- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
Aynısını düşündüm.Adam bilerek 3 ay önce almış bence.Bu çok mide bulandırıcı bir hareket yalnız.
Evlenmeden 3 ay önce de siz yok muydunuz?
Evet haklsınız ama yeni evlilikte biaz daha itinalı olur insan.Aramız bozulacak birbiimzden soguyacağız diye çok korkuyorum.Bilemedim,surekli bir konuda israr etmesi evet yanlis ama sizi maddiyat icin sevmemistir. Oyle olsaydi adam kendi maasina yakin maas alan birini bulur evlenirdi olaya oyle bakmak lazim
Uzulmeyin. Kimin maasinda kesinti olsa inanin onun da esi soyler git al parani diye. Benim esim esnaf,ben bile soruyorum xin sana borcu vardi nooldu naaptin diye. Halbuki karismamak lazim ama iste insanin aklina takiliyorsaniyoruz ki soylemeyince hic alinmayacak o para. Siz yine bildiginizi yapin ama o ayri mesele. Ayni cati altinda yasamaya basladiginizda daha da netlesir bazi seyler
faizler düşmüştü o aylarda.Aynısını düşündüm.Adam bilerek 3 ay önce almış bence.
Temel sorun zaten yeni evli olmaniza ragmen ayni cati altinda yasamiyor olusunuz. Kendinizi esinizin yerine koyun,esiniz ayin yarisinda yok,ister misiniz oyle evlilik? Kimsenin tercihi olmaz. Ayni eve girince insanlar bazi seylere idrak ediyor. Calisin veya calismayin, bu tamamen sizin karariniz. Ayni evde olunca “aksama ne yiyelim? Hadi salatayi sen yap ben de o arada yemegi hazirlayayim, ben alisverise gidiyorum hadi sen de pazara ugra,elektrik faturasi bu ay az gelmis dogalgazi ben odeyeyim sen su ile elektrigi ode” gibi seyleri yapa yapa konusa konusa alisiyor insan evlilik duzenine. Bunlari yasamayinca elbette sogur insan birbirindenEvet haklsınız ama yeni evlilikte biaz daha itinalı olur insan.Aramız bozulacak birbiimzden soguyacağız diye çok korkuyorum.
Temel sorun zaten yeni evli olmaniza ragmen ayni cati altinda yasamiyor olusunuz. Kendinizi esinizin yerine koyun,esiniz ayin yarisinda yok,ister misiniz oyle evlilik? Kimsenin tercihi olmaz. Ayni eve girince insanlar bazi seylere idrak ediyor. Calisin veya calismayin, bu tamamen sizin karariniz. Ayni evde olunca “aksama ne yiyelim? Hadi salatayi sen yap ben de o arada yemegi hazirlayayim, ben alisverise gidiyorum hadi sen de pazara ugra,elektrik faturasi bu ay az gelmis dogalgazi ben odeyeyim sen su ile elektrigi ode” gibi seyleri yapa yapa konusa konusa alisiyor insan evlilik duzenine. Bunlari yasamayinca elbette sogur insan birbirinden
Insallah. Hakkinizda en hayirlisi neyse o olsun. Kolayliklar diliyorumevet çok haklısınız.inşallah alışırız güzel bir şekilde
Size göre bana göre değil bu durum genel konuştum ben sizin tanıdığınız eş kişileri dediğiniz gibiyse tabiki haklısınızÇalışıyorken kendisi emek veriyorken birinden harçlık almak benim onuruma dokunur ev ihtiyaçları ortak ödenir ama erkek egosunu şişirmek için neden kartını versinki iş yerinde ki erkeklerde görüyorum bak hanımın kartı bende diye birbirlerine gösteriyorlar aralarında öyle bir anlatıyorlarki resmen hangisinin karısı daha ezik diye yarışıyorlar
Ev hanımları tabiki eşinden harçlık alacak ama başkasına bağımlı yaşamak bana göre değil gururma dokunur
Ev ödemesi başka bir şey evin giderleri başka..evin giderleri herkesin geliriinin ne kadar olduğundan bağımsız bölümsulebilir çünkü herkes aynı oranda faydalanıyor.bence devlet bile vergiyi gelirine gore alıyorsa geliri fazla olan ucbes kuruş daha fazla harcamış ne olacak...Merhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
MuhtemelenKredisini evlendikten sonra da ödediği için evde seninde hakkın var
Olmayacak sandığı için mi 3 ay önceden aldı
Siz boyun eğip maaş kartınızı ona verince aranız soğumazsa mutlu olacak mısınız.hayir ortada çözülmesi konuşulması gereken bir durum varEvet haklsınız ama yeni evlilikte biaz daha itinalı olur insan.Aramız bozulacak birbiimzden soguyacağız diye çok korkuyorum.
sevgi yok demek ki sizin evlilikte.para konususnun geçmesi çok rahatsız edici evlilik kurumunda.siz ailesiniz.ben sen yok.herkes ne kazanırsa bütçe ortak olur.evliliğinizi gözden geçirin bütçeden önceMerhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Bir mesajınızda eşiniz için Allah'a şükrediyorsunuz. İyi insan diyorsunuz. Sizi seviyorsa, güveniyorsa ve borcu 10 sene boyunca ortak ödeyeceğinize göre neden ortak tapuyu kabul etmiyor?Evet haklsınız ama yeni evlilikte biaz daha itinalı olur insan.Aramız bozulacak birbiimzden soguyacağız diye çok korkuyorum.
