- Emoji Skoru
- 11.260
- Puanlar
- 408
E sizin aileniz ? Benim ailemin yanina gidelim deseniz?Eşim yıllık izin alıyor malesef ayıp olur diye diyemiyorum
Aynen, benim kendi ailem böyle ve tahammül edemiyorum; tek konu su surdan su yazligi almis. Bana ne yaniBunca yorumun içinde en doğru ve mantıklı ve aklı başında bir yorum.Köken farkı olmasa bile farklı bir aile ile karşı karşıya kalıyorsun.Benimkiler de çok egolu insanlar.Para mal mülk arsa arazi.Başka muhabbetleri yok.Onu aldım bunu aldım.Zıkkımın kökü.Allahtan çok görüşmüyoruz.
Neden bu kin ve nefretSence bu mümkûn mü doğulularda
Merhaba , benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. Eşimle severek evlendim altıncı yılımız ama çok zorlanıyorum onu hala seviyorum ama eşimin ailesi ve akrabaları ile iletişim kuramıyorum eşim Kürt ben Türk bunun problem olacağını düşünmedim hiç ama oluyor malesef yanlarında hiçbir şey anlamıyorum çok sıkılıyorum köye gidince yaz tatilini orda geçirme fikri bile beni boğuyor .çocuğumuz yok böyle devam etmeli miyim bilmiyorum ayrılmak düşüncesi beni bitiriyor ama bütün hayatımı benden farklı insanlarla geçirecek olmak da çok zor siz böyle bir problem yaşadınız mı ne düşünüyorsunuz lütfen yardım.
Kültür farkı büyük sıkıntı ona hiç lafım yok da ikinizde çok öyle kültürlü vizyonlu tipler değilsiniz belli ki yazı köyde memlekette geçirmek ne onun adı tatil mi aileye dönemsel hizmet yani gidin tatile gidemiyosanız oturun evde kendi şehrinizde gezin tozunMerhaba , benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. Eşimle severek evlendim altıncı yılımız ama çok zorlanıyorum onu hala seviyorum ama eşimin ailesi ve akrabaları ile iletişim kuramıyorum eşim Kürt ben Türk bunun problem olacağını düşünmedim hiç ama oluyor malesef yanlarında hiçbir şey anlamıyorum çok sıkılıyorum köye gidince yaz tatilini orda geçirme fikri bile beni boğuyor .çocuğumuz yok böyle devam etmeli miyim bilmiyorum ayrılmak düşüncesi beni bitiriyor ama bütün hayatımı benden farklı insanlarla geçirecek olmak da çok zor siz böyle bir problem yaşadınız mı ne düşünüyorsunuz lütfen yardım.
Bu konunun çözümü gerçekten dil öğrenmek mi ? Hani karşı taraf senin dilini bilmese öğren bunda bir şey yok da bildiği halde bunu yapıyorsa bunun adı saygısızlık sana sen kimsin ki demek senin varlığını kaale almamak şunu bile ayırt edemiyor musunuz da birde üstüne dil öğrenmek sizin için seçenek oluyor ? Bana da öğret diyene kadar hiç gururunuz kırılmıyor mu annen baban ailen her kimse benim anlamadığımı bildiği halde neden böyle yapıyor ayıp değil mi bir daha gelmiyorum diye tavır koymak falan hiç yok mu öyle şeyler gelmiyor mu aklınıza ?Kesinlikle öyle. Benim eski erkek arkadaşım da doğuluydu ailesi yanımda kendi dillerini konuşurlardi ne dediklerini anlamazdim. Bana ogret dedim kaç kere öğrenmek de istiyordum öğretmedi evlilik gibi durumumuz vardı sonradan bitti zaten
Ben de lazım. Eşim gelince annemler Lazca konuşmuyor kimse konuşmuyor ben bilmiyorum zaten bana öğretmediler.Ben rizeliyim rizeli bir erkekle evliyim (tesadüf izmirde denk geldik) bende tercih etmezdim hahahah neyse ki kocamda nadirlerden ama bu bizim kültürün ne olduğunu değiştirmiyor gene diyeyim bizi herkes gömer kimse birşey demez ama konu kürtler olunca woooo aynen öyle biz bilmiyoruz
Hoş buldum
Sen nerelisin? Eşin kürt ve sen Türksün ve bunun problem olacağını düşünmedin mi? Neyi düşündün peki sadece gelinliğini falan mı?Merhaba , benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. Eşimle severek evlendim altıncı yılımız ama çok zorlanıyorum onu hala seviyorum ama eşimin ailesi ve akrabaları ile iletişim kuramıyorum eşim Kürt ben Türk bunun problem olacağını düşünmedim hiç ama oluyor malesef yanlarında hiçbir şey anlamıyorum çok sıkılıyorum köye gidince yaz tatilini orda geçirme fikri bile beni boğuyor .çocuğumuz yok böyle devam etmeli miyim bilmiyorum ayrılmak düşüncesi beni bitiriyor ama bütün hayatımı benden farklı insanlarla geçirecek olmak da çok zor siz böyle bir problem yaşadınız mı ne düşünüyorsunuz lütfen yardım.
