Evlilikte ilk zamanlar

Cartedor

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2014
1.941
2.668
333
Merhaba hanimlar,
Tecrubelerinize ihtiyacim var. Yeni evlendim, ve sacma sapan bir duygusallastim. Aklima ailemle sarildigim zamanlar geliyor agliyorum. Size de boyle oldumu?
Esim de uzuluyor bu duruma, ben boyle yapsam nasil hissederdin diyor. Hep ailemi gormek istiyorum, onlari dusunuyorum. Arabayla 20 dakika uzakliktayiz ama gidemiyoruz, aksam isten gec giriyoruz...
Biliyorum yaa, alisana kadar mi boyle olucagim. Nolucak bu halim benim..
Yorumlariniz icin tesekkur ederim

Ben 7 saatlik uzaklıktayım bir de beni düşün
Görüyor ve arttırıyorum, ben 850 km uzaktayım

20 dakika uzaklık nedir? Yapmayın Allah aşkınıza. Sağlıklılar, sağlıklısınız. Yeni evlisiniz. Kendinize eziyet etmeyin derim.

Özlemeniz normal ama bu durum için ağlamanız çocukca. Siz artık evlisiniz, kendi başınıza bir ailesiniz artık.

Görüyor ve arttırıyorum, ben 850 km uzaktayım

20 dakika uzaklık nedir? Yapmayın Allah aşkınıza. Sağlıklılar, sağlıklısınız. Yeni evlisiniz. Kendinize eziyet etmeyin derim.
Ohoo yok mu arttıran

Bence çok gereksiz yere üzüyor kendini evlenmeseymiş madem ya da ailesiyle aynı mahallede otursaymış

Ben de bunu anlamıyorum.
Niye yani?

Sevdiğin adamla evlenmedin mi?
Annen babanı bir daha göremeyecek misin hiç?
Aksine "Sevdiceğimle kendi evimizde istediğimiz gibi takılıyoz" diye sevinmen gerekmez mi?
Yansın geceler, gündüzler bombaleyyoo.
Evlendiğim zaman hiç hasret çekmedim. :/

Ben evlendiğimde ailem hayatta değildi, o yüzden benzer bir şey yaşamadım ama mantıken düşününce, yıllardır yaşadığınız evin ve ailenin dışında yepyeni bir düzen kuruyorsunuz. Yani bir yandan çok mutluluk verici ama diğer yandan bir devir kapandığı için hüzünlü bir durum. Yani bence çok normal yaşadıklarınız. Tahminim bu yönde. Eşinizle mutlu, huzurlu olduğunuz sürece, alışma süreciniz daha kolay olacak.

Allah başka dert vermesin.17 yasında üniversiteyi kazandıgım günden beri tam 13 yıldır ailemden en az 9 saat uzaklıkta bir sehirde yasıyorum.evlendim yine baska sehir.bayramlarda seyranlarda düğün dernekte ve cok nadir baska bir sebepten olursa görüyorum.ozaman ben öleyim.

yaşınız çok mu küçük ya da ailenin küçük çocuğu musunuz

yani 20 dakika mesafe değil

bir de insanlar aileleri ile yaşarken bunalıp ayrı otursak odamızda takılsak vs derler

özlem için mesafe çok yakın

ben hiç özlediğimi bilmem o konularda biraz soğuk bir tipimdir de haftada bir görseniz fazla bile

kendinize yeni bir hayatınız olduğu konusunda ikna edin bu hayatınızı eğlenceli kılın

bir de anne evindeki rahatlığı özlüyor olabilirsiniz her şey hazır ve öne geliyor çünkü

alışırsınız ama ağlamayın eşinizi de germeyin

aynen tamam ben farklı şehirlerde olduğumuz için özledim arada bi gözlerim doldu hatta en çok hasta iken zor gelirdi tlf da seslerini duymak ama hiç bunun için eşimin yanında ağlamadım.

Hiç böyle duygusallaşmadım o yüzden bilemeyeceğim..
Alışırsınız zamanla. Hatta oraya gidince kendi evinizi ararsınız.

Ama eşiniz haklı. İnsanı bir zaman sonra bayıyor bu ağlak haller. Kontrol edin kendinizi biraz..

O ağlamaların çoğu bir anda gelen ev sorumluluğu, artık yetişkin olduğunu iyice hissetmekten kaynaklı. Eşimi ilk zamanlar ben de çok üzdüm bu konuda. Ama düşünsene orta yaşta yaşlılıkta ailenle oturduğunu, hayatının hep aynı düzen devam ettiğini? Can sıkıcı değil mi sence de ? Çok özlüyorsan sık sık git gel 20 dk mesafe nedir ki?

Bir tuhaf oluyorsun sonrasında alışıyorsun.
En çok kalmak istediğin yer artık kendi evin oluyor.
Özlem farklı birşey ama çok yakınsınız birde.
Eşinizi beklemenize gerek yok çalışmıyorsanız gidi gündüzleri görmeye .
Çalııyorsanızda hafta sonu ayarlarsınız.

Zamanla alışıyorsun, gayet normal.
Ama bu durumunu da eşine fazla belli etme.
Daralıcaktır muhtemelen bir süre sonra.
+
Mesafe her zaman iyidir. 20dk da çok az bi mesafe.
Zaten ilk zamanlarda fazla gidip gelmek iyi değil.
Zaten duygusalmışssın. Aileni sürekli görsen sürekli onunla ilgili düşünüp, daha çok onunla zaman geçirmek isteyeceksin.

Alışacaksınız inanın ben evlendim Ramazan girdi hemen her sahurda gizli gizli banyoda ağlardım duygulanırdım her an ailem aklıma gelirdi sürekli gitmek isterdim eşim sonradan farkettiğini itiraf etti bana çaktırmamışbir kaç zaman aileme gittikçe baktım onlar bizi görüyor yerlerinde mutlular alıştım 1-2 aya bir şeyiniz kalmıyor evinizden bu sefer kimse sizi ayıramıyor bizimde mesafe 15-20 dakika araçla ya biz gideriz ya onlar gelir sürekli iletişim halinde oluyorsunuz korkmayın işiniz olunca vicdan yapmıyorsunuz artık aile olduğunuzun farkına varıyorsunuz

Özlersiniz tabi ki normal. Zamanla geçecektir. Benimkiler de farklı şehirde. Çok özlüyorum. İnsan alışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…