- 10 Ocak 2016
- 292
- 195
- 23
- Konu Sahibi mandalinakafa
-
Canım kayınvalidem uzak bizden aynı evde değiliz sadece tapusu onun üstüne yani ev onun iki katlı ve üstte eltim var.. zaten aynı evin içinde hayatta yapamam ki..Sadece çok paniklediğim için hastalığımla ilgili bu evi geçici olarak kullanalım diye.Çünkü herkesin malı mülkü var burada senin diyorlardı eşime o ev senin git otur.Bende dedim ki bi süre otururuz sonra tapuyu verirlerse çıkarız başka yerden ikimiz de çalışırsak ev alırız vs diye..Ama olmadı tabi..Çocuk olayına gelince aşırı düşkün yada meraklı değilim sadece bir hastalık varsa önlem almak adına...fikrim ne biliyor musun
kendi kendıne etmişsin
ben sadece şuna takıldım
basından herkes hersey kendını bellı ettı dıyorsun ama en basından bebek düşünüp tüp bebek için kv evıne yerlesıyorsun
bu kadar mı cocuk ozlemı ıcındesın
hıc mı dusunmuyorsun evlılıgım ne olur , eşim cocuguma baba olabılır mı
ortamı bır koklayıp havasını hıc mı almak ıstemedın
evlenır evlenmez bu cocuk merakı nedır ben bunu anlamadım cıdden
ben de 3 senelık evlıyım
cocuk asılama ya da tüple olucak
eşimle de cok mutluyum ama gıdıp de param yoksa kv evıne oturup cocuk yapmam
kendı annemın evınde bıle yasamam
sendekı delı cesaretı olmus kusura bakma
ben en cok buna takıldım
çocuk olsun da nasıl olursa olsun
evet herşeyi anlatmak doğru değil ama hastalığı yaşayan bilir..Ben part çalışıyorum ve 630 lira maaş alıyorum bunu da söyleyim bari :)ayy
canınız sıkkın ama valla buradan da tavrınız çirkin göründü
yani ortada çocuk yok daha hastaneye nasıl gideriz diyorsunuz önce bir olsun çocuğunuz
neden her haltı anlatıyorsunuz
yok adet olamıyorum yok çocuğum ya olmazsa kv ye bundan ne
bir de cidden ikiniz de çalışıyorsanız neden bu kadar borç harç para muhabbeti var
ikiniz çalışıyorsunuz 3000-4000 geliriniz vardır eee
15000 kredi dediğiniz bir yıl sürmez ödemesi
eşinizin aileciliği bu anlattıklarınız ile görülmüyor
evet abilere daha çok para verilmiş olabilir, evet elti dedikoducu olabilir, evet elti çalışmıyor siz çalışıyor olabilirsiniz ama bunları takmayın
siz kendi hayatınızı onlardan bağımsız yönetin
araba lazım ise ona verdin bize neden vermedin diye değil, zor oluyor nasıl yapsak diye isteyin
mahalleyi de biliyorsunuzdur, iki dolmuşu da taşınırken
eltiye bakıyorlar bize de baksınlar mantığı sezinledim sizde kusura bakmayın
Ben kendimi ifade edemedim galiba.Birincisi biz düğünde toplanan paraları eşimin bekarken çektiği bi kredi borcu vardı onu ödedik kapattık...Çok enteresansınız dediklerinizin bir tutarlı yanı yok. Tüp bebek yaptırma ihtimaliniz var diye kaynana yanına taşınılır mı? kaldı ki evin içini yaptırmak için 15 bin kredi çektik diyorsunuz onu verene kadar tüp bebek için çekerdiniz o parayla 2 kere tüp bebek yapılır çok anlamsız bana çok mal mülk para olaylarına giriyorsunuz gibi geldi. Takıları paraları zaten vermemişsiniz o bile tedaviyi fazlasıyla karşılardır ayrıca abisi size arabasını verme zorunda değil ki. Ya da eltine 400 tl veriyorsa torun var diye yardım amaçlı veriyor sizde ona bakarsanız o evde yiyip içiyorsunuz yani. Hem bize müdahale ediyorlar deyip hem diplerine yerleşmek zaten mantıksız. Doktor size evet tüp olacak başlıyoruz da dememiş yani.
