Evlilikte denklik

Bu nasıl bir Türkçe öğretmenliği?

Peki izah etmedgm kanisina nerden vardiniz
Birlikte olduğunuz kişiye karşı tam olarak ne hissettiginizi ve neden onun hayatınızda olmasını istediğinizi ailenize aciklayabildiginizi ben pek sanmıyorum."Benim dengim o" deseniz bence ailenizin de bir direnci kalmazdı...

Böyle bir devirde artık erkek dürüst olsun karısına çocuğuna değer versin,kıymet bilsin yeter. Ne kadar çok okuduk burda üniversite mezunu olup variyetli olup karısına etmediği eziyet kalmayan erkekleri. Kültürleriniz, yaşam tarzınız aileleriniz birbirine uyuyormu? Karakteri nasıl sağlammı? Bunlara bakın.Kocam lise mezunu. Hiçbir zaman eksikliğini hissetmedim. Kendini geliştirmiş. Akıllı dürüst . Böyle bir adamla evlendiğim için şükrediyorum.

Son düzenleme:
Sen bu insanla mutlu musun bu çok önemli
Bir de benzer kültürde mi büyüdünüz yoksa kültürel farklılık çok fazla mi?
Bunlara dikkat etmeni oneririm

Bu nasıl bir Türkçe öğretmenliği?

Bir ara konuştuğum Türkçe öğretmeni de böyle yazıyordu. Uyara uyara düzgün yazdırdım sonra da olmaz dedim vallahi. Yeni nesil Türkçe öğretmenleri böyle galiba.
Uyumsuz insanları sevmiyorum. Hele de Türkçeyi böyle yazanları Allah muhafaza.

Bir haftadr zaten ailemle bunun mucadelesini veriyorum ve kafa yapimizin, hayattan beklentilerimizin, hayallerimizn ayni oldgundan bahsedyorum. onunla aramzda denk degilsinz dedkleri ucurumun olmadgni anltmya calsyorum. Bu konuyuda benzer seyler yasayanlar ve mucadeleyi kazananlr varsa biraz olsun icimi rahatlatsinlar fikir versinler dye actim.cnku gerckten su anda bu destege cok ihtyacim var

Adam teknisyen ve kpss ile kamu kurumunda çalışıyor diyorsunuz , Türkçe öğretmenini küçümsemek için yazmıyorum bunu ama arada denk olmayacak birşey göremedim. Siz atandiniz mı mesela? Atanmadiysaniz şu an o sizden daha önde o halde

ODTU de iyi bir bolumde okuyan erkek arkadasim olmuştu zamaninda. Normal bir insan olsa beni bulmazdi zaten diyorum.
Yaptigi hareketleri, karakterini anlatsam cocuktan tiksinirsiniz.
Okulla, meslekle denklik olmaz. Eşimin daha iyi kariyerinin olmasini, başarili biri olmasini istiyorum derseniz tamam ama onun disinda karakterini vs okul belirlemiyor cogunlukla...

Çevre sizi bu şekilde etkileyebiliyorsa aşık değilsiniz zaten ve bence olması gereken aşk evliliğidir

Herkesin lafıyla hareket edilmez. İnsanlar kendilerinden önce başkalarınız hayatlarını ölçüp biçmeye bayılıyor. Nacizane fikrim en doğru kararı verecek olan sizsiniz. Çünkü bir ömrü geçirmeyi planlıyorsunuz. Birbirinizi iyice tanıyın. Evlenmek için acele etmeyin. Üniversite mezunu olmak denk olacağınız anlamına gelmez. Sonuçta işi gücü mesleği var ve hala birşeyler için uğraş veriyor ve okumaya devam ediyor. Benim akademisyen arkadaşım lise mezunu polisle evli. Ailesi okul denkliği yüzünden çok karşı çıktı. Ama evlendiler ve gayette mutlu mesutlar(maşallah). Son olarak diyebileceğim şey okul denkliğinden çok kafa/yürek denkliği önemli

İnsanların (çoğunluk için genelliyorum) denklikten anladığı PARA PARA PARA! Eş adayınız ilkokul mezunu ama babadan kalma mülkü ticarethanesi olsa kimsenin sesi çıkmaz.bi de cehalet aşığı milletimiz hemen “okumakla insan olunmuyor,eşeklik baki kalıyor” diyip sizin diplomanızı gömer.
Amaa para denk değilse (özellikle kadın daha varlıklıysa veya kadının ailesi daha varlıklıysa) hemen bi entellektüellik,vay kendini geliştirmekmiş,vay yaşam tarzıymış,vay kaliteymiş... bak hele! Çok kızıyorum toplumdaki bu ikiyüzlü tutuma.

