Evlilikte maddi durum?

Ay bu kaçıncı para konusu böyle. Yeni nesil baya bencil. Ne evlenirken ne de evlendikten sonra benim param diye bişey aklımın ucundan geçmedi.

Esim ev kredisini ve arabayla ilgili masraflari oduyor.
Bende mutfak ve cocuklarin/ esimin giyim kusami/ okuldan istenilen seyleri oduyorum.
Disarida yemek tatil gibi seyleri esim oder.
Ben kenara para atarim, ihtiyac durumunda ne biriktiyse veririm esime.
Ne kadar birikmis bilir zaten.
Gecen ay butun birikmisimi gerektigi icin gonderdim mesela.

bizde hersey ortak, sen onu ben onu odeyeyim diye bir anlasma yok aramizda. birikim bende birikir sadece. ihtiyac olursa ben veririm. esim kendine ve bize yetecek harcligi ayirir kendine sadece, geri kalan tum odemeleri ben yaparim

Bence ideal olanı eve giren toplam parayı ortaya koyup tüm zorunlu harcamaları yapıp kalanını bölüşmek. Böylece herkes kendi payına düşen harçlığı kendi zevklerine harcayabilir.

Biz evlenirken hic dusunmedim nasil olur diye, aklima bile gelmedi ama simdi ki duzenimiz evin butun giderlerini benm.harcligim da dahil esim karsilar, benm maasimda birikim olarak kalir pahali buyuk birsey alacagimz zaman birikimden aliriz, benm aldigim hic bir urune karismaz,sormaz bile ben de ona karismam hatta ben kendim alirim ona begendigi seyleri...simdiyr kadar para konusunda senin benm.hic olmadi ve birbirimizi kirmadik

Eşim Kendi maaşıyla bütün giderler evin kredisini filan yatırır elinde para kalmayınca benim maaştan takviye yaparım. Bizde kimse kimseye hesap sormaz herkes kendi maaşıyla istediğini alır(alışveriş filan) tek şart başkasına borç verilecekse ortak konuşur ona göre hareket ederiz.

Back
X