evlilike bütçe dağılımı

takilarinizi altinlarinizi dusunun
ayrica o zaman yarida yariya degil yuzde 30 hisse istersiniz.
is bulmanin zor oldugu bi alanda calisiyorsaniz isinizi birakmayin bence.
kidem tazminati da alamazsiniz.
evde sıkıntıdan da bunalirsiniz.

Ayrıca kusura bakmayın hanımlar ama bu devirde maaş kartını eşine vermek kerizliktir
Kaç tane konu açıldı şurada hakime hanımların kendilerine bir bluz alamaması
Çocuğu doktora dolmuşla değil taksiyle götürdü diye çıkarılan olaylar
Günde 10 saat çalışıp Eve temizlikçi çağırdığı için yerden yere vurulanlar
Ve bunların hepsi iyi kötü para kazanan çalışan kadınlar
Kimseye kendinizi ezdirmeyin
Bakkala gidip iki ekmek alıp kaç lira para üstü alacağını bilen herkes kendi parasını yönetebilir

Taraflarin akilli davranmasi gerekiyor. Toplumun genelinde hakim olan tavir su”kocamin kazanci benim kazancim,benim kazancim benim kazancim”. Kadinlar olarak maalesef bazi seyleri cok abartiyoruz,konu sahibini tenzih ederim. Hayat musterek, birisi kredi oduyorsa digeri mutfak masrafi karsilar,biri faturalari oduyorsa digeri ust bas masrafi karsilar. Net cizgilerle belirleyemedigimiz bu harcamalarin uzerine bir de maas kartinin,kredi kartinin lafi yapiliyorsa evlilik cekilmez bir hale geliyor ne yazik ki.

Bu konuda belki beni taşlayacaklar ama düşüncemi söyleyeceğim yine de.
Kadınların her zaman eşten aileden bağımsız küçük bi birikiminin olması gerektiğini düşünüyorum.
Maaşınızın hepsini ortak hesaba vermeyin bi kısmını biriktirin ama biriktirdiğinizi eşiniz asla bilmesin.
Onun dışında tapuya mümkünse ortak isim yazdırın sonrasında da beraber ödeyin. Evlenmeden 3 ay önce alınmış çünkü Allah korusun yarın işler terse dönse o evde payınız yok. Madem beraber ödeme yapacaksınız tapuda ortak isim yazsın.
Garantisi olmak gerek hayatta iş terse dönünce erkeklere ve ailelerine hiç güven olmuyor.

Bu devirde güvenebileceğin düzgün adam bulmak o kadar zor ki
Bir tane adam benimle tanışmak istemişti daha ilk buluşmada söylediği söz ben çalışmayan kadın istemem
Eve temizlikçi çağırmak nedir şimdiki kadınların rahatlığı bilmem ne
Nasıl depar atarak kaçtığını bilmedim resmen

Benim kuzenimin cadoloz kaynanası kız daha yeni doğum yapmışken kimseye sormadan valizleriyle geldi
3 ay sonra ne zaman iznin bitecek ne zaman çalışmaya başlayacaksın ben bakarım 1 yaşına kadar diye kızın beynini yedi evinde huzur bırakmadı
Sanki kendisinden böyle bir şey isteyen olmuş gibi
Ödü koptu oğluşkosu çalışıp gelin evde oturacak diye
Az daha boşatıp gidiyordu

Bu örnekleri görünce bekar olduğuma dua eder oldum

Bence sizin bütün problem birlikte yasamamanizdan kaynaklanıyor.

Çok üzüldüm. Ama bence duzeltebilirsiniz.

Kusura bakmayın biraz argo olabilir ama arada sırada yatağına girmeniz sizi evli yapmaz. Birlikte yaşayamamak tüm sorun.

Yani bazen ne yemek yapalım, şuraya mi gidelim, temizliği nasil yapalım diye yapılan planlar ve kavgalar bence evliliğin oturmasını sağlıyor.

Siz ne kadar kendinizi evli gibi görmüyorsanız, o da göremiyormuş haliyle. Hangi erkek ister evlen ama atın yarısı esin yanında olmasın?

