- 9 Ocak 2019
- 69
- 156
- 93
takilarinizi altinlarinizi dusununDediğiniz gibi bişey sormadı sadece ev almaya larar verdim dedi benzor olmazmı kredi dedim o da olmaz dedi maaşı benim2katım. Bem zaten asgariicretgibi tutar alıyorum. İlerdeiş bulamam diye mevcut işimi o ile almaya cabaldım ama olmayacak artık sogudum da işten performanstan dolayı çıkıp 10 ayişisizlik maaş alacagım. Akrabaaindan aldigi üceet krediden daha az .kredi daha fazla 10 sene 2500 tl ödeyecegiz. Bşta sorun etmiyordum ama sanırımufak tartısmalar kırıcı oldu zaten yanında yokum. Geldiğinde nese beklerken ikincigünden bi hatamda eleştiriliyor aşk yokmus demeekki diyorum
Taraflarin akilli davranmasi gerekiyor. Toplumun genelinde hakim olan tavir su”kocamin kazanci benim kazancim,benim kazancim benim kazancim”. Kadinlar olarak maalesef bazi seyleri cok abartiyoruz,konu sahibini tenzih ederim. Hayat musterek, birisi kredi oduyorsa digeri mutfak masrafi karsilar,biri faturalari oduyorsa digeri ust bas masrafi karsilar. Net cizgilerle belirleyemedigimiz bu harcamalarin uzerine bir de maas kartinin,kredi kartinin lafi yapiliyorsa evlilik cekilmez bir hale geliyor ne yazik ki.Ben de hiç hoşlanmıyorum para lafı edilmesinden, çok rahatsız olurum böyle şeylerdenlakin evlilikler o kadar maddiyata dayalı olmaya başladı ki adamlar maaş kartları, eve giren para, evin geçimini eşimin üstüne yıksam hesabı yapıyor, keza kadınlar da öyle, ya bazen iyi ki bu zamanda dünyaya gelmemişim, evlenmeye korkardım diyorum kendi kendime.
Bu devirde güvenebileceğin düzgün adam bulmak o kadar zor kiBen de hiç hoşlanmıyorum para lafı edilmesinden, çok rahatsız olurum böyle şeylerdenlakin evlilikler o kadar maddiyata dayalı olmaya başladı ki adamlar maaş kartları, eve giren para, evin geçimini eşimin üstüne yıksam hesabı yapıyor, keza kadınlar da öyle, ya bazen iyi ki bu zamanda dünyaya gelmemişim, evlenmeye korkardım diyorum kendi kendime.
Bence sizin bütün problem birlikte yasamamanizdan kaynaklanıyor.Dediğiniz gibi bişey sormadı sadece ev almaya larar verdim dedi benzor olmazmı kredi dedim o da olmaz dedi maaşı benim2katım. Bem zaten asgariicretgibi tutar alıyorum. İlerdeiş bulamam diye mevcut işimi o ile almaya cabaldım ama olmayacak artık sogudum da işten performanstan dolayı çıkıp 10 ayişisizlik maaş alacagım. Akrabaaindan aldigi üceet krediden daha az .kredi daha fazla 10 sene 2500 tl ödeyecegiz. Bşta sorun etmiyordum ama sanırımufak tartısmalar kırıcı oldu zaten yanında yokum. Geldiğinde nese beklerken ikincigünden bi hatamda eleştiriliyor aşk yokmus demeekki diyorum
Bakın hala sorunların üstünü örtüyorsunuz.Dediğiniz gibi bişey sormadı sadece ev almaya larar verdim dedi benzor olmazmı kredi dedim o da olmaz dedi maaşı benim2katım. Bem zaten asgariicretgibi tutar alıyorum. İlerdeiş bulamam diye mevcut işimi o ile almaya cabaldım ama olmayacak artık sogudum da işten performanstan dolayı çıkıp 10 ayişisizlik maaş alacagım. Akrabaaindan aldigi üceet krediden daha az .kredi daha fazla 10 sene 2500 tl ödeyecegiz. Bşta sorun etmiyordum ama sanırımufak tartısmalar kırıcı oldu zaten yanında yokum. Geldiğinde nese beklerken ikincigünden bi hatamda eleştiriliyor aşk yokmus demeekki diyorum
kesinlikle keşke şu maddi meseleler tatlı dille nabız yükselmeden konuşulsa. genel olarak eşimin kişiliğini beğeniyorum.Alaha çok şükür ederim kendisine söylerim. tartışma olur hemen sonra gönlümü alır küs kalmaz yemek yaptığında teşekkür eder sevgisini gösterir. ama bir tek şu para meselesi konusunda başından beri kendisini anlayamıyorum.kibar bir dille söylese belki yine anlarım diyeceğim ama o an o kadar itici bir tonlama ile konuşuyor ki mesela nişanda bişey istemiştim bohçada ona gerek yok diyip zorla da olsa al demişti.Böyle esirgeme huyu var hep bu konudan dolayı nişan olsun kına olsun morali bozuk başlamışımdır güne.Eşine aşık o kırılmasın mutlu olsun diye elinden geleni yapan eşler var.tabii ki herşey istediğim gibi olmaz başında ev konusunda kötü bile düşünmemiştim.Kiraya para vermeyeceğiz diye sevinmiştimama bir arkadaşım beni ciddiyetle uyardı eşin çok akıllılık yaptı diye.Anliyorum sizi. Maddiyattan cok kafayi taktiginiz baska seyler var. En iyisi eve donmeyi beklemeniz. Belki o zaman daha farkli olur
Açıkcası tapu konusunu hiç kndisine açmadım.Açsam bile kabul edeceğini sanmam kafası iyice karışır.Kartı almama niye bozuluyor gerçekten onu anlayamıyorum.Mesela maaşımı çekmişti kartı istedim zaten verme sebebim de ben yanında olmadığım için ihtiyacın olduğunda alırsın şeklindeydi sonsuza kadar onda kalması için vermemiştim.Bakın hala sorunların üstünü örtüyorsunuz.
