evlilike bütçe dağılımı

Hahahaha
Yok bak zaten adamin dilenci gibi surekli olarak para istemesi,maas karti istemesi kesinlikle yanlis. Ne munasebet maas kartini vermeli ki bir insan? Ama evde bulunmuyorum ben demek de bir bahane olmamali. Evde neden yoksun diye sormak lazim. Tayin durumu mu var? Neden evinde yasamiyorsun mubarek insan diye sormak lazim.

Ne yaparsan yap ama maaş kartını verme. En nefret ettiğim şey maaş kartının sadece erkek tarafından kullanılması

Evet mahkeme ödenen parayı kadının alacağı sayıyor fakat bu yüzden ev satılır hükmü verilmiyor.
Sadece kadının alacağı hesaplanıp aranızda anlaşın diyor.
Kadın yeniden dava açmak zorunda. Yani alacak davası. İcra vs bir sürü sıkıntı.
O arada kocası evi anasına devreder, sigortasız çalışır. Kadın yine ödediği o paranın üzerine soğuk su içer.

Hakimler o duruma dikkat ediyor demek istiyorum. Adamin dusunun ki tek bir evi var uzerine. Ne zaman alinmis,nikahtan 3 ay once. Hala odemeleri devam ediyor,demek ki bu ev aile evi. O evin bedeline icra bile cikmiyor. Kadin cikip diyor ki bu ev ortak aile evidir,evlilik birligine katkim var ve yarisi benimdir dedigi anda is tamam. Mahkemeye mutfak masrafi beyan eden kadinlar bile evin bedelinin yarisini talep edebiliyor.

Adamı tanımadan etmeden herkes uyanık demiş. O zaman denk geldi öyle aldı demek ki. Hak falan ne ince düşünceler. O zaman kirasının yarısını ödeyin eşinize. Hakkınız yok ama yaşıyorsunuz o evde. evlilik böyle küçük hesapları sevmez. Umarım zamanla düzene oturtursunuz.

Bence adam çakal ya.
Belki de tapu anasının üzerine. O yüzden ortak tapu istemiyor.

Biz evlenmeden hesaplarımızı birlestirmistik zaten. Ikimizin de ayrı ayrı kredileri vardı. Onlardan kalanı idare etmeye çalışıyorduk. Evde hiç bi hakkim yok demenizi anlamadım. Neden olmasın.
Biz evlenmeden 5 bin biriktirebildik 2.5 sene önce. Kiraya geçmek yerine ev alalım dedik. Ama 5 bin dışında paramiz yoktu. Peşinat için de kredi çekeriz dedik. Bulduk bi ev. Düşündüğümüzden daha düşük kredi cıktı. Mecburen ikimiz de ayti ayrı peşinat kredisi çektik. Ev kredisi de eşimin adına. Ev de onun üstüne haliyle. Ben yamuk yaparım ona ama o yapmaz bana . O kadar güvenirim. Neyse evi aldıktan 1 sene sonra evlendik. 2.5 senedir parayla ilgili hiç kavgamız olmadı. Benim kredi maaştan kesilir. Onun kredisi de. Evin kendi kredisini de ortak ödüyoruz zaten. Bizim pc de excellde bütçe dosyası vardır. Tabloda her şey yazılıdır. Her gider ve her gelir. Biriktirme yapamıyoruz zaten. Harcliklarimiz da bellidir ve orda yazılıdır. Kışları genelde biraz biriktiririz o da yazın tatil parasına gider. Peşinat kredileri dışında her şeyi o öder. Ben sadece parayı gönderirim ona bende kalması gereken dışındakini. Kazanclarimiz hemen hemen aynıdır. Hatta bana ayrılan harclik daha fazla. Sigara falan yoktur bizde. Evlenmeden önce kendi kredilerimiz var demistim ya, onunki araba kredisiydi.benimki kardeşime sağlık kredisi. Evi alma zamanı iksiide bitmişti. Ama bu araba benimdir de aynı zamanda. Hakkım yok demem .

