Evlilikte maddi durum?

lmh_burcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
249
98
48
Kızlar merhaba herkese. Benim bi sorum var evli olup hem esi hem kendisi kazanan çiftler nasıl giderleri oduyorsunuz? Yani herkesin geliri farklı ama ödemeleri nasıl hallediyorsunuz?Eşiniz kirayı siz mutfak masraflarını falan mi? Bu konuda bilgilendirirseniz mutlu olurum merak ediyorum...

Biz olaya iki ayrı maaş gibi değilde eve giren para olarak bakıyoruz. Onun parası ve benim param bizim paramızı oluşturuyor. Toplam paradan ödeme ve giderleri çıkartıp kalan para ile geçiniyoruz. Kendimize şahsi birşey alacağımız zaman birbirimize danışırız ve o ay bizi yıpratıp yıpratmayacağı konusunda fikir alışverişi yaparız. Ev muhasebesi konusunda eşim daha iyi olduğu için yönlendirmeleri genelde o yapar.

Biri kirayi/ev kredisini ve faturalari oder
Digeri mutfak masrafi,gezme tozma,kiyafet oder
Ev arkadasi gibi eve goren parayi ortaya koyalim ,ikiye bolelim ihtiyaclardan sonra demek ev arkadasligina donuyor cunku bana gore. Kurus kurus hesap olmaz kari koca arasinda

Kızlar peki daha sağlıklı ve mantıklı olarak nasıl yapılmalı ? Hangisi daha iyi olur. Senin pagan benim param durumları çok çirkin geliyor açıkçası.

Bizde çoğu şey otomatik ödeme, eşimin kartından ödeniyor. Büyük market alışverişlerini de eşim kredi kartıyla öder, ben kart kullanmıyorum çünkü, kartta puan kazanıyoruz diye nakit kullanmıyoruz pek. Ivır zıvır şeyleri&harcamaları da o an kim müsaitse o alıyor, yapıyor, hesabını tutmuyoruz. Bir sonraki ayın maaşları yatarken önceki aydan artan paraları ortak hesabımıza yolluyoruz. On yıla yakındır böyle. Senin paran, benim param muhabbeti bana da çok çirkin geliyor. Ailem, canım, ciğerim dediğim insanla para muhabbeti yapmam. Para muhabbeti yapılacak insanla evlenilmemeli bence.

Ben evli değilim ama sevgilim parayı ortaya koyalım evlendigimiz de kalan parayı bölüştürelim diyor bende bunu kabul etmiyorum. Kirayı sen öde faturalar birlikte gıda bende olsun diyorum ona da uzak bakiyor. Sanırım bu konu da anlaşamayacağız

Nasil denk gelirse öyle. Bazen esimin parayi tamamen bitirip benimkine geceriz .Bazen ben kirayi oderim .O benim kyk borclarimi faturaları ,bebegin masraflarini filan .Alışverişe çıkınca kim yeni maas aldiysa ondan oderiz.Ortaya karışık.Bu ayki son maasim olacak .Ucretsiz izne çıkıyorum .Bakalim nasil olcak.

Ben evli değilim ama sevgilim parayı ortaya koyalım evlendigimiz de kalan parayı bölüştürelim diyor bende bunu kabul etmiyorum. Kirayı sen öde faturalar birlikte gıda bende olsun diyorum ona da uzak bakiyor. Sanırım bu konu da anlaşamayacağız
Bende evlilik yok da ablam için actim konuyu :) o da sizin gibi bende merak ettim diğer evliliklerde nasıl oluyor diye

Peki her harcamada esinize söylüyor musunuz?mesela küçük market alışverişi falan
Eğer alacağım yüklü birşey değilse hiç söylemem.Az nakit taşırım,herşeyi kartla alırım.Cok ekstrem durumlarda sorar.Mesela D&r 250 tl fazla olmamismi migrostan fazla almışsın nasıl taşıdın eve kadar gibi.
Gereksiz gördüğüm şeyleri almam,ama almissam hesap vermekten hoşlanmam.

