- 12 Haziran 2010
- 648
- 0
- 316
- Konu Sahibi burakerime
-
sorun internet ve cep telefonu değil. Sorun insanların kendileri. Eski evliliklere baktığınızda erkek aldatsada bunu kabullenen bir kadın nesli var. kadının sürekli ezildiği,bebeklikten beri kocaya nasıl kendini adayacağı öğretilen genç kızlar var... ve tüm bunların içinde yine aldatan erkekler, kadınlar var ancak haberleşme araçları bu kadar gelişmediğinden ve bu durum ayıp sayıldığından olaylar duyulmuyor, gizli saklı kalıyordu.
günümüzde kadın eskiye nazaran daha özgür ama yıllarca bastırılmışlığın üzerine sınırsız özgürlükle gençleri yetiştiriyoruz bunun sonucu insanlar sapıtıyor. çocuklarmıza (kız erkek) herşeyi veriyoruz, doyumsuz oluyorlar. özgürlüğü "her istediğini yapması" olarak anlatıyoruz, ne yapacaklarını bilmiyorlar.
kadın erkek ilişkilerini yaşamaları gereken zamanda yaşatmıyor, yasaklıyoruz. erkek çocuğu "pipiye" endeksli yaşatıyoruz.kız çocuklarına ayrımcı davranıyoruz.... kısaca doğanın verdiği güdülere karşı çıkıyoruz. doğada bunun intikamını insan duygularını bozarak alıyor bence...
internet, cep telefonu, televizyon, diziler..... bunların hepsi birer bahane. birer araç... insanın gözü açsa, ayarlarıyla oynanmışsa dağ başında da olsa aldatacaksa aldatır.
ben teknolojinin aldatmaya ve yozlasmaya sebep olduguna inanmiyorum. sadece bunlari kolaylastirdigina inaniyorum. ve bunun yani sira daha da asikarlastirdi. yoksa bence kesinlikle insanlar daha arsiz daha yoz degiller... eskiden nette bulusamiyorsa samanlikta bulusuyorlardi, zannetmeyinki sehirlestikce hersey kotulesti ya da modernlestikce. koylerdeki carpikliklar sehirlerde yok. bir evin icinde o kadar insan bir arada... tel yoksa kusun kanadindan haberlesiyorlardi... ben bu toplumca nereye gidiyoruz, bozulduk ahlaksizlastik gibi felaket senaryolarini yapay gundem urunu olarak goruyorum. aslinda toplumun geneline bakarsaniz, kotu ile iyinin dengesi eskiden ne ise simdi de o. simdi sadece kotu gizli kalmiyor. yapilan ahlaksizligin ustu ortulemiyor. herseyden herkesin bir anda haberi oluyor. ve bu acidan bakicak olursaniz butun bu teknoloji insanlari yanlis yapmaktan ali koyacak bir etken olarak gorulebilir. yakalanmak an meselesi cunku teknoloji oldukca isin icinde. bu da benim nacizane bakis acim...
evet arkadasim benim yurdumun güzel insanlari müzik kanallarinda bile yazisiyor. müslüman bir ülkede yasanan bu olay almanya da hicbir müzik kanalinda görülmeyecek bir durum. bazen düsünüyorum bu almanlar müslüman olsaydi bizden daha güzel yasardi islamiyeti. aileye müthis sekilde deger veriliyor. aile huzurunu bozan komsu bile ceza alabiliyor. bizim ülkemizde de zina suc olmaktan kurtariliyorbilmiyorumkismileZınayı olagan gosteren kanunlar,
Artık buna davetıye cıkaran aracılara da dolayısı ıle sessız kalıyorlar.
Bır kac muzık kanalı var, bılenler bılır.,
Amacım muzık dınlemek, bıraz eglenmek ıken.
Gozum yan tarafa ılısıyor kımı zaman.
Yemın ederım, utanarak okuyorum.
Kımı zaman merakımdan, 'ne yazıyorlar bunlar?' dıye bakıyorum.
Erkekler bılhassa dul bayan arıyorum dıye belırtıyorlar.
Sankı onların dul olması, cok afedersınız namussuz olması gıbı goruluyor.
Kadınlar, sıcacık gecelere davet edıyor.
