evlilikte denklik

yok olay para değil...kuzenim eczacı oğlan kalfa yani lise mezunu....sorun bu....

bence bu konu hiç ama hiç sorun olmamalı üniversite okumuşlarıda gördük önemli olan ne mezunu olduğu değil nasıl biri olduğu kişiliği önemli

Değil mi :)
Ama kızın ailesi tahminimce çok severlerdi damatlarını...
Hatta emin ol bu sefer burda ''kötü kaynana kızımızı istemiyor'' diye konu bile açarlardı :)
:))))
kotu kaynana için kazanlar kaynardi burdada :)
ama $u an eczaci kizin annesi kizinin iyiligini du$unen bi anne konumunda
bu dupe duz çifte standarttt

Cok guzel soylemissin, aynen oyle olurdu. Turkiye sartlarinda kimse buna bi onem vermiyor, ama bence bu da cok yanlis.

Benim dedem koyun okumus cocugu, ogretmeni imis. Gercekten cok basarili ve bilgili bir adam. Sartlay dolayisiyla cok sey basaramamis ama universitede(muhendislik) derslerimde hala zorlandigimda bana yardimci olabilecek seviyede bilgisi var, fabrikalara zamaninda makineler cizmis, politika olsun, matematik olsun her alanda ustune bulmak zordur.

Koyden ilkokul 3. sinifa kadar okumus babaannem ile evlendirmisler dedemi. Simdi 80 yasindalar ve 60 senedir mutsuz bir evlilik suruyorlar. Babaannem gunlerden hangi gunun oldugunu bile bilmeyen, cok cahil bir kadin. Dedem zorla gazete alirmis eve, bunlar okunacak dermis, ama kadinin icinde yok. Bu iki insanin bi evde 60 sene yasadigini dusunun artik siz. Aralarindaki ucurum yuksek oldugundan uc bir ornek olabilir, ama babaannem senelerdir "beni hep ezikler" der, dedem ise "sen anlamazsin sus".. ikisi de hakli, ikisine de yazik. Babannem kendi dengi biriyle evlense kesinlikle daha mutlu olurdu. Dedem icin de aynisi gecerli.

Kendimden bilgi konusunda cok dusuk bi erkekle yapamayacagim gibi, cok yuksek bi erkekle de yapamayacagimi dusunuyorum. Kadin da olsam, ev hanimi olup kocam ne derse onu yapacak bi kadin olmak istemem, dolayisiyla gidip kendimden ustun gordugum (benim icin ustunluk bilgi birikimidir) bir adamla da evlenmem.

bence burada sorun tamamen maddiyat.... kim ne derse desin... o adam üniversitede master yapmış olup iş bulamadığı için kalfa olan biri olsaydı gene aynı sorun olacaktı....

ha birde şöyle bir durumda var hadi dengi dengine birini buldu diyelim... o zaman arıza cıkmayacağı ne malum...? aldatmayacağı, dövmeyeceği yada başka türlü bir sorunu olmayacağı...?

Hayir guzelim, insanlar sadece daha cok para kazanabilmek icin okumuyor. Birseyler ogrenmek, bos gelip bos gitmemek icin okuyorlar. Bu yuzden de okumanin yasi yoktur. Bilgili ama ac gezen bi adami, babadan zengin kafasi 2+2ye basmayan birine tercih etmek te bu sebepledir.

