evlilikte denklik

Yahu takmissiniz iscisi diye calistirmak falan diye. Ne iscisi allasen, beraber calisacaklar iste eczanede. Eczane kizin babasininsa ve patron kayinpeder olacaksa yine ayri tabi, ama sonucta para bi aileye gidecek yine ayni sey.

Benim kadın eczacı ve eşi öğretmen olan tanıdığım var, onlarda bile kadın adamdan kat kat fazla para kazandığı için eşini eziyor, adam kadının her dediğini yapıyor, ister istemez 'Borç alan emir alır.' misali bir denge kuruluyor...
Hukuken kalfa eczacının işçisidir, sigortasını eczacı yapar, maaşını eczacı verir. Fiilen kalfa eczacının gelirine el koysa bile, benim gözümde yine de sonuç değişmez.
İsteyen isteyenle evlenir, ama bence ileride sorunlar çıkacaktır dedim, herkesin kendi fikri.

aşkın adresi yok tabi konu sahibi bilgi verirdi öyle hususlar olsaydı sanırım.

Bence bu tamamen kişilikle alakalı bir olay şöyleki eğer kadın bende para var sende yok ben daha fazla kazanıyorum diye davranmaya başlarsa tabi ki o evlilik yürümez.ne bileyim bana öyle geldi.

eczanenin geliri eczacıya kalır, dükkanın sahibi dediğiniz kişi varsa, o ancak eczanenin kurulduğu taşınmazın malikidir ki, o da sadece taşınmazın aylık kirasını alır.

Son düzenleme:
diploma denkliği belirlemez. denk olup olmadıklarını en iyi kuzenin bilebilir. liseni kalfa kendini geliştirmiş ise denk olabilirler. eczacı olmak kuzenini olağanüstü biri yapmaz. denk hissediyorsa ve kuzeninin ben eczacıyım egosu yoksa ileride sorun da çıkmaz. ileride sorun çıkması kişilikleriyle alakalı bir meseledir, eğitimleriyle değil. sevdikten sonra karşındakini de geliştirebilirsin. isteyen bunu yapabilir. denk olduğunu düşünenler de tamamen denk değil mesela. karşılıklı destekle insanlar birbirine adapte olabilir. bunun kilit noktası beklentiler, karakter ve sevgi. mesela eczacı kuzenin lüks bir restoranda gelirinin iki üç katı değerinde bir tek taşla evlenme teklifi almayı bekliyorsa ne bileyim, sırtını kocasına dayamak istiyorsa kalkışmamalı tabi.

eczanenin geliri eczacıya kalır, dükkanın sahibi dediğiniz kişi varsa, o ancak eczanenin kurulduğu taşınmazın malikidir ki, o da sadece taşınmazın aylık kirasını alır.

Konu meslegimden gelince azcik hassasim
Tam yorum yapicam bakiorum siz zaten dogru bilgiyi yazip cevaplamissiniz
Hem tesekkur ederim hemde külturunuzden ötürü tebrik ederim

Konu meslegimden gelince azcik hassasim
Tam yorum yapicam bakiorum siz zaten dogru bilgiyi yazip cevaplamissiniz
Hem tesekkur ederim hemde külturunuzden ötürü tebrik ederim

Teşekkür ederim, ben hukukçuyum ama birkaç eczacı tanıdığım var, oradan aşinalığım var.

Bence çocuğun kızın yanında çalışması sıkıntı olabilir. Onun dışında eğitim ve maddi konulara grlince bunlardeğişken. şeyler .kişilik yapısı eğitimden daha önemli. Yani yarın bir gün kendi gibi eczacı bir meslektaşı ile evlenebilir ama bu insan yalancı, sinirli svs vs bir çok eksi özelliğe sahip olabilir. Şu anda. denklik konusunda tereddüt yaşadığı insan ise kaliteli bir kişiliğe sahipse ona çok mutlu bir evlilik sunabilir. Kizin işçisi konumunda olmadi her ikisini de sikintiya sokar bunada iş degiştirerek çözüm bulunabilir. Bu denklik mevzusu düşünülmeden nce çocuğun karakter analizi iyice bi tespit edilmeli bence

