evlilikte maddi konu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye bu kadar sorguluyor demişsiniz ya eliniz genislese de bu kadar tutumlu olucak misiniz bunu merak ediyor . Azıcık ferahlamak istiyor olabilir ? Yukarda arkadaşlar da yazmış zaten . Siz ona sucuk aldırmayıp kendinize giyim için para ayirirsaniz buna da bozulacak.

Onun dışında kadınların aylık ihtiyaçları ile erkeklerinki çok farklı . Şimdi bu yadsinamaz birşey dolayisiyla bunu belirtin .

Siz de eşinizin sucuk almasına bile karsiydiniz.
Adama sucuk yedirmeyip kendinize kıyafet vs alma ihtimalinize bozulmuş bence.
Ben eşi olsam kıyafet almasına karışır, lafını yapardım. Benim kendi maaşımla aldığım sucuğa bile karışacak ama o kendi maaşıyla istediğini alacak, oldu mantığa bak. Aç gözlülük resmen. Onun parasını da kendi paramı da ben harcayayım demek bu.

adamın bekarlıktan kalma borcunu ödedik napalım 😂
Ee sonuçta adam çalışarak ödedi, kendi alın teriyle ödedi, seni zorla çalıştırıp maaş kartını mı aldı? Yoo. Yarın birgün senin borcun çıksa adam senin yaptığın gibi mi yapsın. Bunun adı aç gözlülüktür.

Bizde eşimin maaşından kalan benim hesabıma gelir direkt.
Benim maaşım ise kızımın eğitim hayatı, kredi kartı borcu, yeme-icme vs gibi durumlara gider.
Daha oturup senin maaşın benim maaşım yapmadım adama
İlginç geliyor bana bu konular ya.
Ne kadar harcadığımi kendim bilirim zaten.
Neye harcadığım da belli

Ee sonuçta adam çalışarak ödedi, kendi alın teriyle ödedi, seni zorla çalıştırıp maaş kartını mı aldı? Yoo. Yarın birgün senin borcun çıksa adam senin yaptığın gibi mi yapsın. Bunun adı aç gözlülüktür.
evet o an şartlar neyi gerektiriyorsa yapılmalı. yoksa o borç nasıl ödenecek. buradaki üyelerin durumu iyi galiba çok eleştiriyor bu konuyu yazalı aylar olmuştu ama ben her hafta alınması konusuna takılmıştım o zamanlar, yani arasi sıra olabilir ama her hafta alınmasına gerek yok borcumuz var bir yerlerden mecbur kısmak gerekiyor çünkü kısacak başka bir alan yoktu, şuan böyle bir durum yok mesela evde.

evet o an şartlar neyi gerektiriyorsa yapılmalı. yoksa o borç nasıl ödenecek. buradaki üyelerin durumu iyi galiba çok eleştiriyor bu konuyu yazalı aylar olmuştu ama ben her hafta alınması konusuna takılmıştım o zamanlar, yani arasi sıra olabilir ama her hafta alınmasına gerek yok borcumuz var bir yerlerden mecbur kısmak gerekiyor çünkü kısacak başka bir alan yoktu, şuan böyle bir durum yok mesela evde.
Borç var diye boğazınızdan kısacağınıza çalışsaydın? Öğrenci olsan bile part time iş yapabilirdin kocanın yemeğine karışmak yerine. Neden hep kocan fedakarlık yapmak zorunda? Neden boğazından kısmak zorunda? Tekrarlıyorum, çalışsaydın yardımcı olsaydın? O zor geldi kaşardan sucuktan kısmak mı kolayınıza geldi? Pazarlıkcısınız. Bunun adı da cimrilik değil aç gözlülüktür. Kocamın borcu var. Ee sucuktan kaşardan kısalım. Ben çalışmaya başlıyorum. Ee? Kocam benim paramı kontrol etmeye çalışıyor. Oldu canım, o parasını senin dediğin gibi harcasın adamın boğazına bile karış ama kendine karışınca bozul üzül. Oldu valla ne güzel ya.

Borç var diye boğazınızdan kısacağınıza çalışsaydın? Öğrenci olsan bile part time iş yapabilirdin kocanın yemeğine karışmak yerine. Neden hep kocan fedakarlık yapmak zorunda? Neden boğazından kısmak zorunda? Tekrarlıyorum, çalışsaydın yardımcı olsaydın?
ilk olarak abartıldığı kadar kısmadım, ikincisi de bekarlıktan kalan bir borç için bence fedakar olan benim ki herşeyden kısıp onu ödemeye uğraştım. birkaç çeyrek altın sattık, eşime kalsa ödenmezdi kendisi de diyor sayende ödedik diye. ayrıca iş de hazır beklemiyor. satış temsilcisi için bile tecrübe arıyorlar ayrıca part time ya da düzgün çalışma şartları olmayan yerler için zaten eşim müsade etmezdi. orası ayrı. sabah 10 - akşam 10 asgari ücret bile vermediklerine şahit oldum, yani şu zamanda okuyan birine iş vermiyorlar bunca zaman doktora ya kadar geldik işe yaramıyor Türkiye şartlarında bir hiç

