evlilikte ilk sabah !

arkadasla bunun sencesi bencesi yok
cogu ailelerde, yörelerde böyledir, ertesi gün el öpmeye gidilir.

bu benim fikrim falan degil yani, adettir.
dogru buluyor muyum? hayir elbette degil.

yani doğru söylemiş arkadaş.yöre,insanların kendi geleneğidir.bence tartışmaya gidecek bu konu.bişey yazıyoruz ardından öyle değil böyle değil.arkadaşım bizde böyle sende öyle başkasında şöyle uzatmaya gerek yok bence herkez geleneğindeki şeyi yazsın değilmi

Son düzenleme:
konuya yakın olduğu için bişey sorucam kızlar ilk birleşmede kan geliyor ya sdce o an gelip bitiyormu yoksa adet gbi birkaç gün süren bişeymi....

İlk sabah..
Yazmış mıydım bu konuya acep:44:yok yok yazmamıştım...
İlk sabah 8.00 gibi uyandık,otelimize gitmek için..
bavullar hazırdı ama ne yazık ki fotoğraf makinemin şarj cihazı annemlerde kalmıştı:96:
abimi aradım utana sıkıla,durumu anlattım:78:
eve gelmesin şimdi,dışarda bi yerde buluşun,sen getir şarj cihazını dedim,tamam dedi
eşim gitti abimle buluşmaya şarj cihazını aldı:79:
gelirken de börek almış kocacım
kahvaltı yaptık ve çıktık..
tüm noksanlıklara rağmen harikaydı yeni hayatımın ilk günü

Ben el öpmeye gitmenin bazı yörelerde adet olduğunu duyduğumda,çok tedirgin olmuştum açıkçası:)Küçüktüm ve uymak zorunda olduğumu düşünmüştüm.
Bizim adet nasıl bilmiyorum;ama sırf adet diye de gitmem açıkçası.Canım ne zaman gitmek isterse o zaman giderim.Bu kişiden kişiye değişir,herkes bu konuda kendi karar vermeye ehil bence.O yüzden gidilir ya da gidilmez diye kesin koşullar konulması ve burda bunun tartışılması gereksiz.İsteyen geleneklerine uyar,istemeyen uymaz.Bizde adetse bile,ben uymayanlardan olcam evlendiğimde

neyın adetı , erkek tarafının adetıdır. hıc kız annelerının ertesı gun el opmeye gelmedınız dıye sorun yarattıgını gormedım. Erkek tarafının adetınıde uygulamaktan yan degıldım sankı tum adetlerı yerıne getırmıslerde bu eksık kalmıssssssss. ben ertesı gun el opmeye gıtmedım gıtmek ıstemeyenlerıde normal karsılarım . Ne oyle aksam yap sabaha el opmeye gıt " aferım dun geceyı basarıyla gectınız dıye sırt sıvazlamak gıbı"

konuya yakın olduğu için bişey sorucam kızlar ilk birleşmede kan geliyor ya sdce o an gelip bitiyormu yoksa adet gbi birkaç gün süren bişeymi....

medeni halinde evli yazıyor
evliysen bunu bilmen gerekiyor
bekarsan önce bekarım de sonra açıklama yapalım
şu da var evli olupta cinsel birleşme yaşamadıysa bu soruyu
sorman kadar doğal bişey olamaz

offff ilk haftam eşimin sülalesinin elini öpmekle geçti kendi ailemede
gitmeden 1 gün önce gittim yanına
o gecede annemlerde kaldık eşim sağolsun..
kaynana kudurdu taze gelin hemen ne diye orda kalıyor diye
neymiş efendim dıdının dıdısının eli öpülmemişte ayıp olmuşşşşşş...
kendi evimize gideceğimiz gün uçağa yetişeceğiz
yol üstünde akrabalarından biri oturuyordu onların eli öpülmemeiş
laf etmişler uçak kalktı kalkacak
o dar vakitte gittik onların elinide öptük...
kabus gibi bir hafta geçirdim
bazen bu adetleri anlamakta zorlanıyorum
bizim adetimize göre eni evli çifti 2 hafta başbaşa bırakırlar
gelin pek dışarıya çıkarılmaz yarı lohusa sayılır
iltihap kapmasın diye
kimsede rahatsız etmez ister evlerinde ister başka yerde...
işte her insan bir olmuyor

