Yahu takmissiniz iscisi diye calistirmak falan diye. Ne iscisi allasen, beraber calisacaklar iste eczanede. Eczane kizin babasininsa ve patron kayinpeder olacaksa yine ayri tabi, ama sonucta para bi aileye gidecek yine ayni sey.
yahu ben işçisi bile olsa arada büyük uçurumlar yoksa olabilir dedim zaten
bu arada çocukla ilgili tek bildiğimiz kalfalığı
belki adamın mesleği var geici olarak orda çalışıyor
ülkenin hali ortada 2 3üniv bitirenler mecburen ne işler yapıyor
hayır bu bile olmasa hayat bu yarın belki çok daha iyi yerlere gelecek kim bilebilir ki bunu
kalfa diye aşık da mı olmasın adamlar nedir yani
ben onu genel olarak söyledim canım
o dükkanın ayrı bi sahibi olsun sen eczacı olarak kullan
hoşlandığın kişi de kalfa olsun bu şekilde söyledim
adam ha senin çalıştırdığın dükkanın sahibi ha da kalfa demeye getirdim yani
bu tabiki çok zor bi durumdur sen mutlu bile olsan eşin işçin diye rahatsız olabilir
(sen derken genelliyorum)
ama dediğim gibi hayat bu hiçbişi garanti değil kaldıki karşıdaki bi erkek eğerki rahatsızlık duyarsa
başka bi işte çalışabilir
ayrıca biz o çocuğun tahsil durumu ne kültür seviyesi ne onu da bilmiyoruz
belki adam zor bi durumda ve geçiciolarak çalışıyor belki kendi mesleği var
neyse konu iyce detaylanmalı bence böyle farazaların üstünden gidilmiyor
benim bahsettiğim bambaşka bişiydi
ama yok kalfa diye kuzeni evlenmeyecekse de hayırlısı..ben yorumumu yapar çekilirim
direk evlen yada oo asla diyemem
eczanenin geliri eczacıya kalır, dükkanın sahibi dediğiniz kişi varsa, o ancak eczanenin kurulduğu taşınmazın malikidir ki, o da sadece taşınmazın aylık kirasını alır.
Konu meslegimden gelince azcik hassasim
Tam yorum yapicam bakiorum siz zaten dogru bilgiyi yazip cevaplamissiniz
Hem tesekkur ederim hemde külturunuzden ötürü tebrik ederim
Benim kadın eczacı ve eşi öğretmen olan tanıdığım var, onlarda bile kadın adamdan kat kat fazla para kazandığı için eşini eziyor, adam kadının her dediğini yapıyor, ister istemez 'Borç alan emir alır.' misali bir denge kuruluyor...
Hukuken kalfa eczacının işçisidir, sigortasını eczacı yapar, maaşını eczacı verir. Fiilen kalfa eczacının gelirine el koysa bile, benim gözümde yine de sonuç değişmez.
İsteyen isteyenle evlenir, ama bence ileride sorunlar çıkacaktır dedim, herkesin kendi fikri.
slm kızlar yorumlarınıza ihtiyacımız var...kuzenim eczacı ailesinin durumu da iidir...eczanesinde çalışan bi tane kalfa ile duygusal yakınlaşması olmuş...işin içinden çıkamadı bana geldi anlattı bugün...teyzeme de anlatmış o asla olmaz demiş...arada meslek farkı var...kuzenime cocuk coook iii davranıyomuş...ben ilerde mutsuz olacağını söledim...evlilikte bayanın üst düzeyde olması bana göre cok büyük bi sorun...kendisine anlatmaya calıştım ama gönlü akmış bi kere...aranızda bu sekilde evlilik yapıp mutlu olan var mı...
erkeklerin bir kısmı bunu sorun yapabilir. aynı ortam birde. o kalfa eşi eczacı. ve eczanade onun dediği olacak tabiiki.. işi daha iyi bilen olduğundan.slm kızlar yorumlarınıza ihtiyacımız var...kuzenim eczacı ailesinin durumu da iidir...eczanesinde çalışan bi tane kalfa ile duygusal yakınlaşması olmuş...işin içinden çıkamadı bana geldi anlattı bugün...teyzeme de anlatmış o asla olmaz demiş...arada meslek farkı var...kuzenime cocuk coook iii davranıyomuş...ben ilerde mutsuz olacağını söledim...evlilikte bayanın üst düzeyde olması bana göre cok büyük bi sorun...kendisine anlatmaya calıştım ama gönlü akmış bi kere...aranızda bu sekilde evlilik yapıp mutlu olan var mı...
Haklisin ama bir adamin is adami ya da muteahhit olmasi da onun zekiligini, basarisini gosterir. Bill Gates'te universiteden atilmis. Okumayip basarili olan' kendini ispatlayan insan sayisi cok ve tabii bunlar okumamis ama hic bi konuda basari da gosterememis insanlardan daha cok saygi goreceklerdir. Cabalayip bi yerlere gelmis bi adamla duz bir lise mezunu adami bir tutmaz kimse ve tutmamali da.
Ayni sekilde elbet hic bi iste basarili olamayan universite mezunlari da var. Ama elinde bi diplomasi dahi olmadan basarili isler yapan bi insan benim gozumde daha da cok saygiyi hakeder. Dolayisiyla konu yine ayni yere geliyor, basari, zeka, kultur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?