- 15 Ağustos 2015
- 1.634
- 1.816
- 333
- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Bir dahaki sefere hesap gelince açın bakın kendi yediklerinizi yüksek sesle toplayın cüzdanınızdan o parayı çıkarıp koyun. Veya karttan şu kadarını burdan alabilir misiniz diyin. Yediğini ödemeyecek hali yok sonuçta değil mi?Yok adam çağırdı hani akıl sağlığım gidecek. Çirkin bir kız değilim, aptal değilim, millet burada özellikleriniz kötüdür ondan ödemiyorlardır diyor ya ama yine de böyle oluyor
Ben hesabı sen ödedin ben ödedim durumlarına takılmıyorum ama sürekli de karşımdakine ödetmek rahatsız edici bence. Şöyle bişey olabilir ben davet ediyosam ben o davet ediyorsa o öder ama karşımdakinde bi art niyet sezersem sürekli hesabı bana ödetmeye yönelik o zaman zaten bi sonraki görüşme diye bişey olmazArkadaşlar merhaba, evlilikte bütçe yönetimini nasıl yapıyorsunuz ? Daha bende öyle bir durum yok ama çevremdeki insanlar sana hesap ödeten adamla bile olma diyor ama daha hesabı ödeyenine denk gelmedim. Şöyle ki ilk buluşmada ben ödüyorsam ikincide hesabı ben ödüyorum. Bu adamlarda yakışıklı Zengin veya çok entellektüel değil hani. Neden bunu dedin derseniz kadın arkadaşlarım adamın çok özelliği varsa tamam da yoksa niye ödüyorsun modundalar, burada yazdığınız yorumları yakın kadın arkadaşlarıma da okutacağım
Ben o ayrımı yapamıyorum maalesef size daha önceden de dediğim gibi maddi hesap yapan adamlar denk geldi bana başkalarına da portakala hesap ödettik demişlerBen hesabı sen ödedin ben ödedim durumlarına takılmıyorum ama sürekli de karşımdakine ödetmek rahatsız edici bence. Şöyle bişey olabilir ben davet ediyosam ben o davet ediyorsa o öder ama karşımdakinde bi art niyet sezersem sürekli hesabı bana ödetmeye yönelik o zaman zaten bi sonraki görüşme diye bişey olmaz
Valla eşim hiç ödetmedi, ikinci ve sonrakilerde. Daha öncekilerde de pek rastlamadim. Rica mınnet bir iki kez zorla ödemişimdir. Bence senin seçtiğin erkekler sıkıntılı.İkincide size ödetiyorlar mı ?
Adam ediyor davetDavet eden öder kısa ve net
Hesap odeme durumundan cok kadinlarin yaklasimi beni rahatsiz etti. Adam zenginse “kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeyim,hesap odeyeyim,fakirse ay bi de ustune ben mi para vercem” mantigi hos degil. Yoksa bunun bence bir kurali yoktur,santim santim hesap yapilmaz,ben bir kere odeyeyim sen iki kere ode diye oturup hesap yapmak itici geliyor bana. Bulusma teklifi kimden gelirse o oder gorgu kurallari cercevesinde,onemli olan tek tarafa yikilmamak. Karsi tarafi kullanmamak,incitmemek veya ben odedim bak diye gosteris yapmamak,basa kakmamak onemli benim icin.Sizce hesap ödeme nasıl olmalı ??
Ama hepsi Böyle. Annemlere diyorum artık düzgün ailenin çocuğuna bakalım diye . Biri makine mühendisi diğer inşaat mühendisi idi bu hesap ödeten adamların ben anlamadımValla eşim hiç ödetmedi, ikinci ve sonrakilerde. Daha öncekilerde de pek rastlamadim. Rica mınnet bir iki kez zorla ödemişimdir. Bence senin seçtiğin erkekler sıkıntılı.
Şu an kız arkadaşlarımla da konuşuyoruz da bana sende şanssızlık var biz ödemiyoruz diyorlar ...Hesap odeme durumundan cok kadinlarin yaklasimi beni rahatsiz etti. Adam zenginse “kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeyim,hesap odeyeyim,fakirse ay bi de ustune ben mi para vercem” mantigi hos degil. Yoksa bunun bence bir kurali yoktur,santim santim hesap yapilmaz,ben bir kere odeyeyim sen iki kere ode diye oturup hesap yapmak itici geliyor bana. Bulusma teklifi kimden gelirse o oder gorgu kurallari cercevesinde,onemli olan tek tarafa yikilmamak. Karsi tarafi kullanmamak,incitmemek veya ben odedim bak diye gosteris yapmamak,basa kakmamak onemli benim icin.
