Aslinda kanunlar daha cok kadindan yana. Bahsettiginiz durumda ev uzerinde sizin ve cocuklarinizin hakki var sadece. Icinde oturanlara tahliye etmeleri icin ihtarname gonderirsiniz. Tapu esinize ait,esinizin kazanci her kosulda sizin hanenize ait cunku yasal olarak evlisiniz. Tatsiz konular. Allah kimseye yasatmasin boyle seyler.vay arkadaş erkekler de kadın haklarına ortak artık. peki diyelimki benim eşimle nikahım duruyor ve eşim başka kadınla ayrı bi yerde yaşıyor iki yıldır, ve bu iki yıl içinde eşim ev aldı oturma hakkını dostuna verdi tapusu kocamın üstüne bu durumda o evde kimler nasıl hak iddia edebilir hem eşimin ölümünde hem sağlığında.
Başkası kaldırır diye bişey demedim zaten. Boşanan adam kesinleşmiş mahkeme kararıyla kaldırır ya da koyan kaldırır. Aile konutu serhi olan yer cebri icra ile satılamaz diye birşey yokturBiz kaldiramadikesim esnaf. Alacagini tahsil edemedigi bir borclusu var. Borclunun evine haciz gonderilemedi cunku ev aile konutu,ev hanimi olan es itiraz etti. Eger kaldirabilirseniz valla dosyayi size gonderelim yardimci olursaniz harika olur
oturma hakkı yok saydırılabiliyor mu yani doğru mu anladımAslinda kanunlar daha cok kadindan yana. Bahsettiginiz durumda ev uzerinde sizin ve cocuklarinizin hakki var sadece. Icinde oturanlara tahliye etmeleri icin ihtarname gonderirsiniz. Tapu esinize ait,esinizin kazanci her kosulda sizin hanenize ait cunku yasal olarak evlisiniz. Tatsiz konular. Allah kimseye yasatmasin boyle seyler.
stajyer avukatim, az once komsunuz arkadasinizdi nasil dosya oldu , tapu gibi kisiye sıkı sıkıya bagli bi hak emsal bi kararla degismez, hakim de satamaz adam isterse ancak.Meslek olarak avukat veya hakim misiniz? Eger oyleyseniz alinan emsal kararlardan haberiniz vardir. Ben siginma evinde pek cok benzer dava gordum bu sekilde. Dosuyor da dosuyor diye laf atmissiniz da,dosemek demeyelim biz ,fikir vermek diyelim lutfendaha kibarca olur.
Es hayatta oldugu durumla ilgili bir bilgim yok aslinda. Onu bir sormak lazim. Ama esin vefati durumunda ev sizin ve cocuklarinizin.oturma hakkı yok saydırılabiliyor mu yani doğru mu anladım
Tekrar soyluyorum,dosemek demeyelim,tek bir olaydan bahsetmiyorum,etrafimda pek cok problemli dava goruyorum,siginma evinde de ayni sekilde. Esimin de halasi bu sekilde bosandi,onu da paylastim. Kanunlar rijit olsa bile hakimler cok farkli kararlar verebiliyorlar,siz daha iyi bilirsiniz.stajyer avukatim, az once komsunuz arkadasinizdi nasil dosya oldu , tapu gibi kisiye sıkı sıkıya bagli bi hak emsal bi kararla degismez, hakim de satamaz adam isterse ancak.
hakim satamaz adamin sahsi malini bu yuzden de emsal karar cikmasi mumkun degil mantiksiz dediginiz sey elma ile armutu karistiriyosunuz surekli , ben cekiliyorum siz dosemeye devam edin.
tesekkür ederimEs hayatta oldugu durumla ilgili bir bilgim yok aslinda. Onu bir sormak lazim. Ama esin vefati durumunda ev sizin ve cocuklarinizin.
Mantiga vurarak soylemek gerekirse su anda evden cik diyemezsiniz kadina. Maalesef. Ama zina suc sayildigi donemlerde mumkundu
Yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltir, evlenmeden önce alınan mallar ortak sayılmaz, krediyi ödeyen de resmiyette adam görünüyorsa, kadın krediye yardımı elden yapıyorsa hiçbir şey ispat edemiyorsun, mahkeme kanıtlı ispatlı delillere bakar, banka dekontları vb gibi.Kadının ıspatlayabileceği bir şeyi de yok ki, adamın inisiyatifinde değil mi? Bilenler aydınlatsın; kredi adamın maaşı üzerinden çekiliyor, ödemeyi adam yapıyor görünüyor, ev öncesinde alınmış. Kadın evi geçindiriyor ama bunu ne kadar ispatlayacak? Adam "Babam yardım ediyordu evi geçindirmemize, ben de eve ödeme yapıyordum" dese mesela?
Ev alınırken ortak alınmıyorsa zaten sorun var orada.
O zaman esinizin yanina dondugunuzde tavirlarina bakin. Evlilikte santim santim hesap olmuyor,olursa ev arkadasligina donuyor olay. Herkesin karti kendisinde durmali, bunun icin tartisiyorsa bu adam elbette kizmakta haklisinizArkdaşlar cvplar için tskler ama konu baya genişlemiş. Ben sadece siz gecime ne kadar katkı saglıyorsunuz veya ne yapardınız die fkir almak istedim. Beyaz eşyaları babamın kartıyla aldım üzerime kredi kartı hiç olmadı. Evlendiğim sürede sahsi borcum yoktu. Eşimin kredi karti bendeydi ama hiç harcamıyprdum benim de maas kartım ondaydi iş nedeniyle ailemin yanındakalıyorum yakın zamanda temeelli gidicemeşimin yanına. Kartımı aldım zaten son tarrısma ondan cıktı o da benden kredi kartını aldı. Aslında benidüşünen benden esirgemeyen bi tavır görsem ben o kesinti olan şeyi de öderdim ama bu saatten sonea ödemem.