Ki zaten asgari ücret alıyormuşsun. Işsizlik maaşı ne kadar ki? Yakın değil mi? Yerinde olsam şartlarımı sagladigim an basar giderim evime.

Şuan esin de ailenin yanında kaldigin için, kendi evine vermeyip ailene verdiğini düşünüyor içten içe Bence, ondan bu tripleri.

Birlikte yasayip kendi düzeninizi kendiniz oturttun. Ama maaş kartı verme olayı çok sıkıntı, o olaya hiç girmeyin

Eşiniz neden evlenmeden 3 ay önce aldı evi??? nikahtan sonra alsaydı eğer cok önemli bir nedeni yoksa sinir bozucu bir durum ben art niyet arardım altinda. Ayrıca maaş kartınızı istemesi de yanlış çalışan sizsiniz o kartta da sizin isminiz yazıyor sizde kalmalı. Bende çalışan bir kadınım 7 yıllık evliym kartım bendedir.

Bakın hala sorunların üstünü örtüyorsunuz.
Tanıştığınız günden beri adam size karşı soğukmuş, nişanlılığınız tuhaf geçmiş, balayınız, cinsel hayatınız sorunlu. Eşiniz size tapu vermemek için kıvırıyor. Çalışmanızı istiyor ama kart onda kalsın şartıyla, üstelik cimri. Kartı verirsem koklatmaz diyorsunuz.
Ve siz hala ufak tartışmalar diyorsunuz.

Tamam evli kalın ama haklarınızı da, paranızı da yedirmeyin.

Anliyorum sizi. Maddiyattan cok kafayi taktiginiz baska seyler var. En iyisi eve donmeyi beklemeniz. Belki o zaman daha farkli olur
kesinlikle keşke şu maddi meseleler tatlı dille nabız yükselmeden konuşulsa. genel olarak eşimin kişiliğini beğeniyorum.Alaha çok şükür ederim kendisine söylerim. tartışma olur hemen sonra gönlümü alır küs kalmaz yemek yaptığında teşekkür eder sevgisini gösterir. ama bir tek şu para meselesi konusunda başından beri kendisini anlayamıyorum.kibar bir dille söylese belki yine anlarım diyeceğim ama o an o kadar itici bir tonlama ile konuşuyor ki mesela nişanda bişey istemiştim bohçada ona gerek yok diyip zorla da olsa al demişti.Böyle esirgeme huyu var hep bu konudan dolayı nişan olsun kına olsun morali bozuk başlamışımdır güne.Eşine aşık o kırılmasın mutlu olsun diye elinden geleni yapan eşler var.tabii ki herşey istediğim gibi olmaz başında ev konusunda kötü bile düşünmemiştim.Kiraya para vermeyeceğiz diye sevinmiştimama bir arkadaşım beni ciddiyetle uyardı eşin çok akıllılık yaptı diye.

Açıkcası tapu konusunu hiç kndisine açmadım.Açsam bile kabul edeceğini sanmam kafası iyice karışır.Kartı almama niye bozuluyor gerçekten onu anlayamıyorum.Mesela maaşımı çekmişti kartı istedim zaten verme sebebim de ben yanında olmadığım için ihtiyacın olduğunda alırsın şeklindeydi sonsuza kadar onda kalması için vermemiştim.

takilarinizi altinlarinizi dusunun
ayrica o zaman yarida yariya degil yuzde 30 hisse istersiniz.
is bulmanin zor oldugu bi alanda calisiyorsaniz isinizi birakmayin bence.
kidem tazminati da alamazsiniz.
evde sıkıntıdan da bunalirsiniz.
performanstan dolayı çıkaracakaları için kıdem ihbar hepsini verirler artık çalışma hevesim kalmadı hayat tuhaf 4 ay öncesinde bu düşüncede olsam işi bırakırdım.Ben sırf yeni şehirde biraz daha uyumlu olayım olanakalrım bitmesin diye devam etmek istedim ama şuan istemiyorum.En azından 10 ay kendimi geliştirir kursa katılırım.

faizler düştüğü için aldı.kartımı vermeyi düşünmüyorum.Geri almıştım ona da söyledim

Yasayan sizsiniz,elbette her detayi burada anlatmaya vakit olmadigindan dolayi sizin hissiyatiniz onemli. Bahsettiklerinizde hep haklisiniz ama evin alinis zamani icin ben olsam sizin gibi dusunmezdim. Kimse “ah ulan bosanirsak karima evden hisse vermeyeyim” diye ev almiyor. Kira ev tutulsaydi da yine nikahtan once tutulacakti. Ev alinmis,3 ay once alinmasi normal. Ha size uygun gelmediyse o zaman soyleseydiniz keske, altinlarla takilarla ev alalim,yetmezse uzerine kredi cekelim deseydiniz belki etkili olurdu.

