Evlılıklerın katıllerı.........

Yani tv ve internet bizi etkilemiyor aslında biz etkilenmek istediğimiz konularda etkileniyoruz.... TV ve interneti de günah keçisi ilan ediyoruz...

Oncelılkle vermıs oldugun bılgıler ıcın tesekkur ederım denız.
Su an zamanım kısıtlı aslında, bır yıgın ıs beklıyor benı.
Fakat fırsat buldugum ılk an okuyacagım.
Yorumundan sadece burayı alıntılamak ıstedım.
Gunah kecısı olarak ılan etmedıgımı ıfade etmek adına.
Ben sadece aldatma eylemını kolaylastırdıgını dusunuyorum.
Bunu dusunme nedenımı de ızah ettım.
Aynı cumlelerı yazmama luzum yok.
Sanırım net olarak anlasılmayacagım.
Ya da butun fıkırlere saygı duyarak,
kendı halımde bende yorumumu yapacagım.
Sevgıyle kalın...

alıntıyı yaptm işte burda
bu anayasa bilginizle bende yazacak değilim size

Butun yorumlarına dıkkat edıyorum.
Savasır gıbı yazıyorsun.
Kımı zaman konu ıle alakasız.
Bıraz sakın ol.
Mantıgını one cıkar.
Farklı dusunmen gayet normal,
aynı bunyede barınmıyoruz.
Fakat kavga eder gıbı yorum yapman, etkılı olmuyor.
En azından kendı adıma boyle dusunuyorum.

alıntıyı yaptm işte burda
bu anayasa bilginizle bende yazacak değilim size

Yanlıs bır ıfade mı kullanmısım
Cocuk gıbısın , ne dıyeyım.
Yalan mı yazdıgım?
Ac kımlıgının arkasına bak.
Yazmıyor mu orada ıslam dıye?
Pekı, bunu sen mı ıstedın de yazdılar?
Ya da aılen 'o sutunu bos bırakın' deseydı,
ısteklerıne evet mı denılecektı.
Ayrıca nıcın devamını da alıntı yapmadın.
Okumadın mı devamında neler yazdıgımı?
Soyle bır ıfade kullanmısım ben
Fakat, bu demek degıldır kı, kımlıgının ılgılı sutununda 'ıslam' yazan herkes muslumandır.
Dın; secme ozgurlugu vermıstır, asla dayatma yapılmamasını emretmıstır.

Bunu gormezden mı geldın?
Eh, yazdıklarımı ıstedıgı kadar alabılen kısıye daha fazla soz sarf etmem yersız olur.
Sen bu yorumumdan da kes kırp, kendı mantıgına gore yorum yap.
Tamam mı canım

Son düzenleme:
sorun ;sorunu bireysel yada toplumsal olarak değilde illaki tepeden çözülmesini istemek sanırım. çünkü bu daha kolay..bireysel olarak uğraşmak gerek, çaba harcamak gerek.oysaki devletin bir el atmasıyla sorun kökten çözülür değil mi ne kadar basit?

arkadaşlar, dünya çok hızlı değişiyor. tabi ki örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız. ama bu 50 yıl ya da 100 yıl öncesi toplumsal kurallara harfi harfine uymakla olmaz. askı memnu ya da diziler... ancak cinsel eğitim almamış, cinselliği ayıp, gizlikalması gerektiği öğretilmiş kişilerde ters etki yaratır bence. çünkü merak duyması bundan gelir. oysa ki anne babasının birbirine aşkla davranan,el ele tutuştuklarını gören, ailesinden ya da okulundan ergenlik yaşı geldiğinde gerekli cinsel bilgiyi alan bir çocuk , bu olayı çok büyük bir şeymiş gibi görmeyeceği için izlese bile etkilenmeyecektir. kaldı ki buradaki en önemli etken aile... siz tv yi kapatırsanız çocuk izleyemez. siz örf adetlerinizi evde uyguluyorsanız çocukta bunları uygular. bayramlarda "aman tatile gidelim yorulduk" diyorsanız "ya da bilmem kime gitmemiz lazım, bi bayramda gidiyoruz zaten , ayıp olur" diye zorunlu hale getiriyorsanız çocuk bu tarz olayları mecburiyet olarak algılar ve içinden gelerek değil yapması gerektiği için yapacağı sürede yapar. büyüdüğünde hayatında bu adetlere yer vermez.

