• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

bekarken bende senin gibi düşünüyordum. hatta senin paran benim param, benim param yine benim demişliğim çoktur :)

şimdi benim çalıştığım bekarlıktan kalma borçlarıma gidiyor. eşimdende harçlık alıyorum ama borçlarım bitince senin kesen sana benim kesem bana durumu olursa o evlilikten hiç bişey beklenmez.

hem arkadasın sen bana hesap vereceksin gibi bişey söylememiş sanırım. ikimizde şeffaf olacağız demiş. evlilik tam olarak budur işte.

ortak bir hesap açıp, tek kredi kartı ve onun ek kartı şeklinde harcama yapmak en mantıklısı.

yoksa o ev arkadaslığından başka bişey olmaz.

ama inanıyorum ki evlenince seninde fikrin değişir. evlilik öyle bir güven ki, para çok geride kalıyor bence..

oda bana aynen böyle söyledi , ek kart çıkartıcakmışız bana, ben de kredi kartı kullanmam hesabımdan harcarım dedim, kötümü dedim, çok yoruldum yaw

Çok şükür, merak ediyorum evlimisiniz, kaç yaşındasınız

Bilimsel olarak ta erkek kadından %70 daha güçlüdür. Ben şunu anlamıyorum, kadın erkek eşit olamaz, kadın çocuk doğurur, bu bile extra külfettir, kadının daha özel ihtiyaçları vardır, kendine bakmak ister, bunlar için harcadığı paranın hesabını vermek zorunda mı? sonra gerine gerine erkekler etrafta kadın çocuk doğurunca işi bitiyor diye konuşuyorlar, iş yerinde bile kadına daha çok yük biniyor.

alla alla erkek sanki demirden taştan yani nasıl düşünüyorsunuz anlamadım.. benim tanıdığım bir ablanın kocası hastalandı aniden ve tam 3 yıl çalışamadı böyle olduğunda ne olacak kadın çalıştı baktı evlerine.. hayat müşterek karısı çalışan bir bayan değilse zaten erkek bütçeye göre ayarlar kendini ama çalışıyorsa neden onun maaşıda hesaba katılmasın ki..

o da kendi tasarrufuyla yapsın, yapmasın demedim ki, zaten başımıza gelenler kadın erkek eşit diye bağırıp duranların yüzünden, kötü bişey yapmasın da büro açsın, hem evini idare etsin hem de bürosunu açsın

Evimiz aynı olsun beni sevsin, çocuğuma babalık etsin diyorsun? ama iş parayı gelince tanımam diyorsun. Peki çocuk olunca çocuğun masraflarınıda %50 oranında mı karşılayacaksın çok merak ettim nasıl yapacağınızı ?

Bilimsel olarak ta erkek kadından %70 daha güçlüdür. Ben şunu anlamıyorum, kadın erkek eşit olamaz, kadın çocuk doğurur, bu bile extra külfettir, kadının daha özel ihtiyaçları vardır, kendine bakmak ister, bunlar için harcadığı paranın hesabını vermek zorunda mı? sonra gerine gerine erkekler etrafta kadın çocuk doğurunca işi bitiyor diye konuşuyorlar, iş yerinde bile kadına daha çok yük biniyor.

Az önce dinden bahsediyodun da
Yaratılış sebebi ile kadın doğuruyo
Külfet olarak görmen manasız yani
Her bireyin hitiyacı oluyo bence, sadece kadınların değil
Ekstre istenmesi hoş olmamış onu ilk yorumumda dedim ama
Siz böyle benim maaşım, benim harcamalarım, benim büro hayallerim derseniz
Nişanlınız da şaşırmıştır
Ben şoktayım cidden

Adam size bakmak zorunda, siz isterseniz bi nebze eve katkıda bulunma lütfu gösterecek istemezseniz göstermeyecekmişsiniz gibi konuşuyosunuz

kadınla erkek eşit değil "denk" tir...çocuk doğurmak da külfet değil "nimet" tir...

evin oratk bütçesi için belli bir limit koyarsınız beraberce,atıyorum 2.000 mi kazanıyorsun,1.000 tl yi eve vereceğim,gerisi ile de kendi özel ihtiyaçlarım,ve bir miktar birikim yapacağım diyebilrsiniz.bu kadar basit....
ayrıca neden çalışıyorsunuz o zaman,evin bütçesi ,erekeğin maaşından hesaplanacaksa eğer? hayat stnadartını yükseltmek asıl amaç değil mi??neden daha iyi şartlarda yaşamk varken,kadın egosu yüzünden ,eksik kalasınız,ve de adamı boğasınız ki??

