evlilikte denklik

bence eğitim cok büyük bir sorundur...ne kadar kendini geliştirirse geliştirsin illaki bi yerden belli eder kendisini...maddi yönden gelince kuzenimin egemenliğinde olcak...çünkü başka eczanenin kalfası olarak calışması daha abes olcak....çevrenin sürekli iğnemeleri olacak ve bunlar karsısında sevgilerinin azalacağını düşünüyorum....

ya canım eşimle aramda çok büyük bi eğitim farkı yok fakat aileler arasında baya büyük farklar var benim ailemde üniversite okumamış bi babannem var ama eşimde lise mezunu bi kendi bide ailesi var düşün ben takmıyorum ama yer yer ailesi ailemin yanında aşırı kompleks yapıyo hissediyorum.bence eşler bu sorunu kendi arasında aşarsa gerisi hiç önemli değil...

her ne kadar kişiye göre değişse de ben her zaman erkeğin eğitimli olmasından yanayım.. ne kadar kazandığı falan değil önemli olan, aldığı eğitim.. evet kendini geliştirmek önemli ama zaten geç olgunlaşan erkeklerde bir de eş daha eğitimli ise ne yazık ki ciddi pürüzler çıkabiliyor evliliklerde.. tabi bu benim şahsi görüşüm

Bence evlenecek çiftin dil-din-ırk uçurumu olabilir ama eğitim-görgü-kültür denkliği bir evlikte olmazsa olmaz.
Eğer adam kendini yetiştirmişse, okuyan, gündemi takip eden, bir ortamda nasıl davranacağını bilen biriyse sorun olmaz ama aksi halde çok ciddi sorunlar yaşarlar. çevremde bu tip evlilikler yapan çok oldu ama bir tek mutlu örnek bilmiyorum.
mesela geçen yaz bir arkadaşımız memleketinden bir kızla evlendi, belki evlerinde çok mutlulardır ama arkadaş ortamlarında hep sıkıntı yaşıyorlar, çok basit bir örnek daha geçen hafta sonu bir bakanın açıklaması hakkında konuşuyorduk o kim dedi, ister istemez donup kaldık... (okuma yazma bilmeyen ninem bile başbakan yardımcısını tanır, bu eğitimle değil yaşam tarzıyla alakalı bir sorun)
aynı şeylerden zevk alamazlar, aynı kişilerle anlaşamazlar, aynı filmlerden hoşlanmazlar v.s. v.s.

kuzenim ii ce cıkmaza girdi...napcağını bilmiyor....neyi tercih edeceğini bilmiyor...ben de zaman bırak dedim...cocuk ise ii bir insan...gecen gün birlikte yemeğe cıktık...ama bi yerden belli ediyor eğitimsizliğini...kuzenime de dedim ömür boyu bu eksiklikle yasayabilrsen öle evlen dedim..yoksa evleneyim ben onu değiştiryeim olmaz dedim...şimdi kara kara düşünüyo...

benim bekar kız arkadaşım var 38
yaşında (aslında evde kalmış sayılır) gelen taliplerinin hepsini geri çevirmiş neden beğenmedim sorduğumda söylediği"hiç biri bana denk değildi "diyor birisinide ağzı sarımsak koktuğu için elemiş, "zaten bu yaştan sonrada evlenmem malum o iş içinse hiç evlenmem diyor" namazında niyazında ,erkeklerdende kaçıyor zaten , düzenli bir hayatı var, o düzendende asla şaşmıyor, birde evlenenlerin çoğu dengini bulamadığından çoğu mutsuz diyor, yani gözü korkmuş

bence denklik bişey yok
erkek okumuş olunca iyi kadın olunca kötü
ha hoş karşılamayan olabilir saygı duyarım ama bence bu durum da bi anormallik yok

Ben de eczacıyım.Bu konu hakkındaki fikrime gelince, biraz da olsa denklik olması gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle yanında çalıştırdığı, kalfası konumundaki bi insanla evlilik çok zor olur.Eczane içi işler çok karışır.Adam kalfa konumunda kalsa, eşi onu eziyormuş adam da eziliyormuş gibi olur, adam da ''patron'' gibi davransa bu sefer de içten içe kızın hoşuna gitmez, işime kendime müdahale ediliyormuş gibi hissederim ben şahsen.

