Evlilikte maddi farklar.

İki tarafta muhafazakar ama farklar var demişsiniz
İlla ki olacak da nedir bu farklar ?
Yaşam stili farklı derken ekonomik gücün getirdiği farklar mı ? Örneğin onlar sık sık tatile gider biz köye
Onlar akşam yemeklerini restoranda yer biz evde
Onların yardımcıları var, şöförleri var vs

Bu gibi şeyler eğer karşındakinin ailesi görgüsüz ve insana değer vermeyen cinstense sorun olmaz . Yada tam tersi senin ailen bu konuda durup durup trıplere girecekler mi ? Bir şey yaptıklarında hava attılar diye mi yorumlarlar, gösteriş yapıldı mı derler yada paraları vardı bizden sakınıldı denir mi? Senin ailende önemli bunları derken tecrübelerimle söylüyorum İnan.

Sana basit bir örnek vereceğim ben evlenirken evimiz çok lüks ve büyüktü . Eşimin ailesinin de o dönem tam tersi küçücük ve sade bir evleri vardı bunun sebebi ekonomik durumlarıydı
Annem onlar geldiğinde salonda değil oturma odasında ağırlıyordu . Evdeki yardımcımızı hiç göz önüne sokmuyor servisi kız kardeşimle bana yaptırıyordu.

Kayınvalideye gittiğimiz zamanda elindekilerin en iyisini çıkarır yedirir bizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışırdı

Yani bu iki kadın birbirleriyle sözleşmeden dengeleri kurmak için hep çaba gösterdiler

Bazen yanlışda anlaşılabiliyor insan. Babam büyük bir düğün istiyordu karşı tarafın karşılayamayacagını da bildiği için düğünü birlikte yapmayı teklif etti.
Cevap vermediler . Sonra bir otel önerdi babam , burası tanıdık ben indirim aldım dedi tutarın neredeyse çeyreğini söyledi bölüşeceğimiz miktar olarak . Gerisini kendi karşılayacaktı hiç bir art niyet yoktu hem onları zor duruma sokmak istemedi hem güzel bir düğün olsun istedi
Babam düğün işleri için eşimin vekalet edeceğini düşünüyordu çünkü düğün parasının onlara düşen kısmını da eşim verecekti . Babası gitti fiyat aldı görüştü vs sonra siz bize yalan söylediniz diye olay çıkardı . Suçlu biz olduk belki de gerçekten suçluyduk bilemiyorum ama kötü olan bir şey yoktu sadece karakterlerle alakalı sorun oldu yoksa herseyın bir yolu bulunurdu .
Şimdi kayınpederim babam için dolandıracaktı beni diyor kendi kafasında ne kuruyor bilemiyorum babam onu dolandırınca ne kazanacak onu hiç bilmiyorum ama kalkıp bunu da diyemiyorsun işte senın nereni kim dolandıracak diye.
Ev konusunda da ailesini ilk geldiklerinde salonda ağırlamadık diye bizi küçük değersiz gördüler dedi
oysa oturma odası bir çok evin salonundan farksızdı sadece çok gösterişli değildi . Onlar rahat etsin diyeydi ama anlamadılar ..
Bunun gibi gereksiz bir kaç şeye laf söz ettiler , biz yaranamadık . Çünkü onlar kompleksli insanlar özellikle babası

Neyse Düğün dernek bir şekilde geçti işte şimdi görüşmedikleri için sıkıntı da olmuyor :)

İyi misin sen ? :) kadın zengin olsaydı evet çok problem derdim. Ama erkeğin zaten yeterli mal varlığının olması gerekiyor. Doğal olan da bu. Adamın art niyeti yok madem hiç bulandırma aklını; hem kendini kakalamıyorsun ki o gerçekleri zaten biliyor ve senin parana da ihtiyacı yok. Eğer ailesi de sorun çıkarmıyorsa kaçırma derim. Ömür boyu rahat eder çocuklarınka yer içer gezer tozarsın.

Bana bu tarz farklılarda çok olur gibi gelmiyor özellikle de erkeğin ailesi devreye girince...
Hakkınızda hayırlısı nasipte varsa olur...

Ben de kendimden zengin ve kültürlü ailesi olanlarla ilişki yaşayamıyorum. İster istemez içimde bi eziklenme korkusu oluyor.

Yaptıklarını, aldıklarını sürekli yüzüne vurmayacaklarsa hiçbir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ama şunu da söyleyeyim şimdi çoğu erkek tarafı yapmasalarda yaptık diye hava atıyorlar :)
Bence iki kişi anlaştıktan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum.

ÇOK GÖRGÜSÜZSÜNÜZ

Alma

Şahsen gidip en pahalısından telefon alacak gelirim vs var ama benden çok maaşı olan sevgilim telefon alsa bozulurum

Bir de sen büyük o küçük sen çocuklu vs

Konu sen değilsin ama sağduyum yorum yaz dedi

Şöyle aciklayayim ikimizin ailesi de muhafazakar, ama mesela illa ki farklar var. Hayat gorusu olarak değil ama maddiyat olarak farklar bariz var..
ooooooo ceylinim yeni bir aşk??
çok sevindim canım.. hayırlısı olsun inşallah

şöyle söyleyeyim.. eğer ailesi ve kendisi bunu dile getirmeyecek insanlarsa sorun olmaz
karşılıklı anlayış önemli
biri mi tanıştırdı sizi.. yaz kız bana merak ettim

Bence şu an aynı şekilde devam edin, iş ciddileştiğinde aileler ile tanışıldığında tavırlarına vs bakarsınız o zaman netleşir her şey :)
Bir tanıdığımın okul bursunu ödeyecek parası yoktu ama ailesi yedi ceddine kadar varlıklıydı. Üstelik sevgilisi ödüyordu okul parasını vs. Evlendiler gayette mutlular :)

Bizde de vardı fark, destek oldum şimdi eşit durumdayız. Hatta benim yatırımlardan dolayı nakit sıkıntım dahi var. Gerçi senin benim param olayı yok ama olsaydı şuan onun eski halinde olurdum ben. Allah utandırmadı bu konuda, risk alarak ilerledim ki hiç sevmem riski. Benimkinin ailesi değişikti, bu kızın seninle ne işi olur diyordu annesi. Bana da şaşkınlığını belirtmişti. Şimdi eşim maddi olarak zenginleyince hepsi aramaya sormaya başladı. İlk önce borçların ne alemde diye senede 1 defa aranırken, şuan her ay aranıyor. İnsanlar değişik ya.

Ay ablamm, aklımdaydın senide etiketleyecektim benden önce davrandin
Biri tanıştırmadı aslında ama ortak arkadaşlar aracılığı ile tanışmış olduk ilk günden o kadar farklı bir muhabbetimiz oldu ki Gerçekten neye uğradığımı şaşırdım, çok farklı bi uyum yakaladık muhabbeti konuşması ses tonu fiziği yüzu gerçekten hayal etsem aklıma gelmezdi böylesi :)
Tek sorun gerçekten bu aileler arasında ki fark abla. Ona kalsa 2-3 aya nişan takmayı düşünüyor seneye düğün. Zerre evlilik düşünmeyen biri olarak ben bile heyecanliyim vallahi anlamadım ne oldu :)
Ablam valla geçiyormuş her şey, o aglamalar sizlamalar hepsi geçti gitti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…