evlilikte denklik

Sen kendini gelistirmissin. Aciktan okullarini bitirmissin, ugrasmissin, 'amaan ne onemi var, ben evde dizi izlerim daha iyi' dememissin. Ama inan bi cok insan boyle yapiyor. Belli bi yastan sonra 'bu yastan sonra okunur mu' diyip birakin okulu, ellerine bi gazete alip okumuyorlar. Dunyadan bi haber ise gidip gelip evde mac izliyorlar. Ozellikle de erkekler. Biz kadinlar daha uyumlu, daha yenliklere acigiz bence. 40 yasinda okuma yazma ogrenen, devlet kurslarina giden vs cok kadin gordum. Ama erkekler bu konularda daha tembel oluyolar. Biraz hayatin zorluklarinin da getirdigi bisey bu, para derdine dusup kendilerini hic bi konuda gelistirmiyorlar. Tabii herkes icin gecerli degil dediklerim, ama cok goruyorum cevremde. Ayrica bicok konuda ogrenmeye kadinlardan daha kapalilar, cunku "bilmiyorum" demeye utaniyorlar. "Bilmiyorum ama dur ben sunu bi sorayim ogreneyim" diye bisey yok. Gurur yapabiliyorlar.

Ben mimarım...Eğitim durumu olarak değil ama maddiyat açısından bakıyorsanız olaya ben böyle bir evlilik yaptım ve hiçbir zaman maddiyatı görmedi gözüm... benim aşkım satılık değildi çünkü...

Ha ama eğitim durumundan kaynaklı şüpheleriniz varsa bilemem...

olay para değil cnm...meslek ve eğt farkı....

sanırım çocuk kızın işçisi konumunda.. yani maaşını kız veriyor
bu konuda sıkıntı olabilir bence

Sanırım sen yazdıklarımı okuyup anlayamamışsın!
Ben genelleme yapmadım!
5 yıl okuduğunuz, Bilmemkaç puanla girdiğiniz bölüme de bişey demedim!
Bir kalfayla sizin bilgilerinizi kıyaslamadım!
Sizin işinizin sadece reçete vermek olduğunu söylemedim!
Ben kendimi hiç bir zaman üstün gördüğümü de söylemedim!
Ben sadece şaka mayetinde yazdım!
Dışarından görmedim elbette emeğiniz var ,ona laf söylemedim!
Ve kimse kimseden üstün değil!
Ünv okumuş öküzler var dedim!

yanlış anlamayın ama içinde bulunduğum çevrede lise mezununu beğenmeden lise mezunu zengin müteahhit ile evlenen var..

bu durumda durup şu soruyu sormak lazım bence... bu adam kalfa değilde, lise mezunu ve şuan çok para kazanan bir müteahhit olsaydı aynı sorular sorulacakmıydı..?
ayrıca kendini ne kadar geliştirdiğini siz nereden bilebilirsiniz ki..?

Benim böyle kadın eczacı olup da yanında çalıştırdığı kişiyle evlenen çok tanıdıgım var.

Mutlular mı bilemiyorum,
tek bildiğim adamlar köşeyi döndüler

Canım bunda gurur yapacak birşey yok.Emek veriyorsan ve bi asalak gibi yaşamak istemiyorsan kendi ayakalarının üzerinde durabiliyorsan bunun sana getirisi var. ve benim şartlarım bunu gerektirdiği için böyle okudum.Bence ne okuduğun kaç yıl okuduğunun önemi yok.Eğer maddi özgürlüğün varsa ve bilgiye açıksan ve karşındaki insanda seni bunlar doğrutusunda doyuruyorsa denklik budur.

saçma olduğuna katılmıyorum...evliliği yürütmek dünyanın en zor seyi bence...hele bi de bastan bazı eksilerle gelmek daha da zordur...

ben de biliyorum zor olduğunu.. evli değilim ama sevdiğim insanla evlene bilmek için ne zorluklar çektiğimi Allah bilir.. 4 gündür yaşadığımı hiss ediyorum çünkü ailem evlenmemize izin verdi..

Eğitim durumu olarak ben liseyi bile bitiremedim (bazı nedenlerden dolayı) O ise üniversitede okuyor. biliyorum aynı durum değil çünki onlarda kızın durumu iyi, bizde aksine..
ama maddi durum olarak benim ailemin durumu onlarınkinden daha iyi hatta çok iyi (Allaha şükür).. ama bunları sorun etmiyoruz, hiçbiri bizi etkilemiyor... tek ilgilendiyimiz insan olmamız ve bir-birimizi çok sevmemiz..
bazen kendimi ezik hiss ettiğim oluyordu eğitim olarak, ama o kadar iyi bir kalbi var ki, bana o kadar değer veriyor ki, herşeyi unuttum.. artık hiç öyle düşüncelerim yok