Hadi eğitim farkını da geçtik, kalfayla evlenmek iç güveysi almak gibi bi şey. Eğitim farkı, kültür farkı, hepsinin ötesinde bence bu.Yanında çalıştırdığın iç güveysi gibi olan bi adam. 7/24 beraber olunacak bi de. Böyle bi adama aşık kalabilir misin ?

Biraz gerçekçi olun, kadın her zaman erkeğin güçlü olmasını istemez mi, yanında kendini güvende hissetmek istemez mi ?

Benim eczanem olmasa ne olacağımız meçhul olan bi evlilikte ne kadar kendimi güvende hissedebilirim ki ben ?

Eğitim farkı var, muhtemelen kültür farkı var, maddi durum farkı var, var oğlu var.

Hem egitim muhtemelen de kultur farki var.Eger iliski sevgililik boyutunda kalsa tamam bir yere kadar ama olay evlilik olarak boyut degistirdiginde goze batmayan seyler fazlasiyla batar.Kuzeniniz bunu tolere edebilecek mi omur boyunca.Bir suru tin tin,cahil cuhela universite mezunu var evet ama tum universite okumamislar da kulturlu,bilgili,arastirmaci ruha sahip falan degil kimse kendini kandirmasin.

bu kız benim kendi kardeşim ya da kızım olsa yapma derim
mesleğini eline almış zengin bir ailenin kızına tabi ki iyi davranacak zaten kötü davranmak gibi bir durumu yok adam kadının emri altında çalışıyor
yani iyi davranması bir lutuf değil
niyetinin maddiyat olmadığını nerden bilebiliriz
geri kafalı bir düşünce gibi gelebilir ama bence evlilikte adam kadından gelir bakımından üstün olmalı
bu durumun tam tersi olsaydı kız eczacı kalfası adam eczacı olsaydı kimse ses çıkarmazdı.

bence mesele denklik değil burada ailenin izin vermiyor olması
aile herşeyden önemli muhakkak ortak akılla sorunlara çözüm bulmakta fayda var
yalnız denklik meselesine gelince daha öncede böyle bir konu açılmıştı ve şöyle yazmıştım
ben 2 üniversite bitirdim ikisinide dereceyle şimdi ülkenin en köklü kuruluşlarından birinde sıradan bir çalışanım
eşim ise eğitimini çeşitli sebeplerden lisede bırakmak zorunda kalmış, asgari ücretle çalışan bir işçi
fikir olarak oldukça uyumlu bir çiftiz ailelerimizde uygun gördü evlendik çok şükür çok mutluyuz
ne eğitim durumumuz ne de maaşlarımız mutluluğumuza engel değil herşeyi ortak yaşıyoruz elhamdulillah

ben de sana kesinlikle katılıyorum canım.....çocuk kendini öle cok da geliştirmiş birisi değil...habire pot kırıyo.....ask sarhoşu olmuş mantıklı düşenemiyor....

tamamen o ıkı kişinin hayata bakışına,-geldikleri sosya kültürel ortama-yani iki aileye,birbirine karşı saygı ve sevgisine bağlı göğüslenecek şeyler olacak eczacı eş dendiğinde bi çok insanın gözünde dolar işareti oluşuyor,burda erkeğin bakış açısından emin olmak lazım,ilerde komleks yapma olasılığı yüksek,kadınında güçlü bir erkek görme isteği,burda kadının erkeğe cıddı saygı beslemesi;guvenmesi ve sevmei gerekiyor acele etmeden ilişkinin gidişatına bakmak lazım.Ben etikete önem verdiğimden güzel giden bir ilişkiyi korkup bitirdim ve uzun vadede mutsuz oldum

