yok olay para değil...kuzenim eczacı oğlan kalfa yani lise mezunu....sorun bu....
:))))Değil mi :)
Ama kızın ailesi tahminimce çok severlerdi damatlarını...
Hatta emin ol bu sefer burda ''kötü kaynana kızımızı istemiyor'' diye konu bile açarlardı :)
Sadece şunu merak ediyorum;
Oğlan eczacı, kız kalfa durumunda olsaydı ve aynı şekilde aralarında aşk olsaydı ve evlenmek isteselerdi ne tepki verirdi aileniz?
Ben kısaca tahminlerimi yazayım; okumuş oğlan, iyi bir işi var, e yakışıklı da...
Bundan daha iyi kısmet mi olur???
O durumda tahminimce eğitim farkı gözetmeksizin evlenmelerine izin verirlerdi....
egitim durumunun ucu da maddiyata gitmiyormu
insanlar daha iyi yerleere gelip daha iyi kazanmak için okumuyormu ..
bence ayni kapiya çikiyor sonuç olarak
ailesi içinde boyledir herhalde
yoksa az onceki ornekdeki gibi zengin olsa lise mezunuda olsa sorun olmazdi
Sadece şunu merak ediyorum;
Oğlan eczacı, kız kalfa durumunda olsaydı ve aynı şekilde aralarında aşk olsaydı ve evlenmek isteselerdi ne tepki verirdi aileniz?
Ben kısaca tahminlerimi yazayım; okumuş oğlan, iyi bir işi var, e yakışıklı da...
Bundan daha iyi kısmet mi olur???
O durumda tahminimce eğitim farkı gözetmeksizin evlenmelerine izin verirlerdi....
Hayir guzelim, insanlar sadece daha cok para kazanabilmek icin okumuyor. Birseyler ogrenmek, bos gelip bos gitmemek icin okuyorlar. Bu yuzden de okumanin yasi yoktur. Bilgili ama ac gezen bi adami, babadan zengin kafasi 2+2ye basmayan birine tercih etmek te bu sebepledir.
tamamda bu kalfa iki kategoriyede uymuyorki
o i$i napicaz :)
bence $u an kiz pek gorecek durumda deildir bunu yani çocugun kulltur seviyesi vs gibi durumunuGercekten de onemli olan o, nasi bi cocuktur ki bu kalfa? Cocuk kalfa'dan ibaret kaldi valla. Kiz o kadar seviyorsa da vardir bi bildigi.
en büyük örnek annem ve babamdır bence..
annem babamdan önce hayata atılmıştı ve çalışıyordu
yani kısacası evlendiklerinde annem ön plandaydı maddiyat olarak
ve hala daha sorunlar olur arada ki babam annemin peşinde koşmuştur vakti zamanında
aslında babamın da gelecekte yükseleceği belliydi güzel bi mesleği ve işi var okuyordu sadece o zamanlar
ona rağmen kısa sürede yaşanan bu maddi ama aslında manevi olan durum sıkıntıydı her zaman
gerçi ezilip bükülen bi kadın da olsan yaranamıyorsun erkeğe ne öylesini seviyolar ne böylesini
her neyse bence önemli olan gerçek sevgi ve saygıları
onlar içlerinde hissedebilirler ilerde birbirimizin başına kakar mıyız bazı şeyleri diye
ama şimdilik üstüne düşmeyin bence kuzeninizin zamana bırakın siz de onlar da
zaman herşeyi getirir beraberinde nasılsa
kaldı ki iyi bi insansa ha kalfa olmuş ha dükkanın sahibi ne önemi var
yarın bigün adamın çok zengin olmayacağı ne malum
Allah aşkına bu mevki makam işlerine önem vermeyin bu kadar
bunlara gelene kadar yarın sağlığımızın nasıl olacağı yada hayata devam edebileceğimiz bile garanti değil
hayatı güzel yaşamak lazım
siyahla belirttiğim kısma katılmıyorum, eczacı olmak dükkan sahibi olmaktan ibaretmiş gibi... eczacı değilim bu arada. bir de mevzu para sahibi olmayı da geçmiş, iş, denklik meselesi... kim kocasını işçisi olarak çalıştırmak ister ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?