Nasil denk gelirse öyle. Bazen esimin parayi tamamen bitirip benimkine geceriz .Bazen ben kirayi oderim .O benim kyk borclarimi faturaları ,bebegin masraflarini filan .Alışverişe çıkınca kim yeni maas aldiysa ondan oderiz.Ortaya karışık.Bu ayki son maasim olacak .Ucretsiz izne çıkıyorum .Bakalim nasil olcak.
Umarım her şey gonlunuzce olur allah bağışlasın bebisinizi:)

Bende evlilik yok da ablam için actim konuyu :) o da sizin gibi bende merak ettim diğer evliliklerde nasıl oluyor diye
Valla evlenmeden önce bu konuda ablan kararını versin. Evlenince tavrı net olsun. Ben çalıştığım halde her harcama mı eşim bilsin istemem. Ay belki ona hediye alacağım hemen anlayacak. Çok kötü

Valla evlenmeden önce bu konuda ablan kararını versin. Evlenince tavrı net olsun. Ben çalıştığım halde her harcama mı eşim bilsin istemem. Ay belki ona hediye alacağım hemen anlayacak. Çok kötü
O da resmen ayni şeyi diyor :) hediye alinca görecek haberi olacak nasıl olacak öyle diyo

Senin paran benim param yok bizde,ikimizin parasi var, mantikli ve dogru olan da bu bence, diger sekli sirket ortakligi gibi, cok cirkin geliyor bana.

O da resmen ayni şeyi diyor :) hediye alinca görecek haberi olacak nasıl olacak öyle diyo
Ablan ruh arkadaşım olabilirmis :) Bir de ben kişilerin parası kendine kalsın isterim. Mesela bir taraf birikim yapamayan elinde para tutamayan biriyse bile diğer taraf birikim yapıp durumu denetleyebilir. Bu eşinden para kaçırmak yada ayrı kese demek olmuyor ki

25 yıllık evliyiz ikimiz de çalışıyoruz ben oğlum doğduğunda 3 yıl ara verdim sadece.
Herkesin maaş kartı kendinde,
ben faturaları ve kredi kartını öderim gerisini birikim yaparım.
Anneme harçlık veririm, gerekli kişilere hediye alırım. Elim açıktır varsa sıkmam.
Kredi kartı mtv, kasko gibi nedenlerle yüksek geldiyse eşim takviye yapar.
Eşimin kazandığını el harçlığı kalanı da ortak hesapta birikim yapıyoruz. Oğlanın okulunu da o ödüyor son 3 yıldır. Önceden benimle ayni kurumdaydı benden kesiliyordu.
Giyim, kozmetik vb alışverişlerimi ona sormadan gönlümce alırım. Hiç karışmaz, hesap sormaz.
Oğlumun kıyafet,ayakkabısını da ortak alırız.
Eve alınacak eşya vb şeylerde ortak karar veririz.
Markete de kim giderse o öder.
Birlikteysek kimde para varsa o öder.
Hiç senin paran, benim param , senin ailene hediye, benimkine hediye muhabbeti etmeyiz.
Arabamın tüm masrafını çoğu zaman benzinini eşim karşılar ben sadece kullanırım.
Arabamı yıkatmak için götürünce depoyu doldurur sağolsun.
Her sabah evden çıkarken 'paranız var mı?' Diye oğluma ve bana sorar, harçlıksız bırakmaz.
Bizde durum böyle geçinip gidiyoruz güzelce.

Ablan ruh arkadaşım olabilirmis :) Bir de ben kişilerin parası kendine kalsın isterim. Mesela bir taraf birikim yapamayan elinde para tutamayan biriyse bile diğer taraf birikim yapıp durumu denetleyebilir. Bu eşinden para kaçırmak yada ayrı kese demek olmuyor ki
Kardi tarafın da tavrı bu konu da çok önemli sanırim. Umarim sizde Gönlünüze göre halledersiniz

Back
X