evet herşeyi anlatmak doğru değil ama hastalığı yaşayan bilir..Ben part çalışıyorum ve 630 lira maaş alıyorum bunu da söyleyim bari :)
Eşimin aileciliği bu değil zaten tek sorun dabu değil.Sürekli bana laf sokmaları bozmaları herkesin içinde suçlamaları ve eşimin yanımda duymasına rağmen sessiz kalıp cevap verememesi..Yanımda zazaca masus konuşmaları...Her olayda gelin yaptı diye suçlamaları ve haberim bile yokken..Eşimde usulüne uygun kırmadan laf versin istiyorum ama hiç birsey diyemiyor..sessiz kalıyor
Ben kendimi ifade edemedim galiba.Birincisi biz düğünde toplanan paraları eşimin bekarken çektiği bi kredi borcu vardı onu ödedik kapattık...
İkincisi ev için 15 bin çekmedik bu paraya hem evi yaptırıp hemde küçük uygun bir araba alırız diye düşündük işe gidip gelme adına.Ama ev öyle bi para yedi ki şok olduk..Elimizde araba için para kalmadı.
Üçünsü kayınvalidemle aynı evde değilim sadece tapu onun üstüne..evi de uzak...
Mesela şöyle düşün arkadaşımm eltime zaten hepsine mesafeliyim gerektiği kadar konuşuyorum ki laf taşımasın diye.Kızı ortaokula gidiyor ve kocaman maşallah benim çocuklara hiçbir sözüm olamaz ama eltimin anası danası hepsi birbirine yakın sürekli gelip giderler bu beni ilgilendirmez ses resmen benim evimde o cocuk o evde bir koşturuyor sorma.Küçük olsa anlarım ama bunu eltimin demesi gerekmez mi bak kızım aşağıda amcanlar var hani daha dikkatli olalım.Çocuk çamaşırlarıma su döküyor kaçıyor.Konuşuyorum çocuktur diyor.Bahçe kapısının anahtarını ailesine vermiş yazın balkona bi çıkıyorum başka başka adamlar.Meğer eltimin yok abisi yok dayısı ben yeni evliyim yazın yeri gelir balkonuma kocamla kahve içmeye vs çıkmak isterim şort giyerim ben mecburmuyum senin abini dank diye bahçemde görmeye???bakın bunlarda haklısınız
ama yukarıdaki yazınız hep para üzerine olmuş
eşinize de öyle yaklaştı iseniz o da bu tepkiyi verir
630 TL ile part time ne işi yapıyorsunuz ki
ben gece geliyoruz vs denilince daha düzenli bir iş düşünmüştüm açıkçası
çalışmayın yani 630 tl için gece gece
bu arada da eşiniz böyle birisi size laf sokulunca kendi cevabınızı kendiniz verin
yanınızda bilmediğiniz dilde konuşmaya devam ederlerse kalkın evinize gidin zaten anlamıyorum muhabbeti hadi eyvallah deyip kalkın gidin
siz susarsanız ve kendinizi eksik hissederseniz ezerler
çünkü işte eltinin çocuğu var senin yok vs vurgusunda da bunu size hissettiriyorlar gibi geldi
uzak durun mesafeli olun bir şeye kızınca da bunu muhatabına söyleyin eşinize değil
eltinize laf taşıma deyin mesela, bunu da eşiniz diyecek değil ya
Bebek konusunda Haklısın..Anne sevgisinden o kadar eksik büyüdüm ki anne olmak istemini içimden atamıyorum..ama ben onlardan bişey beklemiyorum kendim için sadece oğluna yapsın ben yoksa çlşıyorum zaten..Hani senelerce yapmış onlara diyeblir ya bak bu oğlum zor duumda diyebilir..anne sözü dinlemeyip kendini yakmışsın şimdide tedavi ile bu bebek sahibi olmak için çabalıyorsun.neden bu çaba,seni hep haksız bulan bu adama niye çocuk vermeye çalışıyorsun?
ayrıca evet beklentilerin de haksızsın.milletin verdiği ile yaşama planları yapmak çok saçma.
