- 19 Mayıs 2007
- 303
- 16
- 318
İkisi de ilaç isimlerini biliyor ve reçete verebiliyor:) lise mezunu olmak ya da ünv mezunu olmak arasındaki fark çok mu büyük?ya uyduruk kıytırık bölümde bile okusan millet aaa ünv mezunu diye göklere çıkarabiliyor (bence kişi kendini geliştirmişse bana göre aralarında bi fark yok)Bende dışarıdan okudum ilk orta lise ünv eşimde öğretmen yüksek lisans yapmış şimdi doktora yapacak.Ha sorun var mı yok hatta ben kendimi ondan daha üstün görüyorumCanım kuzenine şöyle de eğer insansa boşversin eğitim durumunu dışarıda insalıktan nasibini almamış ünv okuyan öküzlerde var(sözüm meclisten dışarı)yani bence insan olması önemli yani sorun teşkil etmemeli.
Çok saçma 1 durum.. insanların gözü o kadar gösterişe alışmış ki, artık hayatlarını, geleceklerini bile bunun üzerinde kuruyorlar..
aile de kendince haklı ola bilir ama çok yalnış düşünce içerisindeler.. ne demek yani mesleğini ne diye anlatıcaz?? sorun mu yani bu?? İyi biri olmasının, kızlarını üzmemesinin hiç mi anlamı yok?? kimse alınmasın ama şahsi fikrim bu..
Ben o kızın yerinde olsam, eğer gerçekten bi şeyler olucaksa yani beraber gelecekleri varsa, seviyorsam mücadele ederim..
neden
bunlar sorun oluyor ki?? erkeklerin maddi durumu iyi olsa sorun yok, mesleği iyi olsa sorun yok, ama bunlar kadında olunca sorun çok..[/
saçma olduğuna katılmıyorum...evliliği yürütmek dünyanın en zor seyi bence...hele bi de bastan bazı eksilerle gelmek daha da zordur...
Ben mimarım...Eğitim durumu olarak değil ama maddiyat açısından bakıyorsanız olaya ben böyle bir evlilik yaptım ve hiçbir zaman maddiyatı görmedi gözüm... benim aşkım satılık değildi çünkü...
Ha ama eğitim durumundan kaynaklı şüpheleriniz varsa bilemem...
bir eczacı olarak o kadar utandım ki yazdıklarınızdan
nasıl denk tutarsınız bir eczacıyla kalfanın bilgilerini
siz dışardan gördüğünüz için sadece
işin içinde olsanız asla böyle konusmazsınız
ne demek reçete vermek
eczacının işi sadece bu mudur
eczacı en yakın sağlık danısmanınızdır
mesleğini layıkıyla yapmayanlar her meslekte vardır
ama ben eczanemde hastaların tahlillerini incelerim doktorların suratına bakmadığı hastalara tek tek acıklama yaparım
ilaçları ayrıntısıyla anlatırım
bir gün gelin eczanem de bir cay için de eczacılık neymiş nasıl yapılırmıs öğrenin
ayrıca eczacılık fakülteleri kıytırık bölümler değildir
5 sene okumanız gerekir üniverrsitede 4 sene bile değil
puanları son derece yüksektir
kazanması da okuması da zordur
siz kendinizi üstün görebilirken yıllarını okumakla geçirenleri nasıl yerlerde görüyorsunuz pessss
slm kızlar yorumlarınıza ihtiyacımız var...kuzenim eczacı ailesinin durumu da iidir...eczanesinde çalışan bi tane kalfa ile duygusal yakınlaşması olmuş...işin içinden çıkamadı bana geldi anlattı bugün...teyzeme de anlatmış o asla olmaz demiş...arada meslek farkı var...kuzenime cocuk coook iii davranıyomuş...ben ilerde mutsuz olacağını söledim...evlilikte bayanın üst düzeyde olması bana göre cok büyük bi sorun...kendisine anlatmaya calıştım ama gönlü akmış bi kere...aranızda bu sekilde evlilik yapıp mutlu olan var mı...
Sen kendini gelistirmissin. Aciktan okullarini bitirmissin, ugrasmissin, 'amaan ne onemi var, ben evde dizi izlerim daha iyi' dememissin. Ama inan bi cok insan boyle yapiyor. Belli bi yastan sonra 'bu yastan sonra okunur mu' diyip birakin okulu, ellerine bi gazete alip okumuyorlar. Dunyadan bi haber ise gidip gelip evde mac izliyorlar. Ozellikle de erkekler. Biz kadinlar daha uyumlu, daha yenliklere acigiz bence. 40 yasinda okuma yazma ogrenen, devlet kurslarina giden vs cok kadin gordum. Ama erkekler bu konularda daha tembel oluyolar. Biraz hayatin zorluklarinin da getirdigi bisey bu, para derdine dusup kendilerini hic bi konuda gelistirmiyorlar. Tabii herkes icin gecerli degil dediklerim, ama cok goruyorum cevremde. Ayrica bicok konuda ogrenmeye kadinlardan daha kapalilar, cunku "bilmiyorum" demeye utaniyorlar. "Bilmiyorum ama dur ben sunu bi sorayim ogreneyim" diye bisey yok. Gurur yapabiliyorlar.
saçma olduğuna katılmıyorum...evliliği yürütmek dünyanın en zor seyi bence...hele bi de bastan bazı eksilerle gelmek daha da zordur...
Lafa gelince herkes eğitimden kültürden dem vuruyor da yukarda bir arkadaş da yazmış bu erkek lise ya da ilkokul mezunu fakat eczacı kalfası değilde bir iş adamı, bir müteahhit olsaydı adım gibi eminim bu eğitim farkı göze batmazdı tamamen duygusal yani bazen tepkilerimiz.
Ben mi yanlış okudum o zaman bu konuyu?başlığı açan arkadaş sadece eğitim durumunun sorun olduğunu,sorunun maddiyat olmadığı vurgulamış.Bende ona nazaran bunu dedim.elbette denklem değil.bence davul dengi dengine
ikiside ilaç veriyor demek saçma bi denklem olur
kazançlari arasinda uçurum var
kadinin bu kadar ustun olmasi denklikde hiç hayra alamet deil bence..
Ben mi yanlış okudum o zaman bu konuyu?başlığı açan arkadaş sadece eğitim durumunun sorun olduğunu,sorunun maddiyat olmadığı vurgulamış.Bende ona nazaran bunu dedim.elbette denklem değil.
Sadece şunu merak ediyorum;
Oğlan eczacı, kız kalfa durumunda olsaydı ve aynı şekilde aralarında aşk olsaydı ve evlenmek isteselerdi ne tepki verirdi aileniz?
Ben kısaca tahminlerimi yazayım; okumuş oğlan, iyi bir işi var, e yakışıklı da...
Bundan daha iyi kısmet mi olur???
O durumda tahminimce eğitim farkı gözetmeksizin evlenmelerine izin verirlerdi....
bu seferde oglanin aylesi ariza çikarirdi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?