Tanıştığınız günden beri adam size karşı soğukmuş, nişanlılığınız tuhaf geçmiş, balayınız, cinsel hayatınız sorunlu. Eşiniz size tapu vermemek için kıvırıyor. Çalışmanızı istiyor ama kart onda kalsın şartıyla, üstelik cimri. Kartı verirsem koklatmaz diyorsunuz.
Ve siz hala ufak tartışmalar diyorsunuz.
Tamam evli kalın ama haklarınızı da, paranızı da yedirmeyin.
performanstan dolayı çıkaracakaları için kıdem ihbar hepsini verirler artık çalışma hevesim kalmadı hayat tuhaf 4 ay öncesinde bu düşüncede olsam işi bırakırdım.Ben sırf yeni şehirde biraz daha uyumlu olayım olanakalrım bitmesin diye devam etmek istedim ama şuan istemiyorum.En azından 10 ay kendimi geliştirir kursa katılırım.takilarinizi altinlarinizi dusunun
ayrica o zaman yarida yariya degil yuzde 30 hisse istersiniz.
is bulmanin zor oldugu bi alanda calisiyorsaniz isinizi birakmayin bence.
kidem tazminati da alamazsiniz.
evde sıkıntıdan da bunalirsiniz.
faizler düştüğü için aldı.kartımı vermeyi düşünmüyorum.Geri almıştım ona da söyledimEşiniz neden evlenmeden 3 ay önce aldı evi??? nikahtan sonra alsaydı eğer cok önemli bir nedeni yoksa sinir bozucu bir durum ben art niyet arardım altinda. Ayrıca maaş kartınızı istemesi de yanlış çalışan sizsiniz o kartta da sizin isminiz yazıyor sizde kalmalı. Bende çalışan bir kadınım 7 yıllık evliym kartım bendedir.
Yasayan sizsiniz,elbette her detayi burada anlatmaya vakit olmadigindan dolayi sizin hissiyatiniz onemli. Bahsettiklerinizde hep haklisiniz ama evin alinis zamani icin ben olsam sizin gibi dusunmezdim. Kimse “ah ulan bosanirsak karima evden hisse vermeyeyim” diye ev almiyor. Kira ev tutulsaydi da yine nikahtan once tutulacakti. Ev alinmis,3 ay once alinmasi normal. Ha size uygun gelmediyse o zaman soyleseydiniz keske, altinlarla takilarla ev alalim,yetmezse uzerine kredi cekelim deseydiniz belki etkili olurdu.kesinlikle keşke şu maddi meseleler tatlı dille nabız yükselmeden konuşulsa. genel olarak eşimin kişiliğini beğeniyorum.Alaha çok şükür ederim kendisine söylerim. tartışma olur hemen sonra gönlümü alır küs kalmaz yemek yaptığında teşekkür eder sevgisini gösterir. ama bir tek şu para meselesi konusunda başından beri kendisini anlayamıyorum.kibar bir dille söylese belki yine anlarım diyeceğim ama o an o kadar itici bir tonlama ile konuşuyor ki mesela nişanda bişey istemiştim bohçada ona gerek yok diyip zorla da olsa al demişti.Böyle esirgeme huyu var hep bu konudan dolayı nişan olsun kına olsun morali bozuk başlamışımdır güne.Eşine aşık o kırılmasın mutlu olsun diye elinden geleni yapan eşler var.tabii ki herşey istediğim gibi olmaz başında ev konusunda kötü bile düşünmemiştim.Kiraya para vermeyeceğiz diye sevinmiştimama bir arkadaşım beni ciddiyetle uyardı eşin çok akıllılık yaptı diye.
Bakın hala sorunların üstünü örtüyorsunuz.
Tanıştığınız günden beri adam size karşı soğukmuş, nişanlılığınız tuhaf geçmiş, balayınız, cinsel hayatınız sorunlu. Eşiniz size tapu vermemek için kıvırıyor. Çalışmanızı istiyor ama kart onda kalsın şartıyla, üstelik cimri. Kartı verirsem koklatmaz diyorsunuz.
