• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

biz kadınlar çok uyanığız vesselam. yeri geldiğinde elimizi masaya vurup eşitiz diyoruz yeri geldiğinde de mazlumu oynayıp ama amaa evi geçindirmek erkeğin görevi diyoruz....
yooo, daha eşimden habersiz gizli saklı 5 liraya birşey almadım... zaten o sormaz ne kadar tasarruflu olduğumu bilir ama benim içim rahat etmez ben şunu aldım derim...onun kredi kartı çok gelir açar birlikte bakarız nerelere harcama yapmışız diye. ne yani hadi bakalım desem, olmaz ben exstremi göstermem mi diyecek??
nerde kalır o evlilikte güven???

aynen öyle arkadaşım bende eşimden gizli ne bir şey alırım ne de birikim yaparım.. aldığımı da biriktirdiğimi de söylerim.. o da karışmaz zaten ben ona evin geçiminde yardımcı olurum o bana ev işlerin de yardımcı olur yani böyledir evlilik hayatı sonuçta her şey ikimiz için ..evlilik bir paylaşımdır ortak yaşamdır.. böyle olmayacaksa hiç evlenme daha iyi kendi paranı kazan, kendin harca,biriktir aç ofisini konu sahibi..

Evet alıp gidemez, malesef zaman geçiyor, sonra insanlar tanınmaz hale geliyor, boşanmış bir sürü arkadaşım var, o zaman ne herşeyin beraber kazanıldığından bahsediliyor ne başka bişeyden, gidip başkasıyla evlenen erkek oluyor, çocukla başbaşa yalnız kalan da hep bayan

canım sen bu evliliği ertele ya da doğru insan mı diye bi düşün derim ben zira düşüncelerin çok sağlıksız bence evlenmeden boşandın bi dur daa

Evet alıp gidemez, malesef zaman geçiyor, sonra insanlar tanınmaz hale geliyor, boşanmış bir sürü arkadaşım var, o zaman ne herşeyin beraber kazanıldığından bahsediliyor ne başka bişeyden, gidip başkasıyla evlenen erkek oluyor, çocukla başbaşa yalnız kalan da hep bayan

arkadaşım evlenmeden boşanmayı düşünüyorsun
belki düşüncelerinde haklısın adam sana bunları düşündürüyor
madem öyle evlenmeyiver güvenmiyorsan
hayat evlilikten çocuktan ibaret değil,

tabi bunların olması güzel olacaksa hayatın hediyesi olur.

Konu sahibi bi sakin olur musun
Asıl sorununuz ne sizin
Güven problemi var sanırım
Ortaklı tapu yapın ama bi zahmet sizde taksit verin o zaman

Tutumunuz bastan asagi yanlis bence, ikinizin de ama en cok sizin.

1. Dinimiz baskasinin sirtindan gecinmeyi emretmez, 1500 yil once kadinlar calismiyordu bu durumda tabi ki erkeklere paralarini tek basina yememeleri, ailelelerinin rizkini saglamalari emredilmisti. Adamdan harclik mi bekliyorsunuz, cocuk musunuz ne harcligi adam babaniz mi, kendinizi neden bu kadar ezik goruyorsunuz , sizin de kazanciniz varsa?

2. Alternatif olarak, siz adam calisip evi gecindirsin, ben de kendi paramla gezip tozayim alisveris yapayim zihniyetindesiniz. Boyle bir fikriniz varsa zengin adam bulun, ya da butcenin ortak olacagini kabullenin.

3. Extreleri birbirine gosterme fikrinde koptum artik, birbirinize mali denetmenlik mi yapacaksiniz? Maddi dertleriniz varsa, sorumluluk sahibi olup sacip savurmazsiniz zaten.

4. Sevdiginiz adamla evlenme hayalleri kuracaginiza, gelinlik, nisanlik bakacaginiza parayi ne yapicaz diye dusunmeye baslayip bu konuyu mu actiniz? Evlilikte en onemli konu maddiyat mi yani? O adam hayati paylasacaginiz insan, ne sagilacak inek, ne size bakmakla yukumlu babaniz....her seyi birlikte sirtlayacaginiz, hayata %50-50 ortak olacaginiz kisi, artik aranizda ayri gayri olmayacak, sizin neyiniz varsa onun, onun nesi varsa sizin olacak, anlatabildim mi?