evin yarısını size satsın ve bütçeler ortak olsun.fazla düşünmeyin.evliliği yıpratırMerhaba Arkadaşlar;
Tapu konusunu açarsanız hakliyken haksız duruma düşerseniz.bu tipler insana kendisini suçlu hissettirmekte cok basarilidir. bir sekilde benim maaş kartım bende durur diyeceksiniz.ha evin kredisini ödemekte zorlanıyorsa cekmeseymis.adam ince inc hesap etmiş kredili nasıl öderim diye kusura bakmayın hiç güvenilir gelmediAçıkcası tapu konusunu hiç kndisine açmadım.Açsam bile kabul edeceğini sanmam kafası iyice karışır.Kartı almama niye bozuluyor gerçekten onu anlayamıyorum.Mesela maaşımı çekmişti kartı istedim zaten verme sebebim de ben yanında olmadığım için ihtiyacın olduğunda alırsın şeklindeydi sonsuza kadar onda kalması için vermemiştim.
Hayır bu durumda kaç ay birlikte ödendiğinin hesabı yapılıyor. Diyelim 5 yıllık kredi ama sadece 5 ay yaşanmış ayrılmış. O zaman adam ya da kadın bitirsin krediyi denmiyor. Anlaşamazlarsa aralarında ev satılıp kalan kredi borcu kapatılıp kalan para bölünüyor. Yakından şahit oldugum bir olay bu şekilde sonuclandi
Aile konutu serhi de, adamlar kadınlardan habersiz evini satıp ya da başkalarının üstüne yapmasin diye yapılıyor.
Ev isterse evlilikten 10 sene önce alinmiş olsun. Ikametgahin orasıysa, tapuya gidip bu evde benim ailem yaşıyor. Şerh koydurmak istiyorum denirse konuyor, yani kadın ve varsa çocukları korumak amaclı bu karar.
Mesela adamın adına 3 ev varsa hepsine koyduramiyorsun tabi.
Genellikle boşanma öncesi veya etrafa borcu olduğunu bildiği adamlara karşı kadınlar yaptırıyor bunu:)
İyi de sizin söylediğiniz gibi kadın barınma parası ödemesi gerekirse, çalışmayan kadınlar birak para alabilmeyi, bide adama borç ödemesi lazım kac aylik kira parası diye?
Oysa kadın çalışmasa bile evlilik birliği içinde edinilmiş mallara ortak oluyor. Olması gereken de bu
Taraflarin akilli davranmasi gerekiyor. Toplumun genelinde hakim olan tavir su”kocamin kazanci benim kazancim,benim kazancim benim kazancim”. Kadinlar olarak maalesef bazi seyleri cok abartiyoruz,konu sahibini tenzih ederim. Hayat musterek, birisi kredi oduyorsa digeri mutfak masrafi karsilar,biri faturalari oduyorsa digeri ust bas masrafi karsilar. Net cizgilerle belirleyemedigimiz bu harcamalarin uzerine bir de maas kartinin,kredi kartinin lafi yapiliyorsa evlilik cekilmez bir hale geliyor ne yazik ki.
Bu devirde güvenebileceğin düzgün adam bulmak o kadar zor ki
Bir tane adam benimle tanışmak istemişti daha ilk buluşmada söylediği söz ben çalışmayan kadın istemem
Eve temizlikçi çağırmak nedir şimdiki kadınların rahatlığı bilmem ne
Nasıl depar atarak kaçtığını bilmedim resmen
Benim kuzenimin cadoloz kaynanası kız daha yeni doğum yapmışken kimseye sormadan valizleriyle geldi
3 ay sonra ne zaman iznin bitecek ne zaman çalışmaya başlayacaksın ben bakarım 1 yaşına kadar diye kızın beynini yedi evinde huzur bırakmadı
Sanki kendisinden böyle bir şey isteyen olmuş gibi
Ödü koptu oğluşkosu çalışıp gelin evde oturacak diye
Az daha boşatıp gidiyordu
Bu örnekleri görünce bekar olduğuma dua eder oldum
Maas kartini neden versin canim o kadar da degilEvde neden sizin hakkınız yok eşi değil misiniz verin kartı Eşinizde dursun yanı 5 bin o alıyor 5 bin ben demek yerine 10 bin gelirimiz var demek daha doğru değil mi biz olmak bunu gerektirir çünkü tabi eş kişisinin de sen ben ayrımı olmamalı varsa kendi param deyip duruyorsa tabiki vermeyin
Bizde sizi gibi yapıyoruz.yok kartsende yok kart bende olayı yok .bütün hesap ortada.ne ne şeye harcanmış zaten belli.Bizim de ev kredimiz 2500 lira.Esimin maasindan kesiliyor.Benim maasla kredi kartlari,faturalar odeniyor.Esim kendi maas kartindan sigara,arabaya gaz;benzin aliyor.Benim maas kartimla da pazar,alisveris,disarida yeme icme vs ile gidiyor.Hesaplarimiza karismiyoruz.Ay sonu geldiginde sadece sende ne kadar kaldi ,bende su kadar deyip hangimizin hesapta daha fazla varsa ona yukleniyoruz.
Bu arada bizim ev de ortak tapu degil.Esimin uzerine.Kartini ver deseydi de bir miktar nakit ve kredi kartim yanimda diye sorun etmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?