Kizlar boyle evlilikler elbette var
Elbette de olabilir
Bunlar birbirini gercekten seven insanlar icin ayrilma sebebi olmamalidir
Ama cok zor bir evlilik olucaktir
Maddiyattan daha onemlisi statudur
İnsanlar hep parmakla gosterecektir
İki tarafta bunu kaldiririz diyorlarsa evlensinler
Zaten o kadar asiklarsa ayrilmasinlar
Ama suraya konu acmak icin bile sebep oluyorsa bir dusunmelidirler tekrar
Sonra ayrilmaktansa simdi ayrilirlar olur biter

Bir de tanıdığım bu öğretmen sanki kendisi eczacıymış, hatta bazen doktormuş gibi davranmaya çalışıyor, ilaç isimlerini ezberlemiş, kim hastayım dese ona bir ilaç öneriyor, ilaçlardan konu açılınca hemen eşinden önce davranıyor, yani o da kompleks yapmış biraz... Herkes aynı olacak değil ama ben de gözlemlediğim olayları aktarıyorum burada.

kuzenin ve karşısındaki insanın kendini ne kadar geliştirdiği ile alakalı mesele bence.

bugün ülkemizde pekçok üniversite okuyan kız var ki doğru düzgün bir sosyal çevresi yok, sinema, tiyatro, konser nedir bilmez, okumaz, düşünmez... yani pratikte eğitimsiz bir bayandan hiç bir farkı yoktur. eğer kuzenin de böyleyse çocuk da ortalama bir lise mezunu modundaysa kültür sorunu olmaz.

ama maddiyat sorun olabilir çünkü anladığım kadarıyla kuzenin çocuğun işvereni aynı zamanda.

yani durum zengin kız fakir oğlan durumundan çok farklı. 1-) eğitim 2-) sosyal statü. bunlar maddiyattan çok daha büyük sorunlar çıkarabilir.

iyi düşünsün kuzenin.

Evlilikte mutlaka egitim denkligi ya da kucuk bir fark olmasi gerektigine inananlardanim. Lise-universite cok cok buyuk bir fark. Ben evlenemezdim. Okumamis ama kendini egitmis filan bunlar laf. Kendini gelistirmeye calismak guzel ama asla universiteye gitmenin yerini tutmaz. Oylesi gecerli olsaydi bu kadar akilli insan universiteye gitme geregi duymazdi, demek ki evde kendini gelistirmekle olmuyor.

Lise mezunu is adamiyla filan kiyaslayan olmus. Bu daha kabul edilebilir birsey. Lise mezunu kalfayla lise mezunu is adami bir mi? Kendini gelistirmek dedigin budur, olacaksa boylesi olsun en azindan, kendini gelistirmis, yukselmis derim ben ona, birseyler basarmis cunku. Yoksa evde oturup kimseye faydan olmadiktan sonra istedigin kadar kendimi gelistirdim de.

Velhasil, egitim farki uzun vadede sorun cikarir diye dusunuyorum.

erkek dediğin güçlü olmalı benim gözümde güvenebilmeliyim sırtımı yaslayabilmeliyim ona
anlattığınız olayda çocuk kızın yanında çalışıo sanırım yani işini benim verdiğim bi adamla birlikte olmak istemezdim
eğeitim farkıd önemli bence üniyle ilgili bişey anlattıgında anlamıcak senin geçtiğin yollardan geçmediği için seni tam olarak idrak edemicek
bi yerde arkadaşlarıyla oturup konuşurken üniden konu açıldıgında konuşamıcak bunlar benim için önemli
ben dikkat ederim böle şeylere

Bu tip durumlardaki tek sorun ne aslında biliyor musun? Erkeğin durumu gerçekten hazmedebilmesi. Eğer kadının karşısında karakterli, duruş sahibi, kendisiyle barışık bir erkek varsa asla sorun olmaz tabii bu saydıklarım kadın içinde geçerli.

Toplum erkeklere birtakım sorumluluklar yüklüyor. Zamanla bunun altında ezilen erkek kendisinden herhangi bir bakımdan üstün olan eşiyle rekabete başlıyor. Sonra buyrun aile dramına.

