evlilike bütçe dağılımı

Aslinda kanunlar daha cok kadindan yana. Bahsettiginiz durumda ev uzerinde sizin ve cocuklarinizin hakki var sadece. Icinde oturanlara tahliye etmeleri icin ihtarname gonderirsiniz. Tapu esinize ait,esinizin kazanci her kosulda sizin hanenize ait cunku yasal olarak evlisiniz. Tatsiz konular. Allah kimseye yasatmasin boyle seyler.

Biz kaldiramadik esim esnaf. Alacagini tahsil edemedigi bir borclusu var. Borclunun evine haciz gonderilemedi cunku ev aile konutu,ev hanimi olan es itiraz etti. Eger kaldirabilirseniz valla dosyayi size gonderelim yardimci olursaniz harika olur
Başkası kaldırır diye bişey demedim zaten. Boşanan adam kesinleşmiş mahkeme kararıyla kaldırır ya da koyan kaldırır. Aile konutu serhi olan yer cebri icra ile satılamaz diye birşey yoktur

oturma hakkı yok saydırılabiliyor mu yani doğru mu anladım

stajyer avukatim, az once komsunuz arkadasinizdi nasil dosya oldu , tapu gibi kisiye sıkı sıkıya bagli bi hak emsal bi kararla degismez, hakim de satamaz adam isterse ancak.
hakim satamaz adamin sahsi malini bu yuzden de emsal karar cikmasi mumkun degil mantiksiz dediginiz sey elma ile armutu karistiriyorsunuz.

oturma hakkı yok saydırılabiliyor mu yani doğru mu anladım
Es hayatta oldugu durumla ilgili bir bilgim yok aslinda. Onu bir sormak lazim. Ama esin vefati durumunda ev sizin ve cocuklarinizin.

Mantiga vurarak soylemek gerekirse su anda evden cik diyemezsiniz kadina. Maalesef. Ama zina suc sayildigi donemlerde mumkundu

Tekrar soyluyorum,dosemek demeyelim,tek bir olaydan bahsetmiyorum,etrafimda pek cok problemli dava goruyorum,siginma evinde de ayni sekilde. Esimin de halasi bu sekilde bosandi,onu da paylastim. Kanunlar rijit olsa bile hakimler cok farkli kararlar verebiliyorlar,siz daha iyi bilirsiniz.

Hakimlerin ev satamadigini biliyorum bu arada. Ben aile konutuna icra gonderemedigimiz durumdan bahsettim.

Konu sahibi ben sizin neden ayin yarisinda evde yasamadiginizi merak ettim,belki aralardaki mesajlarinizla aciklamissinizdir ama gormedim. Eger mesleki bir durumdan kaynaklanmiyorsa bu da cok buyuk bir problem. Zorunlu gorevde misiniz doguda falan? Esinize maas kartinizi vermeyin elbette ama bahsettiginiz durumda esiniz hem ev kredisi oduyor hem de gecimini sagliyor ise dara dusuyor olabilir.

Bir de evlenmeden 3 ay once ev alinacagi zaman size fikrinizi soran olmadi mi? Yani adam deseydi ki gel nasil olsa evleniyoruz ortak kredi cekip ortak tapulu ev alalim deseydi kabul edecek miydiniz?

Arkdaşlar cvplar için tskler ama konu baya genişlemiş. Ben sadece siz gecime ne kadar katkı saglıyorsunuz veya ne yapardınız die fkir almak istedim. Beyaz eşyaları babamın kartıyla aldım üzerime kredi kartı hiç olmadı. Evlendiğim sürede sahsi borcum yoktu. Eşimin kredi karti bendeydi ama hiç harcamıyprdum benim de maas kartım ondaydi iş nedeniyle ailemin yanındakalıyorum yakın zamanda temeelli gidicemeşimin yanına. Kartımı aldım zaten son tarrısma ondan cıktı o da benden kredi kartını aldı. Aslında benidüşünen benden esirgemeyen bi tavır görsem ben o kesinti olan şeyi de öderdim ama bu saatten sonea ödemem.

tesekkür ederim

Yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltir, evlenmeden önce alınan mallar ortak sayılmaz, krediyi ödeyen de resmiyette adam görünüyorsa, kadın krediye yardımı elden yapıyorsa hiçbir şey ispat edemiyorsun, mahkeme kanıtlı ispatlı delillere bakar, banka dekontları vb gibi.
Kadının evi geçindiriyor olması birşey ifade etmez bana kalırsa, sonuçta evlilik birlikteliğinde ev için harcama yapması kadar doğal birşey olamaz.

