Evlilikte eşlerin aileye düşkün olması

Seni okudukça kendimi gördüm bende ne zaman gidip gelsem kendime gelemiyorum aksi gibi birde evi uzak kendisi gelemiyor diye arada gidip kalıyorum ya o ay hasta oluyorum.Sırf eşim için bunları yapıyorum ama bakalım..Dediğin gibi yapıcam bundan sonra kendimi harap etmektense..Zaten çekemiyorlar canm giyiniyorum çalışıyorum kocamla resim falan atıyorum kuduruyorlar..Bundan sonra daha rahat davranıcam kasmicem kendimi gerekirse cevaplarını da veririm..

Niye beklentiye giriyorsunuz ki? Aileye güvenip mi evlendiniz? Size ne? Ne yapıyorlarsa yapıyorlar.

Arabayı veririz demiş vermemiş falan. Milletin lafıyla iş yapmayın. Sonra böyle dımdızlak kalırsınız.

Elalemin laf sokmasına eşin müsaade ediyorsa sen etmeyeceksin. Haddini bilerek had bildireceksin.

Ayrıca evet biraz paragöz görünüyorsunuz. Nedir bu eşin ailesinden maddi beklentiye girmek?

Beklentiye girip girmemek beni ilgilendirir siz insanların ne yaşadığını bilmeden bu şekilde konuşmamalısınız bence.Bekara eş boşamak kolay demişler..Ben zaten haddimi biliyorum ve insanların hadlerini bilmemesinden rahatsızım..Her zaman herkese had bildirmek zorunda kalmak hoş bişey değil bence..Kimseye güvenerek de evlenmedim öyle olsa herşeyi eşimle ortak almaz nişan döneminde onlardan isterdim herşeyi ( gelinlik,düğün salonu ücreti vs gibi.)
İnsan ister istemez bu konuma geliyor 7/24 gelsinler bize maddi olarak yardım etsinler diyen zaten yok çok şükür. sadece şu an içlerinde en zor da olan eşim ama bir adaletsizlik var ortada..Lütfen yorum yapıyorsunuz ama birazda empati yapalım lütfen...Fikir almak için yazdım kişisel suçlama almak için değil...

benim eşim gecenin bir yarısı köprü altı deniliyor o köprüde iniyor ve tekrar dolmuşa biniyor 10 gibi mesela.Her gün ben yüreğim ağzımda bekliyorum Allahım inşallah bişey olmadan sağsalim evimize gelsin diyorum.Yağmuru var çamuru var karşıdan karşıya geçiyor iti var kopuğu var.Ben paragöz falan değilim yaşadığımız semt kötü bi yer ve benim için değil eşim için bi kaç gün bile verse arabayı rahatlıkla işine gider gelir otobandan...Mal Mülk istemedik kimseden yada kimsenin alnının teriyle kazandığı paraya göz dikmedik o arabayı kayınbabam aldığında bu araba ortak ben aldım.Eşiniz hastalanır ailenize bişey olur 3 erkek kardeş kullanın demiş.Ama diğer kaynımda ehliyet olmadığı için o kullanamıyor.Diğer abisi de senelerce bu arabayı sahiplenmiş şimdi kendi kardeşi zor durumda böyle bir semtte gece yarısı işten in bin yapıyor hem günde 4 dolmuş yapıyor maddi sıkıntı hemde can güvenliği açısından..Kardeşini bi süre idare etse ölür mü ha ? Kendi kazanıp alın teriyle mi almış o arabayı ? Ben söyleyince paragöz mü oluyorum ? Kabul etmiyorum bu suçlamanızı...

Beklentiye girip girmemek beni ilgilendirir siz insanların ne yaşadığını bilmeden bu şekilde konuşmamalısınız bence.

Tabii ki sizi ilgilendirir. Beklentiye girmeseydiniz bunların hiç birini dert etmezdiniz. Hani şu yaşadığınız ruh halini hiç yaşamazdınız.

Yazdığınız kadarına yorum yapıyoruz. Müneccim değiliz.

Bekara eş boşamak kolay demişler.

Bu laf ne alaka şimdi?

.Her zaman herkese had bildirmek zorunda kalmak hoş bişey değil bence.

