Evlilikte Bütçe ve Hesap Ödeme Adabı

Kız arkadaşlarımın hesaplarını çoğu zaman öderim.
Erkeklerinkine çoğu zaman karışmam :))))
Naparsa yapsın banane :)
İşte adam cüzdanını çıkarmıyor ki masadayken ... gider annesine ablasına herşeyi en iyisini ısmarlar bana gelince bişi yok e ben niye sokağım hayatıma bunları hep de böyle oluyor

İşte adam cüzdanını çıkarmıyor ki masadayken ... gider annesine ablasına herşeyi en iyisini ısmarlar bana gelince bişi yok e ben niye sokağım hayatıma bunları hep de böyle oluyor
Bilemedim :))
Bi daha gittiğinizde bir şey yiyip içmeyin
Israr ederse hesabı bana odetiyosun soğuyorum hatta soğudum bile de..
Ben olsam görüşmem işte.
Gitsin anasıyla takılsın kafelerde banane

Bilemedim :))
Bi daha gittiğinizde bir şey yiyip içmeyin
Israr ederse hesabı bana odetiyosun soğuyorum hatta soğudum bile de..
Ben olsam görüşmem işte.
Gitsin anasıyla takılsın kafelerde banane
Bende erkeklerden soğudum daha öyle sürekli ödeyene denk gelmedim , bulsam nikahı basacağım

Bir keresinde internetten tanıştığım biriyle buluştum. Görüşmede benden hoşlandığını çok belli etti ama hesap ödemeye gelince sadece önden kendininkini ödedi. ( o sırada aşırı gergin bir şekilde benim tepkimi izlediğini hissettim.) Biraz bozuldum,ben de kendi hesabımı ödedim,soğuk davranmadım, biraz daha vakit geçrdik, eğlendik, güzel bir gündü.

Bu arada maddi durumu iyi birisi.

Bazı erkeklerin bu konuya takık olduklarını düşünüyorum. Bu yüzden ödedikten sonra tavrımı değiştirmedim. Ve tahmin edileceği gibi bu arkadaş aylarca peşimi bırakmadı, bir sonraki buluşmada istemesem de hesapları ödedi. Aklı sıra beni denemiş akıllı.

Yani sözün özü, ilk buluşmada kendi hesabınınızı ödeyin bir zahmet ve karşı tarafı iyi gözlemleyin (buna değecek biriyse).

Şimdi şöyle ben bir durumdan dolayı bu ay henüz maaşımı alamadım , az biraz param kalmıştı , kredi de ödüyorum çünkü, bir adam vardı bana yıllardır aşık olduğunu iddia eden adam ilk buluşmada hesabı ödedi ikincisinde cüzdanını bile çıkarmadı masaya geldi hesap yine ben ödedim tamamını ama aksiyona girmedi hiç hesabı ben alayım filan durumuna girmedi napmalı sizce ?

Valla bugune kdr hesap odemisligim yoktur. Acikcasi bunun parayla alakasi yok. Yedigim 3 kurus seyin parasini odeyebilirim cok sukur ama erkek dedigin aileyi de gecindirebilecek sevgilisinin hesabini da odeyebilecek.
Kesinlikle katılıyorum da size özelden mesaj atsam olur mu ? Bana denk gelmiyor hiç...

Ben de karşıyım bayanın hesap ödemesine
Evli olsanız zaten kese ortak
O zaman farketmiyor

İlk buluşmada erkek bana yıkmaya kalkarsa bir daha buluşmam olur biter
Yukarıda bir kısım ekledim bir üyeye adam alık olduğunu iddia ediyor ilk buluşmada ödüyor ama ikincide tenezzül etmedi niye böyle yaa ?

Esimle sevgili bile olmadan once ilk bulusmamizda yemek yemistik. Hesabi lavaboya gitme bahanesiyle odemisti. Ayni gun baska bir yere tatli yemeye girdik. Bu sefer ben onun yaptigini yapip lavabo ayagina odedim geldim masaya. Farkettigi zaman bana sitem etti hos olmadi bu diye. Ben de ikimizinde calisan insanlar oldugunu yedigimi ictigimi birilerinin odemesinden rahatsiz oldugumu soyledim. Nisanlanana kadar boyle gitti. Sonradan yanimda kasada odeme yapmandan hoslanmiyorum dedi. Ben de kalkmaya yakin kartimi ona veriyordum odesin diye :) Yine odetmedim yani. Evlenince de zaten kese birlesti. Ben cok müsrif bi insan oldugum icin maas kartim esimde durur. Faturalar kira krediler derken o idare ediyor. Benim kafa rahat. Her ayin 15i alirim icinden kendime biraz nakit para. Bir de kredi kartim vardir onu da cok kullanmam zaten. Sadece acil alisverislerde kullanirim. Dolayisiyla hesap isi ortak keseye baglanmis oldu. Odemeleri o yapiyor yine tabi. Erkegiz ya hani raconda yok kadinin kasada para cikarmasi

Bunun adabı çağıranın ödemesidir aslında. Ben birini aa gel şu restorana cafeye gidelim diye çağırmışsam hesabı ya benim ödemem gerekir ya da herkes kendi hesabını öder. Siz mi çağırmış oluyorsunuz o yüzden mi sizden bekliyorlar acaba?

Bana neden denk geliyor bilemedim maaşlı adamlar bir de ... siz hesap masaya gelince atlıyor musunuz hesaba ?
Hayır niye hesaba atlayayım , beni davet eden adam zaten buna müsade etmemeli ilk buluşmada. İkinci üçüncüde zaten kendim öderim ama ilk buluşmada hiç böylesine denk gelmedim. Oldu ki zorunda kaldım hesabı ödedim, ikinci defa görüşmem. Görgü ve adap kuralları dışında kalır bana göre ilk kez görüşülen bir hanıma hesap ödetmek.

Yok adam çağırdı hani akıl sağlığım gidecek. Çirkin bir kız değilim, aptal değilim, millet burada özellikleriniz kötüdür ondan ödemiyorlardır diyor ya ama yine de böyle oluyor

İkincide size ödetiyorlar mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…