Evin tapusu ortak olmalı ilk olarak. Sonra ödeme planı yapılmalı, konu sahibi kendine düşeni öder. Maaş kartını asla vermemeli. Bundan sonra kötü olmasın diye düşünüp kendini ezdirmemeli. Ve kenarda muhakkak bir birikimi olmalı.Konu sahibi ödemeseydi keşke geçmiş o iş artık . Bu durumda ne yapılmalı sizce
evet aynen bu şekilde söylenip diğer eş saf dışı edilebiliyormuş...kızım da nişanlıyken eşi ev almıştı...tabii birlikte ödeyecekler yıllarca...avukata danıştı...çocuk ta yoktu tabii o zamanlar...avukat ortak tapu yap başın ağrımasın dedi...netice de evlendikten 5-6 ay sonra ortak tapu yaptılar...eşi sıkıntı yok senin üzerine de olabilir demişti hatta...ama konu sahibinin eşi ortak tapu konusunda sorun çıkarabilir gibi görünüyor....Kadının ıspatlayabileceği bir şeyi de yok ki, adamın inisiyatifinde değil mi? Bilenler aydınlatsın; kredi adamın maaşı üzerinden çekiliyor, ödemeyi adam yapıyor görünüyor, ev öncesinde alınmış. Kadın evi geçindiriyor ama bunu ne kadar ispatlayacak? Adam "Babam yardım ediyordu evi geçindirmemize, ben de eve ödeme yapıyordum" dese mesela?
Ev alınırken ortak alınmıyorsa zaten sorun var orada.
Yok elbette. Cunku evlilikte kendi param diye bir sey yok. Hem kanunen yok hem de pratikte yok.peki diyelim ben çalışıyorum ve kendi paramla kendi üstüme ev araba alıyorum , kocanın hak iddia etmemesi için de bi kanun var mı?
aynen herseyi bilen nostradamus dosuyor da dosuyor sanki anglosakson hukuku uyguluyoruz da hakimler bi oyle bi boyle karar verir diye. meslegim olmasa inanicam cok bilgi kirliligi oldu bence bizim hukukumuz olaydan olaya egilip bukulmuyor oyle .Tapu mülkiyetini ne kadar gözardı ediyorsunuz. O ev ikisinin değil. Yasal olan 2002 den sonra yapılan evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejimi. Konuda ki ev edinilmiş mal değil, adamın kişisel mali. Serh sadece aile konutu olan yerin diger esten izinsiz satılmasını önler. Ayrica borc odenmez icralik olursa aile konutu serhi engel degildir satilmasina. Boşanmada kesinleşmiş mahkeme kararıyla adam yine kaldırır serhi. Boşanmayla tapu mülkiyeti değişmez. Mahkeme evi sat evin yarısını kadına verde demiyor.Hakim bakar evin alinma tarihine ,odemesine ,ne kadarinda evli olunduguna ,bosanma tarihindeki kalan borca vs O evde kadinin katılma alacağını adam ister borç alır ister satar öder.
Eşiniz hesapçı davranmışMerhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
vay arkadaş erkekler de kadın haklarına ortak artık. peki diyelimki benim eşimle nikahım duruyor ve eşim başka kadınla ayrı bi yerde yaşıyor iki yıldır, ve bu iki yıl içinde eşim ev aldı oturma hakkını dostuna verdi tapusu kocamın üstüne bu durumda o evde kimler nasıl hak iddia edebilir hem eşimin ölümünde hem sağlığında.Yok elbette. Cunku evlilikte kendi param diye bir sey yok. Hem kanunen yok hem de pratikte yok.
Evlilikte sen ben olmaz derdimde öyle değilmiş malesef. Kredi bitmeden tapuyada gidemezsin notere gidin eveortk olun benceMerhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Meslek olarak avukat veya hakim misiniz? Eger oyleyseniz alinan emsal kararlardan haberiniz vardir. Ben siginma evinde pek cok benzer dava gordum bu sekilde. Dosuyor da dosuyor diye laf atmissiniz da,dosemek demeyelim biz ,fikir vermek diyelim lutfenaynen herseyi bilen nostradamus dosuyor da dosuyor sanki anglosakson hukuku uyguluyoruz da hakimler bi oyle bi boyle karar verir diye. meslegim olmasa inanicam cok bilgi kirliligi oldu bence bizim hukukumuz olaydan olaya egilip bukulmuyor oyle .
