evlilikte aşkın derecesi nedir?

mub

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
349
5
296
Diğer
kızlar selam evliliğinizdeki aşkın derecesi nedir? filimlerdeki gibimidir evliliklerde aşk yoksa aşk hayatı bölüşmeye ortak yaşamaya yerini saygıya mı bırakmıştır? hala sevgili olduğunuz dönemlerde ki gibi tutkulu aşıkmısınız birbirinize ?

kızlar selam evliliğinizdeki aşkın derecesi nedir? filimlerdeki gibimidir evliliklerde aşk yoksa aşk hayatı bölüşmeye ortak yaşamaya yerini saygıya mı bırakmıştır? hala sevgili olduğunuz dönemlerde ki gibi tutkulu aşıkmısınız birbirinize ?

2 yıl 6 aylık evlıyım ve 6 aylık bı bebegım var ınsan zaman zaman yogunluktan esıne eskısı gıbı ılgı gosteremıyor ama ınan bana gozlerıne baktıgımda halen ıcım kıpır kıpır oluyor.Hele bebegımızle oynadıgında vakıt gecırdıgınde bır baska sevıyorum onu.

çok mutlu olacak bebeğiniz kendisiyle oun oynayan babası ve babasını seven annesi var :) her çoçuk bu kadar şanlı olmuyor ne yazıkkı

bizdede aşktan öte bişey var tutkumudur yada baska bişeymidir bilmem..ama sabah işe gönderirken bile kötü oluyorum..kapının önünde 10 dk sarılı kalıyoruz ..sürekli yan yana olmak huzur veriyo bize.. 2 yıldır böyle şikayet ettigimizi hatırlamıyorum .. hani herkesin kendine ayırıcagı bi zaman olmalıdır ama biz ozamanı birbrimizden ayrı geciremiyoruz..alıskanlık degil ama farklı bişey bu.:nazar::nazar:

çok mutlu olacak bebeğiniz kendisiyle oun oynayan babası ve babasını seven annesi var :) her çoçuk bu kadar şanlı olmuyor ne yazıkkı

Bizde önceden çok mutluyduk en azından öyle olduğumuzu düşünürdüm yada şanslı olduğumu falan
Taa ki kendimi kandırmanın acı verici bir zevk olduğunu tadana kadar...:ssz:

aşk değil canım yaa başka bir şey başka türlü bir bağlılık..bazen çocuğum gibi bazen arkadaşım bazen aşkım gibi...ama korkunç güçlü bir his onsuz yaşayamam gibi geliyor çoğu zaman...sevgi galiba, kıyamama, özlem ama ben artık ilk zamanlar olduğu gibi heyecandan ölmüyorum:)) ama bu çok daha başka ;efsunlu birşey:))

bazen bende düşünüyorum bunu...

Son düzenleme:
aşk değil canım yaa başka bir şey başka türlü bir bağlılık..bazen çocuğum gibi bazen arkadaşım bazen aşkım gibi...ama korkunç güçlü bir his onsuz yaşayamam gibi geliyor çoğu zaman...sevgi galiba, kıyamama, özlem ama ben artık ilk zamanlar olduğu gibi heyecandan ölmüyorum:)) ama bu çok daha başka ;efsunlu birşey:))

alışkanlık mı acaba ? mesela bazı insanlar asla ekmek olmadan yemek yiyemez onun gibi bişey mi ama ne olursa olsun böyle bağımlı olmak çok güzeldir birbirinize :)

ben inanmıyorum evlenince aaşkın falan devam ettiğine ,kii yıllanan sevgililikler bile aşkın yerişni alışkanlıklara bırakırken bir süre sonra,7/24 aynı evin içinde olan iki cins insan aşk kelebeği gibi olamaz imkansız,evlendikten sonra aşkın yerine saygı,hoşgörü ve cinsel doyurumlar söz konusu

alışkanlık mı acaba ? mesela bazı insanlar asla ekmek olmadan yemek yiyemez onun gibi bişey mi ama ne olursa olsun böyle bağımlı olmak çok güzeldir birbirinize :)

bunu ben de düşündüm ama hayır değil alışkanlık değil kesinlikle..dedim ya büyülü gibi efsunlu gibi ..sonsuz sevgi..yani şöyle anlatayım eşim benim nefesim o olmazsa soluk alamam ben ölürüm..öyle hissediyorum..tabi ki bunun karşılıklı olması asıl özel olan:)

umarım sen de çoook mutlu bir evlilik yapar çok sevilirsin:)

aşk bitiyor canlarım sevgi saygı artarak devam ediyor
insan onsuz olamaz hale geliyor.
yukarıdaki alıntılara katılıyorum
az da olsa alışkanlık da oluşuyor herhalde