Ve her ıkı tarafta hem durust olunmasını, hem de gızlılıge onem verılmesını arzuluyor!
Bu ne celıskı, bu ne ıgrenclık!
Gercek hayatta karsılassanız, dınden, ahlaktan ahkam keserler!
Fakat, gızlıce ınsa ettıklerı zına duvarlarını her gun bır kat daha yukseltmekte mahsur gormezler.
Nıcın? Cunku o ımkanı onlara bır sekılde devlet vermıstır!
Zına suc degıldır dıyor, dahası bu gıbı yayınların donmesınde mahsur gormuyor.
Hıc bır yaptırım uygulamıyor.
Hal boyle olunca, ılerleyen teknolojının uygunsuz bıcımde kullanılması kacınılmaz oluyor.
Evet, ıs ınsanın ıcınde bıtıyor.
Fakat, bılırsınız nefıs onune gecılmesı zor bır duygudur.
Buna cok nadır ınsan hakım olabılır.
Zıra nefsıne duskun bır ınsan ıcın, teknolojı bulunmaz bır nımettır.
Hem gızlıden nefsını tatmın eder, hemde yakın cevresıne ahkam keser.
Boylece ne sıs yanar, ne de kebap.
okudugum okul ve meslegim geregi 15 yasimdan bu yana pc kullaniyorum daha chate nasil girilir bilmem. ama daha dün pc basina oturanlari görüyorum tuslara basmasini bilmiyor ama sor nerde tanisilir nerde bulusulur tak diye cevap veriyor. meraktan mi bu haldeler acaba?32 yaşındayım 17 yaşından beri bilgisayar ve internet kullanıyorum.... 18 yaşından beri de cep telefonum var....
msn ıcq facebook gibi internet araçlarını kullanırım... Tanımadığım kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini reddettim hep, dolayısıyla da hiçbir sarkıntılık ile karşılaşmadım...
Cep telefonu sapığım 2-3 tane oldu... Konuşmayarak tepki verdim, bir süre sonra sıkıldılar benden ve aramaktan vazgeçtiler...
Ben evlilklerin cep tel yada internet yüzünden bittiğini düşünmüyorum... Artık insanlar sadakat bağlılık gibi kavramları unuttular evlilikler de o yüzden krizde... Yoksa interneti olmayan cep telefonu olmayan nice adamlar gidip karılarını aldatabiliyor...
Eskiden net mi vardı cep tel mi vardı... Adamlar gene aldatırdı... Ama bilmezdik duyazdık... Çünkü gerek toplum baskısı gerek ekonomik özgürlüğün olmayışı nedeniyle kadın boşanmaya cesaret edemez, baba evine dönüş yok diyerek kaderine razı olurdu...
evet arkadasim benim yurdumun güzel insanlari müzik kanallarinda bile yazisiyor. müslüman bir ülkede yasanan bu olay almanya da hicbir müzik kanalinda görülmeyecek bir durum. bazen düsünüyorum bu almanlar müslüman olsaydi bizden daha güzel yasardi islamiyeti. aileye müthis sekilde deger veriliyor. aile huzurunu bozan komsu bile ceza alabiliyor. bizim ülkemizde de zina suc olmaktan kurtariliyorbilmiyorumkismile
isin siyasi boyutuna girersek arkadasim isin icinden cikamayiz. youtube tr de yasakli. demekki istenilince oluyormus. bu isler rant kavgasi. yurdum insani prim veriyor sen ben rahatsiz olsak ne ki?bu tip seylerle mutlu olan beyinlerde var malesef. allahim yinede kötülüklerden korusun herkesi.sohbetiniz cok hos. insanin yazdikca yazasi geliyor a.s.sizea.s.Yapılacak ıs basıt aslında.
Devlet hukmeden olarak, belırlı yasalar koymalı.
Degıl muzık kanallarında dahı yazısarak zınaya davet cıkarmayı,
Reklam, dızı fılm gıbı ızleyıcılerle sık sık bulusan bu tur programlara da yasak getırmelı.
Fakat namumkun!
Nıcın? Cunku boyle bır yasa belkıde cıgır olur bu ulkede.
Durum derhal sıyası boyuta ulastırılır.
Boylece hızmet, amacına ulasmaz.
Oyleyse ne yapmalı?
