evlilike bütçe dağılımı

Hayır bu durumda kaç ay birlikte ödendiğinin hesabı yapılıyor. Diyelim 5 yıllık kredi ama sadece 5 ay yaşanmış ayrılmış. O zaman adam ya da kadın bitirsin krediyi denmiyor. Anlaşamazlarsa aralarında ev satılıp kalan kredi borcu kapatılıp kalan para bölünüyor. Yakından şahit oldugum bir olay bu şekilde sonuclandi

Bu durum evliyken kredi ödemesi devam ettiği için mi böyle darkmore?
Aile konutu serhi de, adamlar kadınlardan habersiz evini satıp ya da başkalarının üstüne yapmasin diye yapılıyor.
Ev isterse evlilikten 10 sene önce alinmiş olsun. Ikametgahin orasıysa, tapuya gidip bu evde benim ailem yaşıyor. Şerh koydurmak istiyorum denirse konuyor, yani kadın ve varsa çocukları korumak amaclı bu karar.

Mesela adamın adına 3 ev varsa hepsine koyduramiyorsun tabi.

Genellikle boşanma öncesi veya etrafa borcu olduğunu bildiği adamlara karşı kadınlar yaptırıyor bunu:)

İyi de sizin söylediğiniz gibi kadın barınma parası ödemesi gerekirse, çalışmayan kadınlar birak para alabilmeyi, bide adama borç ödemesi lazım kac aylik kira parası diye?

Oysa kadın çalışmasa bile evlilik birliği içinde edinilmiş mallara ortak oluyor. Olması gereken de bu

Hayir oyle bir durum yok. Ev aile evi,odemeleri evlilik suresince devam ettiginden evde esit hakka sahipler. Yanlis yonlendirmemeli insanlari

Bu arada evi apar topar almamis ki adam. Kiralama ev olsa evlilik sonrasini mi bekliyoruz? Evi onceden alip icini dayayip dosuyor insanlar,dugunu nikahi beklemiyor.

Barinma parasi diye bir sey var. Evlilik kagit uzerinde devam ediyorsa,taraflardan birisi aile konutunda yasiyor,digeri evden ayrilmissa ,aile konutunu kullanan kisi digerine kira odemesi yapmak durumunda. Ama bu konu icin gecerli olmayan bir sey bu kural tabii ki

Serh koydursun bence en azindan adam baskasina satamaz devredemez,konu sahibide eger ödeme yapiyorsa elden vermesin banka havalesi ile versin kanıtı olur.
Yalnız bunun pek faydası olmaz konu sahibine.
Şerh koydurursa boşanana kadar ev satılmaz. Ancak konu sahibi yine ev üzerinde hak iddia edemez kocasının şahsi malı olduğu için.
Ödediği paraların üzerine bir bardak soğuk su içer

Evi satarsa veya birine hibe ederse ne olacak? Boşanma halinde konu sahibinin hiçbir hakkı olmayacak. Tapuya gidip “aile konutudur” diye şerh koydurması lazım. Adam öğrense ona da laf eder. Maaş kartını isteyen adam onu da yapar.

Konu sahibi madem evi en başta siz alsaydınız. Zaten evin peşinatı sizin takılarınızla, taksitleri de maaşınızla ödeniyor. Eşiniz madem elinde neredeyse hiç parası yokken, sizin altınınıza ve maaşınıza güvenip ev alacaktı, evi sizin adınıza alsaydı, krediyi de siz çekseydiniz.

Bu saatten sonra ya o ev için ortak tapu yapılmasını isteyin veya tapuya gidip o evde oturduğunuzu belirtip, satılmaması için şerh koydurun. Her iki durumda da maaş kartınızı tabii ki vermeyin. Bunu isterken nasıl utanmıyor anlamıyorum. Tüm hesapları tek kişi yönetsin istiyorsa, o size kartını versin.

Son düzenleme:
O zaman çalışmayan kadınlar veya ücretsiz izine ayrılınca kadinlar bi kredi çekip eşine ödesin?

Malum barınma parası.

Hatta erkekler de evde yemek ütü bulaşık temizlik için minimum olarak asgari ücret ödesin kadınlara. Sigortasını yapsın.

Hatta geceyi birlikte geçirmek için ve çocuk başına para belirlesinler. Öyle yapsınlar. Her çocuk 50bin falan

Olmaz.
Evlilik öncesi alınan mallar şahsi mal sayılıyor ortak kullanım olsa da.

odemeyi ispatlarsa banka vs odedigi parayi alir sadece direk kendi oderse onu da ispatlayabilir ki cok zor pratikte.
tapu adamda evlenmeden once almis.
ortak olma durumu adamin bekarken aldigi eve imkansiz darkmore parasini alir sadece o da bankaya odedigi .

Tabi tabi bunu biliyorum.
Ama bu barınma parası evlilik birliği içinde geçerli olmuyor.
Ve zaten miktarı da o evin kira bedeli kadar fazla olmuyor. Minimum tutarda.
Zaten bu hesaba giren de evli kalmaya devam etmeyeceği için yaptırıyor bunu

Aynen öyle.