Hayret. Aslında eğitim farkının sorun teşkil etmemesi lazım, siz de bu yazıyla Türkçe öğretmeni gibi durmuyorsunuz nasılsa. Çok sırıtmaz.

Başka bir şehirde, kendi başıma örgün üniversite okudum. Okurken ve mezun olduktan sonra türkiyeyi bazen arkadaşlarımla bazen de tek başıma şehir şehir gezdim.

Okulu bitirince tek başıma bir şehirde çalıştım. Kendi başıma yaşadım.

Çok kitap okurum. Çok bilgi yarışması izlerim.

Ama gel gelelim ki işsizim. Bunlar pek fazla prim yapmıyor demek ki... en azından cahil bir toplumda yaptığın yemeğin tuzu daha önemli olabiliyor .

Bence kampüse girmek, kampüs havası solumak, binbir çeşit kültürden cıkmış arkadaşlar edinmek bir insanin hayatı için devrim noktasıdır . Lamicimi yok. Okumayan insanların "üniversite mezunu olmayı çok bi şey sanıyorsunuz" yorumları aşağılık kompleksinden başka bir sey degildir.

Okuyan insanları küçümsemeye çalışan insan benim için cahildir. Çünkü herhangi birini küçümsemek eğitimsizligin ta kendisidir. Ben kimseyi kücük goremedigim gibi kimse de beni göremez ve görmemeli.

Bununla beraber kampüs havasi almış bir insanla almamış bir insanın evlenme vakaları (benim gördüğüm kadarıyla) daima facia ile bitmiştir. Aksi vardir ama zannımca istisnadır.

Bence eğitim durumları denk ya da en azından benzer olmalıdır.

Bir ortamda tanıştırırken kimsenin kötü hissetmemesi açısından da önem arz eder.

Hakkınizda hayırlısı olsun.

Çevremde ikisi de üniversite okumuş evli ama mutsuz, aldatan-aldatılan , birbirine ağır hakaretlerde bulunan,ortamda birbirleri küçük düşüren , cimri ve evdeki işlerin ,çocuğun bakımı sadece kadın işiymiş gibi bakan o kadar çok çift var ki! Neyse konu bu değil :)Evlilikte saygı ve sevgi her şeyden önce gelir .Güzel vakit geçiriyor musunuz, sana seni özel hissettirecek davranışta bulunuyor mu?sizin en paspal halinize bile güzel sözler söyleyebiliyor mu?Parayı hayatınızın merkezine koyuyor musunuz,sinirlendiğinizde rencide edici dil kullanıyor musunuz?bunlara vereceğiniz cevaplar önemli!İnsanların ne düşündüğünü önemserseniz , hayatınızı diğerlerine göre şekillendirmeye çalışırsanız mutsuz olursunuz.

Vallahi kocasıyla böyle tencere kapak denkliğinde çoook evlilik gördük burada, hepside acı içinde kıvranıyorlardı. Aç oku şu forumu on dakika göreceksin. Eğitimler denk, para denk, boy pos denk... ama aşk yok, merhamet yok, saygı yok. Ve git sor bunlara kocan ilk okul terk olsaydı ama merhametli bir insan olsaydı istermiydin diye, istisnasız hepsi ölesiye isterdi bunu.
Yani geçiniz bu denklik zırvalarını. Birbirinizi seviyorsanız, çalışkan ve kendine yetecek yapıdaysanız, ve senin benim param mevzunuz olmayacaksa denksiniz demektir.

Evlilikte saygı ve sevgi her şeyden önce gelir .Güzel vakit geçiriyor musunuz, sana seni özel hissettirecek davranışta bulunuyor mu?sizin en paspal halinize bile güzel sözler söyleyebiliyor mu?Parayı hayatınızın merkezine koyuyor musunuz,sinirlendiğinizde rencide edici dil kullanıyor musunuz?bunlara vereceğiniz cevaplar önemli!İnsanların ne düşündüğünü önemserseniz , hayatınızı diğerlerine göre şekillendirmeye çalışırsanız mutsuz olursunuz.[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…