evlilikte denklik

eczanenin geliri eczacıya kalır, dükkanın sahibi dediğiniz kişi varsa, o ancak eczanenin kurulduğu taşınmazın malikidir ki, o da sadece taşınmazın aylık kirasını alır.

buraya çok takılı kaldın sen ama canım yaa
benim söylediğim tamamen soyut farklı bişiydi
neyse kısacası bu konuyla ilgili söyleyeceğim şu:
ikisinin de eğitim seviyesi vs her neyse artık bayan oturup kalkıp ben daha çok kazanıyordum/kazanıyorum
derse boştur onlarınki..isterse adam 5üniv okusun mesleği olsun bu gibi konuşmalar zaten yıpratır
haklarında hayırlısı..

yanlış anlama olmasın diye belirttim ben, ben demesem başka eczacı diyecekmiş zaten.

bence tabiki mutlu olurlar neden olmasın. hani fabrikatör, Armatör, genel müdür vs. felan olsa maddi manevi olmaz uyum sağlanmaz derim ama şu durumda eczacı ve satış danışmanı diyelim gayette uyumlu.

Son düzenleme:
Evlilikte denklik önemli

Kuzenin evlendi diyelim

1- Çevreden gelecek sözlere kulak tıkayabilecekler mi
Mesela "aaaa şu adam var karı parası yiyor karısısın işçisiydi eskiden"

2- Erkek egosu bir yerden sonra kendini küçük görmeye başlar
Şiddet ve aldatmaya yönelebilir

3- Kadının zamanla aşk birer göz açılır kocasını küçük görmeye başlar
farkında olmada ezer.

canım sorun çocuğun lise mezunu olması değil ki ,kuzenin çocuğun patronu bir nevi ...

asla kuzenin kadar para kazanamayacak ,kuzeninin içinde herşey ukte olucak

Kuzenime iyi davranıyor demişsin ,tabiki iyi davranır gerçekten sevdiğini düşünmüyorum ,hayatını garantiye alıyor adam ...

Artık erkeklerde maddi durumu iyi olan bayanlarla evlenme peşinde ,evlenmeye karar verseler ben ne kadar kazanıyorum ki diyip

kestrip atıcak ,kuzenin parasıyla kendisine bir eş almak istiyorsa buyursun yolu açık olsun ...

Kullanılmaya hazır olsun şimdiden ..

Tanıdığım çok mutlu bir çift var.
Biri 12, biri 7 yaşında iki kızları var.
20 yaşında evlenmişler.
Bayan üniversite mezunu kurumsal bir firmada çalışan çok çok güzel bir hanım.
Eşi ilk okul mezunu 9 kardeşli bir ailenin 6.çocuğu...
Sınıf farkı, kültür farkı, seviye farkı ben bunlara gülüyorum.
O bey hayatımda gördüğüm en pozitif, kompleksiz erkek.
Evlerinde her şeyi birlikte yapan çok tatlı bir çiftler.
Kızlarının gözlerinin içi gülüyor.

Eczacı ve kalfa arasındaki seviye farkı değildir.
O eczacının ve kalfanın karakterleri, olgunlukları, yaşadıklarını sindirmişlikleri arasındaki farka seviye farkı denir.

kime göre neye göre üst düzeyde? üst düzeyde olmak illa üniversite mezunu, iyi bir gelire sahip olmak değil bana göre, ben kafa yapısına düşüncelerine yaşam tarzına göre değerlendiririm karşımdakini kafa yapım uyuyorsa mutlu olabileceğimi düşünüyorsam gerisi boş

yorum yazan herkese coook tşkler....ben cocukla da tanıştım....fena bi tip değil ama bazen patavatsız davranışları oluyo...o zaman hemen kuzenim onu toparlamaya calışıyo...maddiyat sorun değil...kuzenimin işleri zaten cok ii....sorun onun yanında calışıyo olması...ordan cıksa baska eczaneye girse olmaz...başka iş kursa olmaz....işte sorun bunlar para kesinlikle değil...

hem insan eşinin mesleği ile de gurur duyuyor..mesala benim eşim acil tıp doktoru...kendimi onun yanında daha güvende hissediyorum...erkeğin rolü evlilikte daha farklıdır...bilemiyorum belki onların da güzel bi evliliği olablir ama bence 1-0 eksikle hayata başlıyolar....