Tabii ki değil. Lakin kendini savunmak durumunda olduğun bir ortamda bunu yapmak zorundasın yapmazsan daha çok üzülürsün. Haddini bilerek had bildirmeyi yanlış anladınız. Kavga etmeden lafınızı söyleyip geçeceksiniz ardında duracaksınız. Sanırım bu sizin için daha anlaşılır oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yapılacaklar belli.

Ya oradan taşınacaksınız yada KP'in çocuklarına verdiği ama bir türlü eşinizin kullanamadığı arabadan medet ummayacak, araba alacaksınız.

Eşitlik adalet vs diyorsunuz. Eşiniz kendi hakkını savunmuyorsa, savunamıyorsa o onun problemidir. Bir zahmet abi ben şu şu günler kullanayım diyecek.

iyi de arabaya kaynın binmiyor mu, işe vs araba ile gitmiyor mu

yani adam yıllardır kullandığı arabayı mı verecek

acil bir şey olursa verir işte

ya da ihtiyacı varsa eşin bunu abisine anlatacak

gidip babasına hani ikimizindi ama bana vermiyor demeye gitmeyecek

Siz niye kendinize bu kadar dert ettiniz ki size gore yapilan ayrimi? Benim eltim olmayacak ama sahsen boyle bi ayrim yapilsa hiic te umursamam esim düşünsün bana ne der kendimize bakarim. Adam napsin yalvarsin mi baba yardım et diye. Cocuk olunca demis. Onu da bekleyip görürsünüz. Neden part çalışıyorsunuz mesela? Sikayet edeceğinize full time bi yere girin. Ayrıca tapusu uzerinize bile olmayan eve kredi cekip masraf yapmak cok sacma olmus.

Birincisi şu an full bir alım yok yoksa bende daha önce full başka bi yerde çalışıyordum.Şu an bi kriz dönemi deniliyor ve iş yok.Oldu da biz mi gitmedik senelerdir çalışıyırum bu meslekte yoksa :)
Adam yalvarsın demiyoruz adam sadece eve iki maaş giriyo durumumuz çok iyi diye konuşuluyor bana kaynanam diyor ki iki maaş alan fakir olur mu hiç diyor zenginsiniz siz diyor aldığım parayı bilmesine rağmen.bu izlenimi kırabilir birazda olsa.Sence adil mi senelerce bir evi hakkın olmayan bir aracı kullan eşin çocukların istediğin yere rahatça gitsin ama ben alahın dağında acillik olim zar zor araç bulup beni hastaneye götürsünler vs...taksi bile yok düşün ..
İkincisi bize tapuyu vereceklerini söylediler biz o yüzden yaptık ayrıca mutfak dolabı vs hiçbişeyi yoktu evin banyosu falan mesela.Kimse yok diye öylece kalmış yapılmamış.

sonuçta aracı alan babası..Eşim diyemez.Ama kayınbabam dicek ki oğlum bu araba benim zaten bunca sende sendeydi bi kaç ayda kardeşin şu an çok zor durumda kendini toparlasın ıdare et sonra yine sen kullanırsın dicek bi süre o kullansın dicek ne diyebilir babasına ??Çünkü malın sahibi o..
Adamın kendi arabasını mı istiyoruz yıllardır demişsin,,biz söyledik haftada bari üç gün ver dedi eşim vermem demiş ..kendi dükkanı var ve işyeri neredeyse 10 dakika mesafede evine isterse yürüyrek bile gider.Maksat vermemek.Ya malı mülkü kendinin olsun ben zaten eşimle çalışır alırım yine ama şu zor zamanlarda 3 gün bile idare edemedi bizi

Söyledi vermedi abisi.Abi dedi bundan 1 yıl önce eşim part bir işe girdi en azından 3 gün bize ver akşam çıkışlarda onu da alalım diye veremem demiş...Evden taşınmak istiyorum eşime burayı kiraya verelim aynı paraya daha merkezi yerden tutalım dedim.Kaynanam o evden çıkarsanız bi daha ev falan göremezsiniz demiş.Araba için kredi çekicem zaten ama zamanını bekliyorum martta söz verildi işyerimden full için o zamana kadar kart borçlarımızı kapatırsak sadece arbanının borcunu öderiz diye düşünmüştüm.Sadece eşimin 300 lira yol parası tutuyor.E düşünün 1300 alan bi insan 300 yol verse 600 kredi ödese hamd olsun gene döndürüyoruz ama işte bitiremiyoruz kartları falan..haftada 20 liralık gaz koysa yda benzin üç gün döert gün gider onla derdim o bakalım hayırlısı...

