Evlilikte eşlerin aileye düşkün olması

Anne baba olmakla görev sona ermiyor.evlatlarimiza karşı nasil anne babalariz buda onların sınavı.

Eşim bunlar dışında çok iyi bir insan.Ne aldığıma karışır ne giydiğime ne ailme gitmeme bi laf eder nede baskı yapar.Boşanmak vs istemiyorum ama bende bir kadınım benimle gurur duyması gerekirken ne bilim ben farklıyım çünkü az da olsa evime katkıda bulunuyorum elektiriği suyu faturamı ben ödüyorum buna rağmen onlar el üstünde tutulması benim zoruma gidiyor.Eşimde diyor ki emin ol ilerde bizim de çocuğumuz olsa tabiki torunları bize de yapacaklar diyor.Ben inanmıyorumbuna.çünkü annesini sevdiğiniz çocuğu seversiniz,komuşunuz arkadaşınız dahi olsa annesini o kişiyi seviyorsanız çocugunu da ayrı bir korursunuz..
Ben Mersinliyim ya sen nerelisin ?

Neden kadınlar kendilerini sürekli eltileriyle kıyaslar? Benim de eltim var ama hiç 'onun şuyu yok benim var. onda o var bende yok' diye kıyasa girmedim. Herkes kendi yağında kavrulsun. İşinize gücünüze bakın bir rahatlayın. Dedikodu yapıyorsa ağzına laf vermeyin. Bebek konusunda kimseyle bir şey paylaşmayın.

Daha evlenir evlenmez tüp bebek için bu kadar acele etmek çok saçma. Hemen kv nin evine taşınmışsınız. Bence bu sülalede çocuk büyütmek için bir kaç kere daha düşünün.

bakın işte aileler ve çocuklar farklı

annen kuran hocası sen şort giyiyorsun

yani ailenin aynısı değilsin

eşinde değil

o nedenle aileleri uzak tutup ikiniz yaşayın işte

kp den beklentiye girmeyin o çocuğuna yaptı buna da yapsın demeyin

bir de işte annen demiş ya "eşin seni savunmaz" diye, işte sende böyle bir beklenti oluşturulmuş sen böyle yetiştirilmişsin

bu beklenti doğru değil, kimse seni savunmamalı bu dünyaya yalnız geldik yalnız gidiyoruz, sen kendini savunacaksın

gerekirse cadı gelin ol, gerekirse lanet olsun bunun evlendiği güne desinler, ne önemi var ki

şimdi de kv kp e kızıyorsun üstüne de eşine kızıyorsun o zaman sadece onlarla aran kötü olur en azından

anneniz dünürleri beğenmiyor, onlar kendilerini üstün görüyor

anladık dil farklı da onlar neden kendilerini üstün görüyor

bir de buradan bakalım olaya

zira sizin pencerenizden siz ötekisiniz, farklısınız bu nedenle dışlanıyorsunuz vs tamam bunlar yaşanır ama onlar neden kendilerini senin ailenden üstün görüyor, yani annen neden onlarla görüşmekten bu kadar acayip rahatsız oluyor

annem üniversite mezunu 25 yıl çalıştı, kv demin düzgün okuma yazması dahi yok, hiç annemin ağzından bunlarla da muhabbet edilmiyor gibi bir cümle duymadım, o konumdaki insanla da ona göre konuşulur ki hayat ortak, genel geçer konularda da kişinin eğitimi vs sohbete engel olmaz ki

bakın burada yazışıyoruz ben sizin eğitiminizi siz benimkini bilmiyorsunuz bile

ee güzelce deseydiniz siz de evde tabii at koşturmuyorsunuz ama altınız boş olunca alışınca şimdi biz aşağıda olunca gürültü ister istemez fazla geliyor

gel bir kahve yapayım bizde otur yukarıdaki sesi sen de duy diye

ne olur aracı kullanmayın, eşiniz o bu değil kimin tavır varsa direkt ona söyleyin

kusura bakmayin ama hatalisiniz.
eslerin aileleri evlenen ciftlere bakmak zorunda degil.
Allah askina evcilik oynayan cocuk degilsiniz ki anne babalar arada gelip karninizi doyursun.
siz kendinizi bu konuma sokarsaniz anne babalar da dedikodularina dalar, sizin agziniza catali sokmayi unuturlar.

