Hayır bu durumda kaç ay birlikte ödendiğinin hesabı yapılıyor. Diyelim 5 yıllık kredi ama sadece 5 ay yaşanmış ayrılmış. O zaman adam ya da kadın bitirsin krediyi denmiyor. Anlaşamazlarsa aralarında ev satılıp kalan kredi borcu kapatılıp kalan para bölünüyor. Yakından şahit oldugum bir olay bu şekilde sonuclandiKızlar konu vesilesi ile fikrinizi alayım ben de.
Diyelim ki evliyken bir ev aldınız ama tamamına krediyle ve sizin maaşınız üzerine.
Ev aldıktan bir kaç ay sonra ise boşanma süreci başladı.
Bu durumda yine de eşin ev üzerine hakkı oluyor mu?
Yoksa çok yeni ve tamamı kredi ile alındığı için hiç bir hakkı olmuyor mu?
Aile konutu serhi de, adamlar kadınlardan habersiz evini satıp ya da başkalarının üstüne yapmasin diye yapılıyor.Bu durum evliyken kredi ödemesi devam ettiği için mi böyle darkmore?
Bu mantıkla şuan oturduğunuz ev için eşinize kira vermeniz gerekir malum barınma tutarı diye birşey var.
Kartınızı eşinize vermeyin ben hiç vermedim doğru da bulmuyorum,kuaför kıyafet temizlikçi vs vs gibi giderler için eşime hesap vermem o da aynı şekilde bana,büyük bi harcama yapacaksak ailelere para vereceksek birbirimizin haberi olur sadece.
Hayir oyle bir durum yok. Ev aile evi,odemeleri evlilik suresince devam ettiginden evde esit hakka sahipler. Yanlis yonlendirmemeli insanlariesiniz cok uyanik
evi bile apar topar evlenmeden once almis
evlilikte alsaydi bosaninca evin yarisi sizde olurdu
ortak almayi da istemedigine ve kartinizi da sizden istedigine gore sizi somurmeyi dusunuyor
evin yarisini ustume yap karti al de istedigin zaman o kadar aciz degilim benim emegim calismamin karsiligi benim param diyin
Barinma parasi diye bir sey var. Evlilik kagit uzerinde devam ediyorsa,taraflardan birisi aile konutunda yasiyor,digeri evden ayrilmissa ,aile konutunu kullanan kisi digerine kira odemesi yapmak durumunda. Ama bu konu icin gecerli olmayan bir sey bu kural tabii kiİyi de sizin söylediğiniz gibi kadın barınma parası ödemesi gerekirse, çalışmayan kadınlar birak para alabilmeyi, bide adama borç ödemesi lazım kac aylik kira parası diye?
Oysa kadın çalışmasa bile evlilik birliği içinde edinilmiş mallara ortak oluyor. Olması gereken de bu
Yalnız bunun pek faydası olmaz konu sahibine.Serh koydursun bence en azindan adam baskasina satamaz devredemez,konu sahibide eger ödeme yapiyorsa elden vermesin banka havalesi ile versin kanıtı olur.
Evi evlenmeden once de alsa evlendikten sonra o evin kredisi devam ediyorsa ve odemesi yapiliyorsa kanunen o evde zaten sizinde hakkiniz oluyor. O.konuda tereddut etmeyin. Diğer husus ise kimsenin.maas kartinin kimsede olmasi gerekmez. Biri digerine aldigi maasi eft yapar o kisi de evin giderlerini karsilar. Kalan parayi ya tek kisi birikim yapiop yonetir yada herkes kendi birikimini yapar. Evlilik birlik demektir. Bunu kacirmayin
O zaman çalışmayan kadınlar veya ücretsiz izine ayrılınca kadinlar bi kredi çekip eşine ödesin?Madem zihniyetin bu bende ona göre cevap yazayım.
Sen o evde yaşamıyor musun?
O zaman kira ver.
Madem ev onun neden adama kira vermiyorsun? Sırf fatura ödeyip hemde faturanın yarısını ödeyip bu devirde kim kimin evinde bedavadan yaşayabiliyor?
Onun evi diye borcuna karışma ama sırf fatura yarısı ödeyerek evde beleşe yaşa ohhh ne güzel...
