Evlilikte Eşlerin Birbirinden Uzaklaşması

every

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
131
176
103
Eşimle 2 yılı doldurmak üzereyiz evlilikte. İlk zamanlar cinsellik normal denecek sıklıkta oluyordu 2-3 günde bir gibi. Daha sonra bu aralık 4-5e çıktı ve ben yaklaştıkça eşim şakayla karışık reddetmeye başladı. Bi dönem bebek istediğimiz için arttı ve hamile kaldım. Sonra hamileliğimle alakalı bir problem olmamasına rağmen yine azaldı ilişkilerimiz. Bu konuyu onunla çok konuştum neden böyle oluyor dedim birkaç bahane söyledi yorgun oluyorum vs gibi ama bana hak verdi ve artık özen göstereceğini söyledi. Defalarca :) konuşmaların üstüne bir iki gün düzeldi sonra her şey yine aynı. Son ilişki tam 2 hafta önce oldu ve ben bu konuyu artık açmıyorum, ilişkiyi başlatacak hiçbir yakınlaşmada bulunmuyorum. Yaşayan bilir ister istemez gururuna dokunuyor insanın. Bu sürede eşim birkaç defa adım attı geliştirdim ben reddettim. Bu konuda gerçek anlamda soğuduğumu hissediyorum. Bir şeyler düzelsin diye sürekli çabalamış beklemiş ve sonuç hep hüsran olmuş her şey gibi. Eşim konusunu açarsa bu hislerimi onunla da paylaşacağım. Açmazsa benim artık bu konuları açmaya hiç mecalim kalmadı. Tutumum yanlış mı, başka yapılacak bir şeyler var mı? Siz olsanız ne yapardınız?

Bence cinselliğin standartı olmaz.
17'lik gençler değilsek yani her hafta 3 olcak,bir dolu bir boş geçecek günler denilen kavrama inanmıyorum.
Kafamız rahattır,sağlığımız yerindedir,o gün 2 defa sevişiriz.
Aklımıza bir konu takılır o hafta sarılıp uyuruz.

İlişki sıklığı her evlilikte değişir. İkinize de uygun olan bir orta noktada buluşursunuz zamanla. Ama zorlamayla ay bu hafta 3 oldu dört olmadı demekle olmaz.

Biz kadınlar nedense bu konuda çok hassasız. Erkekleri bin kere reddederiz ama iki kere reddedilirsek anında olaydan soğuruz. Çünkü erkekler her zaman sekse hazır, her zaman sevişmek isteyen doğa üstü varlıklar gibi kodlanıyor beynimize. Yok öyle bir dünya. Onlar da yorgun oluyor, isteksiz oluyor zaman zaman.

Adam iki hafta içinde birkaç kez talep etmiş, siz reddetmişsiniz. Aslında cinsel hayatınızda bir sorun yok, sorunu kendinizi dolduruşa getirerek siz çıkarıyorsunuz. Taleplerine karşılık verseniz düzenli bir cinsel hayatınız olacaktı. Gereksiz alınganlıklar ve uzaklaşmalar sadece evliliğinize zarar verir.

+1 milyon

Bir de hamilesiniz

Adamın tedirgin olması da olağan

Bu konuyu gurur meselesi yapmak yerine konuşmalısınız zira sizin hormonlarınız farklı çalışıyor şu an

Bu işin lohusalığı var bebeğin küçük olduğu dönem var vs vs

İçinizde kurmayın konuşun ki yarınlarda da yeni durumlara uyum sağlayabilin

Tutumum yanlış mı demişsin ya evet yanlış.

Adam istemiş ama sen reddetmişsin.Topu taca atmışsın birde alınganlık yapıyorsun.İşte bunlar hep hormonlardan...

Bence ilişki sıklığına çok takilmayin.
Bazı zamanlar haftada 2-3 olur, bazı zamanlar ayda bir.

Cinsi münasebet olmasa bile asla eşinizle tensel temasınızı azaltmayın ben her zaman buna dikkat ediyorum . Çocuk düşünmeden önce düzenli bı cinsel hayatımız vardı ama çocuk düşünmeye başladıktan sonra ikimizde biraz stres olduk daha doğrusu ben çok stres oldum ve eşime yansittim bunu sonra bi baktım sadece çocuk yapmaya çalışıyoruz fark edince hemen toparladım ve şuan hamileyim . Demek istediğim hamilelik öncesi hamilelik süreci sonrası erkekler de etkileniyor bu sürecin dışında değerlendirmeyin onu . Ben bundan sonraki süreçte de eşimden uzak durmayı düşünmüyorum bu süreci onun da tedirgin olmayacağı gerilmeyecegi şekilde yaşamak istiyorum . Eğlenceli bi hamilelik olsun istiyorum .bence en azından kendi mutluluğunuz için cabalamaktan vazgecmeyin

hamilelik ve bebek bitiriyor evliliği
aynı sorun bizde de var.