bu eczacı kalfa aşkında erkek çok slnsi kurulmuş ve eğitimli ve paralı kadın var erkeğin neyi ben böyle erkeğe saygı duymazdım adam ezik ki evlenirse kadının burnundan getirir,hangi erkek olsa bu hatunu kaçırmaz ,bence kalfayı işten çıkarsın aşkada vede etsin ,ben adama güvenmedim,

eczacı eş dendiğinde bi çok insanın gözünde dolar işareti oluşuyor

Aklımdaki cümlenin aynısını kurmuşsunuz :) Ben bu dolar işaretinden mütevellit, hali vakti yerinde olan adamlara bile süpheyle yaklaşıyorken bahsedilen arkadaşın gözü epey kara olmalı. Gözü kara aşklar bizden geçti galiba, bilemiyorum :)

Ben de üni mezunuyum nişanlım lise mezunu ama iyi bir işi var.
Ben daha iş bulamadım o yüzden pek sorun olmayacak bizde yani iş bulsam bile onun kazandığını uzun süre kazanamam.
Fakat maddi açıdan kadının daha fazla kazanması durumunda bazı erkekler komplekse giriyor. Yani bu durumda erkeğin karakteri çok önemli. Özellikle eczacılık okuyan bir insanla lise mezunu arasında çok fark vardır bence.
Tabi yine karar onlarındır bişey diyemem.

Bence kuzeniniz yanında çalışmıyo olsa başka birinin yanında çalışıyo olsa tamam ama yanında kalfa olan biriyle olmazmış gibi geliyo.Çocuk kuzeninize zaten çoook iyi davranacak mecbur.Kuzeniniz patronu bunda iyiye yorulacak bişey yok.Eger çocuk gerçekten kızı seviyosa.Erkeklik gruruna yediremez ve bence ayrılır işten.Başka yerde çalışır ve bi ilişki olur ama diğer türlü olursa bence bi menfaat vardır bu işde.Hiç bir erkek karısının sevgilisinin amiri patronu olarak görmek istemezz.Eczacılar hem iyi para kaznır hemde devlet kapısı.Bilen kimse kaçırmak istemez.

Evlilikte denklik önemli. Ben yaşadığım için biliyorum. Ben üniversite mezunuyum, doktoramı da yaptım. Eşim ortaokul terk. Ben sorun yapmasam da obana belli etmedi ama yürümüyor, çünkü sürekli üste çıkma çabası var. Hep kendi dediğini yapıyor, sürekli eleştiriler, beğenmemeler... Olmuyor. Yol yakınken hiç girmesin bu işe derim.
Başlarda insanın gözü kör oluyor ama evlilik çok farklı birşey.
Kesinlikle hata yapar fikrindeyim.

kuzenin evlenmek için şart koşsun.. Çocuk, kuzeninden hiç bir maddi desten beklemeden, kendi maaşından birikim yaparak kendine bir eczane açsın..

Kalfa olduğuna göre bir eczacının sahip olduğu tüm bilgiye vakıftır sanırım. Kuzeninin çevresi vardır, mezun olmuşa ama eczane açmaya gücü yetmeyen birinin diplomasını kiralasınlar.

Eskiden başkasının diplomasını kiralayıp eczane açılabiliyordu. Hala mümkün mü bilmiyorum ama eğer mümkünse söylediğim gibi yapabilirler..

Hem çevre baskısından kurtulurlar, hem çocuk maddi açıdan ezilmemiş olur, hem de kuzenin bu şartı koştuğunda çocuğun ilk tepkisine bakarak gerçekte çocuğun beklentilerinin ve amacının ne olduğunu anlar.

Bazı arkadaşların da dediği gibi kimin ne olduğu bilinmez. Belki de kuzeninle birlikte olmasının sebebi para..

Eğer gerçekten kuzenini seviyorsa bu teklife sıcak bakıcaktır..

Ayrıca üniversite konusuna gelince ikinci öğretim olarak özel bir üniversiteye yazılıp tahsilini tamamlayabilir veya en olmadı açıköğretimden tamamlar..

Eğer hislerinde samimiyse söylediklerim yapılmayacak şeyler değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…