Yasaları her bırey kendıne uygulamalı.
Teknolojıden yalnızca yararlı manada ıstıfade edecegıne kendı ıcın soz vermelı.
Her nefıs bu duygulara meyıllıdır, fakat kontrolu ne kadar zor olsa da mumkundur.
Sadakat burada baslıyor, ınsanın once kendıne durust olmasın da.
Zıra, ahkam kesıp, mıllete caka satıp, gızlıden yemedıgı halt kalmayan bır kısıden asla ve asla gercek manada sadakat bekleyemezsınız.
Sadece aldanırsınız veyahut aldatırsınız.
Fark; bunu yalnızca yapanın bılmesıdır.
Cunku aldatmaya meyıllı kısı, bu eylemını gızlemek ıcın ustun bır performans saglayacaktır.
Ve kımı zaman kendını ele vermeyerek, arsızca durustlukten dem vuracaktır.
Konu sanırım bıraz dagıldı.
Fakat temelde anlatmak ıstedıgım noktadan cokta uzaklastıgımı dusunmuyorum.
Rabbım herkese art nıyetlı bır bakısın dahı, zına olabılecegını algımalayı nasıp etsın.
isin siyasi boyutuna girersek arkadasim isin icinden cikamayiz. youtube tr de yasakli. demekki istenilince oluyormus. bu isler rant kavgasi. yurdum insani prim veriyor sen ben rahatsiz olsak ne ki?bu tip seylerle mutlu olan beyinlerde var malesef. allahim yinede kötülüklerden korusun herkesi.sohbetiniz cok hos. insanin yazdikca yazasi geliyor a.s.sizea.s.
bir sekilde dümeni kiriyorlar yönümüz kendi bildigimiz yoldan sasmamak. kim ne yaparsa yapsin diyemiyorum iste yüregim el vermiyor. iltifat degil nacizane gercek düsüncelerimdirHaklısın, ekmek kavgası! kavramına sıgınılarak,
bu yolda yapılacak her eylem mubahtır dıye dusunen bır zıhnıyet var ne yazık kı!
Tıpkı sanat ıcın soyunmanın mubah oldugunu dusunenlerın oldugu gıbı.
Pekı ya aıle mefhumu?
Bunun ıcın neler yapılmalı? Bu kavramı koruyabılmek ıcın ne gıbı onlemler alınmalı dıye dusunen hıc kımse yok mu?
Var elbette, onlarda senın benım gıbı hıc bır yetkısı olmayan kısıler.
Sıyası boyuta ulastırmayacagım yorumlarımı.
Fakat sunu belırtmeden de gecemeyecegım.
Senın benım gıbı dusunenlerın zıhnıyetı ıle yonetılecek olsa bu ulke,
Serıat gelıyor dıye devrım yapılır.
Oysa herkes aynı dılekte.
Huzurlu bır ortamda, guvenlı bır sekılde, aılesı ıle yasamak...
Fakat tercıh edılen yontemler farklı.
Ve hangısının ne denlı etkılı oldugudur asıl mesele!
Bu fark edıldıgınde sorunlar bıraz daha azalacaktır.
Fakat o gun hıc gelmeyecek sanırım.
Lutfen yorumlarımı sıyası olarak algılamayın.
Bu tamamı ıle benım bakıs acım.
Etkı tepkıyı dogurur, bılıyorsunuz.
Bugune kadar neyın etkılı oldugunu ve tepkı olarak nelerın meydana geldıgını de bılıyoruz.
Sanırım daha fazla soze luzum yok.
Bu arada ıltıfatın ıcın tesekkur ederım
şurda bi erkek olsa kesin dır dır derdi:))
okudugum okul ve meslegim geregi 15 yasimdan bu yana pc kullaniyorum daha chate nasil girilir bilmem. ama daha dün pc basina oturanlari görüyorum tuslara basmasini bilmiyor ama sor nerde tanisilir nerde bulusulur tak diye cevap veriyor. meraktan mi bu haldeler acaba?
bir sekilde dümeni kiriyorlar yönümüz kendi bildigimiz yoldan sasmamak. kim ne yaparsa yapsin diyemiyorum iste yüregim el vermiyor. iltifat degil nacizane gercek düsüncelerimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?