• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bir bayan nasıl olmalı ?

ilk evlendiğin zaman sanki evlenmemiş gibi bekarkenki alışkanlıklarını yapmaya devam ediyorlar. erkek arkadaşlarıyla takılmalar, eve geç gelmeler, anasının dakkada bir kontrol etmesi, kaynana, görümce, kayın her türlü akraba vs evinizden çıkmaması. daha bir çok şey. ilk yaptığım şey bekar arkadaşlarına engel koymak oldu. çünkü onlar bekar ve karı kız peşinde koşuyorlardı. eşimi onlardan uzaklaştırıp sadece evli olanlarla görüşmesini sağladım. böylece eve geç gelmesini de önledim. akrabalarına da iki mesafe koydum. şu an kafam rahat, huzurum bol, mutluyum.

sana tavsiyem benim gibi yapman. bekarları uzak tut, evlileri yakınlaştır. böylece o erkek arkadaşıyla takılırken, sende karılarıyla takılırsın. kafan full rahat olur. kocan nerde bilirsin. ikinci tavsiyem az sus :) çok konuşunca artık dinlemeyi bırakıp başka şeylerle ilgileniyorlar tv gibi telefon gibi.
Ya mesela benimkinin bi sürü farklı farklı kızlarla takılan erkek arkadaşları var bende simdiden onlarla görusmesini istemiyorum o zaman napıyım ben kimle goruseyim diye kızıyor bana . Onlardan etkilenecek diye korkuyorum ama benim bi kız arkadaşım bir sevgilisinden ayrılıp başka biriyle sevgili olmaya başlasa ona yaklaşma görüşme kaçıncıyi değiştirdi diyor bende o zaman banane kacinciyi degistirdiginden çocuk aldatmiş ki ayrılmış baskasini bulmuş diyince vay efendim sen onu savunuyosun sende mi böyle yapican. Ama sen aynı anda 3-4 tane kızla takılan kankalarinla gezmeyi tozmayi ihmal etmiyosun görüşüyosun diyince ben bi erkeğim kendimi koruyabilirim diyor bence bu haksızlık . Bi yüzden ileride de böyle olur diye endişe ediyorum

Canım sayfaların hepsini çoğu zaman olduğu gibi gene okuyamadım :KK53: ama zamanla herşey oturur bende aynı senin düşüncendeydim hep beraber olalım isterdim eşim de beni çok sever benim onu sevdiğim gibi ama erkek ortamına da ihtiyaçları var benim eşim çok şükğr bin şükür ki gezme tozma istemez benden ayrı ama bi kahvesi var hala oğullarıyla pazar günleri çalışmıyor bi hafta pazar kahvede bi hafta evde bizimle...
Elinize çok baskı yapmadan dengeyi kurmalısınız dışarı çıktığında size ve evliliğinize karşı çirkin ve saygısız istek ve davranışları olmazsa arada çıkmasına da çok itiraz etmemelisin yoksa sıkışıp bıkıyolar ve gizli gizli biletler yapabilir baskıdan bunaldığı için...
Biraz uzun oldu ama okuyun be işiniz ne :KK22:
Ne güzel anlatmışsıniz teşekkür ederim :21:

Evlilikte kadın nasıl olmalı sorusunun cevabı 1 tane değil ki burada hemfikir olup yol gösterelim.
Bu tamamen sizin yapınız ve karşınızdakinin beklentisiyle alakalı.
Ben pek romantik değilim. Romantizmle başlayıp çoğu şeyi gülme kriziyle bitirebiliyorum. Cilveli değilim. İçimde yok. Çamaşır sevmem. Eşimde çok takılmaz. Hiç mum ışığında yemek yemedik. Elektrik kesildikçe mum yakarız. O romantik bir kaç şey söyler ben sabote ederim. Biraz zıttız ama genel olarak iyi anlaşırız.

Arkadaş konusuna gelince sizden önce de bir hayatı vardı. Onu da düşünmelisiniz. Hep birlikte gezmek zorunda değilsiniz. İlk başlarda bende öyle düşünürdüm ama zaman geçince inanın biraz kendi başıma da kalmak istiyorum. Beraber ailecek görüştüğümüz arkadaşları da var o bazen akşamları bazen pazarları yalnız da çıkar gezer. Mesela şuan ben evde tekim. Eşimi yıkadım pakladım giydirdim süsledim arkadaşının yanına yolladım :KK53: Bir iki saate gelir sonra da beraber çıkacağız.
Yani fikrim adamları salın biraz. Hapis gibi hissettirmeye veya mecburiyet görev gibi hep beraber oturmaya gezmeye gerek yok.
Belki de şuanda uzakta oldugumuz için böyle düşünüyorum bilemiyorum 2 yıllık bi süreç geçirdik hergün gorusuyorduk ama ben ona rağmen sinirlarimi zorluyordum o arkadaslariyla bi yere gitmek isteyince üzülüyordum benden sıkıldığını falan düşünüyodum bide hep bugünler geçip gidecek ve ben evime geri döncem her anımızı çok iyi değerlendirmeli birlikte sürekli bişeyler yapmalıyız diye hep bi telaş içersinde oluyordum inşallah evlenince düzene girer hersey . Korkuyorum bazen benimki acaba bi hastalık mı oldu diye :(

benim eşim de arkadaşlarıyla çıkar dışarı maça gider. hatta ben onu zorlarım. git kafanı dağıt biraz keyfine bak. tabi kimlerle arkadaşlık ettiği önemli. çok çalışıyor ve yıpranıyor. ben de sıkboğaz etmiyorum. o da mutlu oluyor. mutlu oldu mu bana da yansıyor. şimdi canım cicim zamanları sürekli yanında istemen normal. evlenince sen de bi zaman sonra biraz uzaklaşmak isteyeceksin.