Bunun örnekleri var mı diye sormuşsun. Tabii ki de var; Peygamberimiz ve muhterem eşi Hz. Hatice. Peygamber efendimiz sizinde bildiğinizi tahmin ettiğim üzere en genç çağlarında kendisinden yaş bakımından ileri ve mülk bakımından üstün olan Hatice annemizle evlenmiş ve kendisini her daim sevgiyle anmıştır. Demek ki olabiliyor değil mi?

Ama dediğim gibi erkeğin karakter ve duruşu çok önemli ve bu duruş ve bilinçteki erkeklerle karşılaşabilmek çok zor. Ben olsaydım bu riske girmezdim. Olmaz demiyorum ama riskli. Sevgiler...

bende eczacıyım. bu sektörde çalıştığım için size biraz da milletin bakış açısını göstereyim.

kalfalarla evlenen bayan eczacılar var. ama açıkçası bizim sektörde çok yadırganıyor bu durum. hatta ankarada gittiğim bir eğitimde şimdi hatırlamıyorum bir konuda örnek verilmişti de yine bu şekilde kalfayla evlenen bayan eczacı, sınıftaki eczacıların nerdeyse hepsi gülmüş alay etmişlerdi. ''adam da bulmuş kadını, ohhh valla'' gibi espriler yapılmıştı...

diğer sektörüleri bilemiyorum ama bu sektörde bu konu iş çevresinde özellikle alay konusu oluyor. bir kalfadan öğrenciyken hoşlanan arkadaşım, yine bu sebeplerden ötürü mezun olunca evlenmedi. aile kabul etmedi haklı olarak. bana sorsanız bence de doğru değil. ilerde çok sıkıntıya sebep olur. aşk bitince geriye çok farklı şeyler kalıyor

Şimdi çok iyi anlaşırlar tabi, her kalfaya nasip olmaz eczacıyla evlenip hayatını kurtarmak.

ee sonuç nasıl ne oldu. evlendiler mi.... birde bence bu iş zor olur. geç kadının yüksek olmasını erkek yüksek olduğu zaman bile zor oluyor. benim eşimin çok iyi bir kariyeri var. ben üniv mezunuyum ancak işe giremedim, çokta iyi bir üniversiteden mezunum, . eşim hiç problem yapmıyor, her bakımdan ben daha iyiyim,ingilizcem ona on basar, ancak gel görki arkadaş ortamına girince, ben çalışamamanın ezikliğini yaşıyorum. birde kuzeninin evleneceği kişi erkekmiş. birde lise mezunu. oo bencee bu iş zor

erkeklerin bir kısmı bunu sorun yapabilir. aynı ortam birde. o kalfa eşi eczacı. ve eczanade onun dediği olacak tabiiki.. işi daha iyi bilen olduğundan.
.erkekte zamanla bir aşağılık duygusu oluşturabilir bu. ve sorun oluşturur. belki ortam ve meslek farklı olsaydı bu olabilirdide. zor bence

Son düzenleme:

Yoo bunların çoğu süper eğitim, kültür bilgi seviyesi gerektiren işler değil ki. Şu an mesela meşhur olan hepimizin bildiği bir çok müteahhitten hangisi acaba çok iyi bir eğitme ,kültüre ve bilgi birikimine sahip sahip acaba? Bakın insanlar çalışıp çok para sahibi olabilirler ama eğitim, kültür, kendini geliştirme çok başka şeyler. Ben şahsen bu açıdan evlenecek insanların birbirlerine denk olması gerektiğine inanıyorum bu dediğim de illa maddi anlamda bir denklik değil ;hayata bakış açısı, aile, yetiştirilme tarzı,sosyal çevre, hatta ahlak anlayışı, kadınlar erkeklere hatta insanlara bakış açısı, kültür, eğitim, bilgi yönünde asgari bazı koşulların birbiriyle uyumlu olması o evliliğin sağlam temellere oturmasını sağlıyor. Bunlar ilk başta aşılabilir engeller olarak görülüyor ama aslında hepsi bir bireyin yaşamında temel olan bizi biz yapan şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…