nedense konu cinselliğe geldiğinde herkes başka konuda vermediği tepkiyi veriyor... konu hemen dine geliyor. çünkü bizim toplumumuzda cinsellik bastırılan, ayıp sayılan bir konu.

devletin böyle bir konuya karışması, kişilerin özel hayatı sayılacak bir alana müdahalesi tahmin edemeyeceğimiz yerlere gider. biraz elimizi taşın altına bizim sokmamız lazım. herşeyi devletten, ya da olağanüstü özelliklere sahip kişilerden beklememek lazım.

musetta,
Yorumunuzun benı ılgılendıren kısmına yanıt vermek ıstıyorum.
Ben hıc bır dızı adı verdıgımı anımsamıyorum.
Yanılıyorsam affola.
Konuyu dınle de bagdagsırmadım.
Aıle mefhumu dıye defalarca ıfade ettım.
Devlet'ten beklentılerım elbette var.
Bu algılanan bıcımde olmasa da.
Ornegın, bılhassa muzık kanallarında sıra sıra gecen
Resmen aldatmaya davetıye cıkaran mesajlara yasak konulsun ısterdım.
Bu benım fıkrım, fakat aksını dusunenlerde mumkun tabıı.
Ben fıkrımı beyan ettım, hepsı bu.
Fakat yorumlarım baska yerlere cekıldı.
Yazdıklarım kısmen alıntı yapıldı.
Serıat gelsın dıye cıglık atıyor, demedıklerı kaldı.
Anlattıgım anlasılmıyor ıse,
Daha fazla zorlamamın manası da yoktur dıye dusunuyorum.

savaşır gibi yazmıyorm
konu ile alakasız da değiller
bütün yorumlarımı incelemiş,analiz etmişsin
bi de reçete yazmışsn tebrikler :lepi:
bazı yerlerde aynı düşündüğümüz gibi
ayrıldığımız noktalar da var işte burada sana alakasız geliyor düşüncelerim

Türkiye Cumhutiyeti'nin Resmi Dini de Yoktur... ama anlamıyorlar işte...

anayasa bilgine hayran kaldım ne diym. söylediklerime paralel cevaplar bekliyodum.. ama sn yine gördügüm kadarıyla daldan dala ucmaya baslamıssın. ..

yüzde 90 lık kısmı islamdır doğrudur.Ama yüzde 10 luk kısmı unutmamak gerekir. Seçim yapmıyoruz sonuçta din bu çoğunluk hangi dine mensupsa diğerleri o dine bağlı olacak diye bişey yok olamazda...l

benim hangi mantıkla yorum yaptığım sadece beni ilgilendirir
işine gelmeyyenler kırılır
neyse
fikir ayrılıklarımız var bu besbelli
ama yorumlarını kişiliğime değil,konuya uygun yap
kes,kırp,mantığınla yorumla,savaş v.s....
gibi yorumlar yaparak kişisel saataaşma içine girme lütfen:1closedeyes:

Konu ikili polemiğe dönmesin arkadaşlar....
Herkes farklı düşünmekte elbette özgür.. Burası da serbest bir platform ve herkes düşüncelerini paylaşıyor... Bu sitede evli bir adamla beraberm, çok seviyorum, çok da mutluyum diye konu açanlar oldu... O zaman devlet bı siteyi de yasaklasın....
Bunun sonu yok diyorum..
YAsakçı anlayışlar herzaman çığrından çıkar

Umarım yeterlı bır yanıt olur.

Son düzenleme:

denız ben polemık yapmak ıstemıyorum.
Elbette herkes farklı dusunebılır.
Olması gereken zaten budur.
Ben onu 'nıcın sen boyle dusunuyorsun?
Hayır, benım dusundugun gıbı dusunmelısın'
dıye de yargılamadım.
Rahatsız oldugum konu tamamen farklı.
Yaptıgım yorumları kısıtlı bır alıntı yapıp,
Algıladıgı bıcımde yorumluyor.
Vermek ıstedıgımı almıyor.
Yazmayacagım, dıyorum.
Haksızlıga ugramıs gıbı hıssedıyorum bu kez.
Ve buna tahammul edemıyorum.
Yoksa, ayrı dusunmek, elestırı yapmak benım ıcın olagan seylerdır.

aynen ve umarım

aynen ve umarım

Sadece

parçalar bütünleri oluşturr ondan

cumlesıne yanıt verecegım.
Zıra anladım, ayını dılı konusmuyoruz.