9 aylik evliyim esime hala asigim bakarim icim titrer uzaktan gorurum heycanlanirim kizarir utanirim cok seviyorum esimi

ben eşimin olmadıgı bir hayatı düşünemiyorum. eşime baglıyım eşimde bana öyle. çocuklarımız baglılımızın bir gerçeği . allahım herkezi yuvasında mutlu eylesin. nefsimize uydurmasın amin

Aşkın bi derecesi var mı bilmem, derecelendiremem zaten, ama eşim benim için her şeyden önemli:16:
Aşk bence bi süre sonra bitiyor, zaten ayağımızı yerden kestiği, aklımızın uçuştuğu dönemlerdeki gibi olmaması gerekiyor evliliğin. Evlilik demek ciddi sorumluluklar demek, evlilikte aşk yerini sevgiye bırakır, saygıya bırakır, böyle de olması gerekir benim kanaatimce:51:
Ben aşktan öte eşimle aramızdaki o güçlü bağa inanıyorum, onsuzken onun yokluğunu ne kadar çok hissettiğimi,yanındayken duyduğum huzuru... Bunun adı aşk ya da sevgi her neyse, ama seviyorsan seviliyorsan evlilik kadar güzel bişey yoktur şu dünyada:16:

derecelendirmek ne kadar doğru olur bilemem.biz 22.12.2006 dan beri birlikteyiz eşimle tam 1hafta sonrada 1senelik evli olucaz inşallah..eşimi işe gönderirken dünyanın en zor işini yapıyomuşum gibi geliyo bana..eşimin işten geleceği saati beklemek çok zor geliyo bana..gün boyu ne kadar yorgun olsamda eşim gelince bütün hepsi uçuyo gidiyo sanki eşimin gözlerinin içine bakıp kendimi görünce :) eşim yanımda olunca kendimi inanılmaz güvende hissederim mesela ben :)
ben ilişkinin aşkla başlayıp evlendiğin zaman aşkın yerini önce saygının sonrada sevginin aldığına inananlardanım.saygı olmayınca istediğin kadar kendini parçala hiç bi yol kat edilmiyo gibi geliyo bana..aşk biter ya da bitmez onu bilmem ama aşkın yerini bence kesinlikle saygı alıyo :)
umarım sende hayatının sonuna kadar önceliği saygı olan mutlu sevgi ve huzur dolu bi evlilik yaşarsın canım ;)

Birgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar;
bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatana
peki bana ne kadar aşıksın der;
Mevlana hanımına şöyle der;
Sen benim;
Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevişim,
Bir adım gelene on adım gidişimsin...
Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin...
Sen benim;
Bugünüme şükür ve
yarınıma dua edişim,
Azla yetinişim,
çoğa göz dikmeyişimsin,
Ve kapanmayan avuç içimsin...

SEN BENİM; YARADAN’DAN ÖTÜRÜ YARADILANI SEVİŞİM,
BİR ADIM GELENE ON ADIM GİDİŞİMSİN.
VE HERKESİ OLDUĞU GİBİ KABUL EDİŞİMSİN.
SEN BENİM; YALANDAN VE SAHTEDEN KAÇIŞIM,
RİYADAN BIKIŞIM, GERÇEĞİ ARAYIŞIMSIN,
VE NİHAYET DOĞRUNUN TADINA VARIŞIMSIN.

SEN BENİM; HAKSIZLIĞA VE ZULME BAŞ KALDIRIŞIM,
MAZLUMA KUCAK AÇIŞIM, ZALİME DÜŞMANCA BAKIŞIMSIN
VE MAĞDURDAN YANA TAVIR ALIŞIMSIN.