Güven probleminiz var sizin. Evlenmeden önce 10 kere düşünün.

canım sen bu evliliği ertele ya da doğru insan mı diye bi düşün derim ben zira düşüncelerin çok sağlıksız bence evlenmeden boşandın bi dur daa

nemiş aynı anda aynı şeyi yazmışız
arkadaş evlenmeden boşanmayı düşünüyor
banada öyle geldi vallahi

ayne katılıyorum bence sizin sorununuz bütçe meselesi değil oturmamış şeyler var bence de tekrar bir gözden geçirin evlilik kararınızı

Armut eriş ağzıma düş, iyimiş valla. Adam çalışsın hem sana baksın hem eve baksın sende birikim yap büro aç. Ayakta alkışlıyorum. Google amcaya bir sorun evlilik neymiş ? KK'da devamlı iseniz ve bu evliliği bu mantıkla yaparsanız ilerideki konularınızı tahmin edebiliyorum :19:

31 yaşında mühendisim, belki birikimimle büro açıcam, belki kendi işimde ilerlemek isticem, elbette çocuk olunca ona bakıcam, bunun için ondan para istemicem bile, kusurabakmayın da ev işlerine gelince kadın yapar, yemek kadın yapar, çocuk kadın yapar, kadın evi geçindirir. Kadının gücü erkeğin yarısı, bunu kimse düşünmez. Anlaşmazlık çıkınca erkek kendi üzerine yaptığı evi de alır gider, olay bu

Büroyu kendi paranla açıp ,kendi adına bi yatırım mı yapmak niyetindesin.?
O zaman eşin hak sahibi olmasın diye mi düşünüyorsun.Yanlış anladıysan kusura bakma:))
Daha evlenmeden önce bu tür planlar yapmak ileride evliliğini çok yorar.
Bu kadar hesapçı kitapçı olmayın.
benim param ,senin paran demek ve bunun takibini yapmak yıllar içinde gerçekten yıpratıcı olacaktır.
Ama senin daha şimdiden aklında kendi kazancınla ilgili bazı şahsi planların var ve erkek arkadaşın da
bunu anladı ki ekstre mekstre diyerek şimdiden bişeyler anlatmaya çalışıyor sana.
Ayrıca çocuk için para istemicem ne demek.
Nasip olur da bir evlat sahibi olursanız,düşüneceğin şey asla çocuğun şu ihtiyacını sen al ,bunu ben alayım filan olmayacak.
Bununla uğraşılır mı Allah aşkına.
Bunun hastalığı var,kreşi var,türlü sıkıntıları var,üzüntüleri var.
Benim bildiğim bi çatı altında ayrı gayrı olmaz.Evliliği 3 ayaklı bi saca benzetirsek sanki bi ayağı yok gibi.
Tamam eşine güvenmezsin,parayı saçan savuran bi tiptir,harcamalara el koyarsın müdahele edersin.
Ama rutin bi evlilik süren karı-kocanın sen harca-ben harcayayım demesi -bunun için karşı karşıya gelmesi
bana anlamsız geliyor.

Evi kendi üstüne yap ama taksitleri de sen öde o zaman
Ne demek ben belki kendi büro mu açıcam belki başka bişey alıcam
Eşin de böyle dese ne olur ?

o da kendi tasarrufuyla yapsın, yapmasın demedim ki, zaten başımıza gelenler kadın erkek eşit diye bağırıp duranların yüzünden, kötü bişey yapmasın da büro açsın, hem evini idare etsin hem de bürosunu açsın

Ben bu konuda farkli dusunuyorum.hayat standartlari erkegin ustune kurulur kadinda kendine ve evine katki yapar.cevremde goruyorum kadin iki bin maas aliyr diyelim erkekte iki bin ama dort bin lira lik standartlr yapiyolar 700 liralik ev yerine 1400 liralik ev arabada oyle hersey iki kisinin gelirine gore sonra biri isten ayrilinca yada kadin cocugunu buyutmk icin isten ayrilinca maddi sorunlar basliyor.evet erkegin geliri uzerine standart koymak en dogrusu .

