• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliklerde kaynananın yeri ve önemi :)

fbfbfb53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
485
5
26
Ankara
3 ay sonra düğünüm olacak. yurt dışına gideceğim. en az 4 yıl kendi ailemden ve eşimin ailesinden ayrı olacağız. sorun su ki ; kaynanam beni oğluna çok kıskanıyor. hep kendi istedikleri olsun istiyor. eşim 10 günlüğüne Türkiye ye geldiğinde 10 günü bize zehir etti. tripler,hastalanmalar vs vs. nikahım kıyılmış olmasına rağmen babam ver yüzükleri gitsinler dedi. annem babamı ikna etti ama. eşimde dünya iyisi bir insan aramızda kaldı 10 gün boyunca annesi yaptı o özür diledi. korkum su ki kaynanam evlendikten sonrada böyle yapar mı eşime bu konuda güvenemiyorum anne baba hakkına çok değer veriyor çünkü. beni ezdirmesinden çok korkuyorum. 4 yıl ailelerden uzak olacağız 4 yılda herşey rayına girer mi? Ülkeme döndüğüm de yine hayatımıza müdahale eder mi?

bence bunların temelleri evli olunmayan günlerde atılıyor. yani bugünkü tutumunuz yarın evlenince neleri kaldıramayacağınızın sinyali olacak. bugünlerde uyarmazsanız imzalar atıldıktan sonra hiç uyaramazsınız. genelde öyle oluyor çünkü gördüğüm kadarıyla. bu sorun hayatınızı engelliyorsa tepkinizi şimdiden koymaya başlayın. eşinizin özür dilemesi yeterli olmuyor. yarın bi gün bu "ne yapayım annem işte" gibi bir sessiz boyun eğmeye dönüşmesin.

Kaynana yöneten birisi ise valla uzaktan bile yönetiyor..sadece uzaktayken biraz daha rahat oluyorsun..ne yapip edin yurt disinda sürekli kalmaya bakin..benden tavsiye..

keşke yarın birgün deseydi aynı cümleleri kullanıyor. annem işte ben ne yapabilirim,özür dilerim,affedin beni vs vs vs

Benim erkeklere hic güvenim yok..kalmadi..nisanliyken melek gibiler..ama evlendikten sonra ....soka girmistim valla....14 senedirde bu soktan hic cikamadim..sorun su ki kimse anasini babasini atsin demez..Sadece aileler biraz kendi baslarina biraksalar...

yurt dışında sürekli kalmak gibi bir sansımız yok malesef okuyor orada çünkü. zaten bizde belki yurt dışına gelir yerleşiriz diye hayaller kuruyor kaynanam. erkek kardeşine kardeşim orası senin evin gidip kalabilirsin diyo. o kadar bozuluyorum ki. türkiye de ki evimiz annemlerin oturduğu semtte olacaktı uzak ailemin arabası yok diye eşim orayı istemişti ona bile itiraz etti. bende eşime biz ayrılırsak annen yüzünden ayrılacağız dedim. yazık elinden birşey gelmiyor.

esiniz kalifiye bir elaman olacagi icin sansi yüksekk..bizde yurtdisindayiz....esinizin ailesi ara sira gelebilir ama yerlesmelleri kolay olmaz...zaten kendi yerlerine alisan insanlar icin buralar cok sikici oluyor..

ya vallahi imkanını bulsa gelir yerleşir. onun için varsa yoksa çocukları. her anne için öyledir eminim ama. kaynanamın sevgisi bencilce.

O zaman canim benim kendini sürekli icli disli bir yasama simdiden alistirsan iyi olur..Ha tersi cikarsa, ne ala sevinirsin...baska cocuklari varsa birakamaz onlarida ...benim esimin kardesleri hepsi gelmis 45 yasina...hala annelerinin babalarin agzina bakarlar...

Ama bir arada olmanin güzellikleride oluyor tabii...onuda ekleyelim..

Son düzenleme:
ben bir arada olmak istemiyorum. kaynanam bize gelmediği sürece ben onlara gitmem oğluyla görüşür. eşimde git anneme diye beni zorlamaz. en azından öyle ümit ediyorum

Kayınvaliden eger müdahaleci biriyse uzaktan da yetecektir, ve nişanlın annesini dinleyip seni üzecek, aile iç işlerinizi ailesinden aldığı ultimatomlarla yönetecekse çekeceğin var demektir.
Bu tamamen senin eşinle ilgili bir durum, onun karakteri ile ilgili.
İnşallah tam tersidir, annesi ve eşi arasındaki dengeyi sağlayabilen ender erkeklerdendir nişanlın ve üzmez seni.