.Eşimde diyor ki emin ol ilerde bizim de çocuğumuz olsa tabiki torunları bize de yapacaklar diyor. ?

işte bunun olması gereken değil olmaması gereken olduğunu ikinizin de kabul etmesi lazım

bak hepimizin çoluğu çocuğu var kimse de bir şey yapmıyor

size yine oturun diye ev vermişler

kp ne eltine ne sana para vermek, ev almak yükümlülüğünde değil onlara almış yapmış hani bana hani bana olmaz ki

o zaman şartlar öyle imiş şimdi böyle

Hepiniz kendinizce yorumlar yapıyorsunuz teşekkür ederim ama ben paragöz ben evde oturayim da bize onlar baksın beslesın demedim ya da onlara güvenerek de evlenmedim sadece şu bi kaç ay kredi çekmeyi düşünüyorum borçsuz olursak tek borç daha kolay olur oğluna destek olsa fena olmaz ki diğerlirine yaptıklarına bakacak olursak..

şimdi bakın o halde şöyle yapın ;
eşinizle iyiyseniz kime ne yapıp yapmadıklarını hiç önemsemeyin , çünkü erkek aileleri ne kadar ekmek veriyorsa karşılığında o kadar köfte istiyor sizden!
ben de eskiden cahilliğimle konuşurdum , benim eşim iki kardeş abisine karşı dairelerinden ev almışlar bir de araba almışlar düşünün evleniyorsunuz eviniz hazır arabanız hazır
eltim kaynım bizden iki sıfır önde başladılar
benim eşime ev almamışlar araba almamışlar aynı sizin durum giibi arabayı ortak kullanma var bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz araba kime lazımsa alıyor ama araba kimin derseniz abisinin , araba abisinin üstüne
biz evlendik bizim evimiz de yok arabamızda
şuan ev aldık borç ödüyoruz arabamız hala yok önümüzdeki bir kaç yıl da büyük ihtimalle olmayacak
cahillikle konuşurdum dur dır yapardım işte abine almışlar bak görüyor musun yengen işte ne rahat falan diye
ee bi baktım almışlar da ne olmuş kaynanamın karsı dairesinde oturuyor eltim bütün gün yeme içme bir kaynanam sabah girer ordan aksama kadar cıkmaz kayınpederım de orda beraber yasıyorlar
ev almışlar ama neye yarar
şimdi Allah a şükür ediyorum bize ev almadıkları için
eşinizle iyi olun yeterki
onlardan bir şey beklemeyin bakın şimdi anlamıyorsanız ilerde anlarsınız da siz de benim gibi şükür edersiniz sonra
tamam kira vermeden madem orda yaşayın
ama onlara prim vermeyin söyleen şeylere cevabınızı siz verin

bak hayatım, destek olsa fena olmaz ama bunu beklenti yapıp eşini babasına gönderip sonra da babam hasta idi söyleyemedim deyince eşine içten içe kızan sensin

çocuğumuz olunca destek olurlar zaten diye eşinin beklentisi de var

yani oda durumun farkında öbürlerine destek olup kendine olmadığının

ama yapacak bir şey yok

kredi bitince aylık kira parası kadar ödemesi olan bir kredi çeker istediğini yaparsın

Çok teşekkür ederim sanırım bir tek sana doğru düzgün ifade edebildim kendimi ve sen anladın beni..Dediklerine hak verdim çok doğru sızlanmak yerine daha pozitif olup eşime kendi aileme bakıp ona sonuna kdar destek olmaya devam edeceğim.

guzel kardesim,

elmam eksi dersek herkes elmaya odaklanir. hakliyken haksiz olmamak gerek.
digerlerine ne yaptigi sizi ilgilendirmez, digerlerine yapiyor diye de esinize de yapmak zorunda degil.
keske sizin umdugunuz gibi olsa ama olmuyor. kendi ailenizden isteyemediginiz hicbir seyi esinizin ailesinden beklemeyin.