Anlayacağın konu sahibesi ileride boşanma durumu halinde evlenmeden önce alınan ev üzerinde hiçbir hak talep edemeyeceğinden maaş kartını vermesi ya da evin kredisine yardım etmesi sakıncalı, yıllara dayalı, güvenin sağlandığı bir evlilik olsa neyse de yeni evlenmişler, adam hemen maaş kartı vs demiş, kadınların maaşını kullanıp kredi borçlarını bile üzerine yıkıp sonra çekip giden adamları da hesaba katınca bana hiç güven vermedi.

O zaman esinizin yanina dondugunuzde tavirlarina bakin. Evlilikte santim santim hesap olmuyor,olursa ev arkadasligina donuyor olay. Herkesin karti kendisinde durmali, bunun icin tartisiyorsa bu adam elbette kizmakta haklisiniz

Siz evli oldugunuza emin misiniz? Çok çirkin muhabbetler bunlar.5 yillik evliyim eşimle aramizda asla muhabbeti olmaz para lafinin..senin benim yok bizim var

Adamın evlenmeden 3 ay önce ev almis olmasına takılmadım zira bir benzeri bizim başımıza geldi ,çok güzel yerde çok ta uyguna denk gelen bir ev vardı ve kardeşim evlenmeden önce almak zorunda kaldı iyi ki de almış şimdi faizler çok yüksek .

Konu sahibi bu anlamda bir sorun yok ama maaş kartıni eşine verme sende kalsın ev giderlerine zaten ortak oluyorsun .Bizde herkesin kartı kendinde durur.Duruma göre hareket ederiz .Ortak hesabımız var orda birikim yaparız .

+100000
O ev alındığında bu ne biçim iş diye olay çıkmalıydı
Onca sene ev alınmamış ama ne hikmetse tam evleneceği vakit ev alınıyor
Hem düğün takılarına hem kadının maaşına güvenilip alınmış o ev

Kadına sorulmamış bile sen ne istersin diye
Ayrıca kadının tek bir hakkı bile olmayacak o evde ama adamın annesinden kardeşine kadar bir hakkı olacak
Ben konu sahibinin yerinde olsam kendimde ayrı ev eşya alır onuda annemin üstüne yapar kredisini kendim öderim
Baksın adam nasılmış

Dediğiniz gibi bişey sormadı sadece ev almaya larar verdim dedi benzor olmazmı kredi dedim o da olmaz dedi maaşı benim2katım. Bem zaten asgariicretgibi tutar alıyorum. İlerdeiş bulamam diye mevcut işimi o ile almaya cabaldım ama olmayacak artık sogudum da işten performanstan dolayı çıkıp 10 ayişisizlik maaş alacagım. Akrabaaindan aldigi üceet krediden daha az .kredi daha fazla 10 sene 2500 tl ödeyecegiz. Bşta sorun etmiyordum ama sanırımufak tartısmalar kırıcı oldu zaten yanında yokum. Geldiğinde nese beklerken ikincigünden bi hatamda eleştiriliyor aşk yokmus demeekki diyorum

Surekli para lafi edilmesi de cok itici ablacim ya. Ne munasebet calisan bir insan neden kartini esine versin?

Ben esasen ne kadinlara guveniyorum ne de erkeklere. Herkes yalanci dolandirici cikabiliyor. Maalesef

Anliyorum sizi. Maddiyattan cok kafayi taktiginiz baska seyler var. En iyisi eve donmeyi beklemeniz. Belki o zaman daha farkli olur

Sizin ki ev arkadaşlığı mantığına dönmüş bence kendi maaşınıZdan aldığınız yiyecekleri dolabınızda saklıyormusunuz bari? Neden erkeklere evliliklerde bu kadar şey yüklüyorsunuz anlamıyorum. Balayına ikiniz gitmediniz mi o evde ikiniz oturmuyor musunuz? Önyargılı davranmak istemem size ama tepkiniz çok bencilce geldi. Tamam hadi siz maaşınız vermeyin kocanız borçları ödemek için belki de ek iş yapsın geceleri huzursuz uyusun uyansın bu daha mı iyidir? Kendiniz birikim yapmak istersiniz o ayrı konusursunuz bi miktar para verir aylık size ama benim borcum yoktu onun vardı demek çok bencilce ve sevgisizce bence kusura bakmayın

Surekli para lafi edilmesi de cok itici ablacim ya. Ne munasebet calisan bir insan neden kartini esine versin?

Ben esasen ne kadinlara guveniyorum ne de erkeklere. Herkes yalanci dolandirici cikabiliyor. Maalesef
Ben de hiç hoşlanmıyorum para lafı edilmesinden, çok rahatsız olurum böyle şeylerden lakin evlilikler o kadar maddiyata dayalı olmaya başladı ki adamlar maaş kartları, eve giren para, evin geçimini eşimin üstüne yıksam hesabı yapıyor, keza kadınlar da öyle, ya bazen iyi ki bu zamanda dünyaya gelmemişim, evlenmeye korkardım diyorum kendi kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…