Olmaz.Ben pek anlamam bu durumlardan zaten çalışmıyorum da ama şunu merak ettim mesela ev evlilik öncesinde alınmış olsa bile evlendikten sonra ortak olmuyor mu herşey yani tapusu eşinin üstüne bile olsa bir boşanma durumunda herşey ortak olmaz mı zaten
odemeyi ispatlarsa banka vs odedigi parayi alir sadece direk kendi oderse onu da ispatlayabilir ki cok zor pratikte.Hayir oyle bir durum yok. Ev aile evi,odemeleri evlilik suresince devam ettiginden evde esit hakka sahipler. Yanlis yonlendirmemeli insanlari
Bu arada evi apar topar almamis ki adam. Kiralama ev olsa evlilik sonrasini mi bekliyoruz? Evi onceden alip icini dayayip dosuyor insanlar,dugunu nikahi beklemiyor.
Tabi tabi bunu biliyorum.Barinma parasi diye bir sey var. Evlilik kagit uzerinde devam ediyorsa,taraflardan birisi aile konutunda yasiyor,digeri evden ayrilmissa ,aile konutunu kullanan kisi digerine kira odemesi yapmak durumunda. Ama bu konu icin gecerli olmayan bir sey bu kural tabii ki
Aynen öyle.odemeyi ispatlarsa banka vs odedigi parayi alir sadece direk kendi oderse onu da ispatlayabilir ki cok zor pratikte.
tapu adamda evlenmeden once almis.
ortak olma durumu adamin bekarken aldigi eve imkansiz darkmore parasini alir sadece o da bankaya odedigi .
Evlilik icin alindigi belli. Benzer bir durum yasadik cok yakin zamanda. Aile konutu oldugu icin odemesinde kadinin hic resmi katkisi olmamasina ragmen ev satilip bolusuldu. Cunku evin kredi odemesi tek hesaptan yapiliyor,eslerden biri mutfak masrafi yapiyorsa digeri kredi oduyor. Bunlarin tamami evlilik bunyesinde gerceklestigi icin ev satilip bolusuluyor. Velhasili,miras vs degilse evlilikten once alinan tapunun bir gecerliligi yok bosanma durumunda. Kaldi ki kredi odemesi evlilik muessesesi icerisindeyken yapiliyor pesin alinmiyorodemeyi ispatlarsa banka vs odedigi parayi alir sadece direk kendi oderse onu da ispatlayabilir ki cok zor pratikte.
tapu adamda evlenmeden once almis.
ortak olma durumu adamin bekarken aldigi eve imkansiz darkmore parasini alir sadece o da bankaya odedigi .
Yalnız bunun pek faydası olmaz konu sahibine.
Şerh koydurursa boşanana kadar ev satılmaz. Ancak konu sahibi yine ev üzerinde hak iddia edemez kocasının şahsi malı olduğu için.
Ödediği paraların üzerine bir bardak soğuk su içer
Elbette gecerli degil ama konu sahibinin “ben anca ayin yarisini o evde geciriyorum” demesi asiri mantiksiz. Yani eve ait hissetmiyor kendisini,evin her seyini adam karsilasin o zaman ben de maasimi vermeyeyim ya da masraflarin birebir yarisini vereyim demek de evlilik degil zaten ev arkadasligi.Tabi tabi bunu biliyorum.
Ama bu barınma parası evlilik birliği içinde geçerli olmuyor.
Ve zaten miktarı da o evin kira bedeli kadar fazla olmuyor. Minimum tutarda.