Mantık evliligi yapıyorsunuz sanırım anladımda mantık evliliginin bile mantıklı hareketleri olur tekrardan düşünün derim daha evlenmeden boşanmanın derdi nedir bu kadar sorgulamayın hayat ne gösterir bilinmez şuan sorgulayacagınız daha güzel şeyler varken kafanızı nelerle meşgul ediyorsunuz :51:

o da kendi tasarrufuyla yapsın, yapmasın demedim ki, zaten başımıza gelenler kadın erkek eşit diye bağırıp duranların yüzünden, kötü bişey yapmasın da büro açsın, hem evini idare etsin hem de bürosunu açsın

Evini derken ?
Eviniz oluyo farkında mısın
Çok bencilsin ve bencil insanların evlenmemesini tavsiye ederim

Sevgiliyken konuşmanın nasıl bir sakıncası var onu da anlayamadım? Bende konuşuyorum, konuşacağım tabii evlilik planımız var. Borçlarımız olacak, bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekecek, şöyle yaparız böyle yaparız diye sürekli fikirler üretiyoruz.

bekarken bende senin gibi düşünüyordum. hatta senin paran benim param, benim param yine benim demişliğim çoktur :)

şimdi benim çalıştığım bekarlıktan kalma borçlarıma gidiyor. eşimdende harçlık alıyorum ama borçlarım bitince senin kesen sana benim kesem bana durumu olursa o evlilikten hiç bişey beklenmez.

hem arkadasın sen bana hesap vereceksin gibi bişey söylememiş sanırım. ikimizde şeffaf olacağız demiş. evlilik tam olarak budur işte.

ortak bir hesap açıp, tek kredi kartı ve onun ek kartı şeklinde harcama yapmak en mantıklısı.

yoksa o ev arkadaslığından başka bişey olmaz.

ama inanıyorum ki evlenince seninde fikrin değişir. evlilik öyle bir güven ki, para çok geride kalıyor bence..

Ben bu konuda farkli dusunuyorum.hayat standartlari erkegin ustune kurulur kadinda kendine ve evine katki yapar.cevremde goruyorum kadin iki bin maas aliyr diyelim erkekte iki bin ama dort bin lira lik standartlr yapiyolar 700 liralik ev yerine 1400 liralik ev arabada oyle hersey iki kisinin gelirine gore sonra biri isten ayrilinca yada kadin cocugunu buyutmk icin isten ayrilinca maddi sorunlar basliyor.evet erkegin geliri uzerine standart koymak en dogrusu .

Çok şükür, merak ediyorum evlimisiniz, kaç yaşındasınız

Bilimsel olarak ta erkek kadından %70 daha güçlüdür. Ben şunu anlamıyorum, kadın erkek eşit olamaz, kadın çocuk doğurur, bu bile extra külfettir, kadının daha özel ihtiyaçları vardır, kendine bakmak ister, bunlar için harcadığı paranın hesabını vermek zorunda mı? sonra gerine gerine erkekler etrafta kadın çocuk doğurunca işi bitiyor diye konuşuyorlar, iş yerinde bile kadına daha çok yük biniyor.

böyle abiler kardeşler varsa bir düzine de ben arkadaşlarıma istiyorum.
yoksa kendi maaşlarıyla büro açamazlar. ama adamların sırtından beslenip kendi paralarını hep biriktirerek iyi yerlerden iş yeri açarlar valla. çok akıllıca arkadaşım. :13:

mantığınız şu şekilde o zaman:
ben keyfim için çalışıyorum,kocam çalışsın evi idare etsin,herşeyim tam olsun,hepsinin parasını kocam ödesin,ben istersem büro açarım istersem ev alırım,kazandığımı ancak ben yerim..
peki bu durumda mesela kocanız iflas etti,siz de ona borç olarak para verirsiniz sanırım???

bizim evdeki durum şöyle: ben bakıcı paramızı veriyorum,bir de küçük bir kredi çekmiştik onu veriyorum,onun dışında evle ilgili harcamaları ek karttan yapıyorum zaten..evin ekmekti suydu,peşin para alınan günlük ihtiyaçlarını alıyorum..gerisini de beraber çalışıp ödüyoruz zaten..şeffafız yanii..ortak kartımıza bakıyorum bazen,giderleri görmek için,eşimin de kendisine ait harcamaları oluyor tabii ki,ben de hesap sormuyorum,bazen ne aldın derim ,o da söyler..bu kadar yanii:)
ayrıca kendime ait ufak limitli bir kartım var,internet alışverişlerimi falan da ordan kullanıyorum,eşim de kontrol etmez ekstresini zaten..

hem karnım doysun hem pastam dursun mantığındasınız gibi geldi. daha şimdiden senin paran benim param konuşmaları başladıysa o evlilikten hayır gelmez..

Back
X