Yanlış yönlendiriyorlar kadını. Konuyu kapattirmasi daha iyiaynen herseyi bilen nostradamus dosuyor da dosuyor sanki anglosakson hukuku uyguluyoruz da hakimler bi oyle bi boyle karar verir diye. meslegim olmasa inanicam cok bilgi kirliligi oldu bence bizim hukukumuz olaydan olaya egilip bukulmuyor oyle .
Hayir aile konutu serhi kaldiriliyor diye bir kural yok. Adamin maasina haciz gelebiliyor,lakin o ev aile konutu,icinde es ve cocuklar da oturuyor oldugu icin icra gelemiyor. Bizzat yasadim gordum.Tapu mülkiyetini ne kadar gözardı ediyorsunuz. O ev ikisinin değil. Yasal olan 2002 den sonra yapılan evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejimi. Konuda ki ev edinilmiş mal değil, adamın kişisel mali. Serh sadece aile konutu olan yerin diger esten izinsiz satılmasını önler. Ayrica borc odenmez icralik olursa aile konutu serhi engel degildir satilmasina. Boşanmada kesinleşmiş mahkeme kararıyla adam yine kaldırır serhi. Boşanmayla tapu mülkiyeti değişmez. Mahkeme evi sat evin yarısını kadına verde demiyor.Hakim bakar evin alinma tarihine ,odemesine ,ne kadarinda evli olunduguna ,bosanma tarihindeki kalan borca vs O evde kadinin katılma alacağını adam ister borç alır ister satar öder.
Yanlis yonlendirmiyorum benzer tecrubelerimi paylasiyorum. Evet edinilmis mallara katilma rejiminden elbette haberim var, ama cok istisnai kararlar da veriliyor.Yanlış yönlendiriyorlar kadını. Konuyu kapattirmasi daha iyi
O kadar zor ki bunları ispat etmekEvli kaldıkları sürede 100 bin TL ödeme yapıldı diyelim. Yarısında konu sahibinin hakkı olur grill. Yani 50 bin TL. Ama tabii ev o zamana kadar çoktan satılmadıysa.
Gerçi peşinatın da büyük bir kısmı takılarla ödenecekmiş. Onu ispat edemez. Takılardan gelen paranın konu sahibinin hesabına yatması ve konu sahibinin eşine bu miktarı havale/eft ederken açıklama kısmına “Evimizin borcu için sattığım takılarımın parası” gibi bir şey yazması lazım bence.
Tabii en güzeli ev için ortak tapu yapmaları.
Tapu müdür vekiliyim. Gelemiyor kaldırılamıyor diye bişey yok.Hayir aile konutu serhi kaldiriliyor diye bir kural yok. Adamin maasina haciz gelebiliyor,lakin o ev aile konutu,icinde es ve cocuklar da oturuyor oldugu icin icra gelemiyor. Bizzat yasadim gordum.
Biz kaldiramadikTapu müdür vekiliyim. Gelemiyor kaldırılamıyor diye bişey yok.
Çalışıyorken kendisi emek veriyorken birinden harçlık almak benim onuruma dokunur ev ihtiyaçları ortak ödenir ama erkek egosunu şişirmek için neden kartını versinki iş yerinde ki erkeklerde görüyorum bak hanımın kartı bende diye birbirlerine gösteriyorlar aralarında öyle bir anlatıyorlarki resmen hangisinin karısı daha ezik diye yarışıyorlarEşi ile arasında para problemi yoksa verebilir ortak kart olur ek kart mesela evde 1 tek bütçe olur demek istediğim ayrıca iki tarafta birbirine kıymet veriyorsa neden onursuzca olsun alt tarafı eşinden para istemiş çalışmayan hanımlar onursuz mu oluyor genellemek çok yanlış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?