Ve siz hala ufak tartışmalar diyorsunuz.
Tamam evli kalın ama haklarınızı da, paranızı da yedirmeyin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.cinsel hayat konusu beni yıprattı evlliğin başında geceleri sürekli ağlıyordum sabaha 4 e kadar film izliyordum tek başıma ve buraya gelip derdimi paylaşıyordum hiç beklemediğim birşeydi o ise yanımda horul horul uyuyordu.Hiç kalkıp sormuyordu bile yalnız kalma yanında durayım diye Allaha sürekli dua ettim.İnsanın hayata sürekli kafasını kurcalayan birşey olur bunun üstünden gelmeme yardımcı ol diye bir şekilde düzeldi.kendimde de eksiklik buldum araştırdım okudum o konuda da yapılması gerekenleri uyguladım.
ben başında böyle düşünüyordum ama her halükarda yardımcı olacaktım.Sonuçta elektarik doğalgaz aidat su mutfak bunlara elbet katkım olmalıydı. O maaşımda kesilen bir tutar var onu sürekli geri istemesi benim beynimde başka şeyler ortaya çıkardı.Kaldı ki o kesintilik tutarın acelesi olmadığını o kişiden almak istemediğimi bildirdim.sonuçta uzak biri değildi alacağaım kişi acelem yoktu.Evlenmeden önce konuşlan bişeydi buna çok taktı ve buradan 4 ay boyunca ara ara filizlenen büyük tartışmayı yaptık.Böyle şeyler insanın sevgisini de azaltıyor ne yazık ki sanki beni maddiyat için sevmiş mantıkla diye bakıyorum ben öyle düşünmediğim halde.Yasayan sizsiniz,elbette her detayi burada anlatmaya vakit olmadigindan dolayi sizin hissiyatiniz onemli. Bahsettiklerinizde hep haklisiniz ama evin alinis zamani icin ben olsam sizin gibi dusunmezdim. Kimse “ah ulan bosanirsak karima evden hisse vermeyeyim” diye ev almiyor. Kira ev tutulsaydi da yine nikahtan once tutulacakti. Ev alinmis,3 ay once alinmasi normal. Ha size uygun gelmediyse o zaman soyleseydiniz keske, altinlarla takilarla ev alalim,yetmezse uzerine kredi cekelim deseydiniz belki etkili olurdu.
Lutfen yanlis anlamayin beni,dedigim gibi her detayi bilmedigimden daha yuvarlak yorumlar yapiyorum. Kira da odeseydiniz ayni seyler yasanacakti. Ev alarak akillilik yaptigini soyleyen arkadasiniza ortalik karistirmamasini soyleyin bendensizin maasiniz 2 binse esinizinki 4bin diyelim. Kredi olmasaydi da ev kirasi odeseydi yine ayni seyleri yasayacaktiniz. Ve bence isi birakmayin. Siz calisirken para hesabi yapan adam siz evde oturunca size delikli kurus bile vermez,ac acina dort duvar arasinda oturursunuz.
performanstan dolayı çıkaracakaları için kıdem ihbar hepsini verirler artık çalışma hevesim kalmadı hayat tuhaf 4 ay öncesinde bu düşüncede olsam işi bırakırdım.Ben sırf yeni şehirde biraz daha uyumlu olayım olanakalrım bitmesin diye devam etmek istedim ama şuan istemiyorum.En azından 10 ay kendimi geliştirir kursa katılırım.
Bilemedim,surekli bir konuda israr etmesi evet yanlis ama sizi maddiyat icin sevmemistir. Oyle olsaydi adam kendi maasina yakin maas alan birini bulur evlenirdi olaya oyle bakmak lazimben başında böyle düşünüyordum ama her halükarda yardımcı olacaktım.Sonuçta elektarik doğalgaz aidat su mutfak bunlara elbet katkım olmalıydı. O maaşımda kesilen bir tutar var onu sürekli geri istemesi benim beynimde başka şeyler ortaya çıkardı.Kaldı ki o kesintilik tutarın acelesi olmadığını o kişiden almak istemediğimi bildirdim.sonuçta uzak biri değildi alacağaım kişi acelem yoktu.Evlenmeden önce konuşlan bişeydi buna çok taktı ve buradan 4 ay boyunca ara ara filizlenen büyük tartışmayı yaptık.Böyle şeyler insanın sevgisini de azaltıyor ne yazık ki sanki beni maddiyat için sevmiş mantıkla diye bakıyorum ben öyle düşünmediğim halde.
kurumsal bir yer olduğu için sorun olmuyor evlilikten çıkarsma işssizlik maaşım alamam o zaman eşimle tam sorun yaşamış olurum allah korusun:)kendisi uyarr zaten beni o şekilde çıkma diye.Evlilik nedeniyle istifa etseniz daha garanti olmaz mı? Çok emin değilim ama performans deyip sonra başka gerekçe yazıp tazminat alamayan arkadaşlarım oldu. O konuyuda bir araştırın. Canınız sıkılmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?