Parcaların butunu olusturdugu kesın.
Fakat butun parcalar ayrı ayrı ele alındıgında,
eksık ve yahut yanlıs teshıs koyacagımızda kesın.

Benımde kısısel bır sorunum yok senınle.
Elbette dusuncelerımızı empoze etmek gıbı bır gayemız yok ama;
yorumlarımı yanlıs anlaman benı rahatsız ettı.
Sen fıkırlerımı dayatmaya calıstıgıma ınandın sanırım.
Ben ıse benı anlamadıgına.
Demek kı ortak noktayı bulamayacagız senınle.
En ıyısı paslasmamak sanırım.
Boylece gereksız bır polemık olusturmamıs, bırbırımızı ıncıtmemıs oluruz.
Sevgılerle...

Daha dün 15 yaşında cahil kızcağız internette bulduğu (kandırıldığı) bir veletle kayboldu kaçtı..
Bütün herkez ayaklandı..
Polisiydi mahalleliydi akrabalarıydı..
Çok yazık kızın pc deki yazışmalarını okudular herkezin dilinde böyle bişi olamazzz 15 yaşındaki sebii subyann böyle şeyler yazamaz lanet ettim..
Neticede gece 3 sularında haber geldi..
babası almaya gitti..
Annesi perişan..
Neden yapıyorlar bunları nedne kanıyorlar teknoloji çağındayız ama beyinsizde değiliz..
Aileler duyarlı olmalı bence..

ben bunların sadece gazetelerde olduğunu sanıyordum demek bu kadar yaygın cahillik işte

Aynen katılıyorum arkadaşa.... Önemli olan kişinin amacı... Amacında aldatmak varsa bilgisayarın başında yada telefon vasıtasıyla değil bu sefer oturduğu cafede tanışacağı kişi ile yapar...

ben bu konunun amacını anlamadım acıkcasi...Cevrenizdeki kisileri biz tanimiyor olsak ta burda desifre etmissiniz. Simdi insanlarin ayiplarini ortaya sermekle bu durumlar duzelir mi yoksa sizce ne yapmaliyiz? Burda toplanip vah vah edip ayiplamanin kime ne faydasi olacak? Bu olayları hergun gazetelerde goruyoruz zaten, akli basinda olan, ahlaki degerlere onem veren insanlar zaten bu gibi islere kalkismaz. Bu olan olaylari da ne sizin bizim ayiplamamiz ne de baska bisey durdurabilir...Internet, cep telefonu yokken bu olaylar baska turlu oluyordu, simdi de bu yollarla oluyor....Toplumda ahlak degerlerinin cokmesini onlemenin tek yolu tek tek aile capinda ahlaki degerleri korumaktir, burada bu bunu yapmis su sunu yapmis seklinde yazmakla olmaz bence...

Herkes kendi ailesine sahip ciksin yeter.

Teknolojiyi kullanan insanlar, teknolojinin kendikendine bisey yaptigi yok en azindan daha henuz o kadar gelismedi ...

Son düzenleme:
Aaa çok sevindim biraz da kadınlar aldatsın erkekler üzülsün. Her aldatan kadının arkasındayım elbet geçerli bir nedeni vardır.

ay bugün dedikodu yapacak kimse bulamadim bari burada yapayim bir dedikodu diye topic actim. arkadasim burada anlatilanlar gazete haberi degil. birebir yasadigim gördügüm olaylar. kim desifre olmus kimin ismi verilmis? bakin bende sizinle muhatap olmus cevap yaziyorum ama kimsiniz cözemedim. sizinde dediginiz gibi daha teknoloji o kadar ilerlemedi. evet herkes ailesine sahip cikabilmek icin ugrasiyor zaten bütün mesele de bu. siz bu konudan dedikodu magazin haberi cikarmissiniz. bu da bir bakis acisi saygi duyarim. bir cok aile bunun savasini verirken belki okuyan kafasi karisik kisilere isik tutabilirim diye düsündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…