Tapu meselesini yazdiysaniz da gormemisim. Ama napsin yani adam esinize yuklenmeyin ışık gorse belki soylerdi o da biliyor ki tavirlarini gidip dilenmiyim diyor. Ben bu konuda netim aileler büyütüp okutup meslek sahibi ediyorlar zaten evlenirken de yardım etmek zorunda degiller. Hem etmezlerse söz hakları da olmaz sizin uzerinizde. Ki kp size söylediği söze bakilirsa haddini bilmeyen bi insanmış boyle bi insandan hicbir yardim beklemeye gerek yok. Uzaklasin o aileden. Esimin bana laf soyletmesine ben de bozulurdum evet. Ama kp benimle boyle konussa esime ya haddini bildir ya da görüşmem derdim. Kv esimin yanında evimize bir sey dediginde esim benden once cevap verir. Ama genelde esim yokken soyler :)) ben gidip gelmem sık, gidersem de esimle 1 2 saatligine.

Allah yardımcınız olsun. Biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyorsunuz gibi.
Orada kalmak mı daha iyi yoksa eşinizin işine yakın bir yerde oturmak mı buna bir karar verin devamı gelir zaten...

ama işte kardeşini zor durumunu görmeyen adama babası yap deyince mi yapacak

üç gün ver deyince vermem diyen bir gerekçe de demiştir bence

ama bu durumda eşinize bir şey demeyin adam zaten üzülmüştür işte istemiyorsun hakkını savunmuyorsun vs ile de daha kötü olur

Annen haklı. Bir de üstelik ailemle içiçe olmayız dediği halde diplerine götürmüş. Hem de terörün bol olduğu kendi mahallelerine... Hala akıllanmamak ve ısrarla çocuk yapmak istemek nasıl bir akıl tutulmasıdır anlayamadım. Yol hala yakınken ayrıl derim. Bu adamla ve bu aileyle ileride çok sıkıntı çekersin. Çocuk olunca hele daha zor.

Benim esimde Elazig zaza'sidir. Ayni sekilde ailem cok karsi cikti olmaz yapamazsin edemezsin e benimde korkularim yok degildi nasil olucak diye ama cok sukur umdugum gibi cikmadi.
Yani demem o ki biraz adamin kisiligi ile alakali bir durum tabi burda olayi dogulu olmasina sebep gormemissiniz ama yine dogu kulturunde genelde aileye cok fazla karsi cikamiyor evlatlar veya dik basli davranamiyorlar benim esimdede var bu zaman zaman farkediyorum
Korktuklarindan degil kulturlerinde olan bir durum bu bundan rahatsizsaniz eger aileden uzakta yasamalisiniz yoksa surekli bu sikintilarla karsilasirsiniz

Senin adına çok sevindim.Başka hiçbir konuda sıkıntı yaşamıyorum normalde biz yeri gelir eğlenir gezmemize de gideriz arkadaşlarımız da var evli çiftlerden gider geliriz.Dediğin gibi yapısında var adam konuşamıyor neden tavır koyamadın bak o senin karına kafa çevirdi selam bile vermedi (yukardaki abisi) sen neden arayıp hala yengenle konuşabiliyorsun bak okocasını nasıl gaza getiriyor ve benimle konuşmuyor diyorum çıt yok.ben konuşurum onlarla diyor uygulama yok ama :)
Buarada üstteki eltim de elazığlı Zaza.16 yaşında evlenmiş bunlara gelin gelmiş düşün akrabalkta var ondan çok seviyorlar onu

evet artık vazgeçtim eşimin beyninin etini yemeyeceğim :) Gerekçesi kendi işleri de oluyormuş beyefendinin.Ayrıca bu abisine benim eşim 2.500 milyar para vermiş yardım olsun diye borç demiş bizim nişandan bi sene önce falan...O paradan eser yok.İnsan onun hatrına derki benim bu kardeşim benim zor zamanımda bana para desteğinde bulundu der utanır.Vicdansız ..Bide eşim evin en küçüğü o yüzden hep ezmişler adamı yazık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…