Lisansüstü ile lisans mezuniyetini bile sorun eden diğer arkadaşın konusunu okuyup
bunu görünce gülümsedim :)
Lise ile üniversite arasında fark vardır ama bence..
Yine de ben bir evlilikte eğitim,kariyer farkından daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum.
Görümcen olacak mı eltin olacak mı?
Kp kv den ne kadar uzakta oturulacak gibi
Ve iki insan birbirine karşı böyle güçlü hoşlantıyı,uyumu her zaman yakalayamaz.
Bunu da düşünmek lazım

bencede yerinde bir soru..
toplum olarak bu her kesimde mevcut
kızımı doktor, mühendis, avukat istiyor diyen anne babanın gözleri güler değil mi?
tam tersi oluncada sıkınıtı yaşanıyor..
sosyal statüye göre insanlar hayatlarına yön vermeye calışıyor...
bu kız kendi ayarında biriyle evlense kültür eğitim vs örtüşse bu defa farklı yönlerden sıkınıtılar yaşayabilir evlilik bu
insana nerden darbe indireceği belli olmaz :)
tamamen konumla alakalı bir durum bu kız ne istediğini biliyorsa herşeye de hazırlıklıyım diyoorsa iş bitmiş demektir..
hayat onun, iyisine de kötüsünede kkatlanacak olan o

çok çok ama çok zengin bir aile düşünün, kız ailesi bu. bir de yine kalfa düşünün (ailesinin durumu orta halli olmaya çalışmak). kaç senedir gül gibi yaşıyorlar. ama bu kızın ailesinden kaynaklanıyor, üstten bakmıyorlar, horlamıyorlar. çocuk kızı (arkadaşımı yani) mutlu ediyor, sayıyor, kolluyor, arkadaşımın ailesi de onlara her türlü imkanı gocunmadan, lafını etmeden sağlıyor. ev aldılar, bir evin kirası sürekli onlara gider, araba zaten 2 tane aldılar... yani lüks denebilecek her imkanı sağlıyorlar.

kendi dalından biri ile evlense mesela, ama mutlu olmasa? o zaman ne diyecek kızın ailesi. bu işler zaten kader kısmet, olacaksa önüne geçemezler, bari yüz göz olmasınlar, yutamayacakları laflar etmesinler.

en büyük örnek annem ve babamdır bence..
annem babamdan önce hayata atılmıştı ve çalışıyordu
yani kısacası evlendiklerinde annem ön plandaydı maddiyat olarak
ve hala daha sorunlar olur arada ki babam annemin peşinde koşmuştur vakti zamanında
aslında babamın da gelecekte yükseleceği belliydi güzel bi mesleği ve işi var okuyordu sadece o zamanlar
ona rağmen kısa sürede yaşanan bu maddi ama aslında manevi olan durum sıkıntıydı her zaman
gerçi ezilip bükülen bi kadın da olsan yaranamıyorsun erkeğe ne öylesini seviyolar ne böylesini
her neyse bence önemli olan gerçek sevgi ve saygıları
onlar içlerinde hissedebilirler ilerde birbirimizin başına kakar mıyız bazı şeyleri diye
ama şimdilik üstüne düşmeyin bence kuzeninizin zamana bırakın siz de onlar da
zaman herşeyi getirir beraberinde nasılsa
kaldı ki iyi bi insansa ha kalfa olmuş ha dükkanın sahibi ne önemi var
yarın bigün adamın çok zengin olmayacağı ne malum
Allah aşkına bu mevki makam işlerine önem vermeyin bu kadar
bunlara gelene kadar yarın sağlığımızın nasıl olacağı yada hayata devam edebileceğimiz bile garanti değil
hayatı güzel yaşamak lazım

tamamda bu kalfa iki kategoriyede uymuyorki
o i$i napicaz :)

maddıyat her konuda ölçü olarak görüldüğü sürece mutlu falan olamazlar

onlar kendı aralrında mutlu olsalar bıle aileler ne eder ne yapar soğutur bezdırır onları bırbırınden

evine, karısına değer veren dürüst, doğrucu bir adam olsun da gerisi aşılır ya!
illede lisans okusun deyip işin içine standartlaşma getirmek yanlış bence...
bu devirde ahlak daha aranır öncelik olmalı...

