar ona az bilee

Hımmm 2 bin lira ile altın kaplamalar falan, iyiymiş...Eşimin maaş kartı kredi kartı bende falan deyince neyse..

Kendisi şaka galiba...
neden burdaki ögretmen yada memur hanımlar kendi kazandıkları maas kartlarını eslerine verip ezilicegini hemsincin esinin maası kartını almıs gurur duy bencee

Demek altın huzur vermiyormuş
Bende altın atamadım kenara diye üzülüyordum

Konuna dönersem bilmem, nasıl 7 yılda bu kadar farklı uçlarda oldunuz
Öncede vardı da sen mi fark etmemiştin
altın huzur verir gramajı önemli cnm

ayrıca evet ben 1 senedir nerdeyse bunu sorguluyorum kendimce cok kızıyorum ne acelem vardıkı nasıl asık oldum ki bu kadar kör oldm diyorum biz hicmi konusmamısımz zevklerimiz kültürümüz yok hep ask konusmusuz sanki kör olduk ikimizde bence

İyi de bu yazdıklarınız (namus, cesaret) zaten olması gereken şeyler. Bunlar sizin üstün yanlarınız değil. Ayrıca benim sorduğum sorunun cevabı da bu değil. Ben kendi adınıza hayatta ne kazanıp, ne elde ettiğinizi sordum. Altın garanti midir? Evet, çoğu kez. Ama bir deprem, yangın, sel hepsini alır götürür. Çoğu kez düzenli bir gelir, birikmiş paradan daha değerlidir.

Kaç gramac lazım mutluluk için sayın sarraf

Demek son 1 yıla kadar bu kadar çok değildi
Ya da aşk bitti gözüm açıldı diyosun

Kaç gramac lazım mutluluk için sayın sarraf

Demek son 1 yıla kadar bu kadar çok değildi
Ya da aşk bitti gözüm açıldı diyosun
sen altınım yok diye mutlu degildin ya o yüzden gramaj dedim yoksa 1000 gr altınla 100 gr arasında cok fark var cnm ama dogru 1 senedir sorguluyorum ben nasıl esimle evlendim diye

sen altınım yok diye mutlu degildin ya o yüzden gramaj dedim yoksa 1000 gr altınla 100 gr arasında cok fark var cnm ama dogru 1 senedir sorguluyorum ben nasıl esimle evlendim diye
1000 gram çokmuş bea

Peki artı eksileri konuştun ya da yazdın mı
Belki düzelebilir bazı şeyler
Ha ben artık senin için serçe parmağımı kıpırdatmam, ben buyum derse de diğer ihtimali de göze almak lazım ayrılık yani

herşey paramı be kardeşim adam seni başkalarına mı yakışıtıyor yok aldatıyormu?kumar peşinde mi ? sapık mı ne neden bu kadar ezik görüyorsun yazık yahu bu dünyanın bide öteki tarafı var ayrıl ya yazık etme adamı bu begenmediğin adamı mumla ararsın ama unutma

Limoncu seni severim ve kendine verdiğin aşırı değeri açıkçası takdir ediyorum.
Gerçekten kadınlar kendine Limoncu kadar değer vermeli. İlla bakan kızı, başbakan karısı, doktor avukat vs olmaya gerek yok. Okuma yazma bilmeyen kadının bile kendine vermesi gereken değer bu.
Cidden kadınların devamlı pohpohlanması gereken, bir dediği iki edilmemesi gereken prensesler olduğunu düşünüyorum.

Konuna gelince de, bence boşanma. Eşin anlattığın kadarı ile nereye çekersen oraya gidebilecek bir adam. Yaptır her istediğini. Sen kendi kendini cendereye sokarak mutsuz ediyorsun. Mesela sen yine kur sofranı, elle yerse utandır. Giyimi kuşamı eleştir utandır. Bırak o sana ayak uydursun.

Bence sen o işi başarırsın. Sana güveniyorum.

neden burdaki ögretmen yada memur hanımlar kendi kazandıkları maas kartlarını eslerine verip ezilicegini hemsincin esinin maası kartını almıs gurur duy bencee

Yok öyle bir ballandıra ballandıra söylemişsin ki, sandım ki kartta milyonlar var...Neyse fazla hayal dünyasında yaşıyorsun, altın kaplamalar, marka kıyafetler falan. Ben sana söyleyeyim, Diesel marka bir kotun fiyatı senin kredi kartının limiti kadar, hani eşin marka giysin özensin istiyormuşsun ya Welder marka bir saatin fiyatı 2500TL'den başlıyor, Hulbot 'ların fiyatını söylemiyorum bile. Yaz geliyor bak bir mayo iyi gider Moschino 'da mayolar indirimde 300-400 Euro kadar.

Sen burada gelmiş, kendi ufacık hayal dünyanda aklınca insanları ezmeye çalışıyorsun. Ütü yapamazmışta, kendisini buna layık görmüyormuş....Ütü yapan, temizlik yapan bayanlara birşey demek istiyorsan açıkça söyle...Daha doğru düzgün Türkçe konuşmayı bilmiyorsun, noktalama işaretlerinden haberin yok, 2 yıllık üniversite diplomanla iş bulup para kazanınca eşine ihtiyacın olmayacağını mı düşünüyorsun? Senin o bahsettiğin ütüye yardımcı hizmetçiler, altın kaplamalar, marka kıyafetler senin o diplomanla olmaz.

7 senedir başını aynı yastağa koyduğun, yata yata parasını yediğin adam hakkında burada atıp tutman bile senin seviyeni gösteriyor yeterince.