21.yüzyılda 30larında bir mühendis bayanın düşünceleri bu olamaz olmamalı ben şoklar içindeyim gerçekten, hamileyim ve bebeğimi külfet olarak görmüyorum inanın o kadar güzel bi duygu ki yarın teknoloji gelişse erkeklerde hamile kalabiliyo olsa ben gene o teknolojiden yararlanmam bebeğimiz benim içimde büyüsün isterim

Merhaba kızlar, benim de bir sıkıntım var :(
Günlerdir gözüme uyku girmiyor. Sizin de yorumlarınızı dinleyip acaba erkek arkadaşıma (sözlüme) haksızlık mı ediyorum bunu anlamam gerekiyor.
Konu şu: Erkek arkadaşımla yakında nişanlanacağız. Bizim sorunumuz maddi konularla ilgili. İkimiz de iyi yerlerde çalışıyoruz, ileride maddi sıkıntımız olacağını düşünmüyorum, Allah yaşatmasın, ama bu durumda bile maaşım üzerinden hesaplamalar yapılıyor ve ben çok rahatsız hissediyorum :19: Kendisine bu rahatsızlığımdan birkaç kere bahsettim. Evi geçindirecek olanın kendisi olduğunu, dinimize göre de böyle olduğunu ifade ettim. Hal böyleyken harcamalarımı her şeyi göstereceğimi söylemesi beni çok rahatsız etti. Son konuşmamıza göre evlenince birbirimize şeffaf olacakmışız. Ekstrelerimizi birbirimize göstermeliymişiz, birbirimizin lüzumsuz harcamalar yapıp yapmadığını bilmemiz gerekiyormuş. nereye ne harcadığımızı birbirimize söyleyecekmişiz. Şiddetle itiraz ettim. Ben sana güveniyorum, sen bana güvenmiyor musun, şimdiye kadar kimse bana hesap sormadı, bunu kabul edemem dedim. Normalde senin bana harçlık vermen gerek çalışmasaydım, senden harçlık istemiyorum dedim. Para biriktirilmesi gerekiyorsa ben de biriktirir ilerde ev de alırım dedim. Harcadığım paranın hesabını vermek istemiyorum dedim. Çok mu tepki gösteriyorum. Daha önce de parayla ilgili tartıştım.
Ben bu yaşıma kadar okuduysam ekonomik özgürlüğümün olması gerekmez mi? Daha nişanlanmamışken bile bu kadar baskıcı olması normal mi? tabi ki ben de ev ekonomisine katkıda bulunacağım bulunmam demiyorum ama bu konularda boğuldum. Sizce abartıyor muyum? :26:

Yorumları okumadım ama ben bazı konularda "senin - benim" olayına karşıyım. Herkesin kendi ilgi alanları, kişisel rahatlama yolları olabilir. Ama bunların haricinde "senin ailen - benim ailem", "senin paran-benim param" bunları doğru bulmuyorum. Bi kere evi geçindirme sorumluluğunun (her ne kadar erkek bu konuda kendini her zaman daha sorumlu hissetse de) sadece erkeğe ait olduğuna da katılmıyorum, bu kurulan aile içerisinde belirlenicek bşydir. "Dinimizde de bu böyle" ne demek ayrıca bundan kasıtın ne olduğu ayrı bi tartışma konusu. He paranın kontrolünü tamamen ona vermekten de bahsetmiyorum ama evlenmek ORTAK bir hayat kurmak demekse, iki taraf da kafasına göre harcama yapamaz tabi ki.

oda bana aynen böyle söyledi , ek kart çıkartıcakmışız bana, ben de kredi kartı kullanmam hesabımdan harcarım dedim, kötümü dedim, çok yoruldum yaw

bence güzel söylemiş. bak bende aynı senin gibiydim. ben yaparım, ben alırım, çalışıyorum giderim gezerim takılırım, ona ne bnm paramdan fln.. şimdi ortak bişeyler yapmak öyle güzel geliyorki. nikahta keramet var dedikleri bu olsa gerek.

bence ikinizde maaşlarınızı ortak bi hesaba yatırın. kredi kartı+ek kart kullanın. yatırım olacaksa beraber karar alın. harcama fazlaysa birlikte karar verin.

yoksa gerçekten o evlilikten hayır gelmez..

31 yaşında mühendisim, belki birikimimle büro açıcam, belki kendi işimde ilerlemek isticem, elbette çocuk olunca ona bakıcam, bunun için ondan para istemicem bile, kusurabakmayın da ev işlerine gelince kadın yapar, yemek kadın yapar, çocuk kadın yapar, kadın evi geçindirir. Kadının gücü erkeğin yarısı, bunu kimse düşünmez. Anlaşmazlık çıkınca erkek kendi üzerine yaptığı evi de alır gider, olay bu

Ya bakın işte kimse ev işini kadın yapacak yemeği kadın yapacak demiyor. Ben demiyorum. Ben tüm işler bana bakıyor nasıl yetiştiricem diyen kadınlara da neden size bakıyor hayat müşterek diyorum. Erkek üzerine yaptığı evi de alamıyor. Boşanmada eşit paylaşılıyor. Ama bunları şimdiden düşünmenin sağlıklı olduğunu sanmıyorum.