ilk günümm.... tam bi komediydi
sabah uyandımm canım sevgilim artık eşim olmuştu ona sarıldım kokusunu içime çektim sonra usulca kalkıp ketıla su koydum çayı demlemek için... neyse çayı demledim... ocağa alıyorum aaa ocak yanmıyooorr neden acaba çünkü TÜP YOK neyse meyve suyu var dolapta onla idare ederiz dedim... kahvaltılıkları hazırlerken aklıma geldi evde EKMEK YOK neyse dedim gittim eşimin yanına durumu anlattımm oda dışarda yapalı kahvaltımızı dedi... ben hazırlandım amaaaa eşimin yazlık hiç birşeyi gelmemiş KIYAFET YOK kayınvalide eşimin bavulunu hazırlamış getirecekken bizimkide demişki sen kışlıkları götür ben bunlardan giyerim daha düğünden 1 gün önce koyarız eve demiş veee unutulmuşşş ağustos sıcağında eşim damatlığın pantolonu ve üzerinde uzunkollu gömlek biz dışarda kahvaltı yaptık o arada kaynımı aradık eşimin kıyafetlerini getirdiii ve hazırladıııkkk direk balayına gittiiiiiikk...

Gelın adı ustunde yenı evlı , daha hassas yenı bır ev alısık olmadıgı duzen. ama ne anlarlar. kaynanam sabahı aradıgı gıbı balayındada bızı aramaya devam ettı. hergun sabah aksam ""eeee sımdı napıyorsunuz oglum, " usutme oralarda oglum" temmuz sıcagında neyını usuteceksek. offf sınırlendım yıne

sizinki baya süpermiş ya

allahtan şu adetlere maruz kalmadım hiç :)
kaynanamlar uzakta olduğu için kendi annemlerde kaldılar evlendikten sonra 3 gün

ertesi gün aradım onları napıyosunuz diye gezmeye gitmişlerdi
anneme dedimm aaaa neden bizi aramadınız bizde gelirdik
annemde dedim dur kızım bugün daha 1 hemen ne diye çıkacaksınız
2 günü gitmiştik annemlere ama el felan öpmedik herşey normal gibi davranmaya çalıştım

aman b baslıgı gorunce yaralarım desıldı 3,5 sene oncesıne gıttım dugunumuzde adettım ılk 2-3 gun bı sey olmayacagı kesındı zaten olmamalıydı cunku kaynanamın evınde kaldık ılk gun lutufta bulunup yalnız bıraktılar ama 2. gun tasını taragını toplayıp yan odamıza yerlestı sanırım balayına gıdıyoruz dıye gıcıklık yaptı. ılk gunun sabahı uyandım baktım ne kahvaltı var ne bısey kaynanamgıl benden beklermıs neyse hazırladık aksamada aynı yıne bısey hazırlanmamıs...kaynanam gun boyunca benden hızmet bekledı kahve yap karpuz kes ayran yap dedım nasıl bı cehenneme dustum 2-3 gun sonra balayına gıderkende bes karıs surat tabı nıye gıdıyormusuz falan balayından donuste yanı 20 gun sonra daha arabadan ıner ınmez eee mujdelı haberınız yok mu...benı yalnız bıraktınız gıttınız yerler tam benlıkmıs falan fılan utanmasa o da gelcekmıs...aman ya sonrada bunca olandan sonra hala sevgı beklıyorlar nasıl sevılır kı ıcımı kuruttu ınsallah bekar arkadaslar hayal ettıklerı gıbı olur eslerıde aılelerıde sunu unutmayın sadece esınızle degıl aılesıylede evlenıyorsunuz ben cok anlayıssız bı aıleye dustum cok sukur 1 senedır bıraz ıyı ılk ıkı senem hep aglamakla gectı evlılıgınım ılk bı ayı hep agladım esımle kavga ettım annesı yuzunden kabulllenemedım bu davranısları...hımm bu arada tabıkı carsafta ıstemeyı ıhmak etmedı sagolsun esım azarlamıs..aman ne dertlıymısım:)

okurken bana geldiler valla

Benim cevremde böyle birsey ne duydum nede gördüm.
Hakikaten erkek tarafının böyle birsey beklemesi cook sacma ve cahilce!
Ya hepinizin ne kadar güzel anıları var.
Benim bir arkadasım var daha 3-4 aylık evli merakımızdan diger arkadasım dayanamayıp sormustu evleneli bir hafta olmustu acı olmus hatta oturamıyorum falan demis bende herkes acımıyo falan deyince hic beklememistim bu cevabı..
Ya insan bunları duyarda nasıl rahat olur yani ne bileyim.
İgne olmaktan tırsan ben!!!
Hic unutmam adam bana yasımı sordu igne olmak istemiyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…