Evlilikte denklik

)Evlilikte saygı ve sevgi her şeyden önce gelir .Güzel vakit geçiriyor musunuz, sana seni özel hissettirecek davranışta bulunuyor mu?sizin en paspal halinize bile güzel sözler söyleyebiliyor mu?Parayı hayatınızın merkezine koyuyor musunuz,sinirlendiğinizde rencide edici dil kullanıyor musunuz?bunlara vereceğiniz cevaplar önemli!İnsanların ne düşündüğünü önemserseniz , hayatınızı diğerlerine göre şekillendirmeye çalışırsanız mutsuz olursunuz.[/QUOTE]

Sevgilinle standartlarınız çokta uç ayrılıklar göstermiyor bence.
Denklikte kriter yaşam tarzı, görüşü, ufku, sınırları gibi şeylerdir bence.
Sonuçta siz de eğitim öğretimin size sunduklarıyla öğretim memuru olmuşsunuz ülke başkanı değilsiniz.

Ben dış ticaret sorumlusuyum,eşim futbolcu :)
Olmasa bizim olmazdı 10 sene + 1 bebiş var..
Kulak asma canım sen kimseye.

4 yıl üniversite okuyup,Türkçe öğretmeni olmak bile Türkçe'yi kurtaramamış.
Yeminle cesedi paramparça edip dereye atmışsınız.

Hay ağzını öpeyim.
Konu sahibi hangi okuldasınız söyleyin de çocuklarımızı, yakınlarımızı göndermeyelim.

Öğretmen ve tekniker arasında mesleki açıdan çok büyük bir fark yok bence.

E ben intihar edeyim.
Ben önlisans mezunuyum.
Eşim 2 üniversitesi mezunu.
Hiç bir zaman okul hayatım yıldızlı olmadı, eşimin olabildiğince iyi eğitim hayatı var.
Benim İngilizce yerlerde, eşim şakır şakır İngilizce konuşuyor.
İş alanında diplomalı ve çok ileri seviyede.
Kültürel birikim, sosyal seviye, hayat ileri görüşü olarak denk bı çiftiz. Ve birbirimizi gerçekten seviyoruz "her ne kadar konudaki kişilerin belirttiği denklik olmasa da"
Daha da yazsam buradan te nerelere yol olur.
Denklik, denklik ne ister, evlilik ne üzerine kurulu, sevgi nerde, hayat nasıl geçer, diploma seviliyor mu???

sen ona hep bir yukardan o da sana hep mi aşağadan bakar.
bu kötü manada değil nasıl anlatsam mesela doktor birisine her şeyde bilgili biri deriz okumamış birine de cahil deriz öyle bir şey. mesela bilgi yarışmasında çoğu doktor kaybederken hiç okumamış ama kendini geliştiren kişilerin çok büyük ödül aldığını görürüz. sen Türkçe öğretmenisin ve bu alanda yetkinsindir. onun bu alanda yetkin olmasına gerek yok. kendini geliştirmemiş biriyle zaten sen oturup kalkamazsın da. okuduğunu da söyledin. gönül ister ki okumuş olsa örgün ama napalım.

ben şahsen o insanla oturup kalkabiliyor muyum yanımda onu taşımaktan mutlu muyum diye bakarım. Bi beyfendi gibi mi davranıyor bana ona bakarım. sesini yükselten şiddet meyilli olmamasına bakarım. vicdanlı mı diye bakarım. kötü anımda benimle mi diye bakarım. aileme karşı nasıl diye bakarım. ailesi ve benimle aradaki dengede adil mi diye bakarım. beni seviyor mu ben onun için ne kadar değerliyim diye bakarım. bakılcak okdr şey var ki. eğitim durumuna baksam sanırım . coğu insan elenir iki lisans bi yüksek lisans bi doktora yaptım. lise mezunu insanla da beraber oldum eğitim durumunu başta yalan söylediği için fakat pişman olmadım. okumakla insan kendini geliştirmiştir diyemeyiz.

ama hayatta asla yapmayacağım kabul etmeyeceğim tek kırmızı çizgim misal ben devlette öğretmen olarak kadrolu çalışıyorsam şuanki hayatımdaki erkeğinde kadrolu atanmış olması şart. bu şartım yerine gelmezse resmi bir evlilik olamaz imza atmam. sevgimde sonsuz fakat bunu yapmam. beklerim atansın gelsin yoksa evlenmezdim.

sen kadrolu ogretmen o da kadrolu ve denk maaşları alıyorsanız sorun etme. almıyorsanız pek onermem.

Eşim lise mezunu ben üniversite. O yıllardır aynı sektörde olduğu için şuan işinde iyi bi konumda,iyi bir maaşı var. Ben işsiz ve maaşsızım

Çevrenizin tepkisini söylediğiniz için ilerde önünüze sürer mi diye düşündüm sadece.