Son düzenleme:
Adam evlenmeden 3 ay once ev aldi diye uyanik olmaz ki yani. Ha evi alir anasini babasini otutturursa,karisindan da evin kredisini odemesini isterse eyvallah uyanik diyelim. Evi almis icinde de oturuyor iste,napsin adam?

bi kere kadının maaş kartının kocada durması benim için boşanma sebebidir aynı şeyi bir kadın istese calışmıyor olsa falan erkekler için bu travmatik ama kadınların parası olunca bu erkeklere bi haller oluyor yediremiyolar bence, gelelim sizin asıl sorunuza , siz zaten evin giderlerine ve toplam düğün masraflarının taksitlerine de yardımcı oluyorsunuz anladıgım kadarıyla daha yapılacak bir şeyiniz kalmamış aslında çünkü beraber oturduğunuz o almış olsa bile evinizin tapusu eşinizin üstüne yasal yollardan evin oturma hakkını da siz üzerinize alabilirsiniz çünkü bi güvence de bulunması şart oluyor maaş kartınıza karşılık bunu yapabilirsiniz , ayrıca birikim yapmanız da söz konusu olacağı için belli bir miktar için atıyorum 300 tl ayda kendi hesabınıza aktarmak ve cebinize özel masraflarınız için atıyorum 500 tl aktarmak koşuluyla buyursun alsın kartı onun dışında al kartı git demek zaten tüm hakimiyeti de onun eline vermek oluyor. içime sinerek yazdığım söylenemez ama sanırım bu tarz bi koca başka türlü yola gelmez . kesin ve net biriyseniz zaten kartınıza dokundurtmazsınız bile ben sadece olabilecek yolları yazmak amaçlı yazdım giderim anamın kapısına sürtsün burnu yere, o çalışıyorsa siz de emek veriyorsunuz bi iş hayatınız var .

Evlenmeden 3 ay önce ev almak şark kurnazlığı gibi geldi bana. 3 ay önce siz yok muydunuz hayatinda?

Madem öyle bi protokol imzalayin, ev ortak tapu olsun.
Evet evlilikte butce bir olmalidir bence de ama maaş karti vermek nedir? Ben kabul etmezdim

İyide benim düşüncem bu yönde değilki. Neden bana hitap ederek yazdınız? Dikkat ederseniz sizin zihniyetinize göre diyerek söze başladım. Bizzat konu sahibinin kendisi bu yönde istekli. Fakat iş tamamen muhasebe yönüne dönerse o evde oturma parasıda ödenmek zorunda değilmi? Faturalar, diğer giderler vs herşey yarı yarıya iken ev masrafıda işin içinde olmalı. Hiç hakkı olmayan bir ev için kredi ödenmek istenmiyorsa o evde bedava yaşamakda istenmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta her masraf ortak ama ev kredisi adamda, ki bu evin peşinatı var bildiğim kadarıyla çok yüksek bir miktar bu. Buna rağmen kadın sadece faturaya ortak yaşıyorsa bu adalet mi sizce?
Kaldıki bu memleketteki her on evliliğin dokuzunda ev kısmı erkek yada erkek ailesi tarafından halledilir ve senin benim evim durumuda olmaz.
Yanlış anlaşılmasın ben konu sahibi direk haksız demiyorum zaten. Ev yeni alındı henüz. Uygun bir dille konuşulur ve tapuya ortak olarak olunur. Peşinat içinde altınlar verilirse sorun çözülecektir.

Niye versin ki çalışıyorsa faturalara ev giderlerine tabi ki versin ama bi erkekten neden harçlık alsın kendi çalışıyorken onursuzca olur
Eşi ile arasında para problemi yoksa verebilir ortak kart olur ek kart mesela evde 1 tek bütçe olur demek istediğim ayrıca iki tarafta birbirine kıymet veriyorsa neden onursuzca olsun alt tarafı eşinden para istemiş çalışmayan hanımlar onursuz mu oluyor genellemek çok yanlış

Ortak tapu yapabilirlerdi. Bunu teklif etmemiş. Kendi aralarında paylaşmışlar masrafları, konu sahibi kendi borcunu bitirmiş, eşi şimdi ödüyor herşeyi. Zamanında belliyse zorlama kendini hepsini beraber öderiz diyebilirdi.

Konu sahibi ödemeseydi keşke geçmiş o iş artık . Bu durumda ne yapılmalı sizce

Bir de evlenmeden once alinmis olmasina ragmen o ev ikinize ait. Tapunun kime ait oldugunun bir onemi yok. Isterseniz tapu dairesine gidip burasi aile konutudur ben izin vermeden satilamaz diyebiliyorsunuz.
peki diyelim ben çalışıyorum ve kendi paramla kendi üstüme ev araba alıyorum , kocanın hak iddia etmemesi için de bi kanun var mı?

Eşte kötü niyet olsa o ev annesi babasının üzerine alınırdı
Ayrıca eşiniz balayına yanlız mi gitti onun parasının muhabbetini bile yapmışsınız

Mesajlarin hepsine bakamadım ama maaş kartınızı vermeyin. O sizin bireysel olarak emek verdiğiniz birşeyin karşılığı. Evli olmanız , çok sevmeniz falan vermenizi gerektirmez.

Bazı erkekler evin birliği için vs. falan diye duygu sömürüsü yapıyorlar. Hiç alakası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…