Evlilikte maddi farklar.

ben en çok ailesinin tavrına bakardım aile sonradan görme gösteriş budalası herkesi parası ile satın alacağını düşünen kişilerden oluşuyorsa oğullarından bir hayır gelmez
ama görgülü saygılı tiplerse düşünürdüm

Elizabeth Bennet karakterini anımsadım

Şöyle aciklayayim ikimizin ailesi de muhafazakar, ama mesela illa ki farklar var. Hayat gorusu olarak değil ama maddiyat olarak farklar bariz var..
Evet canım seviyo r tamam ama sorunlar olur illaki bi tartışmada yüze vurulabilir evlilik gerçekten çok farklı ama kadın varlıklı erkek öyle olmasa bu daha büyük sorun olur kanımca

Ben de olsam çekinirdim. Karşıma çıkan erkeğin maddi olarak bana denk aslında bi tık fazla olmasını dilerim (hayırlı olan olsun tabi) ama çok büyük farklar beni de korkuturdu aileler akraba olacak sonuçta. Bir de yarın birgün paranın lafı edilirse zoruma giderdi.

Yine de bunlar kesin olacak diye bişey yok, ben pimpirikli insanım en kötüsünü düşünürüm, burada önemli olan sizlerin ve ailelerinizin karakteri deneyip görmek lazım belki de güzel bi uyum yakalarsınız.

Benim eşim tarafı anormal zengin
Babamda iflas etti elimizde ne ev ne araba hiç birşey kalmadı fabrikamiz vardı sabun imalat...
Yani tanistiklarinda ailemle ailesi arasında maddi anlamda uçurum vardı

Maddi konuda hıc bı rahatsız edici davranış ima olumsuz birşey yaşamadık
Önemli olan görgü , kültürlü ve iyi eğitimlilerse hiç sorun olmaz bence

Hatta ben erkek tarafının bı tık daha güçlü olmasının avantaj olduğunu bile düşünüyorum kadın her ortama ayak uydurur da erkek için ortam da kendini geliştirmesi icin görmüş geçirmiş ve doymuş olması için parasinin olmasının gerektiğini düşünüyorum

Karsindaki insana ve ailesine bagli. Yapilmayan dusunulmeyen eksik kalan en ufak bisey icin durup duruo aileni kucumseyecek insanlarsa bir omur mutlu olman zor. Ama anlayisli saygili insanlarsa neden olmasin ki..

Nişan hazırlığındayım ve bu günlerde aynı sorunu yaşıyorum. Herşeyi erkek arkadaşım karşılamak istiyor, bu yüzden daha doğru dürüst hiçbir hazırlık yapamadım. Çünkü sınırlarım kayboldu, neyi almalıyım ne kadar harcamalıyım, ne yapmalıyım hiç bilemiyorum. Baskın bu konuda o yüzden yoruluyorum çünkü hep onun karşılamasını istemiyorum. Hediye alırken zorlanıyorum mesela ister istemez aklımda hep ucuz mu oldu acaba kaygısı oluyor. Erkek arkadaşımın böyle bir iması ya da beklentisi asla yok ama ben görebiliyorum giydiğini taktığını sonuçta.. Ayrıca erkek arkadaşımın değil ama onun arkadaş ortamının kafa yapısından dolayı sorun yaşıyorum. Gruptaki çiftlerin hediye anlayışları tatil anlayışları çok fazla para odaklı. Ne aldım nereye gittim muhabbetleri çok dönüyor. Neyseki benim arkadaş ortamımda öyle birşey yok. Benim ailemin durumu da maddi anlamda düşük değil ama erkek arkadaşımda gözle görülür yadsınamayacak bir fazlalık var. Ama annesini çok severim, hiçbir zaman da para konularında konuştuğuna şahit olmadım. Bu hazırlık sürecinde yaşadığım sorunu annesine de anlattım. Bunu dert etme rahat ol dedi, bizde erkeklerin karşılaması gerekiyor zaten, öyle alışmış yani bu konuda baskın olması o yüzden dedi. Arkadaşlarım niye dert ediyorsun ki al harca işte istediğin gibi diyorlar ama işin içinde olunca öyle olmuyormuş. Bilemiyorum yani bunaldığım zamanlar geçiriyorum, erkek arkadaşımdan kaynaklı değil ama kendi içimde çelişkiler yaşıyorum yani. Bizde durumlar böyle bakalım nasıl geçecek bu nişan ve evlilik hazırlıkları..

Maddi olarak farklılıklar olabilir evet. Fakat önemli olan maneviyat sanırım suan. Ailesiyle ailenin görüşü ve kafa yapısı uyuyormu bu önemli. Herhangi bir ima var mi ilerde sorun olur mu kişiliklerini siz biliyorsunuz sonuçta.

Konularinizdan biliyorum okuyunca cok mutlu oldum

Soyle soyleyeyim karakterine guvendiginiz biriyse hic tereddut etmeyin ama karakteri kotuyse evi harabe olsa sizin evin karsisinda villa olarak goryr

Bi arkadasim var esinin egitim durumy ailenin maddi durumu ailelerin denklik durumlari iki farkli iki uc nokta ama cokta mutlular şimdiye kadarda esinden bu yonde bi elestiri aldigini soylemedi

Madem size evliliği düşündürecek bir insan karsinizda, sizde acik ve net bir şekilde devam edin bence. Yarinin ne getirecegini bilmeden şimdiden ayrılığı düşünmeyin. Belkide hiç korktuklarinizi yasamayacak ve çok mutlu olacaksiniz. Denemeden bilemezsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Nasıl tanistiniz peki? Tersi olsa büyük sorun olabiliyor çevremde örnekleri var ancak sizin durumunuzda gorgululerse sanmıyorum sorun olsun.

Sanırım siz erkek tarafi; bu kız acaba bizim paramızı mi yemek için tavladi oğlumuzu gibi bir düşünce olabilir mi? Diye tereddüt ediyorsunuz gibi geldi. Ama mütevazı insanlarsa eğer zengin şımarık (olmayanları tenzih ederim) kızlardan da bol bol görmüşlerdir. Müstakbel aday da az çok sizi bilip ona göre bir tercihte bulunmuştur diye düşünüyorum.

Ayrılmak yerine iyice tanımaya bak, çünkü eğer bir erkeğin maddi gücü kuvvetliyse etrafında bunun bilincinde olan çok fazla kadın oluyor ve bu adamlar sahte çıkar ilişkilerinde yorulmuş ve güvenilir liman arıyor oluyorlar. Zamanı gelince kendi durumunu açıkça konuş, ileride bir sorun yaratıp yaratmayacağından korktuğunu dile getir, zaten eğer adam düzgün bir karaktere sahipse alacağın cevap seni tatmin edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…