Zaten bu hesaba giren de evli kalmaya devam etmeyeceği için yaptırıyor bunu
Acaba bu konuda hakimin kararı mi önemli?Evlilik icin alindigi belli. Benzer bir durum yasadik cok yakin zamanda. Aile konutu oldugu icin odemesinde kadinin hic resmi katkisi olmamasina ragmen ev satilip bolusuldu. Cunku evin kredi odemesi tek hesaptan yapiliyor,eslerden biri mutfak masrafi yapiyorsa digeri kredi oduyor. Bunlarin tamami evlilik bunyesinde gerceklestigi icin ev satilip bolusuluyor. Velhasili,miras vs degilse evlilikten once alinan tapunun bir gecerliligi yok bosanma durumunda. Kaldi ki kredi odemesi evlilik muessesesi icerisindeyken yapiliyor pesin alinmiyor
Hayir oyle bir durum yok. Ev aile evi,odemeleri evlilik suresince devam ettiginden evde esit hakka sahipler. Yanlis yonlendirmemeli insanlari
Bu arada evi apar topar almamis ki adam. Kiralama ev olsa evlilik sonrasini mi bekliyoruz? Evi onceden alip icini dayayip dosuyor insanlar,dugunu nikahi beklemiyor.
Ama ben kadına hak verdim.Elbette gecerli degil ama konu sahibinin “ben anca ayin yarisini o evde geciriyorum” demesi asiri mantiksiz. Yani eve ait hissetmiyor kendisini,evin her seyini adam karsilasin o zaman ben de maasimi vermeyeyim ya da masraflarin birebir yarisini vereyim demek de evlilik degil zaten ev arkadasligi.
Benim kaynana yapmisti bu kira odemesini kpecok komik gunlerdi,yabancida olunca acayip eglenceli
Bir hukuk sitesinin benzer soruya cevabı;Kızlar konu vesilesi ile fikrinizi alayım ben de.
Diyelim ki evliyken bir ev aldınız ama tamamına krediyle ve sizin maaşınız üzerine.
Ev aldıktan bir kaç ay sonra ise boşanma süreci başladı.
Bu durumda yine de eşin ev üzerine hakkı oluyor mu?
Yoksa çok yeni ve tamamı kredi ile alındığı için hiç bir hakkı olmuyor mu?
Niye versin ki çalışıyorsa faturalara ev giderlerine tabi ki versin ama bi erkekten neden harçlık alsın kendi çalışıyorken onursuzca olurEvde neden sizin hakkınız yok eşi değil misiniz verin kartı Eşinizde dursun yanı 5 bin o alıyor 5 bin ben demek yerine 10 bin gelirimiz var demek daha doğru değil mi biz olmak bunu gerektirir çünkü tabi eş kişisinin de sen ben ayrımı olmamalı varsa kendi param deyip duruyorsa tabiki vermeyin
Hakimin karari,avukatin savunmasi cok onemli. Esimin halasi yasadi boyle bir durum. Hatta bak anlatayim,eniste cok zengin,surekli malini mulkunu baskalarinin uzerine yaparak esinden kacirmaya calisan bir adamdi. 4 tane evi vardi evlenmeden once alinan. Bir tanesinde oturuyorlardi. Kadin siddetli gecimsizlikten dava acti, icinde yasadiklari evin aile konutu oldugunu,o eve gelin geldigini,cocuklarini o evde buyuttugunu beyan etti. Hala calismayan bir kadin olmasina ragmen ailesinden geliri olan bir kadindi ve “ben de bu evde yasiyorum,ben de parami bu eve harciyorum,mutfak masrafini goruyorum,cocuklarimin masraflarina katkim var “dedi ve evin yarisini aldi.Acaba bu konuda hakimin kararı mi önemli?
Çünkü benim de evlilik öncesi adamın aldığı evde, bosanmada kadının hak iddia edemediği bi örnek var yakınımda.
Hatta kadın da ödemeye yardım edemediğini ispat edememişti. Bildiğin banka kayıtları istemişlerdi.
evlilik icin almak diye bi sey yok.Evlilik icin alindigi belli. Benzer bir durum yasadik cok yakin zamanda. Aile konutu oldugu icin odemesinde kadinin hic resmi katkisi olmamasina ragmen ev satilip bolusuldu. Cunku evin kredi odemesi tek hesaptan yapiliyor,eslerden biri mutfak masrafi yapiyorsa digeri kredi oduyor. Bunlarin tamami evlilik bunyesinde gerceklestigi icin ev satilip bolusuluyor. Velhasili,miras vs degilse evlilikten once alinan tapunun bir gecerliligi yok bosanma durumunda. Kaldi ki kredi odemesi evlilik muessesesi icerisindeyken yapiliyor pesin alinmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?