+100000Maaş kartı verme işi zaten saçmalık. Mağazada bluz gördün almak istiyorsun cebinde para yok, hastasın taksiye binceksin cebinde para yok...madem bütçe ortak adam bana versin maaş kartını çok meraklıysa neden tüm ay çalıştığım parayı adamın eline sayayım??? Kadınlar keriz mi, keriz olmayın kadınlar vermeyin paranızı kimseye kontrolü sizde olsun. Banka havalesi yaparsınız olur biter.
Konu sahibesine gelince kocası artık cimri mi para düşkünü mü hesapçı mı neyse...ayrı ev alıyor, üstüne onu da konu sahibesine ödetmek derdinde?? Şöyle bir tiple zaten evlenmezdim. O evi aldığı an konu sahibesi evlenmekten cayacaktı bu kadar.
Dediğiniz gibi bişey sormadı sadece ev almaya larar verdim dedi benzor olmazmı kredi dedim o da olmaz dedi maaşı benim2katım. Bem zaten asgariicretgibi tutar alıyorum. İlerdeiş bulamam diye mevcut işimi o ile almaya cabaldım ama olmayacak artık sogudum da işten performanstan dolayı çıkıp 10 ayişisizlik maaş alacagım. Akrabaaindan aldigi üceet krediden daha az .kredi daha fazla 10 sene 2500 tl ödeyecegiz. Bşta sorun etmiyordum ama sanırımufak tartısmalar kırıcı oldu zaten yanında yokum. Geldiğinde nese beklerken ikincigünden bi hatamda eleştiriliyor aşk yokmus demeekki diyorumKonu sahibi ben sizin neden ayin yarisinda evde yasamadiginizi merak ettim,belki aralardaki mesajlarinizla aciklamissinizdir ama gormedim. Eger mesleki bir durumdan kaynaklanmiyorsa bu da cok buyuk bir problem. Zorunlu gorevde misiniz doguda falan? Esinize maas kartinizi vermeyin elbette ama bahsettiginiz durumda esiniz hem ev kredisi oduyor hem de gecimini sagliyor ise dara dusuyor olabilir.
Bir de evlenmeden 3 ay once ev alinacagi zaman size fikrinizi soran olmadi mi? Yani adam deseydi ki gel nasil olsa evleniyoruz ortak kredi cekip ortak tapulu ev alalim deseydi kabul edecek miydiniz?
Surekli para lafi edilmesi de cok itici ablacim ya. Ne munasebet calisan bir insan neden kartini esine versin?Yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltir, evlenmeden önce alınan mallar ortak sayılmaz, krediyi ödeyen de resmiyette adam görünüyorsa, kadın krediye yardımı elden yapıyorsa hiçbir şey ispat edemiyorsun, mahkeme kanıtlı ispatlı delillere bakar, banka dekontları vb gibi.
Kadının evi geçindiriyor olması birşey ifade etmez bana kalırsa, sonuçta evlilik birlikteliğinde ev için harcama yapması kadar doğal birşey olamaz.
Anlayacağın konu sahibesi ileride boşanma durumu halinde evlenmeden önce alınan ev üzerinde hiçbir hak talep edemeyeceğinden maaş kartını vermesi ya da evin kredisine yardım etmesi sakıncalı, yıllara dayalı, güvenin sağlandığı bir evlilik olsa neyse de yeni evlenmişler, adam hemen maaş kartı vs demiş, kadınların maaşını kullanıp kredi borçlarını bile üzerine yıkıp sonra çekip giden adamları da hesaba katınca bana hiç güven vermedi.
Anliyorum sizi. Maddiyattan cok kafayi taktiginiz baska seyler var. En iyisi eve donmeyi beklemeniz. Belki o zaman daha farkli olurDediğiniz gibi bişey sormadı sadece ev almaya larar verdim dedi benzor olmazmı kredi dedim o da olmaz dedi maaşı benim2katım. Bem zaten asgariicretgibi tutar alıyorum. İlerdeiş bulamam diye mevcut işimi o ile almaya cabaldım ama olmayacak artık sogudum da işten performanstan dolayı çıkıp 10 ayişisizlik maaş alacagım. Akrabaaindan aldigi üceet krediden daha az .kredi daha fazla 10 sene 2500 tl ödeyecegiz. Bşta sorun etmiyordum ama sanırımufak tartısmalar kırıcı oldu zaten yanında yokum. Geldiğinde nese beklerken ikincigünden bi hatamda eleştiriliyor aşk yokmus demeekki diyorum
Merhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Ben de hiç hoşlanmıyorum para lafı edilmesinden, çok rahatsız olurum böyle şeylerdenSurekli para lafi edilmesi de cok itici ablacim ya. Ne munasebet calisan bir insan neden kartini esine versin?
Ben esasen ne kadinlara guveniyorum ne de erkeklere. Herkes yalanci dolandirici cikabiliyor. Maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?