Evlilik icin alindigi belli. Benzer bir durum yasadik cok yakin zamanda. Aile konutu oldugu icin odemesinde kadinin hic resmi katkisi olmamasina ragmen ev satilip bolusuldu. Cunku evin kredi odemesi tek hesaptan yapiliyor,eslerden biri mutfak masrafi yapiyorsa digeri kredi oduyor. Bunlarin tamami evlilik bunyesinde gerceklestigi icin ev satilip bolusuluyor. Velhasili,miras vs degilse evlilikten once alinan tapunun bir gecerliligi yok bosanma durumunda. Kaldi ki kredi odemesi evlilik muessesesi icerisindeyken yapiliyor pesin alinmiyor

Evli kaldıkları sürede 100 bin TL ödeme yapıldı diyelim. Yarısında konu sahibinin hakkı olur grill. Yani 50 bin TL. Ama tabii ev o zamana kadar çoktan satılmadıysa.

Gerçi peşinatın da büyük bir kısmı takılarla ödenecekmiş. Onu ispat edemez. Takılardan gelen paranın konu sahibinin hesabına yatması ve konu sahibinin eşine bu miktarı havale/eft ederken açıklama kısmına “Evimizin borcu için sattığım takılarımın parası” gibi bir şey yazması lazım bence.

Tabii en güzeli ev için ortak tapu yapmaları.

Elbette gecerli degil ama konu sahibinin “ben anca ayin yarisini o evde geciriyorum” demesi asiri mantiksiz. Yani eve ait hissetmiyor kendisini,evin her seyini adam karsilasin o zaman ben de maasimi vermeyeyim ya da masraflarin birebir yarisini vereyim demek de evlilik degil zaten ev arkadasligi.

Benim kaynana yapmisti bu kira odemesini kpe cok komik gunlerdi,yabancida olunca acayip eglenceli

Acaba bu konuda hakimin kararı mi önemli?

Çünkü benim de evlilik öncesi adamın aldığı evde, bosanmada kadının hak iddia edemediği bi örnek var yakınımda.

Hatta kadın da ödemeye yardım edemediğini ispat edememişti. Bildiğin banka kayıtları istemişlerdi.

Peki adam eşim kredi ödemesine yardım etmedi.
Ev borcu tamamen benden kesildi.
Evin geçimini ise eşim kendi isteğiyle üstlendi dese ne olur?
Yine de fark etmez mi?

Ay çok karmaşa ya..

Böyle hesapları yapmaya gerek yok normalde.
Güvenmek lazım eş kişisine ama adam güven vermiyor.
Maaş kavgası ediyormuş kadınla.
Yarısını aldığı halde eksik yatanın hesabını soruyormuş falan.
Bu yüzden paracı, art niyetli görünüyor.
Belki boşanma yoluna gidildiğinde evi habersiz satacak.
Hiç bir hak vermemek için diye düşündürüyor. :S

Ama ben kadına hak verdim.
Ayrı sehirlerdesin, anca 15 gün birliktesin. Maaşının yarısını zaten veriyorsun ve adam kesintisini de ver derse ben o kredinin ve faturaların evde ayın yarısi kalıyorum diye 1/4 unu öderim. Öyle adama bu gerek

Ha bu ev arkadaşlığı mi, evet öyle. Hatta bu adamın dolapta yiyeceklere isim yazması bile beklenebilir

Bir hukuk sitesinin benzer soruya cevabı;
Eşinizin çalışıp çalışmadığının bir önemi yok evin alımına katkı konusunda.
Evin alımında kullanılan para ( kredi ve ödemesi) haneye giren gelirle ödendiğinden,
haneye giren gelir ( eşiniz hiç çalışmamış-çalışmıyor olsa da) ortak gelir olduğundan,
boşanma durumunda, boşanma kesinleştiği tarihteki değer üzerinden %50sinde hak sahibidir.

Niye versin ki çalışıyorsa faturalara ev giderlerine tabi ki versin ama bi erkekten neden harçlık alsın kendi çalışıyorken onursuzca olur

Hakimin karari,avukatin savunmasi cok onemli. Esimin halasi yasadi boyle bir durum. Hatta bak anlatayim,eniste cok zengin,surekli malini mulkunu baskalarinin uzerine yaparak esinden kacirmaya calisan bir adamdi. 4 tane evi vardi evlenmeden once alinan. Bir tanesinde oturuyorlardi. Kadin siddetli gecimsizlikten dava acti, icinde yasadiklari evin aile konutu oldugunu,o eve gelin geldigini,cocuklarini o evde buyuttugunu beyan etti. Hala calismayan bir kadin olmasina ragmen ailesinden geliri olan bir kadindi ve “ben de bu evde yasiyorum,ben de parami bu eve harciyorum,mutfak masrafini goruyorum,cocuklarimin masraflarina katkim var “dedi ve evin yarisini aldi.

Yani kisiye ozel kanunlar yok normal olarak ama hakimler bazi durumlari goz ardi da etmiyor bence. Siginmadan bosanan pek cok kadin hakkini alabiliyor,mahkemelerin cogunlukla kadinlar lehinde karar verdigine bizzat sahit oluyorum

evlilik icin almak diye bi sey yok.
herturlu sebeple alabilir onemli olan ne zaman alindigi odemeyi kimin yaptigi satildigi anda bile tapu adamda ispat etmis arkadasiniz bi sekilde icerigini bilmeden bi sey diyemeyiz.
tapu kimde biz onu tartisiyoruz. arkadasiniz bosaninca ev satilmis tapu arkadasiniza gecmemis o da adam odeyemeyecegi icin kadinin parasini satilmistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…