evlilikte aile önemlimidir ?

Canım aile çok önemli tabiki. ister istemez görüşmek zorundasın. ama bu sevgilinden vazgeçmen gerektiğini göstermez.
Güçlü olup başedebilirsin bence.

Sen 21,sevgilin 22 yaşında.Bu konuları konuşmak bile erken.Bir de 4 yıldır birlikteymişsiniz.Yani sen 17,o 18 yaşlarındayken.E haliyle annesi,22 yaşındaki oğluna çocuk muamelesi yapar.Sen onun evine gidip ailesiyle tanışman bile çok erken.Daha yaşlarınız ne.Okulunuzu okuyun.Bunları şimdiden düşünme

1. neden el alemin kızlarıyla uğraşma demiş acaba.... ?
okurken nedense işkillendim... 4 senedir beraberiz diyorsun. sevgilinin hayatında tek bayan olduğuna eminsin değil mi tatlım.

zaten tek tesellim sevgilimin benden yana olması beni haklı görmesi

canım evlenince annesinin haklı olduğunu bilsede öyle bir savunacakki. 5 senelik evliyim ve hep ailesi haksız. yinede dönüp bana haklısın ama onlar anam babam diyip benimle tartışıyor....

asla annem haklı demiyo o benden yana ama ya evlenince değişirse ?

kesinlikle annenini dinle asla zararlı çıkmazsın zamanında dinlemedim annemi ( evlenmeden önceki bir ilişkimde ) ondan sana hayır gelmez dedi. ve gerçekten aldatıldım. bana 2 seneme maloldu... ne kadar zoruna gitsede anneni dinle. ve annenle oturup paylaş herşeyi..

seviyorum ama onu 4 yıldır ne hayaller kurmuşuz şimdi anası yüzünden nasıl bırakıyım

anası yüzünden sakın bırakma ki anası yüzünden adam bırakılsa kimse evli kalmaz. sanmaki bundan ayrılsan başkasını bulsan onun anası seni sevecek. ne varsa gelin sevilmiyor ki zaten! ama aklına yatmıyorsa da 4 sene mi verdim diyip sürdürme ömrünü verme...

şöylede bişey var benim annem o kadını tanıdığında beni hayatta vermez !

ah ah anaların içine doğuyor her şeyyy..... ana lafı çok koyar... ağır gelir ama... 3 , 5 sene sonra kafana dank eder.

aman canım... her şeyi sen daha iyi bilirsin. mantığın her şeyi görür sevgin mantığının önüne geçmesin. sen sevgilim kıyamadım annesi öyle davranınca evden çıkamadım diyorsun. sevgilin neden sana kıyıp anasına götürüyor. madem anlaşamıyor. seni niye o gergin ortama sokuyor...
daha önünde okadar zaman varki.. sen okuluna işine gücüne bak o arada her şey yoluna girer...

evlilikte aile önemli mi? önemli değil çok çok çok önemli. eğer karşındaki insanlar ters tiplerse sevgiline karşı olan hislerinde etkileniyor bu durumdan. ve sakın inanma annemle çok gorusmicez masalına. evlilikten sonra sadece annesi değil 7 sülalesi öyle bi kıymetli oluyor ki değişime akıl sır ermiyor.tüm söylenenler tecrübe ile sabittir

tabikide önemli hemde çok öle bi annelerinin ağızlarına bakıolar ki sen değil peri padişahının kızı gelse değiştiremezsin

ama napıyım be şimdi çok çaresizim

veeee sonunda gerçek yüzünü gösterdi sevgilim bugün buluştuk oturuyoduk öyle daha geleli 5 dakika bile olmamıştı annesi aradı açtı konuştu felan sonra kapadı biyere gitmemiz gerekiyomuş aşkım biz senle sonra görüşelim ben gidiyorum dedi bende gitme felan dedim oda annemi kıramam ben kusura bakma dedi ve kalktı gitti sap gibi kaldım orda annesini bana tercih etti resmen beni umursamadı annesine gitti

Burdaki ablalarını dinle sen bak ne diyorlardı sana.

çok önemlidir.hele bir de erkek bağımlıysa ailesine o zaman 50 kat önemlidir.ve tehlikelidir.ama bağımlı değilse ilişkilerini normal düzeyde tutarsa sizi saydırırsa o zaman evlilik yürüyebilir.bunu da anca evlendikten sonra öğrenebilrsiniz

Evet önemliymis bende zamanla anladim bunu sende anlayacaksin sadece ogluyla değil bütün sülale ile evleniyorsun resmen kötü olsan olmuyor hep bi orta yolu bulman lazim

kimsenin yüzünden kimseden vazgeçmeyin. ama ileride eşinizin de ailesiyle arasında kara çalı misali oturmayın. onu arada bırakmayın. onu zorlamayın. neden bilmiyorum hiçbir gelin sevilmiyor. çok nadir seviliyor diyelim. her anne oğlunun üzüleceğine, oğlunun parmaklarda oynatıldığına, oğlunun gelirinin sömürüldüğüne, oğlunun zarar gördüğüne inanarak hala çocuk gibi koruma dürtüsünden vazgeçemiyor. bunun sebebinin de ben çoğunlukla evlilikte kendi takındıkları tutumdan ileri geldiğini düşünüyorum. bir kadın özünde ne denli fesatsa, gelinden de aynı şeyi bekliyor. sanıyor ki oğlunu harcayacaklar, amman diyor ben izin vermem. ne olsa karışmaya başlıyor. aynısı görümceler için de geçerli. bundandır kadın kadına dişler tırnaklar çıkıyor dışarı. fitne olan fitnelik bekliyor karşıdan. ya olduğu gibi görüp ona karşı sinirleriniz alınmış gibi davranacaksınız, ya da yol yakınken tartıp biçeceksiniz. nihayetinde kapılar kapandığında baş başa kalabiliyorsanız sorun yok demektir. ama o kapının içine dahi sıçrıyorlarsa o zaman bir sorun var.

