• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte maddi durum?

Teşekkür ederim bu 2. Çocugum birinciyide 3 yaşında bırakmıştım anneme köyde baktılar haftada bir gördüm oglumu çok sıkıntılı benim çalışmam ama onların gelcegi için çalışmak şart tek istegim ikiside kendini kurtarcek meslekler edinsin ay içimi döktüm baya kusura bakma
Ay canım sıkıntılı olmuş senin için de çocuk için de . Umarım simdi daha iyi olur allah yardımcın olsun

Kızlar merhaba herkese. Benim bi sorum var evli olup hem esi hem kendisi kazanan çiftler nasıl giderleri oduyorsunuz? Yani herkesin geliri farklı ama ödemeleri nasıl hallediyorsunuz?Eşiniz kirayı siz mutfak masraflarını falan mi? Bu konuda bilgilendirirseniz mutlu olurum merak ediyorum...

Üstümüzde çok borç var
Eşim kendi kredisini kirayı ve kredi kartını ödüyor
Ben kendi kredimi kredi kartımı faturaları evin diğer giderlerini hallediyorum

Daha biraz önce diğer konuya yazmıştım aynısını kopyalıyorum:halay:

Hesap kitap işine gelince evlendikten bir kaç ay sonra benim önerimle aylık ev giderlerine makul bir bütçe, belirlediğimiz miktar kadar ikimizd de eşit bütçe aldık geri kalanlar havuzda toplandı ve birikim oldu. Yeri geldi ben kendi bütçemi bitirip eksiye düştüm, yeri geldi eşim kendi harçlığını dokunmadan kumbaraya attı. Ama ikimizde özel bütçenizi istediğimiz gibi harcadık. Ayda 3 marka ayakkabı aldığım da oldu hediye tatil planladığım :)
Baya iyi olmus canım . mutluluklar dilerim :)

Teşekkür ederim bu 2. Çocugum birinciyide 3 yaşında bırakmıştım anneme köyde baktılar haftada bir gördüm oglumu çok sıkıntılı benim çalışmam ama onların gelcegi için çalışmak şart tek istegim ikiside kendini kurtarcek meslekler edinsin ay içimi döktüm baya kusura bakma
Üç yaşına kadar kendiniz baktıysanız sonrasında haftada bir görmüş olmanız elbette ideal durum olmamakla birlikte şartların gerektirdiği , idare edilebilir bir durum olmuş. Allah yardımcınız olsun.

İki kredi zor oluyodur tabi. Allah yardimciniz olsun

Aslında 4 tane var :D
Harcama yaparken güzeldi şimdi ödüyoruz işte zorlana zorlana
Arabanın kredisini ödüyorum eşimin üstüne ama araba :)
küçük hesaplamalar yapmıyoruz hani marketi sen hallet vs gibi
O sırada hangi kartımız müsaitse ondan ödüyoruz.
Ben bütçeyi yapıyorum, ödeme işleri hep bende...

Aslında 4 tane var :KK70:
Harcama yaparken güzeldi şimdi ödüyoruz işte zorlana zorlana
Arabanın kredisini ödüyorum eşimin üstüne ama araba :)
küçük hesaplamalar yapmıyoruz hani marketi sen hallet vs gibi
O sırada hangi kartımız müsaitse ondan ödüyoruz.
Ben bütçeyi yapıyorum, ödeme işleri hep bende...
Dört tane zorlamistir sizi :D Ayarlayabildikten sonra her turlu borç ödenir aslında yeter ki o borc evliliğe huzursuzluk getirmesin. Dedigim gibi allah kolaylık versin hepimize:)

Ben telefonumdan kredi kartını,faturaları öderdim.Kalan parayı hesabımda tutardım. Eşim de kreşi,(kizlarin bankada çeyiz hesabı var) onu ve bir miktar parayı ayırıp kalanı bana veriyordu hesabıma yatırıyordum cunku o yonetemiyor benden daha savurgan.Veya evde ufak bir para kutumuz var ona koyuyorduk lazım oldukça aliyorduk.
Su an ise çalışmıyorum,yine dediğim gibi kreşle bankayı ve bir miktar harcligi ayırıp kalanı hesabıma yolluyor. Maaşları birleştirip rutin ödemeleri eksilip kalanı bölüşmek mantıklı. Aşırı savurgan ve ödemelerini de unutan taraf varsa diğer tarafa birakmali bana gore

bizde soyle ;esim kira ve faturalarin bir kismi ben de faturalarin bir kismi ve mutfak masrafi .ben birikimimi ayri yapiyorum ama dugunden gelenler falan esimin hesabinda

Eşimin maaşını komple giderlere ödüyoruz, benimkini biriktiriyoruz. Hiç bir sorun yaşamadık. Evde 400-500 lira nakitin olduğu bir cüzdan var ama biz genelde kartla alışveriş yapıyoruz. Yani her istediğimi, istediğim zaman alabiliyorum. Hediyeyi de eşime habersiz alabiliyorum. Biz de para ortaktır. Senin maaşın, benim maaşım olayı yok kısaca.