Bütçe konusu çoğu evliliği bitiren bi konu. Bekarlıktaki özgürlüğü bilemiyosun. Ne giysem arkadaşlarımla nerde buluşsam diye düşünürken, evlilikte son kalan paranı evine harcamak istiyorsun. evliliğe bakış açısını değiştiriyor. Bence kadınların savrukluğunu evlilikteki tutum düzenliyor.

Az önce dinden bahsediyodun da
Yaratılış sebebi ile kadın doğuruyo
Külfet olarak görmen manasız yani
Her bireyin hitiyacı oluyo bence, sadece kadınların değil
Ekstre istenmesi hoş olmamış onu ilk yorumumda dedim ama
Siz böyle benim maaşım, benim harcamalarım, benim büro hayallerim derseniz
Nişanlınız da şaşırmıştır
Ben şoktayım cidden

Adam size bakmak zorunda, siz isterseniz bi nebze eve katkıda bulunma lütfu gösterecek istemezseniz göstermeyecekmişsiniz gibi konuşuyosunuz

Kusura bakmayın da, çalışmasam ne olcaktı, dünyanın kuralı bu, erkek çalışır, kadın eve bakar, bu zamanda kadın çalışıyor, eve bakıyor, yemek yapıyor, çocuk bakıyor.....

Bir takım haklı olduunuz konular var. Ben sadece ortak mil kazanalım diye ek karta tamam diyebilirim onun dışında kendi maaş hesabımın kartını kullanmakta sakınca görmüyorum. Eğer eşiniz size belli bir kontrol mekanizması hissettirdiyse bu bana da ters gelir. Ne siz gizleyin ne de o didik didik incelesin.

2 örnek vereceğim,annem öğretmendi babam da tekstilci.babam annemin maaşına falan karışmazdı zaten durumumuz da çok çok iyiydi.gün oldu devran döndü babam iflas etti,annemin maaşı ile geçindik yıllarca..annem emekli oldu,ikramiyesiyle babama tekrar iş kurdular..eski günlerine dönemedi babam sonunda kapandı orası da..şimdi mi??? annemin emekli maaşı ile geçiniyorlar ,babam rahatsız tekrar çalışma hayatına dönemedi,üstelik tedavisini bile annem sayesinde emekli kartı çıkarttırıp yaptırdı.demek ki neymiş,hayatta herşey insanlar içinmiş ve evlilik de her konuda birbirine destek olmakmış...

2.örnek de benim:):)eşim işinden ayrılıp iş kurmak istiyor,ben de ona destek oldum ve bir süreliğine de olsa benim maaşıma kalacağız sanırım....:):)

Kusura bakmayın da, çalışmasam ne olcaktı, dünyanın kuralı bu, erkek çalışır, kadın eve bakar, bu zamanda kadın çalışıyor, eve bakıyor, yemek yapıyor, çocuk bakıyor.....

Muhtemelen temizlik için bir yardımcı tutacaksınız, çocuklarınız için bakıcı olacak, yemekte onda bunda eşinizden destek de bekleyeceksiniz. Bunları yapmayacağım her şeyin altından kendim kalakacağım diyorsanız buyrun maaşınızın tamamı sizin olsun. Gene de meslektaşıma bu düşünce sistemini yakıştıramadım.

çalışmasanız hayat standartınız düşecekti..ilerde eşiniz işsiz kalsa borçlansa,eve para girmeyecekti.
evde olsanız tüm evişleri size bakacaktı.
ayrıca ev işlerini de çocuk işlerini de paylaşıyoruz..siz evliliği başka birşey görüyor olabilr misiniz??

Tamamda çalışıyorsan evine temizlik için yardımcı, çocuk için bakıncı tutabilirsin. Bunları tek başına yapmak zorunda değilsin. Kimse sana bunu dayatmıyorki? Erkek kadar sende çalışıyorsu yoruluyorsun. Hayat müşterek sadece parada değil her koşulda...