Bebek konusunda Haklısın..Anne sevgisinden o kadar eksik büyüdüm ki anne olmak istemini içimden atamıyorum..ama ben onlardan bişey beklemiyorum kendim için sadece oğluna yapsın ben yoksa çlşıyorum zaten..Hani senelerce yapmış onlara diyeblir ya bak bu oğlum zor duumda diyebilir..
evet herşeyi anlatmak doğru değil ama hastalığı yaşayan bilir..Ben part çalışıyorum ve 630 lira maaş alıyorum bunu da söyleyim bari :)
Eşimin aileciliği bu değil zaten tek sorun dabu değil.Sürekli bana laf sokmaları bozmaları herkesin içinde suçlamaları ve eşimin yanımda duymasına rağmen sessiz kalıp cevap verememesi..Yanımda zazaca masus konuşmaları...Her olayda gelin yaptı diye suçlamaları ve haberim bile yokken..Eşimde usulüne uygun kırmadan laf versin istiyorum ama hiç birsey diyemiyor..sessiz kalıyor
Mesela şöyle düşün arkadaşımm eltime zaten hepsine mesafeliyim gerektiği kadar konuşuyorum ki laf taşımasın diye.Kızı ortaokula gidiyor ve kocaman maşallah benim çocuklara hiçbir sözüm olamaz ama eltimin anası danası hepsi birbirine yakın sürekli gelip giderler bu beni ilgilendirmez ses resmen benim evimde o cocuk o evde bir koşturuyor sorma.Küçük olsa anlarım ama bunu eltimin demesi gerekmez mi bak kızım aşağıda amcanlar var hani daha dikkatli olalım.Çocuk çamaşırlarıma su döküyor kaçıyor.Konuşuyorum çocuktur diyor.Bahçe kapısının anahtarını ailesine vermiş yazın balkona bi çıkıyorum başka başka adamlar.Meğer eltimin yok abisi yok dayısı ben yeni evliyim yazın yeri gelir balkonuma kocamla kahve içmeye vs çıkmak isterim şort giyerim ben mecburmuyum senin abini dank diye bahçemde görmeye???
Eşime diyorum ki bak beni sallamıyorlar sen usulunce konuş belki seni dinlerler yok...Canım ben eşime iyi davranıyorum güzellikle söylüyorum almıyor masus sakayla laf vuruyorum olmuyor.Herkesin içinde kocama sınava gir polis ol da belki karında aklını başına alır diyor kayınbabam.Benim neyim var namusumla çalışıp geliyorum aklımı başıma alacak ve kocam ağzını dahi açamıyor..Neyi var benim karımın diyemiyor ?Bu beni bitiriyor olay maddi değil sadece...
Oğluna sağlıklı uzun ömürler dilerim.Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez tabi.Bende ne kendi aileme ne onların ailesine bişey demedim.Sadece eşimle konuşuyoruz bu durumu..Tabi önemli olan şehir değil insanlıkları..bir de bu "hastalığı yaşayan bilir" sözününe ithafen iki satır yazayım
tüp bebeğim var
sıfır sperm hiç çocuğunuz olmaz sizin teşhisi ile
ne annem ne kv dem bilir bu durumu
kimseye söylemedik oğlum 6 yaşında şimdi
görümcem tüp bebek yaptırdı onunki olmadı ama nasıl davranacağımı bile bilemedim destek olmak için ne yapayım diye
yani bunu kimse bilmezse sizi kimse de germez
bu arada tüp bebek yaptırdık, evimizi satıp kiraya taşındık vs vs kimsenin haberi dahi olmadı aynı şehrin içinde
kendi aileniz kurun onun anası, bunun abisi vs vs uzak durun
eltimi 5 yıldır görmedim evlerimizin arası 10 dakika mesela
küs vs de değiliz
kv'de de karşılaşmadık hiç
böyle yaşamlar da var yani cümbür cemaat yaşamaya gerek yok
bire de ufak bir dip not da yazayım da
benim eşim de kürt yani kişilerin nereli oldukları değil ne oldukları önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?