Kızlar merhaba herkese. Benim bi sorum var evli olup hem esi hem kendisi kazanan çiftler nasıl giderleri oduyorsunuz? Yani herkesin geliri farklı ama ödemeleri nasıl hallediyorsunuz?Eşiniz kirayı siz mutfak masraflarını falan mi? Bu konuda bilgilendirirseniz mutlu olurum merak ediyorum...

Evlilikte eşimin kesesi benim kesem gibi bir durum olmuyor. Sonuçta evlenerek bir bütün oluyorsunuz. Varlıkda da birsiniz yoklukta da... Sorduğunuz soruya cevap verecek olursam; bizde para gelir. Giderler çıkar(Kira, faturalar, aidat, k.kartı borcu, mutfak masrafları). Kenara birşey koyabilirsek ki, öncesinde geleceğe dönük bir ödeme planı mutlaka yaparız (atıyorum herhangi bir ay bir yere gidilecektir onun yol parası ya da mont, ayakkabı alınacaktır...) ve ona göre kenara birşey koyabilirsek ne ala. Sonrasında da ayağımızı yorganımıza göre uzatmaca. Kalan para ortadır ve isteyen ihtiyaç dahilinde kullanır. Şimdiden mutluluklar dilerim ve hem maddi hem manevi olarak Allah geçim kolaylığı versin derim :)

Peki her harcamada esinize söylüyor musunuz?mesela küçük market alışverişi falan

Ben eşimden hiçbir şey saklamıyorum. İhtiyacım olduğunda kullanırım. Hatta çoğunlukla sıkarım. Aksine birşeyler aldığımda mutlu olur. Hiçbir zaman bunu kaça aldın diye sormaz. Keşke kendisi için de aynı şeyi yapabilse. O da benim gibidir. Zorda kalmadıkça ekstra masraftan kaçınırız. Küçük market alışverişini niye saklayasınız ki? Sonuçta ihtiyacı alıyorsunuz. O evin hanımı siz olacaksınız. Klasik olacak belki ama şu laf çok doğru: "Yuvayı dişi kuş yapar." Ben derimki hayırlısı ile evlenin. Önce birbirinizi tanıyın. Çünkü evlilik ve sevgililik tamamen farklı. Onda sonra zaten herşey zamanla rayına oturacaktır. Şimdiden maddi kaygılara kapılıp kendinizi heder etmeyin...

Herşeyi eşim ödüyor,geneli otomatik ödemede zaten. Kredi kartlarını eşim öder hiç haberim bile olmaz. Bankamatik denk gelirse cüzdanımda dursun diye nakit para çekerim,yoksa onuda eşimden alırım. Benim kazandığım para banka hesabımda durur,birikir. Büyük bişey alınacaksa oradan kullanırız yada yatırım vs yapılacaksa peşinat olarak kullanırız.

Analık izninden dönen benim karisik suan.fakat kendi karnımı paramla doyurur giysimi kendim alırım.dr parami kendim veririm.kocam faturalari öder.arabasının masraflarini filan öder.kredi kartimiz yok.

Eşim bütün masrafları karşılar bende biriktiririm:-)

Bizde herseyi kartla alırız yanımızda para taşımayız pek ay sonunda da karta ortak para koyarız geri kalan parayı da birikim yaparız.

Bizde hesaplar ortaktır. Şuan izindeyim ama çalıştığımda öyle yapıyoruz. Eşim kira, faturalar, kredi, ev alışverişini halleder. Benim maaşımla da giyim, gezme, oğlumuzun ihtiyaçları gibi diğer giderleri karşılarız. Arttırdığımız para da ortak hesapta durur.

Ben ve esim ogretmeniz.aylik 2800 yakin ev kredimiz var.benim maasimla ev kredisini oduyoruz esiminkiyle faturalari mutfak masraflarini oduyoruz.tabi elbise giyim gezme degisiyor illaki sen odeyeceksin diye bisey de yok.maasimizdan kalan parayi da ortak biriktiriyoruz.

Ev arkadaşı gibi paylaşmak bana mantıklı gelmiyor. İlk olarak senin paran benim param ayrımı ortadan kalkıp evinize giren para olarak bakılmalı. Bazen birininkinden fazla harcama yapılır. Parası bitti der diğeri verir. Kalan paralar ortak olarak birikim yapılır.

Back
X