evlilike bütçe dağılımı

Benim gibi düşünüyorsunuz. Ama evlilik öyle bi şey ki o ev sizin olsun onun olsun o içilen sigarayı hanginiz içiyor kim dışarda çok yiyor ödeme sırasında hiç önemli olmuyor :/ allah ayırmasın o ev zamanı gelinde çocuğunuza kalsın...

Evlenmeden önce alınmasını art niyet olarak göremedim ben. Ev alıp eşyaları oraya yerleştirdiniz sonuçta değil mi ? Evin eşinizin üzerine olmasını istemiyorsanız keşke alınırken ikinizin üzerine olmasını söyleseydiniz. Şahsen ben bunu dert etmezdim sonuçta eşimin malı benim ve çocuğumuzun malı. Ha dünya hali güvenemiyorum derseniz de tapuda halledin.

Butun paralar bende durur esıme harclık verırım ben calısıyokende boyleydı calısmıyorum hala boyle. Ama esınızın hareketını benım esım yapsa sogurdum sanırım

Ben sizi haklı buldum...ne demek maaş kartını eşin alacak bunu çok saçma buluyorum...Ama ev giderleri ikinize ait...mesela siz evin gıda alışverişini yapın eşiniz de faturaları karşılayın en makulü bu

Vay uyanık vay
Evlenmeden evi almıs ki bosanırsanız sana zırnık koklatamasın
Yok öyle ya madem girdi borca ödesin paşa paşa
Maaşınıda üc se iki de
Her zaman iki tasın varsa biri kırık diyeceksin senin adama güven olmaz

Öncelikle sizi ev üzerinde hiç bir hakkım endişesine sevk eden nedir o sorunun üzerinde düşünüp mümkünse çözüme kavuşturun. Keza ömür boyu niyetiyle yola çıkılan bir süreçte yolun sonunun hesapları şimdiden aklınızı kurcalıyorsa bu düşüncelere sizi iten sebebi bulun. Bu hayatta herşey insanlar için dolayısıyla yolun sonu elbette hepimiz için gelebilir lakin böyle bir durumda adil davranmayacağını düşündüğünüz birinin eşiniz olması daha büyük sorun. Bu güvensizliği sizi iten sebepleri bir düşünün.
Maaş kartınızı kimseye vermek zorunda değilsiniz ancak ev arkadaşınızla değil hayat arkadaşınızla paylaştığınız evinizin giderlerinin kalem kalem muhasebesinin yapılması ve maddiyatın gündemde tutulması karşılıklı olarak duygularınızı köreltebilir. Düzgün iletişimle çözülmeyecek bir durum görünmüyor ama özellikle erkekler için yumuşak karın olan para konularında konuşurken yapıcı olmak çözümü hızlandırır.
Son olarak bir de şu açıdan bakın çeşitli sebeplerle siz veya eşiniz bir daha hiç çalışamayabilir. Böyle bir durumda nikah masasında verdiğimiz iyi günde kötü günde sözünü hatırlamak gerekecektir. Diyeceğim o ki her zaman yarınınızı garantiye alın fakat paranın soğuk yüzünün kalpleriniz üşütmesine asla izin vermeyin.

Biz sevgiliyken bile boyle seyleri takmazdik.Paramiz ortak.Kartlardan cekip hesabimizi alisverisimizi birikimimizi yapiyoruz.Gerisi bos, kartlar kimde durmus onemli degil.Butce belli gider belli birikim belli gerisini de bozdurup sokakta dagitabilir umrumda degil Gelip sende varsa aliyorum der benimkini paylasiriz bozdurup neden dagittin demem.

Eşiniz sizinle para için mi evlenmiş ne çirkin düşünceler bunlar ya sanki iş ortaklığı evlilik değil. Görümcemin kocası da böyle alenen sömürüyor kızı sonlarını iyi görmüyorum ama bana la düşmez sonuçta

Ben de genelde beğenirim yorumlarınızı, öyle bir yorum görünce şaşırdım :)
ama ben konu sahibine hak verdim.
suan tapu kendi üstüne, adama da maaşının yarısını veriyor ve adam yapılan kesintiyi de ver diyorsa, üzgünüm ama boşanma durumunda bu evin yarısı zaten eşimin demez bu adam.
ayrı gayrıyı ilk başta adam yapmış, konu sahibi birkaç ayrıntı daha yazınca bu düşüncede oldum.

Önce “biz” olmaya çalışırsanız hiç bir sorun kalmaz bence

Sahtekar .... başak ... ben ölsem varya,esim akbaba gibi yer beni bitirir....
Ben suanda calismiyorum diyorumki ben öğretmen olsaydim parami alır mıydın bana diyorki yani bir kısmını verirdin aşkım ... pis pis sırıtıyor......
Geçende yaprak dökümü dizisinde hayriye bileziklerini verdi ali rizaya borcu var diye ali riza da gurur yapti hayriye al sunlari dedi.. bana dioki keske sende bana boyle yapsan...................

Ay aynısı ya adamın para hesabından bana tiksinti geliyor ama kendine böyle değil adam, etrafa değil. Ben konuşma esnasında söylemişim diye bana kangal kangal sucuk getirtmiş memleketten bu cimri herif. Resmen kullanıyor kızı ya ama kendi bilir ben bir şey desem kötü olurum.

Kuzum senin eşin onun gibi değildir ya bu resmen kızı sömürüyor.

Benimki de kendine ve etrafa oyle degil.... bir arkadaşı geldi bize oturuyorduk kahve yaptım balkona gectim baktim dolar veriyor esime ama az bi para değil ha
Neyse megersem cocuga borc vermis.cocuk borcunu ödüyor bizimkine
O kadar dolardan bana 1 dolar annesine 1 dolar verdi.. şans parasiymis....
Sen ne soyledinki enisteye konusma esnasinda kangal sucuk getirdi
Kiz bide böyleleri melek yuzlu seytan oluyor her goren ay ne iyi ne efendi diyor hic oyle degiller......

Yine bunun gibi bir sahtekar daha var.... kumar falanda oynar hem .. basak ..
Kaynanasinin evini aldi kendi üstüne
Biseylerin hesabini yapiyormus galiba yasli basli kadin ağlıyordu. Yazik yaaa
Onun icin demislerdi ki bi ortak tanıdık x de yav... tir ama...
Adami gorsen ufacik boylu güleç yüzlü boyle ay ne şeker dersin .... hic degil benimkini görsen oyle dersin hiiiiiiiiiiiic degil

Ahh ahh nerde o Ali Rızalar.
Memlekette Ali Rıza mı kaldı? :)

Ay güzel oluyor kasap sucuğu demişim hatırlamıyorum bile...Adam bana karşı çok inde düşünceli, kv ve görümce sinir oluyor buna. İy niyetli mi kötü mü anlamadım ben de ama zaten görüşmüyoruz aylardır. Görüşmek de istemiyorum görümcem sanki kocasını kapacakmışım gibi bir tavırda töbe est. Ne halleri varsa görsünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…