Haklısın böyle yapıcam sanırım sabırla 1 yılımız kaldı kredimiz bitsin kimseye minnet etmeden kredi çekip tekrar ,alırız kendi arabamızı da...

Ben bu bölgede oturuyorum dbakira yakın bir ilde malesef bizim burda dedikodu olayı çok olur o yüzden hiçbir şeyini ne eltinle nede kv paylaşma bu bir ....evin tapusunu bir an önce alın ve evi satın başka mahallede ev alın akrabalardan uzak durun iki.....bebek için acele etmeyin hersey rayına otursun eşinde evlendiginin farkına varsın ondan sonra Rabbim bebek nasip eder inşallah buda üç. ......ikinci dil konuşuluyor diye farklı algılama bende zazayim insanlar ana Dilleriyle konuşmayı tercih eder rahat oluyo diye Şakayla ben anlamıyorum diyebilirsin senin yanında dikkat ederler herhalde o şehirde yaşamaya devam edeceksen öğrenmeye çalış hı ogrenincede ben biliyorum deme senin hakkında konusurlarsa anlarsın ....

bastan sizin evliliginiz olmayacagi belliymia zaten
o zaza sen Türk ...
davul bile dengi dengine arkadasim...
ben olsam bu durumda cocuk isteyecegime once bi evliligimi duzene sokmaya calisirim.
hic dusunmediniz mi esimden su su konuda sikayetciyim onun icin taa diyarbakira gittim zor bi mahallesinde oturuyorum esimse bi kere bile beni savunmuyor pisiriklik yapiyor...
once bi bu durumu halletmeye calisin..
hemen ayrilin bosanin demiyorum.
oncelikle ben bu sorunu nasil halledebilirim.esime kendimi nasil baglayabilirim.bi bunu dusunun..
oncelikle senin abin soyle senin annen boyle beni Türk diye ayiriyolar laf sokuyolar diye esinizin basini utulemeyin.erkeklerin hic biri bu durumdan hoslanmaz hemen aileci olur seni bi koseye atar.bunu bende zamaninda yaptim ama artik yapmiyorum.bazen tek tük.o da oluyor bazen mecbur
esinize surekli hayatinizdaki memnuniyetsizligi belli etmeyin.sizin icin cok zor tabi ki bilmediginiz bi ortam degisik kultur.ama siz bunu sectiniz...
yani esinize deyinki "askim biz herseyin uatesinden ikimiz calisarak geliriz sen uzülme canini sıkma.biliyorum sen icine atiyosun belli etmiyosun ama ben anliyorum zamanla duzenimiz oturcak inaniyorum deyin.
cunku ben esiniz pisirik olabilir ama o da uzuluyodur icten ice ailem neden bana bu evi verdi diye ve neden cocugum olmuyo diye.belli etmiyordur ben buna eminim...oyle olmasa cocuk icin basiniza kakardi (umarim oyle degildir tabi ki oyleyse zaten bosuna orda durma )
kisacasi hep sikayetci olan durumda olmaktan vazgecin.birazda esinize destek olun
esiniz mahsus siz sirekli sikayet ettiginiz icin ailesine bisey demiyor.
ve sunu hic ama hic unutmayin erkekler asla ama asla kendi kendine duzelmez.akli basinda olan adami bulmak zaten coooookkk zor.ama evlenmissen bi kere sikayetciysen kesinlikle kadinin erkegini yonlendirmesi sart.yani senin oturdugun yerden kocanin degismesini bekleme arkadasim .
cok uzun oldu ama lutfen oku...