benim eşim de arkadaşlarıyla çıkar dışarı maça gider. hatta ben onu zorlarım. git kafanı dağıt biraz keyfine bak. tabi kimlerle arkadaşlık ettiği önemli. çok çalışıyor ve yıpranıyor. ben de sıkboğaz etmiyorum. o da mutlu oluyor. mutlu oldu mu bana da yansıyor. şimdi canım cicim zamanları sürekli yanında istemen normal. evlenince sen de bi zaman sonra biraz uzaklaşmak isteyeceksin.
Darısı başıma inşallah :) sanmıyorum hiç hadi git de kafanı dağıt falan diyecegimi. O gidiyorum der belki tamam hayatım derim de yinede gondermek istemem galiba sevgi pıtırcığı gibiyim bu kadar aşırısi bünyeye zarar vallahi :KK73:

Ya mesela benimkinin bi sürü farklı farklı kızlarla takılan erkek arkadaşları var bende simdiden onlarla görusmesini istemiyorum o zaman napıyım ben kimle goruseyim diye kızıyor bana . Onlardan etkilenecek diye korkuyorum ama benim bi kız arkadaşım bir sevgilisinden ayrılıp başka biriyle sevgili olmaya başlasa ona yaklaşma görüşme kaçıncıyi değiştirdi diyor bende o zaman banane kacinciyi degistirdiginden çocuk aldatmiş ki ayrılmış baskasini bulmuş diyince vay efendim sen onu savunuyosun sende mi böyle yapican. Ama sen aynı anda 3-4 tane kızla takılan kankalarinla gezmeyi tozmayi ihmal etmiyosun görüşüyosun diyince ben bi erkeğim kendimi koruyabilirim diyor bence bu haksızlık . Bi yüzden ileride de böyle olur diye endişe ediyorum

canım benim anlattığım durum iki günde olmadı. yavaş yavaş narkoz narkoz :) zorluyor ama şimdi kafam çok rahat...

Huzurlu bir evliligim var sukur..

Karsilikli fedakarliklarimiz var..mesela bende aksam kiz arkadasimla cay icmeye ciksam bi planimiz yoksa eger derim.izin almayiz birbirimizden bu konuda.

Oda nadiren cikar erkek arkadaslariyla.
Sonra sofra beraber kurulur bizde beraber toplanir..cay kahve karsilikli icilir sohpet edilir hergun evimizde..

Aramizda maddi muhabbetler olmadi.senin paran benim param olmadi..biz olduk hep..
Sikbogaz etmiyoruz birbirimizi..

Ozetle huzurlu evliligin sirri dogru davranis ve dogru dilden gecer..

Açık açık söyle ben evlenince ikide bir arkadaşlarınla tek çıkmanı istemem de
Kabul ederse senindir etmezse hiç senin olmamıştır :KK69:
Mutlu evliliğin formülü yok, hoşgörülü ve karakterli olunması lazım iki tarafında
İlgi ilgi diye bunaltma mesela, insanların işi gücü var tek merkezleri sen olamazsın

Neysen o ol , bu kadar kasmak sıkmak kendini ya da adamı kalıba sokmaya çalışmak çok yorucu. Böyle hayat geçmez.

Adam seninle işkence görmek için evlenmiyor, sen de Hürrem Sultan stili stratejiler yapmak için evlenmiyorsun. Manipüle etmek , olmayınca trip yapmak çok zor değil mi?

Bence evlilik hayatını değiştirmemeli. Yani önceden hangi kafadaysan o şekilde devam ederdim ben oksam. Onun da arkadaşları olacak, senin de. Tabi ki sosyal hayatlarınız olmalı. Sadece eşi görmek, başka şekilde sosyalleşmemek çok sağlıksız, hayat sadece tek insanla geçmez.

Hayatın tümü adam/evlilikten ibaret değil. Duygusal ilişkiler hayatın vazgeçilmez bir parçası ama hepsi veya amacı değil.

Sana tavsiyem tüm zamanını ve kafanı adama odaklamaktan vazgeçmen. Kendi hayatın olsun. Çalışmıyorsan çalış, spora git, kız arkadaşlarınla gez, hobi edin....tüm dünyan bu adam olmasın anlatabildim mi?

İyi geceler kk hanımları :) ben çok ilgiyi seven bi kizim ama aynı şekilde de karşımdakini de ilgiye bogabilirim hemen sahiplenirim falan. Karsimdakinin beni ihmal ettiğini görünce de hemen beni sevmiyor bu evlenince de böyle yapar düşüncesine kapiliyorum ve hemen başlıyorum tartışmaya sevgilim de çok konuşuyosun uzatiyosun diye şikayet ediyo. Merak ettiğim evliliginde mutlu olan bayanlar nasıl bir evliliginiz var mutlu olmanın sırları aynı evde huzurlu bi şekilde gecinebilmenin püf noktaları neler sizce ? Bu arada sevgilim de klasik Türk Erkeği iyi hoş ama erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi de çok seviyor benim korkum yarın öbür gün evleniriz de oda beni evde bırakıp dışarıya arkadaşlarıyla gezmeye gider bende bin pisman olurum evlendigime o zaman kendimi tanıyorum beni bıraktı gitti Ohh o gezsin takılsin bende evde onu bekliyeyim diye kafayı yerim o gelince de ona laf söylerim e böyle olunca da evlilik evlilikten çıkar biliyorum
Bu düşüncelerinle sen çook sorun yaşarsın çok..

Back
X