Merhaba kızlar, benim de bir sıkıntım var :(
Günlerdir gözüme uyku girmiyor. Sizin de yorumlarınızı dinleyip acaba erkek arkadaşıma (sözlüme) haksızlık mı ediyorum bunu anlamam gerekiyor.
Konu şu: Erkek arkadaşımla yakında nişanlanacağız. Bizim sorunumuz maddi konularla ilgili. İkimiz de iyi yerlerde çalışıyoruz, ileride maddi sıkıntımız olacağını düşünmüyorum, Allah yaşatmasın, ama bu durumda bile maaşım üzerinden hesaplamalar yapılıyor ve ben çok rahatsız hissediyorum :19: Kendisine bu rahatsızlığımdan birkaç kere bahsettim. Evi geçindirecek olanın kendisi olduğunu, dinimize göre de böyle olduğunu ifade ettim. Hal böyleyken harcamalarımı her şeyi göstereceğimi söylemesi beni çok rahatsız etti. Son konuşmamıza göre evlenince birbirimize şeffaf olacakmışız. Ekstrelerimizi birbirimize göstermeliymişiz, birbirimizin lüzumsuz harcamalar yapıp yapmadığını bilmemiz gerekiyormuş. nereye ne harcadığımızı birbirimize söyleyecekmişiz. Şiddetle itiraz ettim. Ben sana güveniyorum, sen bana güvenmiyor musun, şimdiye kadar kimse bana hesap sormadı, bunu kabul edemem dedim. Normalde senin bana harçlık vermen gerek çalışmasaydım, senden harçlık istemiyorum dedim. Para biriktirilmesi gerekiyorsa ben de biriktirir ilerde ev de alırım dedim. Harcadığım paranın hesabını vermek istemiyorum dedim. Çok mu tepki gösteriyorum. Daha önce de parayla ilgili tartıştım.
Ben bu yaşıma kadar okuduysam ekonomik özgürlüğümün olması gerekmez mi? Daha nişanlanmamışken bile bu kadar baskıcı olması normal mi? tabi ki ben de ev ekonomisine katkıda bulunacağım bulunmam demiyorum ama bu konularda boğuldum. Sizce abartıyor muyum? :26:
Herkese fikrini sorduğunuza göre konuya bence diyerek başlayabilirim;
Ekonomik özgürlük sizin kendinizi maddi yönden eşinizden soyutlaması değildir yanlış düşünüyorsunuz eş adayınızın bu konudaki planları da ölçülü oldugu sürece normal siz fazla tepkilisiniz..tabiki kim nereye ne kadar harcıyor bilinecek konuşulacak yahu o sizin eşiniz siz de o da izin alıyor gibi değilde saygı niteliğinde canım ben bu ay şu kadar harcamalıyım kişisel vs ihtiyacım var haberin olsun denmeli..ev araba vs bu ortaktır kazanç ortaktır tutumlulukta öyle..
ve eşiniz evet dinen size bakmakla yükümlü de dinen size çalışma izni vermeme hakkına da sahip bunu da göz ardı etmeyiniz lütfen..
tutumunuz sanki sizin paranızda gözü olan birine karşı gibi olmuş..:45::45: uyuyamayacak bu kadar dert edecek ne var şüpheleriniz varsa eşiniz olması konusunda daha detaylı düşünün çünkü evlilikte paylaşılan en hafif değerdir bence para...
sağlıcakla kalın

Son düzenleme:
Muhtemelen temizlik için bir yardımcı tutacaksınız, çocuklarınız için bakıcı olacak, yemekte onda bunda eşinizden destek de bekleyeceksiniz. Bunları yapmayacağım her şeyin altından kendim kalakacağım diyorsanız buyrun maaşınızın tamamı sizin olsun. Gene de meslektaşıma bu düşünce sistemini yakıştıramadım.

Valla ben bu hale boşuna gelmedim, zamanında benim hepsine gücüm yetmez dedim, birini tutarım dedim, bizim gücümüz yok dedi, iyi o zaman temizlik fln yapmam dedim, bi kadın pis olamaz dedi, bunların hepsi çok değil mi dedim, malesef kadına çok yük biniyo dedi, sonra tamam beraber yaparız dedi ama, ben de bi korku oluştu

Valla ben bu hale boşuna gelmedim, zamanında benim hepsine gücüm yetmez dedim, birini tutarım dedim, bizim gücümüz yok dedi, iyi o zaman temizlik fln yapmam dedim, bi kadın pis olamaz dedi, bunların hepsi çok değil mi dedim, malesef kadına çok yük biniyo dedi, sonra tamam beraber yaparız dedi ama, ben de bi korku oluştu

iyi de maddi durumumuz çok iyi dememiş miydiniz? temizlikçi kadına nasıl gücünüz yok anlamadım??

Ve sen bu insanla evleniceksin? Valla eğer bunları düşünüyorsa ona müstehak. Temizlik için kadını da tut, çocuk için bakıcıyı da. İki tane çalıan insanın da buna nasıl gücü yetmiyormuş anlamadım. Eşiniz de sizin ayarınızda bir meslk sahibiyse haydi haydiye yetişir.

Back
X