vallahi hemde öyle bir önemli ki değil tahmin hayal bile edemezsin.yinede iyi düşün:18:

ben kayınvalidemi ilk kez aileler tanışırken gördüm 10 yıllık geçmişimize rağmen, ailelerimiz birbirimizden haberdardı ama o kadar...

biz tanıştığımızda ben 18 yaşındaydım, eşim 22... kayınvalide sevgili olduğumuzu duyduğunda "bırak küçücük kızla ne işin var, sorumluluk almak için yaşın genç" manasında bi şeyler demiş, bizimki de hemen bana söylemişti...ben üzerinde durmamıştım...o yaşlarda evlenmek aklımdan katiyen geçmediği ve aklım bi karış havada olduğu için sallamadım tabiri caizse:)

zaman geçip de ikiniz de evlenecek yaşa gelince size illa bu gözle bakacak diye bi şey yok, şimdi aramız iyi-medeni bir ilişkimiz var valide hanımla:)

şimdiden kafanızı takmayın, akışına bırakın...madem sevgilinizi çok seviyorsunuz annesinin kabalığının üzerinde durmayın derim ben naçizane

Yüzde bes yuz onemli.Bak ben iki aylik evliyim kv olacak insan disi varlik yuzunden evliligim berbat oldu bana yapmadigini birakmadi hic sucum yok.Hatta evlendigimiz gece basladi biz ikimiz kavga ettik onun yuzunden.Onemli ancak en onemlisi ne biliyor musun?Esin olacak adamin tavri....Eger benimki gibi ailesini tepesine cikarirsa onlar da seni ezmeye calisir yoj herkese durmasi gerektigi yeri belirtirse inan senden kiymetlisi olmaz.Sonucta inaniyorum ben hibir gelin kotu degil zorla şirazeden cikariyorlar.Kesinlikle sevgilinin tavri mühim.Cünku evlendikten sonra cok gec olutor hepsi anneci babaci oluyor garip bir sekilde.Sevgilinle konus yoksa insan kesinlikle yalniz basa cikamiyor...

Emin ol her şeyden en önemlisi aile canım.gerçekten de iki kişi evlenmiyor aileler evleniyor. ben de başarısız olanlardanım .elimden geleni yaptım eşimin ailesi için ama yine de yaranamadım memnun edemedim kimseyi. en başından keşke mesafeli olsaydım. ne kadar uzaksın o kadar iyi malesef bunu bir kaç kez daha söylemiştim ama erkek anneleri oğullarını gelinleri ile zor paylaşıyorlar.

Bence anneler sevgililere, kız arkadaşa karşı genelde tavırli olur. İş resmiyete dökülunce o kadar patavatsiz olmaz diye tahmin ediyorum.

Evlilik sadece kocayla olmuyor aile ile dd bir şekilde bir araya geliyorsunuz. Hiçbir zaman nefretini, öfkeni ne eşine ne de ailesine belli etme. Benden sana tavsiye

sevgilimin annesi bugün beni aradı ve özür dilediiii ogün sinirliydim felan dedi ama bence sevgilim zorla arattı sizce yine değişir eski haline dönermi ?

insan hep ya o büyük yaşını başını almış o arayı bulsun o biraz lafına dikkat etsin istiyor (kv için)
ama bu maalesef zor..belki de anamızın babamızın evinde hep buna alıştığımız için böyle düşünüyoruz
ama gerçekten de neden biz gelinler orta yolu bulma aman pot kırmama yaranma gibi çabalar gösterelim ki
insan yoruluyor herkes kendini bilse lafını hareketini ona göre yapsa ne güzel olacak herşey
ama bu tozpembe bi hayat olur ne de olsa kvler oğullarını paylaşamıyolar ve her oyunu çeviriyolar
hele de işler ciddiye binince..e tabi oğullarına nazları geçtiği için gene aynı devranı süreyim
biraz da kız uğraşsın modundalar hep
ama çok yoruldum..çok yorulduk...
hayır yani evlatları mutsuz olduğunda ellerine ne geçecek anlamıyorum ki

sevgilimin annesi bugün beni aradı ve özür dilediiii ogün sinirliydim felan dedi ama bence sevgilim zorla arattı sizce yine değişir eski haline dönermi ?

bence olayın iç detayına düşme canım
sonuçta aradı ve özür diledi tam da olması gerektiği gibi
bu arada sevgilin aratmıştır muhtemelen ve çok hoş bi durum
demek ki anasının yanında pısırık değil ve sözünü dinletebiliyor en azından şimdilik..
ama yine de söylüyorum yumuşadığını göster tavırlı gibi asla kalma ama sakın içli dışlı olma
eder eder gene üste çıkar kv..bunların hepsi böyle oyunları büyük altından kalkamayız biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…