evlilikte ağız kokusu :(

arkadaşlar ben yaklaşık 7 ay sonra evlenicem. benim kendimce bir sorunum var. sigara kullanıyorum ve sabahları kalktığımda ağzımın koktuğunu hissediyorum. evlenince bu durumun nasıl önüne geçebilirim yada evli aarkdaşlar bu konuda ne yapıyor. bana fikir öneri verirseniz sevinirim. siz nasıl çözüyosunuz bu sorunu. eşimin bu konu yüzünden benden soğumasını istemem... :50:

ağız kokusu sigaradan ve yediğin şeylerinde kalıntısı olabilir. akşam yatmadan dişlerini iğice fırçala dilinide tabiki (sigara özellikle dile koku bırakır) ardından karanfil çiğne (içindeki kurumuş çiçeğini yut, sapını atmayı unutma hazmedemssn). arada bir yemekten sonra soda iç. sigara içmeyenlerinde sabahları ağızı kokar bu yediklerimzden unutma. bunu da sorun haline getirmeki pskolojin bozulmasın. bende sigara kullanıyorum sana söyledklerşmi uyguluyorum ama arda benm bile kokuo ve eşim bir gün ağzın kokuo demedi :) evlilik te öle şeyler olmz merak etme ama illki bakımlı olmak gerekir dert etme canım. unutmadan yatmadan önce kesinlikle sigara içme :D

ağız kokusu sigaradan ve yediğin şeylerinde kalıntısı olabilir. akşam yatmadan dişlerini iğice fırçala dilinide tabiki (sigara özellikle dile koku bırakır) ardından karanfil çiğne (içindeki kurumuş çiçeğini yut, sapını atmayı unutma hazmedemssn). arada bir yemekten sonra soda iç. sigara içmeyenlerinde sabahları ağızı kokar bu yediklerimzden unutma. bunu da sorun haline getirmeki pskolojin bozulmasın. bende sigara kullanıyorum sana söyledklerşmi uyguluyorum ama arda benm bile kokuo ve eşim bir gün ağzın kokuo demedi :) evlilik te öle şeyler olmz merak etme ama illki bakımlı olmak gerekir dert etme canım. unutmadan yatmadan önce kesinlikle sigara içme :D

teşekkür ederim canım valla takıntı yapmaya başlamıştım cidden çareyi bulsa bulsa hemcinslerim bulur dedim yanılmamışım. sabahtan beri 3 tane karanffil çiğnedim. akşam yatmadanda dediğinizi mutlaka denicem yarın yazıcam :31:

hehehe buda farklı bir bakış açısı olmuş yöntemleri bi deniyim hiçbiri olmassa artık bende koyverrim gider napalım :9:

:9: :9:

Sahsen, evlendikten sonra, uyanir uyanmaz, agzim kokmazsin diye, gidip dislerimi fircalayamam. Bismillah yeni uyanmissim yani, hortlak gibi niye kalkayim yatagimdan. Kahvaltimi yaparim sonra dislerimi fircalarim valla. Kokarsa koksun, insan hali anacim :27:

bence bi de diş doktoruna gıdın.. çürüklerde ağız kokusuna neden olabılıyor
yatmadan karanfıl atın ağzınıza bıde boool bol güzelce dışlerınızı fırçalarsanız bırşeycık olmaz :54:

özellikle bir bayana sigara yakışmıyor bence. Tamam sağlığa zararını anlatmayacağım ,zaten biliyorsunuzdur ama gerçekten zerafeti-asaleti dumura uğratıyor. İlerde cildiniz nasıl olacak biliyor musunz? Mat ve lekeli. İllaki yok kullanacağım diyorsanız, KAKULE alın aktardan,ondan hergün biraz çiğneyin. Babam kendine sarımsak kürü uyguluyordu, kakule kullanıyordu ardından koku için. Düşünün yani sarımsak daha beterdir normalde ama işe yaramıştı baya. Ufak tohum tanesi gibi,sonra onun içini açıp ufacık zerreleri çiğnyorsunuz. Deneyin.!

sabah akşam diş fırçaladıktan sonra listerine ağız suyu öneriyorum, büyük boyu marketlerde genelde 14-18TL arasında bazen 13Tl ye de buluyorum.
bu arada dişçi kontrolü yaptırırsan ağız kokusunu yenip sadece sigara kokusunu dert edersin.Onu da listerinele bastırırsın gibime geliyor.

Üniversitedeyken yurt arkadaşlarımın çogu sigara kullanıyordu.

