Evliliklerde maddiyat mutluluk için şart mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Maddiyat evlilikleri ne kadar etkiliyor, sizce mutlu bir evlilik için iyi bir maddiyat şart mı?

BENCE PARASIZ MUTLULUK OLMAZ, AMA PARAYLADA OLMAZ. EŞıME HEP SENı SEVıYORUM AMA PARALIYKEN SANA BAYILIYORUM DERıM...
BıRDE ŞÖYLE BELLı BıR STANDARTI OLAN ıNSAN O STANDARTIN ÇOK ALTINDA YAŞAYAMAZ MUTLU OLAMAZ. AMA O STANDARTI YAKALAYAMAYAN BıR ıNSAN COK MUTLU YAŞAYABILIR. BıRAZ GÖRECELı BıR KAVRAM OLDU
EN SON KENDıM ıÇıN SÖYLEYEYıM PARASIZ MUTLULUK OLMAZ, AZ PARAYLA OLUR AMA PARASIZ MUTLU OLAMAMohaoldumsmile

Kimse genel anlamda evet sart yada sart degil diyemez.

Bu tamamen kisilerin düsüncelerine,hayatlarina ve karakterlerine baglidir.

Bana sormus olursan,benim evliligim icin sart degil.

Mutluyum,hemde cok. Esimin en ufak bir gülüsü beni mutlu etmeye yetiyor.

Maddiyat elbette önemlidir,kimse para önemli degil diyemez.

Ama mutlu bir evlilik icin sart oldugunu acikcasi düsünmüyorum.

Bu gün paran vardir,yarin yoktur,önemli olan sevgini ve saygini yitirmemek,mutlulugunu bozmaya izin vermemek.

Maddiyat evlilikleri ne kadar etkiliyor, sizce mutlu bir evlilik için iyi bir maddiyat şart mı?

iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş lafına hiç ama hiç inanmiyorum
evliliğin mutlu ve huzurlu olabilmesi için berli bir maddiyata gerek olduğunu düşünüyorum
aşk ve sevgi faturaları ödemeye yetmiyor malesef

benim icin herzaman sevgi once gelir ama bu aralar biseyler okudukca ve gordukce dusunuyorum parasizda olmuyor..acikcasi ikiside tek basina mutlu olmaya yetmez benim icin..

para mutlu olmak için tek şart değil ama şartlardan biri bence... sonuçta para yoksa özellikle erkekler bu konuyu sorun haline getirip agresif davranabiliyorlar.
Sanırım paranın olup olmamasından ziyade, maddi anlamda birbirine yakın seviyelerden gelmeleri daha önemli. yani babası çok zengin olan bir kız, evlendikten sonra az parayla geçinmeye çalışırsa mutlu olamaz ama zaten zorluklar içinde büyümüş biri bunu çokta sorun etmeyecektir. zaten o başka ya da küçük şeylerle (parasal anlamda) mutlu olmaya alışmıştır..

Tek başına yeterli bir unsur değil,evlilikte mutlu olmak için.Maddi durumu iyi diye de evlilik yapılmaz.Çocuklara iyi bir gelecek sunmak için olması gereken şey paradır.Düzenli bir işi varsa,ailesini kimseye muhtaç etmeden geçindiryorsa yeter bence.
Kendi evliliğim için konuşacak olursam.Sevdiğim,saydığım,aşık olduğum insan ile evlendim.Birbirimizi her konuda tamamlıyoruz.Maddiyata önem vermediğim için sanırım durumumuz da standartların üzerinde.:nazar:kaydirigubbakcemile3 Allah herkese gerektiği kadar nasip etsin.:Saruboceq: ıkimiz de çalışmayı seviyoruz.Hayatın insanlara ne getireceği belli olmaz.O yüzden kadın da, erkek de çalışmalıdır.Sağlık olduktan sonra her şeyin emekle kazanılabileceğini düşünüyorum.Mutlu bir evlillik için sevgi ve saygının yanında ,biraz da para olursa kimsenin ağzının tadı da bozulmaz,diye düşünüyorum.a.s.

cok etkiliyordur bence en azindan belli standartin altina inmiyceksin essekten ata binmek kolaydirda attan esege binmek zor olur söyle bir düsün seni mutlu edicek ne var bu hayatta ve ne kadarini parayla elde edebilirsin kendi kendine tart hangisi daha cazip geliyor

Bekarken yaşadığınız standartın aynısını bulamasanız bile yakını olmalı diye düşünüyorum..
Özelikle erkeğin kompleks yapması çok büyük sorunlara yol açabilir..
Ayrıca iki gönül bir olunca ancak filmlerde samanlıklar seyran oluyor. Kira,faturalar vs. birikince birbimizi yiyecez?:uhm:

Back
X