Konuyu okudum farkı bakış açıları farklı yorumlar getirmiş bende yorumumu yazmak istedim..
aile çocuğun mesleğine karşı çıktığında maddiyet konusu girdiğine eminim haksızlar mı dersek 5 yıl boyunca okuttukları çocuklarının kendisi gibi biriyle evlenmesini istemesi en doğal hakkıdır bence.
ben üniversite 1. sınıfım. çok arkadaşım var benden üst düzeyde yada lise ilköğretim mezunu. ama kültür farkı barizdir kişi kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin üniversite ortamı farklı bana kalırsa.. şöyle ki geçen yıl lisedeydim bu yıl düşüncelerim o kadar çok değişti ki gerek büyümemle ilgili denilebilirse de insanı eğitim durumuyla yargıladığımız doğrudur toplum olarak.
arada işçi işveren ilişkisi var. eğer kadının yerinde erkek, erkeğin yerinde kadın olsaydı ilişki yürüyebilrdi çünkü ülkede yaş farkında olsun kariyer farkında olsun bu önemsenmiyor. ama bence de büyük sıkıntı olacaktır elbet kendisi bilir ama umarım kendi için doğru olanı yapar..

hem kim bilir belki onlar gördüklerimizin aksine istisna ve çok mutlu bir çift olurlar

Lafa gelince herkes eğitimden kültürden dem vuruyor da yukarda bir arkadaş da yazmış bu erkek lise ya da ilkokul mezunu fakat eczacı kalfası değilde bir iş adamı, bir müteahhit olsaydı adım gibi eminim bu eğitim farkı göze batmazdı tamamen duygusal yani bazen tepkilerimiz.

bence davul dengi dengine
ikiside ilaç veriyor demek saçma bi denklem olur
kazançlari arasinda uçurum var

kadinin bu kadar ustun olmasi denklikde hiç hayra alamet deil bence..

Son düzenleme:

Haklisin ama bir adamin is adami ya da muteahhit olmasi da onun zekiligini, basarisini gosterir. Bill Gates'te universiteden atilmis. Okumayip basarili olan' kendini ispatlayan insan sayisi cok ve tabii bunlar okumamis ama hic bi konuda basari da gosterememis insanlardan daha cok saygi goreceklerdir. Cabalayip bi yerlere gelmis bi adamla duz bir lise mezunu adami bir tutmaz kimse ve tutmamali da.

Ayni sekilde elbet hic bi iste basarili olamayan universite mezunlari da var. Ama elinde bi diplomasi dahi olmadan basarili isler yapan bi insan benim gozumde daha da cok saygiyi hakeder. Dolayisiyla konu yine ayni yere geliyor, basari, zeka, kultur..

bence davul dengi dengine
ikiside ilaç veriyor demek saçma bi denklem olur
kazançlari arasinda uçurum var

kadinin bu kadar ustun olmasi denklikde hiç hayra alamet deil bence..
Ben mi yanlış okudum o zaman bu konuyu?başlığı açan arkadaş sadece eğitim durumunun sorun olduğunu,sorunun maddiyat olmadığı vurgulamış.Bende ona nazaran bunu dedim.elbette denklem değil.

Olmuyor aşk meşk de geçince insan bir durup düşünüyor neden diyor denklik çok önemli.

Tabi bunda insanın kriterleri de önemli kimisi paraya önem verir, kimisi aşka, kimisi uyuma v.s.

Bu bir heves geçecek ama yaşayıp da görecek bir şey yapamazsınız.

Sadece şunu merak ediyorum;
Oğlan eczacı, kız kalfa durumunda olsaydı ve aynı şekilde aralarında aşk olsaydı ve evlenmek isteselerdi ne tepki verirdi aileniz?
Ben kısaca tahminlerimi yazayım; okumuş oğlan, iyi bir işi var, e yakışıklı da...
Bundan daha iyi kısmet mi olur???

O durumda tahminimce eğitim farkı gözetmeksizin evlenmelerine izin verirlerdi....

Ben mi yanlış okudum o zaman bu konuyu?başlığı açan arkadaş sadece eğitim durumunun sorun olduğunu,sorunun maddiyat olmadığı vurgulamış.Bende ona nazaran bunu dedim.elbette denklem değil.

egitim durumunun ucu da maddiyata gitmiyormu
insanlar daha iyi yerleere gelip daha iyi kazanmak için okumuyormu ..

bence ayni kapiya çikiyor sonuç olarak
ailesi içinde boyledir herhalde
yoksa az onceki ornekdeki gibi zengin olsa lise mezunuda olsa sorun olmazdi

bu seferde oglanin aylesi ariza çikarirdi :))

bu seferde oglanin aylesi ariza çikarirdi :))

Değil mi :)
Ama kızın ailesi tahminimce çok severlerdi damatlarını...
Hatta emin ol bu sefer burda ''kötü kaynana kızımızı istemiyor'' diye konu bile açarlardı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…