annen hakli ...
iki kelimeyi bile zor bir araya getiren insanlarmis
ohooo o zmn ayrilmalisin arkadasim baska yolu yok gibi geldi bana artik
neden ayrio diyorm
simdi bunlar sen cocugun olunca onu da kacirmaya calisir.
ailenle arani duzgun tut ki arkanda olsunlar ailendir der hakli sen taa gidip zaza biriyle evlenmissin ( kultur farki acisindam soyluyorm yanlis anlasilmasin )
kadincagiz da uzuluyor her gun aklindasindir bi de diyarbakirda oturuyosun kac kere a101 bombalandi diyosun.oyle bi yerde cocuk mu buyutulur.
birak git ailenin yanina
sevgiyi falan bosver gelip gecici bunlar 3 4 yil gecince ah ben ne yaptim bi de bunlara torum verdim boyle bi adama cocukverdim doye basini taslara vurma
sen yone onceki yazimda yazdigim gibi caba mi gostermek istiyosun goster.
ise yararsa ne ala.
yok yaramazsa elden baska bisey gelmez ayril 630 a maas mi var ya git baska bi is ara

ha şöyle
bakın siz şimdi biraz maddi durumunuzu toparlamaya bakın sonra da çocugunuz olur insallah
sonra zaten çalışıyormuşsunuz işinize bakın kafanızda onlarla meşgul olmasın
ben iki senedir çalışıyorum ve cok mutluyum
önceden çalışmazken piskolojim de zaten çok bozuktu sürekli evde kendi kendime konusurdum işte bana şunu dediler şöle yaptılar falan diye hasta olmuştum
kaynanam sürekli biz size gelelim siz bize gelin falan hep içli dışlı ... ya tamam iyi olunsa gelelim gidelim hoş sohbet muhabbet falan bunlar iyi şeyler ama o da yok her gidişte aynı sizinkiler gibi bir laf sokma falan
kadını görünce ben on gün falan kendime gelemiyordum ki on güne kalmadan da muhakkak kendini tekrar hatırlatıyordu ya bize geliyordu ya da bizi oraya çağırıyordu falan
ben sinir hastası olmuştum kendi kendime konuşmalar falan bi haller olmuştu yani bana
sonra çalışmayı da istiyordum zaten işe başladım
oo şimdi bir ay bile yüzünü görmediğim oluyor inan kaynanamı bir ay görmemek .... o kadar iyi geldi ki bana
hafta içi çalışıyorum hafta sonu da evimin işi ile ilgileniyorum ilaki iş bitmiyor evde yogunum mesgulum falan bahane hazır

tamamen onlara kapatın kendinizi
ben çalışıyorum işimdeyim gücümdeyim deyin bu kadar
bahcede oturamıyorsanız alın eşinizi çıkın gezin
gülün eğlenin , eltinizin evinden çocuk sesi geliyorsa sizin evden de onlara kahkaha sesi gitsin
bence siz çalıştıgınız için ( aldıgınız para az da olsa şükür kazanıyorsunuz) onlar sizi çekemiyor her bakımdan görgülü oldugunuz için çekemiyorlar ve aşağı cekmeye calısıyorlar

yazdıgım gibi mesela kayınperinizin öyle dediğini duyunca eşiniz bir şey demiyorsa siz niye demediniz?
baba benim ne deliliğimi gördün ki benim aklım başımda zaten niye demediniz? bunda bir şey yok
kayınpederiniz sizin suratınıza onlara 400 lira veriyorum size yok deyince , '' sağol baba para senin öyle uygunsa senin için öyle yap !'' gibilerinden niye demediniz?

akıl verıyorum size ama biliyorum bunları yapmak zor
benim sinir sistemim harap olduktan sonra ben bunları anladım
siz böyle olmayın erkenden anlayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…