SEN BENİM; BUGÜNÜME ŞÜKÜR VE YARINIMA DUA EDİŞİM,
AZLA YETİNİŞİM, ÇOĞA GÖZ DİKMEYİŞİMSİN
VE KAPANMAYAN AVUÇ İÇİMSİN.

SEN BENİM; HAYAT VE KADERLE İNATLAŞMAM,
EKMEK İÇİN KAVGAM, BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYEN DAVAMSIN
VE ZORLUKLARA KARŞI YILMAYIŞIMSIN.

SEN BENİM; MENFAATE VE ÇIKARA TEPKİM,
ALMAK İÇİN VERENE ÖFKEM, İLLE DE KARŞILIK BEKLEYENE LANETİMSİN
VE ALAYINA İSYAN EDİŞİMSİN.

SEN BENİM; AHLAKSIZLIK VE YOZLAŞMAYLA MÜCADELEM,
PARA İÇİN KENDİNİ SATANA KÜFREDİŞİM, BAŞKALAŞANA VERİP VERİŞTİRİŞİMSİN
VE ESKİYİ ÖZLEYİŞİMSİN.

SEN BENİM; DUYGUSAL YARADILIŞIM,
EN UFAK ŞEYİ KAFAYA TAKIŞIM, KOLAY UNUTAMAYIŞIMSIN
VE BUNDAN BİR TÜRLÜ SIYRILAMAYIŞIMSIN.

SEN BENİM; SONSUZ SADAKATİM,
MERHAMETİM, HİSSİYATIM, ŞEFKATİMSİN
VE AMAN DİYENE YÜZ ÇEVİRMEYİŞİMSİN.

SEN BENİM; HER ŞEYE RAĞMENİM,
ASLA PES ETMEYİŞİM, BAŞIMI ÖNE EĞMEYİŞİMSİN
VE ÜMİDİMİ YİTİRMEYİŞİMSİN.

SEN BENİM; YAŞAMA ÜLKÜM,
NAMUSA OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜM, NAMUSSUZLUĞA KÜSKÜNLÜĞÜMSÜN
VE GURURUM, ONURUMLA OLAN BÜTÜNLÜĞÜMSÜN.

SEN BENİM; KARAKTERİM VE KİŞİLİĞİM,
OBJEKTİF FİKRİM, SÜBJEKTİF HİSSİMSİN
VE HAYATA BAKIŞIMSIN.

11 yıllık evliyim, evliydim diyelim çünkü terk edildim. Hala seviyorum, ama onun için aşk bitmiş ki terk edildim.

11 yıllık evliyim, evliydim diyelim çünkü terk edildim. Hala seviyorum, ama onun için aşk bitmiş ki terk edildim.
Cennetyarim özel mesaj hakkım yok oyüzden burdan yazıyorum. Üzülme, bu dünyanın sonu değil. Biz onlarla doğmadık, onlarsız da yaşayabiliriz ve yeniden sevebiliriz. Özgüvenini sakın yitirme, kendini ezdirme. Ben çok uğraştım onun için ama ne kadar fedakarlık yaparsan o kadar az seviliyorsun.

Kızlar sadece şunu söylemek istiyorum: Evliliklerinizde ve ilişkilerinizde kaybetmekten korkmaya başladığınız kaybediyorsunuz. Ve şunu da unutmayın: İlişkilerde en az duygusal olan taraf kazanıyor. Bu yüzden partnerinizi hep bir opsiyon olarak görün, hayatınızın merkezi olarak değil. Onlarsız da yaşayabileceğinizi unutmayın. Sizin de bir yaşamınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Böyle olduğunuz zaman siz kazanırsınız. Sizin de hobileriniz olsun, bakımlı olun, kendinizi de düşünün, kendinize vakit ayırın, hobiler edinin mersela, kısa yürüyüş yapın, kitap okuyun, bu güne kadar yapmak isteyip de ertelediğiniz şeyleri yapın, kendinize yönelin. Yani kendinize özgüveninizi geliştirin. İnanın o zaman onu hiç kaybetmeyeceksiniz. O zaman o sizi kaybetmekten korkacak. Çünkü erkekler avcıdır ve unutmayın kaçan kovalanır. Ben bunu çoook sonra anladım, ve kaybettim.

Back
X