evlilike bütçe dağılımı

Evet haklsınız ama yeni evlilikte biaz daha itinalı olur insan.Aramız bozulacak birbiimzden soguyacağız diye çok korkuyorum.

Evet haklsınız ama yeni evlilikte biaz daha itinalı olur insan.Aramız bozulacak birbiimzden soguyacağız diye çok korkuyorum.
Temel sorun zaten yeni evli olmaniza ragmen ayni cati altinda yasamiyor olusunuz. Kendinizi esinizin yerine koyun,esiniz ayin yarisinda yok,ister misiniz oyle evlilik? Kimsenin tercihi olmaz. Ayni eve girince insanlar bazi seylere idrak ediyor. Calisin veya calismayin, bu tamamen sizin karariniz. Ayni evde olunca “aksama ne yiyelim? Hadi salatayi sen yap ben de o arada yemegi hazirlayayim, ben alisverise gidiyorum hadi sen de pazara ugra,elektrik faturasi bu ay az gelmis dogalgazi ben odeyeyim sen su ile elektrigi ode” gibi seyleri yapa yapa konusa konusa alisiyor insan evlilik duzenine. Bunlari yasamayinca elbette sogur insan birbirinden

evet çok haklısınız.inşallah alışırız güzel bir şekilde

Size göre bana göre değil bu durum genel konuştum ben sizin tanıdığınız eş kişileri dediğiniz gibiyse tabiki haklısınız

Ev ödemesi başka bir şey evin giderleri başka..evin giderleri herkesin geliriinin ne kadar olduğundan bağımsız bölümsulebilir çünkü herkes aynı oranda faydalanıyor.bence devlet bile vergiyi gelirine gore alıyorsa geliri fazla olan ucbes kuruş daha fazla harcamış ne olacak...
Evliliğe 3 ay kala kredi çekip kredi borcuna ortak ediyorsa sizi evin tapusuna da ortak etsin.siz de araba kredisine girin o zaman.hele ki maaş kartınızı istemesi çok çirkin.simdiki erkekler de bir tuhaf uyanık köylü aptali

Siz boyun eğip maaş kartınızı ona verince aranız soğumazsa mutlu olacak mısınız.hayir ortada çözülmesi konuşulması gereken bir durum var

sevgi yok demek ki sizin evlilikte.para konususnun geçmesi çok rahatsız edici evlilik kurumunda.siz ailesiniz.ben sen yok.herkes ne kazanırsa bütçe ortak olur.evliliğinizi gözden geçirin bütçeden önce

Bir mesajınızda eşiniz için Allah'a şükrediyorsunuz. İyi insan diyorsunuz. Sizi seviyorsa, güveniyorsa ve borcu 10 sene boyunca ortak ödeyeceğinize göre neden ortak tapuyu kabul etmiyor?

evin yarısını size satsın ve bütçeler ortak olsun.fazla düşünmeyin.evliliği yıpratır

Tapu konusunu açarsanız hakliyken haksız duruma düşerseniz.bu tipler insana kendisini suçlu hissettirmekte cok basarilidir. bir sekilde benim maaş kartım bende durur diyeceksiniz.ha evin kredisini ödemekte zorlanıyorsa cekmeseymis.adam ince inc hesap etmiş kredili nasıl öderim diye kusura bakmayın hiç güvenilir gelmedi

Hanımefendi orada ironi var zaten ev eşin üstüne olduğu için ödenen kredi parasından rahatsız konusahibi,burda ayrı gayrı olayını ilk çıkaran kendisi olmuyor mu? Halbuki yıllarca kira vs gibi durumlar olmadan rahat rahat o evde oturacaklar,yok sigara parasını düşeyim yok kredi parasını çıkarayım bunlar hoş söylemler mi? Bu rahatsızlığından ötürü barınma giderinden bahsettim ben yoksa sizinle aynı fikirdeyim.

Bizim de ev kredimiz 2500 lira.Esimin maasindan kesiliyor.Benim maasla kredi kartlari,faturalar odeniyor.Esim kendi maas kartindan sigara,arabaya gaz;benzin aliyor.Benim maas kartimla da pazar,alisveris,disarida yeme icme vs ile gidiyor.Hesaplarimiza karismiyoruz.Ay sonu geldiginde sadece sende ne kadar kaldi ,bende su kadar deyip hangimizin hesapta daha fazla varsa ona yukleniyoruz.
Bu arada bizim ev de ortak tapu degil.Esimin uzerine.Kartini ver deseydi de bir miktar nakit ve kredi kartim yanimda diye sorun etmezdim.

Bu dediklerin için karşılıklı güvenin sağlanması çok önemli ablacım, ne olaylar duyuyoruz, daha evlenmeden kadının maaşı üzerinden kredi çektirip bir sürü borç yapıyor, sonra da ben yapamıyorum deyip ayrılıyor, kadın üzerinde bir sürü borç ve yaşadığı hayal kırıklıklarıyla kalakalıyor.

Yine bir bakıyorsun adamcağız evlenip mutlu olacağım diyerek biriyle hayatını birleştiriyor, süt parası başlık parası, 20 bilezik, takı seti derken dünya kadar borcun altına giriyor, 1 hafta sonra gelin ortada yok, adam dolandırıldım diye ağlıyor.

Ben bekar genç bir kadın olsam bu zamanda evlenmeye korkardım, evlenmezdim de büyük ihtimalle, hepsi için demiyorum ama evliliklerin bir kısmında sevgi, saygı, güven yerini paraya bıraktı, evleneceksiniz çalışıp çalışmadığınıza, çalışıyorsanız kaç para maaş aldığınıza kadar didik didik ediliyor, evet geçinmek için maddiyat önemli, artık tek kişi çalışsın 4 kişiye baksın devri değil lakin öyle bir hal aldı ki kadının veya erkeğin karakterine bakılmıyor, karakteri cüzdanıyla doğru orantılı olmaya başladı, evi arabası var mı düğün dernek yapacak kapasitede mi? 20 bilezik, 2 takım gerdanlık isteyince yapabilecek mi? Ne kadar çok para o kadar çok saadet deniyor.

Hayat müşterek elbette çiftlerin arasında senin benim olmaz, bizim demeliler ama maaş kartlarına el koyup ortak hesap adı altındaki sözde ortak ama özde ortak olmayan hesapları eşinin ruhu bile duymadan boşaltanları duyunca herkes uyanık olsun diyorum, eski evlilikler kalmamış çünkü.

Maas kartini neden versin canim o kadar da degil

Ev konusunda haklisin tapuyu ikinizin ustune yapin. Maas kartini verme borclari ortak odeyin zaten balayina birlikte gittiniz beyaz esyalari da birlikte kullaniyorsunuz. Anladigim kadariyla evlenmeden once odemeleri paylasmissiniz. Siz kendi payiniza duseni odemissiniz esiniz ise borc yapmis. Kendinize gore haklisiniz ama borcu odemekten baska careniz yok

Bizde sizi gibi yapıyoruz.yok kartsende yok kart bende olayı yok .bütün hesap ortada.ne ne şeye harcanmış zaten belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…