evlilike bütçe dağılımı

Basşında söyledi ben karşı çıkmadım evalma konusumda cok istekliydi. Borcu altınlardan ödeyecegini bilitordum ama bişey demedimkötü düsünmek stemedim
Bakın başta konuşmayıp sessiz kaldığınız meseleler sorun olarak çıkıyor karşınıza.

Size karşı ilgisiz olması, cinsel hayatınızın zayıflığı, cimriliği, kocanızın sizi sürekli maddi konularda bunaltması vs düşününce sadece maddi kaynaksınız diye sizinle evlendiğini düşündürüyor.
Bebek olduğunda size çalışmanız için baskı yapar 40 ınız çıkınca.
Böyle çok konular okuduk KK da.

Calışmaktan sogudum snki 4 aydr isimi evlendigim sehrealmak icin cabaladım artık tazminatımı alıpcıkıcam iissizlik maası alıcam inşallah tazminat sorunsalı olmaz sizce onu nasıl degerlendrmelyim
bence pasifsiniz
basta soylesin soylemesin
sizi sevse gercekten ortak eder yaptiginiz katki kadar siz kendi hakkinizi aramasaniz da
somurulen tarafsiniz artik daha guclu durmaniz lazim
gec degil hicbi sey icin

maas kart verme disinda bir problem yok bence. 3 ay önce alinmis tabiki esinizin üstüne olacak..kartı kimseye vermem. Ama evime harcama yaparım..

Calışmaktan sogudum snki 4 aydr isimi evlendigim sehrealmak icin cabaladım artık tazminatımı alıpcıkıcam iissizlik maası alıcam inşallah tazminat sorunsalı olmaz sizce onu nasıl degerlendrmelyim
Eşiniz ne diyor çalışmama kararınıza?

Eşiniz cidden de çok uyanık biri. Siz kendi sorumluluğunuzu ödediniz. Adam kendi sorumluluğunu tamamen evlilik bütçesine yıktı. Ev almış o da kendi üstüne ama ortak ödüyorsunuz. Maaşın yarısını veriyorsunuz mutlu olmuyor ve tamamını istiyor. Size çocuk gibi harçlık mı verecek? Madem birlikte ödeniyor ev niye onun üstüne? Sizi uyaracak kimse yok muydu evi ortak alsaydınız. Kesinlikle ortak tapuya çevirin evi. Sonra ikiniz de parayı ortaya koyun.

Kim ne derse desin maaş kartınızı vermeyin. Masrafları karsılarsınız ama vermeyin. Burada okuduğum diğer dertlere istinaden eşinizi iyi niyetli bulamadım. Faizler düşük dahi olsa siz hayatındayken evi alması bende soru işareti ...

nomunomuchua nın da merak ettiği cevabı kopyalıyorum.
Evlilik öncesi alınan evin tapusu kimdeyse mal onundur. Evlendikten sonra eşle ortak mal sayılmıyor. Kadın borç öderken evlilik süresince ödediği parayı isteyebilir.
Yani boşanırken mal paylaşım davası açamaz kadın. Çünkü erkeğin evlenmeden önce edindiği ŞAHSİ malı sayılıyor. Kadının ödediği miktar hesaplanır ve erkeğin kadına borcu hesap edilir. Fakat bu artık iki alacaklı meselesine dönüştüğü için devlet karışmaz. Erkek insaflıysa o parayı öder, değilse süründürür. @formhealty

Eşiniz ne diyor çalışmama kararınıza?
10 ay calışmam dedim ya 10 ay sonrabulamazsan dedi ben de bu sürede kursa gideeim daha iyimaas alacagim işegirmek için. yanipek de sıcakbakmıyor çalışmamı ister bunet ama mevcuttaki maaşım iyi degil zaten

Eveteski konuardaki kişi
Keşke evlenmek için evlenmeseydiniz.
Bundan sonra kararlı olun.
Madem ortada maddiyat eksenli mantık evliliği var.
Boşanmayacaksanız kazan-kazan taktiğiyle sürdüreceksiniz bu evliliği.
Maaş kartınızı asla vermeyin. Eğer tapuyu ortak yaparsa verin altınları, yapmazsa vermeyin. O evde kaç gün kalıyorsanız ona göre bir miktar belirleyip onu ödeyin.

10 ay calışmam dedim ya 10 ay sonrabulamazsan dedi ben de bu sürede kursa gideeim daha iyimaas alacagim işegirmek için. yanipek de sıcakbakmıyor çalışmamı ister bunet ama mevcuttaki maaşım iyi degil zaten
Bütün yazdıklarınız paraya bağlanıyor.
Ortada aşk, sevgi vs yok.
Ben olsam ayrılırım ama sizi bilemem.
O yüzden sömürülmeyin.

Evlenmeden alındığı için kişisel malı oluyor eşinizin. O bilerek 3 ay önce alıyorsa ben de ev kredisini ödemezdim . Maaş kartını vermeyi zaten hicbir durumda kabul etmem,zaten yarisini veriyormussunuz. Iyi niyetli şekilde 3 ay önce aldığını düşünmüyorum. Bilenler bilir tapuda çalışıyorum. O kadar cok bosanmalar , kari koca ,ana cocuk mallari kavgalarini yaşıyorum ki iyi niyet falan kalmadı bende. Güne gore değil 5 ,10 yıl sonrasına gore düşünmeli

Serh koydursun bence en azindan adam baskasina satamaz devredemez,konu sahibide eger ödeme yapiyorsa elden vermesin banka havalesi ile versin kanıtı olur.

Gerçekten eşinizin yaptığı çok rahatsız edici. Evlenmeden önce apar topar ev alıyor sonra da sizin kartınızı istiyor. Kartınızı kesinlikle vermeyin.

Ben pek anlamam bu durumlardan zaten çalışmıyorum da ama şunu merak ettim mesela ev evlilik öncesinde alınmış olsa bile evlendikten sonra ortak olmuyor mu herşey yani tapusu eşinin üstüne bile olsa bir boşanma durumunda herşey ortak olmaz mı zaten

evimiz kira şimdilik ancak almayı planlıyoruz ve ortak tapu olucak.onun dışında senin param ben ödiyim sen öde diye bir şey bizde yok.biz bir aileyiz onunla sonuçta.ortak hesap diye düşünüyorduk sonra uğraşmadık şimdi ihtiyacı olan nakiti alıyor, kartı yanına alıyor ya da birimiz diğerinin hesabına para aktarıyoruz azalınca.

Olmuyor ister siz ister esiniz evlenmeden once ev alin yada araba ortak olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…