ilk olarak abartıldığı kadar kısmadım, ikincisi de bekarlıktan kalan bir borç için bence fedakar olan benim ki herşeyden kısıp onu ödemeye uğraştım. birkaç çeyrek altın sattık, eşime kalsa ödenmezdi kendisi de diyor sayende ödedik diye. ayrıca iş de hazır beklemiyor. satış temsilcisi için bile tecrübe arıyorlar ayrıca part time ya da düzgün çalışma şartları olmayan yerler için zaten eşim müsade etmezdi. orası ayrı. sabah 10 - akşam 10 asgari ücret bile vermediklerine şahit oldum, yani şu zamanda okuyan birine iş vermiyorlar bunca zaman doktora ya kadar geldik işe yaramıyor Türkiye şartlarında bir hiç
Sizin konunuzu hatırladım arkadaşlar yazınca. Hiç anlatırken borç var ondan almasın bir müddet gibi bir şey yoktu. Daha çok başka şeylere takilmistiniz. Hatta biraz cimri olabilirim yazdiginizi hatırlıyorum hayal meyal.

Borcumuz varsa odenmesi icin ben de calisirim.
Hayat arkadasimin hafta sonundan hafta sonuna yedigi sucugu ve kaşarı hesaplamak aklima bile gelmez.

Maddi durumda eşlerin fikir ayrılıkları benim tuhafıma gidiyor. O zaman eşler olarak siz birbirinize güvenmiyorsunuz. Biz de çalışan karı kocayız senin paran yok benim param yok benim ihtiyacım yok senin ihtiyacın asla böyle muhabbetlerimiz olmaz.
Mesela bizim maaşlar tek bir hesapta toplanır herşey ödenir geriside harçlığımız olur. Sen şunu aldın ben bunu aldım yok kendine ayırdın asla olmaz ben istediğim gibi alırım harcarım sen niye alıyon keyfi harcıyon olmaz hatta eşime bile şu ihtiyacın var sana şunları şunları alalım derim sen bilirsin olur.
Artan paramız olursa çeyrek alırım sakladığım yeri de eşim bilir.
İkimizde öğretmeniz. Her şeyimiz i de beraber yaptık evimizi ,arabamızı hep beraber aldık.
Yeri geldi maddi olarak sıkıştık ikimiz beraber atlattık.

Sizin konunuzu hatırladım arkadaşlar yazınca. Hiç anlatırken borç var ondan almasın bir müddet gibi bir şey yoktu. Daha çok başka şeylere takilmistiniz. Hatta biraz cimri olabilirim yazdiginizi hatırlıyorum hayal meyal.
evet eşim abartıyor bazı şeyleri alma diyorum cimri olabilirim yazmıştım. ama o da beni alışverişe götürüp kendi soruyordu alıyım mı diye çocuk gibi 😂 yeme şekli bazen çok aşırıya kaçıyor. kilo alıyor. bir de yeni evliydik öyle abartılı yediğini görünce anormal geliyordu, abur cubur, dışardan sürekli yemek söylemek, iki günde biten kaşar, sucuk meşhur örneğim 😂

sorsam eşime o hatırlamaz yani bilmiyorum burdakilere niye malzeme oldu konuyu açalı 4-5 ay olmuş başka bişey soruom yine o çıkıyor 🔚

ben şuan çalışmıyorum. eşim aldığı maaşı eve bırakıyor. kartında da bir miktar para var o yanında ama yanımda nakit para bulunursa harcarım diyor bu sebeple bana bırakmayı tercih ediyor. bende gayet tutumlu veya cimri biriyimdir denebilir.

bende çalışmayı düşünüyorum ve maddi konu açıldığı zaman bana dedi ki kendine para ayırır mısın? evet tabiki kıyafet bakım vs. için falan ayırırım diyorum. o da gerektiğinde yaparsın tabi de kendin para kazanınca ekstra harcama yapar mısın diyor. paranın tamamen ortak olmasını ve bu kendim için olan harcamaları da ortak olarak harcama yapmamı istiyor. ben kendime para ayırıyor muyum ayırsam naparsın falan diyor. yani haklı belki ama bunları konuşması yine de sinirimi bozdu.

ben şuan durumumuz iyi olmadığı için bazı şeyleri almıyorum ama çalışırsam durumumuz iyileşecek ona göre davranıcaz dedim ama bilemiyorum şimdiden böyle konuşması beni gerdi.

üstelik ben tutumlu biriyim şuan durumumuz ancak fatura yeme içme bunları karşılıyor. farklı bir harcama yapmıyoruz giyim için yılda ancak iki kez harcamışımdır. tabi ki gelirimiz fazla olursa ona göre davranırım. niye bu konularda sorguluyor anlamıyorum
Evlendigimde 1.5 sene çalıştım
Kuruşu kuruşuna ortaktı. Yine de zor yeterdi arttiramazdik. 2 eşarp habersiz aldim diye kavga ederdi. Kartimi elimden alirdi. Şimdi işe girsem ne kazandigimi kendim bilirim. Tabiki eve de katarım ama onun eline saymam asla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X