Gercekten de onemli olan o, nasi bi cocuktur ki bu kalfa? Cocuk kalfa'dan ibaret kaldi valla. Kiz o kadar seviyorsa da vardir bi bildigi.
bence $u an kiz pek gorecek durumda deildir bunu yani çocugun kulltur seviyesi vs gibi durumunu
malum a$kin gozu kordur :)

Arkadaşlarıma katılıyorum...
Sözüm kesinlikle meclisten dışarıdır ama bu şekilde evlenip; kocasının eğitim durumunla arkadaşlarına hava atan birçok kadın tanıyorum ben..
Ve ne yazık ki, durum tamtersi olunca birden işler değişiyor ve erkeklerin kendilerinden düşük bir mevkiide olmalarını kabullenemiyorlar.
Erkekleri öne sürüyorlar ama bence kadınlar da dertli bu konuda.
O yüzden insan ilk önce ''empati'' yapmalı ve kararlarını o şekilde vermeli.

kuzeninin şuanda gözü kulağı kapalı bence en iyisi
ama kabullendiğini sayalım çocuğun durumu iyi değil vsyi
(çünkü bizde çocuğu kalfalığı dışında bilmiyoruz hatta belki sizde)
eğer ki ben sevdiğim insana destek olurum onu el ele bi yerlere getirirm ve gurur da duyarım diyorsa ve
ömrünün sonuna kadar karşılıklı olarak bu konuyu açmayacaklarsa ve başına kakmayacaksa amenna
ama yok yarın bigün ilk tökezlemede hop sen benim kalfamdın ne çabuk unuttun diyecekse
hiç başlamasınlar arkadaş boş yere düşman sahibi olmanın anlamı yok
hem kuzenininzn yapısını huyunu bilirsiniz siz ailesi olarak
yarın bigün ne yapabileceğini kestirirsiniz ona göre yönlendirin bari

siyahla belirttiğim kısma katılmıyorum, eczacı olmak dükkan sahibi olmaktan ibaretmiş gibi... eczacı değilim bu arada. bir de mevzu para sahibi olmayı da geçmiş, iş, denklik meselesi... kim kocasını işçisi olarak çalıştırmak ister ki...

Son düzenleme:
Yahu takmissiniz iscisi diye calistirmak falan diye. Ne iscisi allasen, beraber calisacaklar iste eczanede. Eczane kizin babasininsa ve patron kayinpeder olacaksa yine ayri tabi, ama sonucta para bi aileye gidecek yine ayni sey.

ben onu genel olarak söyledim canım
o dükkanın ayrı bi sahibi olsun sen eczacı olarak kullan
hoşlandığın kişi de kalfa olsun bu şekilde söyledim
adam ha senin çalıştırdığın dükkanın sahibi ha da kalfa demeye getirdim yani
bu tabiki çok zor bi durumdur sen mutlu bile olsan eşin işçin diye rahatsız olabilir
(sen derken genelliyorum)
ama dediğim gibi hayat bu hiçbişi garanti değil kaldıki karşıdaki bi erkek eğerki rahatsızlık duyarsa
başka bi işte çalışabilir
ayrıca biz o çocuğun tahsil durumu ne kültür seviyesi ne onu da bilmiyoruz
belki adam zor bi durumda ve geçiciolarak çalışıyor belki kendi mesleği var
neyse konu iyce detaylanmalı bence böyle farazaların üstünden gidilmiyor
benim bahsettiğim bambaşka bişiydi
ama yok kalfa diye kuzeni evlenmeyecekse de hayırlısı..ben yorumumu yapar çekilirim
direk evlen yada oo asla diyemem

yahu ben işçisi bile olsa arada büyük uçurumlar yoksa olabilir dedim zaten
bu arada çocukla ilgili tek bildiğimiz kalfalığı
belki adamın mesleği var geici olarak orda çalışıyor
ülkenin hali ortada 2 3üniv bitirenler mecburen ne işler yapıyor
hayır bu bile olmasa hayat bu yarın belki çok daha iyi yerlere gelecek kim bilebilir ki bunu
kalfa diye aşık da mı olmasın adamlar nedir yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…