HahahahaAma ben kadına hak verdim.
Ayrı sehirlerdesin, anca 15 gün birliktesin. Maaşının yarısını zaten veriyorsun ve adam kesintisini de ver derse ben o kredinin ve faturaların evde ayın yarısi kalıyorum diye 1/4 unu öderim. Öyle adama bu gerek
Ha bu ev arkadaşlığı mi, evet öyle. Hatta bu adamın dolapta yiyeceklere isim yazması bile beklenebilir
Ne yaparsan yap ama maaş kartını verme. En nefret ettiğim şey maaş kartının sadece erkek tarafından kullanılmasıMerhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Evet mahkeme ödenen parayı kadının alacağı sayıyor fakat bu yüzden ev satılır hükmü verilmiyor.Evli kaldıkları sürede 100 bin TL ödeme yapıldı diyelim. Yarısında konu sahibinin hakkı olur grill. Yani 50 bin TL. Ama tabii ev o zamana kadar çoktan satılmadıysa.
Gerçi peşinatın da büyük bir kısmı takılarla ödenecekmiş. Onu ispat edemez. Takılardan gelen paranın konu sahibinin hesabına yatması ve konu sahibinin eşine bu miktarı havale/eft ederken açıklama kısmına “Evimizin borcu için sattığım takılarımın parası” gibi bir şey yazması lazım bence.
Tabii en güzeli ev için ortak tapu yapmaları.
Hakimler o duruma dikkat ediyor demek istiyorum. Adamin dusunun ki tek bir evi var uzerine. Ne zaman alinmis,nikahtan 3 ay once. Hala odemeleri devam ediyor,demek ki bu ev aile evi. O evin bedeline icra bile cikmiyor. Kadin cikip diyor ki bu ev ortak aile evidir,evlilik birligine katkim var ve yarisi benimdir dedigi anda is tamam. Mahkemeye mutfak masrafi beyan eden kadinlar bile evin bedelinin yarisini talep edebiliyor.evlilik icin almak diye bi sey yok.
herturlu sebeple alabilir onemli olan ne zaman alindigi odemeyi kimin yaptigi satildigi anda bile tapu adamda ispat etmis arkadasiniz bi sekilde icerigini bilmeden bi sey diyemeyiz.
tapu kimde biz onu tartisiyoruz. arkadasiniz bosaninca ev satilmis tapu arkadasiniza gecmemis o da adam odeyemeyecegi icin kadinin parasini satilmistir.
Bence adam çakal ya.Hakimler o duruma dikkat ediyor demek istiyorum. Adamin dusunun ki tek bir evi var uzerine. Ne zaman alinmis,nikahtan 3 ay once. Hala odemeleri devam ediyor,demek ki bu ev aile evi. O evin bedeline icra bile cikmiyor. Kadin cikip diyor ki bu ev ortak aile evidir,evlilik birligine katkim var ve yarisi benimdir dedigi anda is tamam. Mahkemeye mutfak masrafi beyan eden kadinlar bile evin bedelinin yarisini talep edebiliyor.
Biz evlenmeden hesaplarımızı birlestirmistik zaten. Ikimizin de ayrı ayrı kredileri vardı. Onlardan kalanı idare etmeye çalışıyorduk. Evde hiç bi hakkim yok demenizi anlamadım. Neden olmasın.Merhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Adam evlenmeden 3 ay once ev aldi diye uyanik olmaz ki yani. Ha evi alir anasini babasini otutturursa,karisindan da evin kredisini odemesini isterse eyvallah uyanik diyelim. Evi almis icinde de oturuyor iste,napsin adam?Adamı tanımadan etmeden herkes uyanık demiş. O zaman denk geldi öyle aldı demek ki. Hak falan ne ince düşünceler. O zaman kirasının yarısını ödeyin eşinize. Hakkınız yok ama yaşıyorsunuz o evde. evlilik böyle küçük hesapları sevmez. Umarım zamanla düzene oturtursunuz.
