Evlilikte maddi farklar.

Gerçekten başlığı okuduğumda ilk aklıma gelen benim maaşım erkekten yüksek sorun olurmu diye bekliyordum:) çok şaşırdım şimdi evlenmek isteyen arabası olsun evi olsun diye bakıyor öncelikle zmanla severim diyor tebrik ederim sizi bunları düşündüğünüz için kadın varlıklı olunca erkek takılabiliyor gurur yapıyor zmanla ama hiç sanmam sorun olsun ayrıca iki sene sonra senin ailenden daha kötü bi duruma düşmeyeceklerinin garantisini kimse veremez canım

Ortada evlilik durumu var mı?

Konuşulmuş mu?

Yorumların çoğunu okuyamadım,

Konuda evlenmek isteyen erkek YÖK, evlilik hayali kurup, durduk yere üzülen kız var.

Maddi durumu iyiyse niye senin yada ailenin maddi durumunu düşünsün ki hem düşünceli ve anlayışlı oldugunu söylüyorsun bu konuları hiiiiç dert etmez bence sen kuruntu yapıyosun umarım hayırlı bi evlilik gerçekleştirirsiiinnn :))

O evleneceginiz kisinin karakterine baglidir. Gorgulu saygili biriyse bunu yasamazsiniz. Diger turluyse ilk firsatta basiniza kakar. Benimle evlendinde gordun herseyi der.

Ortada evlilik durumu var mı?

Konuşulmuş mu?

Yorumların çoğunu okuyamadım,

Konuda evlenmek isteyen erkek YÖK, evlilik hayali kurup, durduk yere üzülen kız var.
bir insana da olumlu yorum yapsan dişimi kıracağım.sen mutsuzsun diye herkes mutsuz mu olmalı

Ailesi seni köle gibi gorebilir. Gidip geldiginiz yiyip ictiginiz yerler farkli olabilir. Mesela evine geldiklerinde şu sosyal medyalardaki gibi altin varakli ihtisamli sofralar bekleyebilirler. Seni barbie gibi giydirip eşe dosta "sergileyebilirler".

Bence yorumları okuyun. Konu sahibi karşı tarafın evlilik niyetinde olduğunu belirtmiş.
O yüzden sordum, hızlıca sayfayı kaydırdım çoğu yorum kişlilik, aile içerikli.

Konu sahibinin, cevaplarda eklediği başka durumlar var mı bilemedim.

O yüzden sordum, hızlıca sayfayı kaydırdım çoğu yorum kişlilik, aile içerikli.

Konu sahibinin, cevaplarda eklediği başka durumlar var mı bilemedim.
Evet daha sonraki sayfalarda belirtmiş. Ama anladığım kadarıyla henüz çok yeni görüşüyorlar, bekleyip görmek lazım, o ilk heyecanlar çok güzel ama birini tanımak da zaman alıyor neticede.

Evet daha sonraki sayfalarda belirtmiş. Ama anladığım kadarıyla henüz çok yeni görüşüyorlar, bekleyip görmek lazım, o ilk heyecanlar çok güzel ama birini tanımak da zaman alıyor neticede.
Ben olmaz diyorum.

Ki denedim olmadı.

Para illa ki mevzu olacak.

Baştan böyle düşünen kadın,ilerde bunun lafı bile geçtiğinde, alınır çok üzülür.

Bireysel bir toplumda yaşıyor olsak bunu söylemezdim ama kollektivist bir toplumda yaşadığımız için bizde sadece çiftler değil çiftlerin aileleri de evleniyor. E haliyle çiftlerin anlaşması kadar çiftlerin ailelerinin de anlaşması büyük önem kazanıyor. Dolayısıyla sorun olabilir evet, ailelerin birbiriyle anlaşamama olayı yüksek.

Bizim stilimizdeki gibi toplumlarda evlenen çifte aileler başının çaresine bak da demiyor, yardım ediyorlar. Karşı tarafın ailesi yardımda çok cömert olabilir, sizin aileniz onlar kadar edemeyebilir, karşı taraf yaptığı yardımın lafını edebilir, bunların hiçbiri olmasa bile aradaki uçurum çok net görülebilir olduğundan yine belli sıkıntılar yaşanabilir. Yürümez demiyorum ama sizin de müstakbel eş adayınızın da çok çaba sarf etmesi gerekebilir bence.

Maddi durumun fark olusturmasi tamamen kisilikle alakali bence. Dunyada tanidigim en mutevazi aile muthis zengin olan bir aileydi. Misafirlerine ailenin 15 yasindaki kizi kendi elleriyle tatli yapmis, mahcup bir sekilde "ilk defa yapiyorum da biraz sey oldu sanki, umarim begenirsiniz" demisti. Dusunun ki bu kizcagiz kisisel servetiyle degil sulalemizi, sulalemizin yasadigi mevkiyi dahi satin alacak gucteydi. Bir de bir kac hayvani var diye "benim fakirle isim olmaz" diyen birini tanidim. Sonra batti oldu gitti, simdi gelini igne oyasi yapip kayinpederin borcunu oduyor. Tamamen karakter ve gorgu meselesi bence. Bir de eskiden beri zengin olanlar daha alcakgonullu oluyor. Sonradan zengin olup da insanlari kucuk gormeyenine daha rastlamadim. Zaten belli ediyorlar, diyorum ki bu kesin sonradan zengin oldu diye, cidden de oyle cikiyor, hic sasmadi yani.

Bence aorun olmaz aklibasinda insan bunu ezme araci olarak gormez ama siz simdiden ekndinizi eziklenmis goruyorsunuz ben olsaydim sizin gibi dusunmezdim ayrica erkegin durumu kadindan dHa iyi olmasi gerektigini dusunuyorum.tersi olsa sorun olabilirdi

Erkeğin durumu kötü olunca sıkıntı oluyor da kız tarafı olunca pek sıkıntı olmaz merak etmeyin

Ayrıl ayrıl olmaz

Açıkçası böyle bir yorum yapmak istemezdim ama kendi fikrimi değil toplum gerçeğini sunmak için yazıyorum.

Bence kız tarafı olarak eviniz yoksa ve erkek tarafı aklı başında insanlarsa sorun çıkmaz. Ama aksi durum söz konusu olsaydı kız tarafı eleştirilir, bu erkek sana göre değil denirdi. Fakir erkek, fabrikatörün kızı misali.

Bence ayrılmayı düşünecek kadar bir durum yok eğer bu konu haricinde hiçbir sorun yoksa. :)

Maddi hayatları ne kadr önemsediğinizle alakalı bence. Bizimde aramızda fazlasyla fark var ama biz umursamadık. Diğer taraf zaten hiiiç umursamadı:) yani tek tarafn umursamamasyla da olcak iş değil. Aranızdaki orantıyı güzelce kurarsanız ben sıkıntı olcağnı sanmıyorm. Bide szde ve ailenzde ondan bi beklenti olmazsa tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…