Daha önemlisi çocuğun da öyle konuşacak, öyle düşünecek çünkü sana çocuğunu kendine göre yetiştirmen için pek özgürlük tanınacağını sanmıyorum. Ben tahammül edemezdim.Çocuk o aileyle hiç kopmayacak bağ demek. Bir ömür boyu çocuğunuzun akrabaları olacaklar. Boşansanız dahi hayatınızda olacak insanlar. Eğer çocuk istiyorsanız bunu göze alın. Yok çocuksuz böyle devam ederim diyorsanız devam edin tabii ama çocuk işine girecekseniz onlar hep hayatınızda çocuğunuzun akrabası olacağına, çocuğunuza etkisi olacağını da düşünün. Ona göre bir karar alın.
Konu bu ırk olunca herkes bi ılıklaşıyor, saçma sapan tavizler bişeyler bin yıllık mağdur edebiyatları tiksiniyorum artık gerçekten. Ben bu konuya gönlümden geçe geçe yorum yaparsam banlanmayı geçtim tutuklanırım.Bu konunun çözümü gerçekten dil öğrenmek mi ? Hani karşı taraf senin dilini bilmese öğren bunda bir şey yok da bildiği halde bunu yapıyorsa bunun adı saygısızlık sana sen kimsin ki demek senin varlığını kaale almamak şunu bile ayırt edemiyor musunuz da birde üstüne dil öğrenmek sizin için seçenek oluyor ? Bana da öğret diyene kadar hiç gururunuz kırılmıyor mu annen baban ailen her kimse benim anlamadığımı bildiği halde neden böyle yapıyor ayıp değil mi bir daha gelmiyorum diye tavır koymak falan hiç yok mu öyle şeyler gelmiyor mu aklınıza ?
Artık değişmeez. Bir evlilikte kültür din mezhep ayrılıkları olacaksa bunlar evlenmeden önce konuşulur. Eşinin en başta ailesiyle ve akrabalarıyla görüşmek zorunda olmadığını kabul etmresi gerekiyordu. Bizim de ailelerimiz siyah ve beyaz kadar farklı ikimizde mecbur değiliz ben kendi ailemle akrabalarımla görüşmek isterdem görüşürüm o da öyle. Ben niye yılda 1 hafta olan tatili onun akrabalarıyla geçireyim ki banane? Ayrıca doğulularda boşanmaya da pek sıcak bakılmaz diye biliyorumMerhaba , benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. Eşimle severek evlendim altıncı yılımız ama çok zorlanıyorum onu hala seviyorum ama eşimin ailesi ve akrabaları ile iletişim kuramıyorum eşim Kürt ben Türk bunun problem olacağını düşünmedim hiç ama oluyor malesef yanlarında hiçbir şey anlamıyorum çok sıkılıyorum köye gidince yaz tatilini orda geçirme fikri bile beni boğuyor .çocuğumuz yok böyle devam etmeli miyim bilmiyorum ayrılmak düşüncesi beni bitiriyor ama bütün hayatımı benden farklı insanlarla geçirecek olmak da çok zor siz böyle bir problem yaşadınız mı ne düşünüyorsunuz lütfen yardım.
Tam da böyle düşünerek evlendim. Her şey dört dörtlük olmaz idare edilir bazı şeyler dedim, 14 yıldır insanlara alışamadımGerçekten davul bile dengi dengine derler ya sadece maddiyat olarak değil yaşam tarzı, düşünce yapısı her konuda böyle. dengini bulmak zor üstüne bi de denginin ailesi de denk olacak falan evlilik zor müessese
O da kader diyelimTam da böyle düşünerek evlendim. Her şey dört dörtlük olmaz idare edilir bazı şeyler dedim, 14 yıldır insanlara alışamadımüstelik biz hemşeriyiz.
Valla konu benim için ırk da değil hangi ırk olduğu önemli de değil ha benim yanımda herkes gözümün içine baka baka kulaktan kulağa konuşmuş ha inatla anlamayacağımı bildiği bir dilde konuşmuş aynı şey isterse kuş dili konuşsun fark etmez ortak bir dil varken bunun arı düpedüz saygısızlık yok sayılmakSen nerelisin? Eşin kürt ve sen Türksün ve bunun problem olacağını düşünmedin mi? Neyi düşündün peki sadece gelinliğini falan mı?
Daha önemlisi çocuğun da öyle konuşacak, öyle düşünecek çünkü sana çocuğunu kendine göre yetiştirmen için pek özgürlük tanınacağını sanmıyorum. Ben tahammül edemezdim.
Konu bu ırk olunca herkes bi ılıklaşıyor, saçma sapan tavizler bişeyler bin yıllık mağdur edebiyatları tiksiniyorum artık gerçekten. Ben bu konuya gönlümden geçe geçe yorum yaparsam banlanmayı geçtim tutuklanırım.