bi kere kadının maaş kartının kocada durması benim için boşanma sebebidir aynı şeyi bir kadın istese calışmıyor olsa falan erkekler için bu travmatik ama kadınların parası olunca bu erkeklere bi haller oluyor yediremiyolar bence, gelelim sizin asıl sorunuza , siz zaten evin giderlerine ve toplam düğün masraflarının taksitlerine de yardımcı oluyorsunuz anladıgım kadarıyla daha yapılacak bir şeyiniz kalmamış aslında çünkü beraber oturduğunuz o almış olsa bile evinizin tapusu eşinizin üstüne yasal yollardan evin oturma hakkını da siz üzerinize alabilirsiniz çünkü bi güvence de bulunması şart oluyor maaş kartınıza karşılık bunu yapabilirsiniz , ayrıca birikim yapmanız da söz konusu olacağı için belli bir miktar için atıyorum 300 tl ayda kendi hesabınıza aktarmak ve cebinize özel masraflarınız için atıyorum 500 tl aktarmak koşuluyla buyursun alsın kartı onun dışında al kartı git demek zaten tüm hakimiyeti de onun eline vermek oluyor. içime sinerek yazdığım söylenemez ama sanırım bu tarz bi koca başka türlü yola gelmez . kesin ve net biriyseniz zaten kartınıza dokundurtmazsınız bile ben sadece olabilecek yolları yazmak amaçlı yazdım giderim anamın kapısına sürtsün burnu yere, o çalışıyorsa siz de emek veriyorsunuz bi iş hayatınız var .Merhaba Arkadaşlar;
Evlenmeden 3 ay önce ev almak şark kurnazlığı gibi geldi bana. 3 ay önce siz yok muydunuz hayatinda?Merhaba Arkadaşlar;
İyide benim düşüncem bu yönde değilki. Neden bana hitap ederek yazdınız? Dikkat ederseniz sizin zihniyetinize göre diyerek söze başladım. Bizzat konu sahibinin kendisi bu yönde istekli. Fakat iş tamamen muhasebe yönüne dönerse o evde oturma parasıda ödenmek zorunda değilmi? Faturalar, diğer giderler vs herşey yarı yarıya iken ev masrafıda işin içinde olmalı. Hiç hakkı olmayan bir ev için kredi ödenmek istenmiyorsa o evde bedava yaşamakda istenmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta her masraf ortak ama ev kredisi adamda, ki bu evin peşinatı var bildiğim kadarıyla çok yüksek bir miktar bu. Buna rağmen kadın sadece faturaya ortak yaşıyorsa bu adalet mi sizce?O zaman çalışmayan kadınlar veya ücretsiz izine ayrılınca kadinlar bi kredi çekip eşine ödesin?
Malum barınma parası.
Hatta erkekler de evde yemek ütü bulaşık temizlik için minimum olarak asgari ücret ödesin kadınlara. Sigortasını yapsın.
Hatta geceyi birlikte geçirmek için ve çocuk başına para belirlesinler. Öyle yapsınlar. Her çocuk 50bin falan
Eşi ile arasında para problemi yoksa verebilir ortak kart olur ek kart mesela evde 1 tek bütçe olur demek istediğim ayrıca iki tarafta birbirine kıymet veriyorsa neden onursuzca olsun alt tarafı eşinden para istemiş çalışmayan hanımlar onursuz mu oluyor genellemek çok yanlışNiye versin ki çalışıyorsa faturalara ev giderlerine tabi ki versin ama bi erkekten neden harçlık alsın kendi çalışıyorken onursuzca olur
Aynen öyle.Bir de evlenmeden once alinmis olmasina ragmen o ev ikinize ait. Tapunun kime ait oldugunun bir onemi yok. Isterseniz tapu dairesine gidip burasi aile konutudur ben izin vermeden satilamaz diyebiliyorsunuz.
erkek egemenligi ustunlugu kabul edilmis oluyor.Ne yaparsan yap ama maaş kartını verme. En nefret ettiğim şey maaş kartının sadece erkek tarafından kullanılması
3 ay önce almış olabilir . Ama şöyle düşünün 3 ay önce bu ülke nasıldı 3 ay sonra nasıl olur belli mi mesela . Dolar 3 ay önce neredeydi şuan nerede mesela ona bakmak lazım .eşimde biz evlenmeden 6 ay önce almıştı evi . Benim arabam vardı evlendikten sonra benim arabamı sattık eşimle birlikte 20 bin biriktirmiştik 12 bin de benim düğünden altınlarımdan bozdurduk . Daha iyi bir araba aldık . Şimdi yine bakıyoruz biraz daha iyi birşey alacağız ve bu araba da benim üzerime oldu . Evin kredisinin bitmesine 12 ay kaldı mesela bitsin bakarız yine onu satıp ekleyip daha başka ev alırız . Bu olay konu sahibi içinde geçerli . İnsan mutsuz olduğu zaman bu tarz şeylere kafa yoruyor bence konu sahibi mutsuz musun
Konu sahibi ödemeseydi keşke geçmiş o iş artık . Bu durumda ne yapılmalı sizceOrtak tapu yapabilirlerdi. Bunu teklif etmemiş. Kendi aralarında paylaşmışlar masrafları, konu sahibi kendi borcunu bitirmiş, eşi şimdi ödüyor herşeyi. Zamanında belliyse zorlama kendini hepsini beraber öderiz diyebilirdi.
peki diyelim ben çalışıyorum ve kendi paramla kendi üstüme ev araba alıyorum , kocanın hak iddia etmemesi için de bi kanun var mı?Bir de evlenmeden once alinmis olmasina ragmen o ev ikinize ait. Tapunun kime ait oldugunun bir onemi yok. Isterseniz tapu dairesine gidip burasi aile konutudur ben izin vermeden satilamaz diyebiliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?