Istediginiz halde reddetmeniz doğru değil. Ama belli ki eşinizin sizi yeterince arzulamadığını düşünüyorsunuz ve bu sizi kırıyor. Sizin istediğiniz sıklıkta birlikte olmak için yapılması gereken eşinizi itmek değil kendinize çekmek olmalı ve sadece birlesme olarak da değil tabii ki yatakta hoş vakit geçirmek olarak da. Ona karşı küskün ve kırgın olmanız itici gelir bunu biliyorsunuz siz tatlı ve hoş olun lütfen, reddettiğinizi soylediginiz icin bunu vurguladım.

Sanırım tam anlatamadım benim takıldığım nokta ilişki sıklığından ziyade eşimin bu konudaki genel isteksizliği. Öncesinde çoğunlukla benim adım atmalarımla başlardı ve şakayla karışık eşimin beni reddetmeleri de çok oldu. Hem durum böyle olup hem de bir ilişkiyle diğerinin arası çok açılmaya başladı. İlişki sıklığından bu yüzden bahsettim. E yavaş yavaş benim de adım atmalarım azaldı ve şuan bitti denilebilir. Yukarda da bahsettiğim gibi bu konuyu konuşunca eşim bana hak veriyor düzelteceğini söylüyor ama bu çorabını kirliye atmamak gibi bi konu değil, kuramazsın kendini. İçten gelen spontane gelişen bi durum. Bir iki kez çabalamasında falan hep karşılık buldu benden. Sonra eskiye dönünce ben de içinden gelmediğini, bu konuda isteksizliği olduğunu düşündüm. Sanki tek tarafın isteğiyle başlıyor gibi. Bu iki haftada reddetmenin sebebi ise tavır almam falan değil. Ben bişeyler düzelsin diye çabaladıkça çabam hep boşa çıktı o yüzden benim içimden gelmemeye başladı. Mecburiyetten adım atıyor gibi hissettim o yüzden de reddettim. Benim rahatsız olduğum gibi eşim de rahatsız olup benimle konuşacak mı merak ediyorum

Eşim bana 5 aydır hiç yanaşmıyor
bebeğe birşey olacak korkusu varmış hep dediği bu
hatta bir iki kere benim talebimle başlangıc yaptık ama sonu gelmedi çok korkuyor
benım de canım sıkılıyor bu duruma

İsteksizliğinin sebebi hormonal olabilir,psikolojik olabilir ve arkadaşların da söylediği gibi bebeğe/size zarar verme korkusu olabilir.
Sevgisinden şüpheniz yoksa üzmeyin kendinizi bence.

İster istemez sıkılıyor ne düşünerek böyle uzak duruyorlar anlamıyorum ama doğumdan sonra burda okuduğumuz konulara dönecek sen artık annesin farklı gözle bakamıyorum cümlelerini duyacağız gibime geliyor (nasıl anne olduğumuzu bilmiyorcasına sanırsın bebeği leylekler getirdi) umarım öyle olmaz. Doktor size bu konuda herhangi bir şey söyledi mi ilişki olması riskli vs gibi. Bizim doktorumuz aksine ilişki öneriyor çünkü. Bu konuda eşimin de tedirginliği oluyor fark ediyorum ama bu sadece pozisyonu etkiliyor ister istemez kısıtlanıyor biraz. Ama isteksizliğinin hamilelikle ilgili olduğunu düşünmüyorum

Bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım hamiketken eşim aklıma bebek geliyor o yüzden İstemiyorum diyordu.Hak vermek gerek onlarada psikolojik işte.Şimdi Kızım 14 aylık eskisi gibi olmuyor tabi cinsellik.Hamileyken öyle sıkıntı oluyor bebek olunca ayrı sıkıntı:/

Bizim bebeği leylekler getirdi biraz
Tüp bebek ile hamile kaldım ben.
belki ondan dolayı korkuyor eşim ama hamılelık oncesi de sizde ısteksızlık var ıse emın ol erkeklerın genelı boyle

biz eşimle nişanlı iken , yeni evli iken daha sık birlikte olurduk
evlenince erkekler 70 lik dede moduna giriyorlar
burada da cok okuyorum bu tarz konuları

doğumdan sonra da benim eşim evde cocuk var, bebek var dıye yanasmaz kesin ,çocuk duyar bebek hisseder falan der:)

doktora bu konu ile ilgili birsey sormadık o da söylemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…