Lutfen yanlis anlamayin beni,dedigim gibi her detayi bilmedigimden daha yuvarlak yorumlar yapiyorum. Kira da odeseydiniz ayni seyler yasanacakti. Ev alarak akillilik yaptigini soyleyen arkadasiniza ortalik karistirmamasini soyleyin benden sizin maasiniz 2 binse esinizinki 4bin diyelim. Kredi olmasaydi da ev kirasi odeseydi yine ayni seyleri yasayacaktiniz. Ve bence isi birakmayin. Siz calisirken para hesabi yapan adam siz evde oturunca size delikli kurus bile vermez,ac acina dort duvar arasinda oturursunuz.

cinsel hayat konusu beni yıprattı evlliğin başında geceleri sürekli ağlıyordum sabaha 4 e kadar film izliyordum tek başıma ve buraya gelip derdimi paylaşıyordum hiç beklemediğim birşeydi o ise yanımda horul horul uyuyordu.Hiç kalkıp sormuyordu bile yalnız kalma yanında durayım diye Allaha sürekli dua ettim.İnsanın hayata sürekli kafasını kurcalayan birşey olur bunun üstünden gelmeme yardımcı ol diye bir şekilde düzeldi.kendimde de eksiklik buldum araştırdım okudum o konuda da yapılması gerekenleri uyguladım.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

ben başında böyle düşünüyordum ama her halükarda yardımcı olacaktım.Sonuçta elektarik doğalgaz aidat su mutfak bunlara elbet katkım olmalıydı. O maaşımda kesilen bir tutar var onu sürekli geri istemesi benim beynimde başka şeyler ortaya çıkardı.Kaldı ki o kesintilik tutarın acelesi olmadığını o kişiden almak istemediğimi bildirdim.sonuçta uzak biri değildi alacağaım kişi acelem yoktu.Evlenmeden önce konuşlan bişeydi buna çok taktı ve buradan 4 ay boyunca ara ara filizlenen büyük tartışmayı yaptık.Böyle şeyler insanın sevgisini de azaltıyor ne yazık ki sanki beni maddiyat için sevmiş mantıkla diye bakıyorum ben öyle düşünmediğim halde.

Evlilik nedeniyle istifa etseniz daha garanti olmaz mı? Çok emin değilim ama performans deyip sonra başka gerekçe yazıp tazminat alamayan arkadaşlarım oldu. O konuyuda bir araştırın. Canınız sıkılmasın

Bilemedim,surekli bir konuda israr etmesi evet yanlis ama sizi maddiyat icin sevmemistir. Oyle olsaydi adam kendi maasina yakin maas alan birini bulur evlenirdi olaya oyle bakmak lazim

Uzulmeyin. Kimin maasinda kesinti olsa inanin onun da esi soyler git al parani diye. Benim esim esnaf,ben bile soruyorum xin sana borcu vardi nooldu naaptin diye. Halbuki karismamak lazim ama iste insanin aklina takiliyor saniyoruz ki soylemeyince hic alinmayacak o para. Siz yine bildiginizi yapin ama o ayri mesele. Ayni cati altinda yasamaya basladiginizda daha da netlesir bazi seyler

Evlilik nedeniyle istifa etseniz daha garanti olmaz mı? Çok emin değilim ama performans deyip sonra başka gerekçe yazıp tazminat alamayan arkadaşlarım oldu. O konuyuda bir araştırın. Canınız sıkılmasın
kurumsal bir yer olduğu için sorun olmuyor evlilikten çıkarsma işssizlik maaşım alamam o zaman eşimle tam sorun yaşamış olurum allah korusun:)kendisi uyarr zaten beni o şekilde çıkma diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…