Onun dışında denklik sorunu göremiyorum.

Siz gerçekten öğretmen misiniz? Türkçe öğretmeni üstelik? Şaka olmalı Lise mezunu diye küçümsedikleri adam dilimizi sizden daha iyi biliyordur. Siz boşuna okumuşsunuz. Günümüzde okul kalitesi iyice düştüğü için sizin gibi üniversite mezunları ve lise mezunları arasında hiçbir fark yok. Merak etmeyin denksiniz.

Üniversite mezunusunuz öğretmensiniz ama bütün kelimeleri yutarak yazmışsınız. Belki de o lise mezunu bir teknisyen olarak Türkçe dil kurallarına daha dikkat ediyordur bilemeyiz etrafınızdakiler de bilemez

Eğer lise mezunu ama işsiz güçsüz bir baltaya sap olmaya calışmayan bir tip olsaydı tabiki size uymaz derdik ama anladığım kadarıyla işinde gücünde üniversitesinede dışardan okuyormuş. Sizin üniv mezunu olmanızı sorun edip kendinini kötü hissedip bu konu açıldığında size saldırmıyorsa bir sıkıntı yok gibi

Çok yakın bi arkadasim rehber öğretmen eşi özelde elektrik teknisyeni hiç bir sıkıntı yok . Siz zaten ikiniz de memursunuz gayet denk bir çiftsiniz

Iki tarafinda üniversite mezunu olması önemliydi eskiden şimdi öyle düşünmüyorum.

Sosyal , kültürel olarak denk , gerçekten kendini yetiştirmiş , aydın düşünen biriyse , kadınların toplumdaki yerine önem veriyorsa ,yükselişine destek veriyorsa , evde sadece kadının yaşadığını düşünmüyorsa, ailesine bağımlı değil bağlıysa , kriz çözmeyi biliyor, bağırıp cagirmiyorsa o zaman hayat arkadaşı olmaya layıktır demektir.

Böyle erkekler yok demeyin, fazlası olanda var . Tek kusuru üniversitesi olanlar var.

Diğer omurgasizlara prim verilmezse belki soyu tükenmekte olan bu eşsiz parçalar çoğalır :)

...

Burada onlarca konu okuduk ; " ikimizde üniversite mezunu , yüksek lisanslarimizi yapmış , toplumda önemli olan işlere sahibimiz . Dün gece üstüme çıkıp boğazıma sarıldı , ..... küfürleri sıraladı bana "

Üniversite okumak artık öyle çokta önemli değil. Elini sallasan üniversite var artık her yerde her zekaya uygun.Ulaşmak zor değil.

Bence eğitim denkliği çok önemli . Çünkü insanın girdiği ortamlar da onunla belirleniyor maalesef.

Fakat ben sizin durumunuzda uçurum görmedim. Ne güzel memurmuş. Arayıp da bulunamayan şey. Öğretmenlikle arasında dağlar yok bana göre .

Bence denklik denilen şey maddiyat olmamalı..

Sanırım "Türkçe" demek istediniz.
Yazınızın tamamına bakarak konuşuyorum. Daha doğru düzgün yazmayı bile bilmeyen bir Türkçe öğretmeni olmanız gerçekten acı ve ironik. Neyin denkliğinden bahsediyorsunuz ki...
Konuyu okuyunca benim aklıma ilk gelen şey "Türkçe öğretmenliği de kimlere kaldı" diye of çekmek oldu. Başka şeye odaklanamadım bile yani. Yazık bu memleketin öğrencilerine, verdiği eğitime diyorum. Sizleri hangi üniversiteler mezun ediyor Allah aşkına? Yemin ederim isyan ettim burada kendi kendime. Sinirlerim bozuldu.

Başkasını kendinize neye göre denk görüp görmediğinizi bile anlamadım. Siz önce kendiniz Türkçe öğrenin bence.

TDK Memurları vardiyalı hocam,yazım seklinden karakter analizi yapar pis gömerler.De, da,ki lere de acayip takıklar,hele yutan kelime!Kalite ölçümü falan superdir,mezun oldugunuz universiteyi yazın bakın neler geliyor başınıza....
Konuya yorumum ise sevgilinizi en iyi siz tanırsınız emin olun fazlasıyla kendini belli eder sadece görmek istemeyiz...

Lise mezunu ve üniversite mezunu okul olarak tabiki denk değil
Ama meslek olarak teknisyen cok fazla tanıdıgım var ve sizinle benzer hatta işe göre daha cok kazandıgı oluyor
Cevrenizide susturun bence sonucta ok üniversite mezunusunuz ama yani bi bilim insanıyla ne bileyim vasıfsız bir insanı kıyaslamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…