Mhb :) burdakı yazılanları okumadım
Ben eşimden bir tık daha üstüm
eşim 2 yıllık ben fakulte mezunuyum
maas olarak daha yuksek alıyorum hıc sorun yapmıyoruz onemlı olan kadının bunu erkege yansıtmaması:)
severek evlendımcook mutluyum
bızede dedıler daha yuksek mevkııden bırıyle olsun dıye ama
para pul bı yere kadar gonul doymadıktan sonra Para veyahut mevki olsa ne olacak
Aşk diyorm:)

ben de evliliklerde eğitim durumunu önemserim.

ama eğitim farkı olmasına rağmen uyum sağlıyorlarsa da neden olmasın.hemen kestirip atmamak lazım.aşk da kolay bulunmuyor sonuçta.

her ne kadar biri lise biri üniversite mezunu olsa da aynı ortamda çalışıyorlar yani birbirlerinden çok farklı ortamlarda bulunan insanlar değiller.

burada sorun bir aileler olabilir.aileler arasında da maddi ve kültürel olarak çok fark varsa bu sorun yaratabilir.

bir de erkeğin kadının yanında çalışıyor olması sorun yaratabilir.ama ciddi geleceğe dönük bir planları olursa erkek başka bir eczanede iş bulabilir böylece aralarındaki işçi işveren durumu da kalkar.

yaşları da önemli artık belli bir yaşı geçmiş iki olgun insanlarsa doğru kararı vereceklerdir.sonuçta insan belli bir yaştan hayata sadece duygularıyla bakmamayı öğreniyor.

Zor bir durum ve karar bu arkadaşım... Kuzenin çok çok iyi düşünmeli, böyle bir durum ve kültür farkı varsa... Ki demişsin, pot kırdığı oluyor, onu kuzenim toparlıyor diye... Şimdiden göstermeye başlamış sanki farkları. İlk zamanlar iyi gider bu tür ilişkiler, sonradan erkek ezilmeye başlar. Benim de bu tür bir ilişkim oldu, gerçi üniversite öğrencisiydim o zamanlar. Ona rağmen birlikte olduğum insan eğitim farkımızdan rahatsız olmaya başlamıştı ki kendisinin işi ve kurulu düzeni vardı. Benimse umurumda değildi bu fark, uyuşabiliyoruz, oturup her konuda konuşabiliyoruz, ilişkimizi yürütebiliyoruz bu sorun olmamalı diye. Ayrıldıktan sonra farkettim ki aslında çok önemliymiş. Sizdeki durum ise benim durumumdan daha zor, işçi işveren durumları da var çünkü işin içinde.

canım ekonomik olarak sorun olmaz belki ama eğitim olarak büyük fark var arada ve bu bence büyük sorun olur.

Tamam da kuzeniniz eczacı sadece.
Ben öyle aman aman bir uçurum göremedim .

Üniversite insana okuduğu alan da uzmanlık katar , kültür ise farklı .Diyelim ki bu kişi üniversite okumamış varlıklı kimse olsaydı eminim bu önemsenmezdi en azından bu kadar.
Basit bir örnek vermek gerekirse çok kitap okuyan , meraklı ,kendini geliştiren kimsenin üniversiteli birinden farkı yoktur , fark sadece diploma olur.

Mesele maddiyat ve burda sana hak vermemek işten değil bu iş zor.