Yiyici adamlar işte uzak dur şimdi böyle yapar evlenince senin maaşını alır sana da 5 lira harçlık verir bu tipler uzak durBu adamlar maaşı olan adamlar hani...öğrenci değille anlamadım ben
Eğer siz davet edilenseniz hiç hesap ödemeye meyillenmeyin erkek adam hem yemeğe davet edicek hem de hesap odetmesi doğru değil ben yonelmem şahsen ama arkadaş guruplarinda öyle değil tabi. Erkek arkadaşa da her zaman odetmem ama çocuklukla o öderdi şimdi evliyiz gerçi.Ben o ayrımı yapamıyorum maalesef size daha önceden de dediğim gibi maddi hesap yapan adamlar denk geldi bana başkalarına da portakala hesap ödettik demişler
Bu işler meslek sahibi olmakla olmuyor maalesef, adap kurallarından haberleri yok onların. Benim ailemdeki erkeklerde hiç görmedim yanındaki kadınlara hesap ödetenini. Erkek kardeşim, kuzenlerim ,yiğenlerim hepsinin kız arkadaşları var . Kızlara bir kez olsun hesap ödetmezler, hatta ihtiyaçlarını karşılarlar,alışverişe götürürler . Geçen amcamın oğlu bir düğünde kız arkadaşını mağazaya götürmüş giydirmiş baştan aşağı getirmiş, kızı da seviyoruz . Yani bu biraz da ailenin yetiştirme tarzıyla alakalı , maddi durumla değil.Ama hepsi Böyle. Annemlere diyorum artık düzgün ailenin çocuğuna bakalım diye . Biri makine mühendisi diğer inşaat mühendisi idi bu hesap ödeten adamların ben anlamadım
İşte niye benim çevrem sıkıntılı anlasam bi , auram mı bozuk nedir ? Siz nerede yaşıyorsunuz ? Ben ankaralıyım esasen orada oluyor bunlar .Bu işler meslek sahibi olmakla olmuyor maalesef, adap kurallarından haberleri yok onların. Benim ailemdeki erkeklerde hiç görmedim yanındaki kadı lara hesap ödetenini. Erkek kardeşim, kuzenlerim ,yiğenlerim hepsinin kız arkadaşları var . Kızlara bir kez olsun hesap ödemezler, hatta ihtiyaçlarını karşılarlar,alışverişe götürürler . Geçen amcamın oğlu bir düğünde kız arkadaşını mağazaya götürmüş giydirmiş baştan aşağı getirmiş, kızı da seviyoruz . Yani bu biraz da ailenin yetiştirme tarzıyla alakalı , maddi durumla değil.
Niye sizce hep bu tipler denk geliyor ? Üniversitede ikende bir çocuk çağırmış hesap ödetmeye çalışmıştı banaEğer siz davet edilenseniz hiç hesap ödemeye meyillenmeyin erkek adam hem yemeğe davet edicek hem de hesap odetmesi doğru değil ben yonelmem şahsen ama arkadaş guruplarinda öyle değil tabi. Erkek arkadaşa da her zaman odetmem ama çocuklukla o öderdi şimdi evliyiz gerçi.
O zaman o ödüycek sürekli davet ediyor ve ödüyor olsaydı bir dahaki sefere ben davet edicem hep böyle olmaz derdin ama diycek durum olmamışkiAdam ediyor davet
Odemiyoruz deyip de onu kar mi sayiyorlar? O da yanlis cunku. Tek tarafa yuklenilmis oluyor,kadin erkek diye ayirmiyorum ben.Şu an kız arkadaşlarımla da konuşuyoruz da bana sende şanssızlık var biz ödemiyoruz diyorlar ...
Şöyle ilk buluşmada adam tamamını ödedi diyelim ikinci buluşmaya çağırıyor ama eli cebine gitmiyor napmak lazım ?
Biz İstanbul'da yaşıyoruz. Aslen Anadolu insanıyız ama 3 4 göbektir İstanbulda yaşıyoruz. Bütün ailenin delikanlıları burada yetiştiler ama hepsi özünde Anadolu erkeğiİşte niye benim çevrem sıkıntılı anlasam bi , auram mı bozuk nedir ? Siz nerede yaşıyorsunuz ? Ben ankaralıyım esasen orada oluyor bunlar .
Ya bugün dediğim çocukla buluştuk da hesabın tamamını Ödemiş bulundum üzüldümBiz İstanbul'da yaşıyoruz. Aslen Anadolu insanıyız ama 3 4 göbektir İstanbulda yaşıyoruz. Bütün ailenin delikanlıları burada yetiştiler ama hepsi özünde Anadolu erkeğiSanırım bundan dolayı kadınlara hesap ödetmek para harcamak gururlarına dokunuyor. Bir kez kuzenim kız arkadaşıyla buluşacaktı baktım hastayım dedi vazgeçti oturuyor evde. Niye gitmedin dedim, maaşım yatmamış dedi. Olsun bi kere de kız arkadasın öder ne olacak dedim, ne diyorsun abla sen gitmem daha iyi diyor Brnce kesinlikle çevren sıkıntılı, çevreni değiştirmek lazım. Bunlar hep yiyici tipler. Evlenip eşin olmadığı sürece hiçbir erkeğe de bi kuruş harcama.
Şuan belli bi konunuz yok sanırımAy yanlış olmuş adam bana aşık olduğunu iddia etse de ödemiyor demek istedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?