Sabahları yanlarına yaklaşmak istemezdim.Çok kötü kokuyor inanın.

En iyisi sigarayı bırakmanız.

boğazdaki problemler de ağız kokusuna sebep olabilir. mesela çok bilinmese de bademcik taşı diye bir olay var. internetten bakının bi, belki sadece ağız içinden kaynaklanmıyordur probleminiz :34:

:9: ciddenmi winston içiyorum kırmızı sen ne içyosun şimdi :30:

cnm winston kırmızı gercekten cok agır kokuyor.bırak agızı,sacına ustune heryere cok agır bır sekıl de sıgara kokusu sınıyor.
ben winston lıght kullanıyorum.lıght olmayınca bır kere kırmızı aldım.almaz olaydım valla gercekten cok agır baskın bır kokusu vardı .bır arkadasımızın dedıgı gıbı kullandıgın sıgaranın kokusu da onemlı.farklılık oluyor.lıght da kokuyor sıgara sonucta ama ,kırmızı kadar baskın ve agır degıl.

bende nişanlıyım sigara kullanmıyorum ama yinede korkuyorum yaaa sabah kalktığımda kokarsa diye ki zaten muhakkak kokar herkezin sabah kalkınca...gözümü açar açmaz eşimi öpmek isteğimi bir kenara bırakmalıyım...gece yatarken diş fırçalamak da çözüm değil ya yine oluyor garip bi koku..sabah gözümüzü açar açmaz aç karnına naneli şekerle güne uyanmak da garip değilmi ya..vallahi napsak bilmiyorum forumu takip edicem kesin bir sonuç bulana kadar:)

birde arkadaşlar tamam gargara yapalım,dişleri fırçalayalım,ağızın içine yapılacak herşeyi yapalım ama bu koku mide den de geliyor bence buna ne çare var..doktora gitmek ayrı bişey tabi ama boğaz yollarımız yemek borumuz midemiz bunlar hava alamadığı için haliyle kokuyor ve o konu ağzımıza yansıyor bide buna çareniz varmııı:)

bende sigara kullanıyorum gece yatmadan önce dişlerimi fırçalayıp 1 tanede naneli olips attınmı ağzına sabah hiç koku falan olmuyo canım

Sabah kalkınca her insanın ağzında bir koku oluşur zaten.Dil üstünde biriken bakteriler de buna sebep olabilir..Bir yerde okumuştum dilinizin üstünü çubuk gibi birşeyle kazıyın hem tad alma hissinizi de kuvvetlendiriyormuş.....

canlarım hepinize çok teşekkür ederim çok güzel fikirler çıktı ortaya. ablam doğum yaptı annem onun yanında eve gittikten sonra iş güç çok yorgun olduğum için dişlerimi fırçalamadım ama karanfil çiğnedim 1 tane. valla sabah kalktığımda öyle aman aman bir koku yoktu. bu karanfil ne mübarek bişeymiş yawww :37:
tabi bu akşam gidip oral b alıcam akşam dişlerimi fırçalıcam onunla ağzımı çalkalım bir tanede karanfil alıp çiğnicem sonucun çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
ama benimle aynı şikayette olan arkadaşlar karanfili denesinler diyorum ben. evlenene kadar buna bir çözüm yolu bulucam başka çaresi yok :ssz::9:

Hayırlı olsun bebeğiniz, sağlıkla mutlulukla büyütün inşaallah. :emir_bebek:

Gargara kullanırken arada da demlenmiş adaçayıyla gargara yapın üşenmezseniz.
Oda işe yarar.

bende sigara kullanıyorum gece yatmadan önce dişlerimi fırçalayıp 1 tanede naneli olips attınmı ağzına sabah hiç koku falan olmuyo canım

olips yapay ve şekerli dişi çürütür tavsiye etmem

Her insan sabah uyandıgında ağzında koku olur bazıları bende koku olmuyor diye yazmış ama herkezin kendine has bi kokusu var yani bu insanın kendisine gelmez ama karşıdaki insana koku gider. Akşam ne kadar fırçalasanda sabaha kadar bişey yenmiyor içilmiyor haliyle koku oluşuyor. Sigara içenlerde belki daha ağır koku oluşabilir tabi. Ama kokunun giderilmesi için sabah kahvaltını yapıp dişlerinide düzenli fırçalarsan birde ağız suyu var onunla gargara yapıp çalkalamakda çok ferahlatıyor.

Back
X