Son düzenleme:

canım bu konu yoruma cok musaıt bı konu ben bı sakınca goremedım 26 yasındayım 3,5 yıldır evlıyım ben unı mezunuyum esım lıse mezunu çok şükür bu konuyla ılgılı bı sorun yasamadık...
Ama aıle yasam tarzı gorgu ahlak bunlar sorun oluyo evlılıkte yaşam kalıtesı aılesı bence kuzenın once bunlara bakmalı ben eşımle bu tarz sorunlar yasıyorum gorgu ve kultur farkı kultur okumakla degıl kendını yetıstırmektedır sorun olacagını sanmıyorum...

haklısın arkadasım ama bununla alay eden ınsanlar varya once kendılerıne donup baksınlar bence çok yadırgadım ınsanlıktan sevgıden yoksun karakterlermıs...
Benım esımde tıbbı mumessıl cok eczacısı var kalfasıyla evlı ve aynı dukkanda mutlu mesut gecınenler ınsanların temızlık yuregınde olcak kultur ahlaka bakar sevıye farkı bunlar ucurum olur ınsanlar arasında egıtım maddıyat degıl...

eczacı erkek, kalfası bayan olsa bu söylediklerinize hak verirdim. ama toplumda hadi bırakın toplumu insanların yapısında bu vardır bence. evlilikte erkeğin bir adım önde olması gerekir. tamam adam lise mezunudur, ama iş olarak karakter ve hayat görüşü olarak kendini ilerletmiş ve eşini geçmiştir. erkeğin önderliği yapamadığı, kendini para maddiyat yada konum olarak ilerletemediği evliliklerde bu anlamda çok sıkıntı çıkıyor.

eşler birbirini kabul etse bile çevre bırakmıyor. üniversite hastanesinde eczacılık yapan bir arkadaşım, yine ordan asgari ücretle çalışan yardımcı personelle evlenmek istedi. ailesi kıza kan kusturdu, maddiyat ve eğitimden dolayı. arkadaşım sağlık yönünden hastanelik olunca kabul ettiler, ama gel gör ki anne babası hala çocuğu beğenmez, laf sokar. arkadaşım arada anlatır. evlendi bir çocuğu oldu hala aynı hikayeler. farklı senaryolarda.

velhasıl biz gözümüzü bazı şeylere kapatamayız. denklik gerekiyor. özellikle erkek açısından bu konu sıkıntı oluyor ilerde...

açıkçası bende çok olumlu bakmıyorum bu duruma.
bunu uzun sürede olsa sorun etmeyen erkek nadirdir.
benim eşim eczacı,bazen anlatır eczacıları ama hiç böyle bir durum duymadım eşimden henüz.
meslek ayrımı yapmaksınız söylüyorum,erkek kadına göre hem kendini rahat hissetmek için hemde iki taraflı sorun olmaması için bir tık önde olmalı bana göre.
1 yıl değil 2 yıl değil,ömrü birlikte geçirmek için evleniyorsunuz,illaki bir yerde patlak verir bu durum.
benim kuzenim 7 sene evvel evlendi.
kendisi hemşireydi,eşi lise mezunu.
tüm aile evlenmesine karşı çıktı.direndiler ve evlendiler.
eşi 3 yıldır iş bulamıyor,evi kuzenim geçindiriyor.
daha geçen hafta abimin düğününde hep beraber otururken sorunlarını anlatıyordu,
ve annesine döndü aynen şöyle dedi:
''keşke beni dövseydin,odaya kitleseydinde gene mani olsaydın evlenmeme''

bu biraz uç bir örnek olabilir ama en yakınımda gördüğüm bir olay olduğu için anlatmak istedim.
konu sahibi demiş sorun maddiyat değil,başka yerde çalışsa olur diye.bana kalırsa gene olmaz gene olmaz.

Bu şekilde bi evlilik yapmadım ama yapan çok arkadaşım var.. Bence sadece duygularıyla hareket etmesin.. Sadece meslek denkliği değil ki bu, eğitim herşeyi etkiler.. Şimdi hoşlanıyo ama ileride evlenincw bütün hareketleri batar, maddi konular gündeme gelmeye başlar ve maalesef ayrılığa gittikten sonra olan çocuklara olur .. Bence kırk kere değil kırk bin kere düşünsün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…