Eşini çok gömmüşsün ama orta yol bulunur. Sen şekilde önem veriyorsun, bir de eşinin iç dünyasına önem versen belki düzelir. Gerçekten hiçbişey şekil değildir.
Benim eşim iyi bi mesleği ve geliri olan biri ve işe şort tişört sandaletle gider. Hiç de yadırgamam kendi zevk-i. Bende işim gereği klasik giyinirim. Yanyana çok uyumsuz bir çift gibi dururuz ama şeklen. İşte biz o şekle takılmadığımız için uyumluyuz. Ha bunu benim kocişim muhabbeti için yazmadım, sadece şekle takılmanın gereksiz olduğunu örneklemek için yazdım. Bu durum ne onun iş başarısını ne de ilişkinizi etkilemedi hiç. gerçekten bunlar bile keyifli olabilir eğer karşındaki insanı gerçekten seviyorsan. Yok sevmiyorsan ne yapsa batar sana. Önce sevgini tart biç sonra karar ver.

Yalnız burada özgüven ile kibri karıştırıyorsunuz. Kadınlar tabiki de kendilerine değer vermeli güçlü olmalı. Fakat yükselmek için başkalarını ezmek doğru bi yol değil. Bu arkadaş tam bir megolaman, egosu benliğini ele geçirmiş durumda.
Ayrıca 'utandırmak,eleştirmek' nasıl bi öneridir. Okuma yazma bilmeyen kadın bile kendine değer versin diyosunuz. Ama giyimi bilmeyen adamı utandır, eleştir diye de öğüt veriyosunuz. İkisi de insan değil mi ?

Kadının kendine değer vermesi konusuna katılmakla beraber limoncu' nun içinde bulunduğu prenses sendromuna karşıyım. Şahsen ben "adam çalışsın hep ben yiyim, prenses gibi yaşayım, sabah akşam dışarıdan söyliyim" kafasında bir yaşam bana asalak gibi gelir. Ne üreticem ? Yan gelip yatmaktan başka ne katkım olacak dünyaya ? Tamam atomu parçalamaktan söz etmiyorum ama en basitinden yer silen bir kadın bile alın teri ile emeğini kazanır, kocamdan boşanıcam ama ailemin yanına gidemem diye ağlamaz.

Bence gurur duyulacak birşey yok
Erkeğin yapması kadar kadının da yapması yanlış
Ben ben dememeli hiç bir insan

Son düzenleme:

Avrupayimi ogretiyosun bana canim? Ben Avrupada yasiyorum. Buyur tartisalim. Burda modern aileler evlenirken " koca tarafini nasil yolariz" diye dusunmuyorlar ilk basta.Sik bi alyans, bi tektas ve giriste boynuna takilan bi kolyeyle evlenenler var. Altin kadinin guvencesi olabilir, orda haklisin. Ama senin yaptigin bi tutam modernlikten alip bi tutamda " orf ve adetler boyledir yapicak bisey yok altin gelinin hakkidir" diyip isine geleni yapiyosun. Sen "modern bi bayanim" diyosunda, benden haric herkes geri kafali diyosun. Ama orf ve adetlerde geri kafalilik diyen olursa " yooo" diyosun. Sen bi karar ver ondan snra konusalim. Modernmisin yoksa degilmisin? Bi karar ver.

Konunun tamamini okumadim.

Ilk bir kac mesajiniza gore yorum yapacagim haberiniz olsun.

Bence siz durmadan kocanizi elestirip kendinizi ben ona 10 beden fazlayim diye oveceginize bir öz elestri yapin.

Kocamin maas karti bende diyorsunuz sonra neden memur almadim(!) (Sizin tabirinizle almak evlenmedim demek herhalde) diyorsunuz. Peki memurlar bankacilar sizinle evlenmek icin kapiniza mi dizilmisti?

Ya da tutun ki bir bankaciyla evlendiniz ama maas kartini size vermeyi birak hicbir sekilde sizi para mevzularina karistirmiyor ve ustelik calismiyorsunuz diye sizi kucumsuyor asagiliyor. O zaman daha mi mutlu olacaktiniz?

Esim 100 tl lik gomlegi kendine layik gormuyor diyorsunuz ama adam 2000 tl maas aliyor ve maas karti da sizde cok normal degil mi 100 tl yi fazla gormesi bir gomlege?

Hem esim cok kazansin hem benim istedigim herseyi yapsin hem benim istedigim gibi giyinsin hem maas kartini bana versin. Ben evde oturayim gezeyim tozayim yiyeyim iceyim etrafima kocam cok kazaniyor bir soyle luks yasiyoruz boyle luks yasiyoruz diye hava atayim. Var mi baska bir arzunuz prenses hanim?

Modernlik masaya bicak koyup yurt disinda tatil yapmakla olmuyor. Kafa yapisiyla oluyor malesef. Siz bu kafa yapisiyla modern kadindan cok ozenti kadin profili ciziyorsunuz.

Kusura bakmayin ama siz hep daha luks hayatlara ozenip kocanizi kucumseyerek daha cok mutsuz olursunuz.

Ay bak bu konuyu okuyunca birden bende mutsuz oldum.
Bende kalktım üni bitirip bir üni mezunu çok kültürlü ve modern bir adamla evlendim.Beni elimden tutup İngiltere ye getirdi.Ama fossss..ben onu kraliyet ailesinden sanmıştım. Burada Kraliçe Elizabeth ile 5 çayı içecek Prens Charles ile Diana yi yad edecektik.Buckingham sarayının kapıları benim için açılacak özel şoförümün sürdüğü limoyu atlı askerler takip edecekti..uhu uhu uhuuuu ayrılayim ben ya..Gümüş takimlarim ziyan oldu.hayallerim yıkıldı. .
Neyse gideyim temizlik yapayım yemek filan pişireyim bari hizmetçim bugün izinli de:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…