Evliliklerde kaynananın yerinin bir önemi yoktur. Önemli olan eşin konumudur. Tıpkı boğazlarımız gibi jeopolitik bir yere sahiptir. Köprü vazifesi görmeli aradaki dengeyi sağlamalıdır. Yani evliliğiniz iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde eşe bağlıdır :1:

uzakta yakında olması hiççç önemli değil, benım kv. bana yarım saatlık yolda sürekli görüşmüyoruz!!!
kendısının rahatsızlıgı var ve eşim dahıl herkes bunu öne sürüp sorun etmenın gereksız oldugunu oyle kabullendık sende öyle yap'lara getırılıyorlar,kv. hem yapısı geregı hemde girdiği beyın amelıyatları yuzunden sorun,şimdi diyceksınız hoşgörü şart ama oda bı yere kadar,

benım annemınde tansıyon rahatsızlıgı vs. yaşlılık sorunları var ve babamla çok yıpratıcı şekılde sonunda boşandılar, bu sureklı gundeme getırılıp anneme rahatsız olması yonunde kullanılırsa bunda ben hoşgörüyü sağlıklı bulmuyorum,eşimle suan bunun çok tartışamsını yapıyoruz,daha 9ay oldu
:19:sonuçta kv. kadar benım annemınde şuan elüstünde tutuması üzülmemesı gerek

en basıtınden annem evıme çiçek verdı dıye(onun verdıgı bı sure sonra hastalanıp kurumuştu) o çiçeğe'' zehırlı bu çiçek ben bunu bıyerde gördum '' dıye çok rahat laf soyleyebılıyor

sağlıklı bır evlılıkta fazla da tahammülleri zorlamamak lazım dıye düşünüyorum,bız evlat,gelın ne dersenız dıyın tum hoşgörümüzü sonuna kadar gostersekte,annemın rahatsızlıgı ,denılıp işin içinden çıkılıyor.....................

güvenemiyorum işte bu konuda ona. dengeyi sağlayabilir mi acaba? yani su an için tek problem kaynanam eşimle hiç bir problemimiz yok. bunu bu kadar sorun etmem bizi yıpratır mı? sorun etmesem cevabını versem kafama takmasam hiçbir problem kalmıyacak. işte kafama takıyorum ama.

yine de eşinizin annesi Allah acil şifalar versin. Benim kaynanam da ne söylediğini bilmiyor. örneğin annem birşey diyor bana akıl verme benim aklım bana yeter diyor. gel de sinirlenme.

arkadaşım
kaynanan asla ama asla değişmez aksine senin sinirlerini daha da zorlar
eşin baştan itibaren seni ezdirmeyeceğini net bir şekilde göstermeli
benim eşim çok iyiydir ama aman yaşlılar üzmeyelim,alttan alalım diye diye beni ezdirdi
ama alttan aldıkça kvalidem durmak bilmedi
ve 3 yılın sonunda eşimi de çileden çıkardı,şu anda mesafeliyiz sadece yıldaa 2 kere tatillerde görüşürüz
onda bile zehir eder
nişanlın umarım hep yanında durur ama bunu baştan yapsı
yoksa benim gibi çok üzülür,çok laf yersin

nişanlımın yanında bana o kadar iyi davranıyor ki o yüzden zaten kestiremiyorum beni ezdirir mi ezdirmez mi diye. ama annesine birşey demese bile bana sus da demez. cevabını veririrm karışmaz yani.

yine de eşinizin annesi Allah acil şifalar versin. Benim kaynanam da ne söylediğini bilmiyor. örneğin annem birşey diyor bana akıl verme benim aklım bana yeter diyor. gel de sinirlenme.

daha eşimle arkadaşken eşim benı bu konuda detaya gırmeden anlatmıştı , annemede ben soylemıştım durum bu dıye,ama kv. rahatsızlık duydugu bellı yanı annem ılk boşanan değil ve ustelık çok yıprandı tatlıyı çok seven ınsan suan şeker hastası oldu,tansıyonu bırden yukselıyor bız kardeslerımızle el ustunde tutup üzülmemsı ıcın tum gereksız ortamları onlemeye çalışırken kv. rahasız dıye de kendı annemı uzemem kusara bakmasınlar,dun gece bıle bunun hakkında tartıstık eşimle,

zor anlıycanız kv. sağlıklıda olsa hasta da olsa gene allttan almanızı beklıyorlar,
:19:

eşinizin annenize karşı tutumu nasıl peki. ben evlendikten sonra 2 aileyi pek bir araya getirmemeyi düşünüyorum. bu mümkün mü ? benim annem herkesten kıymetli çünkü onun canı sıkılırsa ben kahrolurum.

nişanlımın yanında bana o kadar iyi davranıyor ki o yüzden zaten kestiremiyorum beni ezdirir mi ezdirmez mi diye. ama annesine birşey demese bile bana sus da demez. cevabını veririrm karışmaz yani.

eşimin yanında benım kv. konusmalrına dıkkat edıp oyle konusuyor tabı eşimde onu hep böle goruyor ama ben sen yoktun boyle oldu canım sıkkın dıyorum, dudak bukuyor ''yapmaz öle degıldır vs... kem kümler......

ben eğer yumuşak ,sessız bırı olsam suan buraya daha kötu cumleler kuruyor olurdum,yapım serttır domınanttır,

baştan nasıl başlıyorsa o canım,9 ay oldu ama ...

ezdirmıyorlar canım sendde aynı taktıgı uygula ve allttan alma cicim gunlerı yaşadım bılıyorum kv. şimdi öyle değil sureklı hep daha anlayışlı olmamız beklenır

Back
X